Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

Effenberg
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Effenberg » 28 nov 2014, 17:38

dubrovnik je napisao/la:Ne valja Arslanagic koji je sa 21 godinu prvotimac Standarda. Bolji su Hadzic i Vranjes na njegovoj poziciji jer imaju puuuuno vremena za napredovanje. Susic je naravno bio u pravu pokazalo se u ovim kvalifikacijama da su njegova otkrica pravila razliku ali za
nase konkurente naravno.
Da se mi razumijemo od ovih svih pobrojanih se nemoze sastavit jedan da valja. Da sad ne duzimo...
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 28 nov 2014, 17:42

SjeverniVjetar je napisao/la:Arslanagic se ovdje proziva , samo da bi se opravdala Susiceva nezainteresovanost za njega .
Sacekajte da Seferovic provede dvije utakmice na klupi, pa ce biti da je bivsi imao pravo :roll:
I sada treba da i dalje vodimo glupu politiku, da bi se dao alibi nesposobnom i neodgovornom selektoru.
Arslanagica treba privoliti da igra za nas, ipak je bolji od igraca bez kluba, austrijskog i hrvatskog prosjeka...
Da se i mi razumijemo, nema lika koji moze mrzit vise papeta od mene. Ali kazem ti dabogda da bude sta od njega. Objektivno posmatrajuci. Nadati se da je do lose forme cijele ekipe, to sad ne mozemo procjeniti ni ti ni ja.

Da je veci talenat od germana to je definitivno, jer ipak nije igro tek tako za belgijsku U-21. Naravno da bi ga trebalo zakaparisat, ali da ocekujemo da ce nesto od njeg biti, to ne. Jako tesko. Cisto da se ne bi razocarali kasnije, ko sa frizurom npr.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 28 nov 2014, 17:46

Cartman je napisao/la:Kad se sjetim pojedinih strucnjaka koji su tvrdili da je Arslanagic vec bolji od Spahe. :puke:

Mi smo u svojoj istoriji imali tri dobra stopera, Hibic, Spahic i Konjic. Ostalo buranija, i prije i sada. I tako ce izgleda bit godinama.
Welcome back Cartman. To je to. Zakljucaj temu. Cartman prekuco.

Nego mozel mi neko objasnit kako da u post citiram vise stvari odjednom da ne moram ovako jedno za drugim.
Izvinjavam se za blago spamovanje. Halalite

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 28 nov 2014, 17:53

Cartman je napisao/la:Kad se sjetim pojedinih strucnjaka koji su tvrdili da je Arslanagic vec bolji od Spahe. :puke:

Mi smo u svojoj istoriji imali tri dobra stopera, Hibic, Spahic i Konjic. Ostalo buranija, i prije i sada. I tako ce izgleda bit godinama.
Nemam pojma kako će se odvijati Arslanagićeva karijera, ali znam drugi podatak, da je Emir Spahić sa 21. godinom bio totalni anonimus. Takođe se sjećam, utakmice protiv Danske, gdje je ispadao smiješan protiv Gronkjera. Niti želim prvog veličati, niti drugog omalovažavati, samo ukazujem da je sazrijevanje igrača proces, pogotovu odbrambenih. Emir je postao kvalitetan stoper tek nakon 25. godine, vrhunac je doživio u ranim tridesetim.

Kako će se Arslanagić razviti, to ćemo tek vidjeti, ali suditi o momku koji ima 21. godinu, i status prvotimca u Standardu na osnovu grešaka koje su produkt neiskustva je smiješno, da ne kažem zlonamjerno.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 28 nov 2014, 18:33

voltron30 je napisao/la:

Nemam pojma kako će se odvijati Arslanagićeva karijera, ali znam drugi podatak, da je Emir Spahić sa 21. godinom bio totalni anonimus. Takođe se sjećam, utakmice protiv Danske, gdje je ispadao smiješan protiv Gronkjera. Niti želim prvog veličati, niti drugog omalovažavati, samo ukazujem da je sazrijevanje igrača proces, pogotovu odbrambenih. Emir je postao kvalitetan stoper tek nakon 25. godine, vrhunac je doživio u ranim tridesetim.

Kako će se Arslanagić razviti, to ćemo tek vidjeti, ali suditi o momku koji ima 21. godinu, i status prvotimca u Standardu na osnovu grešaka koje su produkt neiskustva je smiješno, da ne kažem zlonamjerno.
:thumbup:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 nov 2014, 18:38

voltron30 je napisao/la:

Sta uporedjujes ti momak? Ovaj je poceo u Belgiji, Spaha u posljeratnoj BiH i mrtvom Dubrovniku bez ikakve fudbalske tradicije. Gdje je to Spaha trebao bit sa 21?

Boli me briga za Arslanagica, samo kazem da je jos jedan u nizu provikanih igraca iz dijaspore. A bili ste poletili dizat ga u nebesa. Dokazan panj za sada, o buducnosti necemo govorit, ali ocito da mu jos mnogo treba da bude nivo Belgijske lige, a ne sta drugo.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 28 nov 2014, 18:45

Cartman je napisao/la:?
Boli me briga za Arslanagica, samo kazem da je jos jedan u nizu provikanih igraca iz dijaspore.
kakva je alternativa ako cemo tek tako zaboraviti na te "provikane" igrace iz inostranstva? mozda da zovemo ove delije iz bh. premier lige?
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 nov 2014, 18:51

STEVIE je napisao/la:
Cartman je napisao/la:?
Boli me briga za Arslanagica, samo kazem da je jos jedan u nizu provikanih igraca iz dijaspore.
kakva je alternativa ako cemo tek tako zaboraviti na te "provikane" igrace iz inostranstva? mozda da zovemo ove delije iz bh. premier lige?
Ne, ali prica je bila kako je taj Arslanagic bolji od Emira Spahica. Znaci kapitena Bosne i Hercegovine i covjeka koji je igrao u Francuskoj, Spaniji i Njemackoj i drzi nam odbranu vise od 10 godina. Znaci mali je bio bolji od njega, i onda valjda i od Bicakcica, Zukanovica i ostalih. Tu je problem. Sad je li on bolji od Dupovca i njemu slicnim, nije vazno, vazno je da ni jedan nije za repke.

