Koga nakon Sušića?
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
Re: Koga nakon Sušića?
Ne znam zasto su svi protiv stranca. Sve nesto o ovom nasem yebenom mentalitetu citam, kao da smo neki van zemaljci, Jel to Dzeki, Pjanicu, Begiovicu i ostalima nasim glavnim igracima taj mentalitet nesto smeta u klubovima i karijeri. Treba dovest strucnjaka koji ima autoritet i zna taktiku napravit kako treba. A puno ih boljih i iskusnijih ima nego ovi nasih koji se spominju.
Zadnja izmjena: DzemoVoliMarmeladu, dana/u 29 nov 2014, 23:19, ukupno mijenjano 1 put.
- AsmirBegovic
- Kontakt:
A i ovoga sam bas sit. Ne zasluzujemo ovo, ne zasluzujemo ono...anel81m je napisao/la:Tako je majstore, ali zemlja korida i teferiča, možda najzaostalija u Evropi i ne zaslužuje ništa bolje.pinoglavi je napisao/la:Moze neko rec po cemu je amar bolji od bilo koga od ostalih kandidata? Tacno ne zasluzujemo bolje od te seljacine

A recite mi ko to u svijetu onda nesto zasluzuje? Oni fasisticki navijaci sto su nedavno protestvovali sirom Njemacke, mozda oni zasluzuju dobrog trenera? Ili hrvatski navijaci koji pjevaju ustaske pjesme, ljubitelji velike Albanije, velike Srbije? Engleski huligani, cionisti iz Izraela, nekakva plemena po Alziru, Egiptu, da ne nabrajam dalje... Tek kad pocnemo cijeniti sami sebe onda ce nas krenuti na svakom planu.
Ne valja brate ako bude stranac,neće Virtual imati informacije s kim se taj u slobodno vrijeme švaleriše,da li ima vanbračne djece,kakav je k'o čovjek i tako to...
Njemu je to jako bitno! Zato bolje da bude domaći,jer onda će mahala sve znati,a Virto će da nam prenosi 

Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!
Mogu ja doći i do stranca 

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Amar osim Trenutno je najbolje moguce rjesenje
lahko je zelji biti sampion kad redovno dere sarajevo
- skyisthelimit
Vaha na kraju dana ispade karinas. Sad se odmaraj, zasluzio si milion i po krvavo zaradjenih para za par mjeseci.
15.10 - 15.06 ...
- Consigliere
- Kontakt:
Ma, Amar je brutalno iskren... Sjecam se tog sukomentarisanja Njemacke, i znam da mi se dosta stvari svidjelo iz njegovog komentara. Mislim da je cak spominjao 4-5-1 kao idealanu formaciju, Vedu kao jokera i puno stvari za koje je bio u pravu, ispostavice se.Cartman je napisao/la:Gdje je ona izjava Amara da Dzeko treba u Southampton ako zeli bit standardan? Bio je 100% u pravu, ali bio je brutalan.
Ili kad je komentarisao Njemacka-BiH, Vedo proba primit loptu a po obicaju ne uspije. I Amar kaze "Ovo nije bilo primanje, ovo je bilo odbijanje".
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
-
- Kontakt:
Dat ce Bog da i ova sapunica prodje 

Jacques Santini predaje kandidaturu za selektora
eh, on sad ispada kao najbolja opcija za selektora

Francuski trener iza sebe ima uspjehe poput osvjajanja francuskog kupa i lige 2001. i 2002. godine sa timom Lyona, te osvajanje Kupa konfederacija 2003. godine sa reprezentacijom Francuske.
Bivši fudbaler Saint Etiennea i Montpeillera, kao trener vodio je još Toulouse, Lille, Saint Etienne, Sochaux, Tottenham i Auxerre.
Amar Osim za razliku od ostalih kandidata koji su sa naših prostora kaže sve kako jest... bez ikakvog uljepšavanja,kako o igračima tako o samoj igri! A ne kao pojedini forumaši koji su izmisljali kojekakve fantazije nakon Litve,Lihtenštajna itd! I onda ti Egipat opali šamarčinu sa pola snage!
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Nakon sto je otpala mogucnost da Vaha preuzme repku sad se samo nadam da ce sjesti sa Amarom i dogovoriti.Volio bih taj scenarij nego da uzmu nekog stranca,moramo konacno poceti da cijenimo svoje ljude.Od svih domacih kandidata Amar sigurno najvise zasluzuje da preuzme,godinama je krvavo radio u BIH dok su drugi uzivali po bjelom svijetu i vrhunskim uslovima nisu uspjeli napraviti nesto vrijedno.
Potpuno je nebitno sto ga mnogi ne podnose radi njegove posebnosti,iskrenosti i fudbalske filozofije koja je sigurno za koplje iznad ovih nasih vrlih strucnjaka
Potpuno je nebitno sto ga mnogi ne podnose radi njegove posebnosti,iskrenosti i fudbalske filozofije koja je sigurno za koplje iznad ovih nasih vrlih strucnjaka

.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
Felixh Magath bi bio kiks zbog kojeg bi ispastali dugo
uredu, on bi možda nešto napravio sa repkom u ovim ili eventualno sljedećim kvalama, ali nakon njegovog odlaska bismo se hvatali za glavu...
zar fkt mislite da bi on išao po bijelom svijetu i pratio potencijalne reprezentativce, došao bi da uzme pare, boli ga neka stvar za repkom nakon njega, dosta igrača bismo izgubili (ja mislim)
jedino u kojeg vjerujem da nas može dići iz ovoga je majstor za dizanje samopouzdanja, Miroslav Ćiro Blažević
uredu, on bi možda nešto napravio sa repkom u ovim ili eventualno sljedećim kvalama, ali nakon njegovog odlaska bismo se hvatali za glavu...
zar fkt mislite da bi on išao po bijelom svijetu i pratio potencijalne reprezentativce, došao bi da uzme pare, boli ga neka stvar za repkom nakon njega, dosta igrača bismo izgubili (ja mislim)
jedino u kojeg vjerujem da nas može dići iz ovoga je majstor za dizanje samopouzdanja, Miroslav Ćiro Blažević

