Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Consigliere
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Jel ima neko sposoban u Photoshopu ili nekom slicnom programu? Treba mi jedan simbol kojeg ne mogu naci na netu 
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
- OnlyUnited
- Kontakt:
Raja haj nije PC problem al kupio tv pa kad sa usb prikopcam film ide sve ok al titl nema iako sam prije sve ukljucio subtitle i ostalo na remote al ništa
The.Wolf.of.Wall.Street.2013.720p.BluRay-SHULiBAN ---- mi je film
The.Wolf.of.Wall.Street.2013.720p.BluRay-SHULiBAN-hrv.srt ----- prevod za isti
Znam da se nešto treba izmjeniti pošto ovako mi tv nece da prepozna title (obicno skinem automatski sa bs playera i na istom pokrenem) aj ako ko zna da mi odgovori
Hvala
Znam da se nešto treba izmjeniti pošto ovako mi tv nece da prepozna title (obicno skinem automatski sa bs playera i na istom pokrenem) aj ako ko zna da mi odgovori
Hvala
Arsenal All The Way !
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"
vidiš li titl da ima na usb-u kad ti TV ga ocita? Ja klilnem prvo na titl i Pise mi titl izabran pa onda na film 
-
HarisHelic
- Kontakt:
Nece zbog ovog hrv.Barcod je napisao/la:Raja haj nije PC problem al kupio tv pa kad sa usb prikopcam film ide sve ok al titl nema iako sam prije sve ukljucio subtitle i ostalo na remote al ništa
Hvala
Uzmi pa preimenuj titl onako kako ti hoces ali na identican nacin preimenuj i titl i radit ce.
Naprimjer ovako:
The Wolf of Wall street - film
The Wolf of Wall street - titl
Stavis u isti folder.
I mora radit.
Titl ne mora uopste ucitat sa usb-a na tv/u a da pri tome titl radi.
Re: Odg:
Samo film sa USB-a ocita titl ništaJoseMourinho je napisao/la:vidiš li titl da ima na usb-u kad ti TV ga ocita? Ja klilnem prvo na titl i Pise mi titl izabran pa onda na film
Piše mi na opcijama da je subtitle ukljucen
Zadnja izmjena: Barcod, dana/u 28 nov 2014, 21:15, ukupno mijenjano 1 put.
Arsenal All The Way !
Fala aj pokušat cuHarisHelic je napisao/la:Nece zbog ovog hrv.Barcod je napisao/la:Raja haj nije PC problem al kupio tv pa kad sa usb prikopcam film ide sve ok al titl nema iako sam prije sve ukljucio subtitle i ostalo na remote al ništa
Hvala
Uzmi pa preimenuj titl onako kako ti hoces ali na identican nacin preimenuj i titl i radit ce.
Naprimjer ovako:
The Wolf of Wall street - film
The Wolf of Wall street - titl
Stavis u isti folder.
I mora radit.
Titl ne mora uopste ucitat sa usb-a na tv/u a da pri tome titl radi.
Arsenal All The Way !
Je li moguće napraviti virtualni router od običnog PC-a (ne laptopa), pomoću nekog programa/softvera?
Tj. imati wi-fi za mobitel bez neke antene il drugog hardvera?
Pomoc, kompjuter mi je normalno radio do prije neki dan. Onda je samo zaledio i mogao se ugasiti samo rucno(5 sec drzanje na tipku gasenje). Rezultat gasenja je crla napojna. Zamjenio i radi neko vrijeme sad se opet desava da zeledi sve i opet ga moras ugasiti na isti nacin, da li neko zna do cega bi moglo biti?
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
Ne znam sta mislis bez antene, ali moras imati antenu koja emituje i prima signale, je l' tako? Znaci ako nemas karticu za desktop, ne mozes slati i hvatati signale bez kabla.sombrero je napisao/la:Je li moguće napraviti virtualni router od običnog PC-a (ne laptopa), pomoću nekog programa/softvera?
Ako te interesuje, nasao sam ti primjer kako da napravis. Ja ne znam koliko taj virtualni router moze da bude siguran, ali pregledaj malo po internetu. Sretno.
http://www.labnol.org/software/wireless ... ter/11494/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Ako koci, onda je mozda pregrijavanje.tm8782 je napisao/la:Pomoc, kompjuter mi je normalno radio do prije neki dan. Onda je samo zaledio i mogao se ugasiti samo rucno(5 sec drzanje na tipku gasenje). Rezultat gasenja je crla napojna. Zamjenio i radi neko vrijeme sad se opet desava da zeledi sve i opet ga moras ugasiti na isti nacin, da li neko zna do cega bi moglo biti?
- Jesi li ga cistio i pregledao sve spojeve?
- Pregledao koliko imas slobodnog mjesta na HDD?
- Imas li neke alate kao CCleaner kojim nekad ocistis HDD?
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
- OnlyUnited
- Kontakt:
Udji u Control Panel - Administrative Tools - Event Viewer pa pod System vidi ima li kakvih erora. Ako bude sta, postiraj. Inace moglo bi biti vise faktora, od nepravilno instaliranih drivera (ides u Device Manager pa vidis ima li kakvih upitnika) preko pregrijavanja procesora (potrebno ocistiti prasinu i vjerovanto nanijeti novu termalnu pastu) do virusa i greski u registru.tm8782 je napisao/la:Pomoc, kompjuter mi je normalno radio do prije neki dan. Onda je samo zaledio i mogao se ugasiti samo rucno(5 sec drzanje na tipku gasenje). Rezultat gasenja je crla napojna. Zamjenio i radi neko vrijeme sad se opet desava da zeledi sve i opet ga moras ugasiti na isti nacin, da li neko zna do cega bi moglo biti?
- Ed Woodward for Prime Minister !