Evo sad sam se sjetio kakvu su frku digli kad Jagodic nije pozvao nekakvog balavca iz Viktorie Plzen. Je li ziv taj lik?

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 28 nov 2014, 19:59

To da je bolji od Spahe je nerealno ali je Arslanagic, sredinom prosle sezone, bio najperspektivniji stoper belgijske lige. Standardan,dosta siguran, klub je bio ubjedljivo prvi na tabeli...cak je tada bilo i interesa iz Porta i Engleske, cini mi se. Normalno da su svi mislili da je, s obzirom na kvlitet belgijske skole, ogroman potencijal, medjutim, u play offu je poceo kiksati i jos se nije vratio.
Off topic: to za Hibica i Konjica, kao neke velike stopere, je vise mit, nego realnost. Samo im pogledaj karijere ali objektivno.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 28 nov 2014, 20:02

Effenberg je napisao/la: Da se i mi razumijemo, nema lika koji moze mrzit vise papeta od mene. Ali kazem ti dabogda da bude sta od njega. Objektivno posmatrajuci. Nadati se da je do lose forme cijele ekipe, to sad ne mozemo procjeniti ni ti ni ja.

Da je veci talenat od germana to je definitivno, jer ipak nije igro tek tako za belgijsku U-21. Naravno da bi ga trebalo zakaparisat, ali da ocekujemo da ce nesto od njeg biti, to ne. Jako tesko. Cisto da se ne bi razocarali kasnije, ko sa frizurom npr.
Pa ako bude kao frizura (ako mislis na Bica), bice od koristi, nije bas da mi sada nesto obilujemo vrhunskim stoperima. Najvaznije je biti konstruktivan i pridobiti ga, ako bude valjao dobro i jeste...i ovakav kakav je sada , ima mjesta na sirem spisku.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 28 nov 2014, 20:03

2 gola Smaila Prevljaka zasad za Liefering protiv FAC Wien. 76 minuta u toku.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 nov 2014, 20:03

Sta da pogledam u Hibica? 7 godina u La Ligi, i to u Atleticu i Sevilli, u ovom prvom bio i kapiten. Bio je u Hajduku kada su daleko dogurali u LP ako se ne varam. Konjic je imao skromniju karijeru, ali je bio dobar. Jak, borben i biti stoper u Engleskoj je vrlo, vrlo tesko, a on je tamo bio godinama.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 28 nov 2014, 20:10

Cartman je napisao/la:Sta da pogledam u Hibica? 7 godina u La Ligi, i to u Atleticu i Sevilli, u ovom prvom bio i kapiten. Bio je u Hajduku kada su daleko dogurali u LP ako se ne varam. Konjic je imao skromniju karijeru, ali je bio dobar. Jak, borben i biti stoper u Engleskoj je vrlo, vrlo tesko, a on je tamo bio godinama.
Jeste u Spaniji, od toga 4 sezone u drugoj ligi, 2 sezone ispadao iz prve u drugu, a samo dvije sezone uspio opstati u 1. ligi. To su i , vjerovatno, najtezi periodi u istoriji Atletika i Sevilje, kada su se borili da udju i ostanu u prvoj ligi.
Konjic je proveo 1.5 sezonu u Monaku i pola sezone u Koventriju u premier ligi, ostatak sSvicarska i druga engleska liga.
Mislim , u redu , puno su dali za reprezentaciju ali se o njima prica kao da su Maldini i Kostakurta...bilo je tu puno neoprostivih kikseva, puno.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 28 nov 2014, 20:33

Zolotić opet od prve minute, večeras protiv Zultea.
Ko hoće da gleda ima na areni 3, upravo počinje :bih: :bih:

Ako pobjede idu na prvu poziciju :bih:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 28 nov 2014, 20:40

Sheyi je napisao/la:Zolotić opet od prve minute, večeras protiv Zultea.
Ko hoće da gleda ima na areni 3, upravo počinje :bih: :bih:

Ako pobjede idu na prvu poziciju :bih:
:clap: :bih:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 28 nov 2014, 21:05

:facepalm:
Dva žuta za veoma kratko vrijeme Zolotića, šteta, trener popizdio.

master44
Kontakt:

Post Postao/la master44 » 28 nov 2014, 21:05

E jbg kad ne ide onda ne ide, kakva 2 zuta dobi i crveni ccc

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 28 nov 2014, 21:06

Bez veze, dva puta s ledja... velika zelja da se dokaze.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 28 nov 2014, 21:09

Nasi igraci su takticki retardirani.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 28 nov 2014, 21:20

Nisam gled'o, gledam Wislu. Samo cu reci steta jbg.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, 231983, Beduin, CAGarfia, dedo26, General505, MiranGlasnic, Proximic, RobijasiZenica1988 i 41 gost.