Je li ovo normalna temperatura, ovo je kad surfam preko neta i kad igram managera
1946
- OnlyUnited
- Kontakt:
To ti je ocito temperatura u fazi mirovanja.. Pazi, pomocu speed fana, moras, kada pokrenes date aplikacije, odmah viditi prikazane vrijednosti temperature, jer ih ne biljezi kao npr. HW Monitor. Skini ovaj program, pokreni, optereti pc, uslikaj i postiraj.
Evo, pokrenut chrome i footbal manager istovremenoOnlyUnited je napisao/la:To ti je ocito temperatura u fazi mirovanja.. Pazi, pomocu speed fana, moras, kada pokrenes date aplikacije, odmah viditi prikazane vrijednosti temperature, jer ih ne biljezi kao npr. HW Monitor. Skini ovaj program, pokreni, optereti pc, uslikaj i postiraj.

1946
- OnlyUnited
- Kontakt:
Aj ovako, otvori Chrome, pokreni istovremeno slijedece: youtube, rezultati, avaz... Takodjer ovaj HW Monitor treba da bude pokrenut, samo ga minimiziraj.
OnlyUnited je napisao/la:Aj ovako, otvori Chrome, pokreni istovremeno slijedece: youtube, rezultati, avaz... Takodjer ovaj HW Monitor treba da bude pokrenut, samo ga minimiziraj.

1946
- OnlyUnited
- Kontakt:
E ovo 55 stepeni ti je prava temp pri opterecenju. Mozda na neku igru jos stepen-dva, ali uglavnom to je to. Inace, nemas potrebe da se brines, jer ovo je neka sredina, sve dok ne prelazi 59-60... 
Takodjer temperatura hard diska je odlicna i ne bi trebala prelaziti 40 stepeni.
Takodjer temperatura hard diska je odlicna i ne bi trebala prelaziti 40 stepeni.
kod mene firefox i pokrenuo i otvorio te stranice i evo mojih temperatura jesu kod mene uredu ?OnlyUnited je napisao/la:Aj ovako, otvori Chrome, pokreni istovremeno slijedece: youtube, rezultati, avaz... Takodjer ovaj HW Monitor treba da bude pokrenut, samo ga minimiziraj.

- OnlyUnited
- Kontakt:
Pazi, vidis broj obrtaja kulera ti je na max 2700, sto je malo povecano iz razloga ove temperature procesora od 59 stepeni. Znaci to je na nekoj granici. Trebao bi ocistiti prasinu, te po mogucnosti nanijeti termalnu pastu (30 g oko 8 KM na piku).. 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.