15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- theboss_RD07
- Kontakt:
Ovo Vaha sredioChinaglia je napisao/la:Jacques Santini predaje kandidaturu za selektoraeh, on sad ispada kao najbolja opcija za selektora
![]()
Francuski trener iza sebe ima uspjehe poput osvjajanja francuskog kupa i lige 2001. i 2002. godine sa timom Lyona, te osvajanje Kupa konfederacija 2003. godine sa reprezentacijom Francuske.
Bivši fudbaler Saint Etiennea i Montpeillera, kao trener vodio je još Toulouse, Lille, Saint Etienne, Sochaux, Tottenham i Auxerre.

Sinoć sam prećero, ha bile neke trebe pa se popele na stolove :D
Realno,sanse za plasman na euro 2016. su svedene na teoriju. Cak i u situaciji kad bi selektor bio Jose Murinjo. Zasto?
Zato sto ne zavisimo samo od sebe. Ni 18 bodova,koje smatramo maksimumom, ne garantuje nam nista,ni trece mjesto. Zaostatak iza tri reprezentacije(Izrael,Vels i Belgija) je prevelik,i,kad pogledate raspored svih do kraja,jasno je da bi se trebalo previse toga posloziti.
Pisao sam ovdje ranije da ne bih volio da selektor bude Amar Osim.Smatram ga prevaznom karikom u Zelji,posebno u ovom narednom periodu,i ne bih volio da ne bude tu.
Svjestan sam i normalno je da su o svim kandidatima podjeljena misljenja. Posebno su podijeljena o Amaru,sto je i logicno,jer je on tu,jedini je ono pravo domaci. Sest godina je hodo po ovim nasim vukojebinama,gdje je normalno da se ne cijeni kvalitet,gdje se svaki uspjeh omalovazava,relativizira,gdje svi sve znaju,a narocito svi bolje znaju tudje poslove,neovisno o kakvim poslovima se radi. Ok,svako ima pravo na svoje misljenje i ne treba niko nikom pokusavati
biti tutor. Ne zelim ni ja nikom biti tutor,ali moram prokomentarisati neke izjave o Amaru.
Vise puta se provlaci atribut SELJAK,sta god neko pod tim podrazumjevao. Amar Osim je rodjen u Sarajevu,odrastao u Francuskoj,zivio u Austiji,Japanu...tecno govori francuski,njemacki i engleski jezik.Covjek je obisao zemaljsku kuglu uzduz i poprijeko. Znam da ce biti komentara u stilu,dzaba mu,on je seljak pa seljak,pri tom vjerujem da svako ima neke svoje argumente. Ok,ne pretendujem da mijenjam necije misljenje,ali imam porebu ovo napisati.
Spocitava mu se da je trofeje osvojio u kukuruz ligi. Cinjenica je da je nasa liga slaba,medju najslabijim u Evropi.Ali,zanimljivo je da je kukuruz ligomnazivaju navijaci klubova koji nemaju sanse osvojiti trofej. Cim se njihov klub ukljuci u borbu za neki trofej,to vise nije kukuruz liga. To sto je nasa liga tanka,ne umanjuje Amarove uspjehe. Radili su u ligi mnogi treneri,ali je samo on u sest sezona osvojio devet trofeja. Ito prvi trofej sa samo 33 godine. Sad kazemo Adzem mlad,ili Uscuplic mlad,ne mogu voditi Zelju ili sarajevo...a imaju 40 i vise godina.
A onda mu se spocitava kako je kupio ovo ili ono. Ok,da je u pitanju jedna,dvije,tri...titule,ali tvrditi da je neko kupio devet titula...jel to moguce?
A onda ode u Japan i u prvoj sezoni kao sef stucnog staba osvoji trofej.I to sa klubom kojem je to prvi trofeju historiji. Ok,japanska liga nije Bundes liga,ali nije ni kukuruz liga. Da li je tamo mogao kupiti titulu? Ja mislim da nije.
Zato sto ne zavisimo samo od sebe. Ni 18 bodova,koje smatramo maksimumom, ne garantuje nam nista,ni trece mjesto. Zaostatak iza tri reprezentacije(Izrael,Vels i Belgija) je prevelik,i,kad pogledate raspored svih do kraja,jasno je da bi se trebalo previse toga posloziti.
Pisao sam ovdje ranije da ne bih volio da selektor bude Amar Osim.Smatram ga prevaznom karikom u Zelji,posebno u ovom narednom periodu,i ne bih volio da ne bude tu.
Svjestan sam i normalno je da su o svim kandidatima podjeljena misljenja. Posebno su podijeljena o Amaru,sto je i logicno,jer je on tu,jedini je ono pravo domaci. Sest godina je hodo po ovim nasim vukojebinama,gdje je normalno da se ne cijeni kvalitet,gdje se svaki uspjeh omalovazava,relativizira,gdje svi sve znaju,a narocito svi bolje znaju tudje poslove,neovisno o kakvim poslovima se radi. Ok,svako ima pravo na svoje misljenje i ne treba niko nikom pokusavati
biti tutor. Ne zelim ni ja nikom biti tutor,ali moram prokomentarisati neke izjave o Amaru.
Vise puta se provlaci atribut SELJAK,sta god neko pod tim podrazumjevao. Amar Osim je rodjen u Sarajevu,odrastao u Francuskoj,zivio u Austiji,Japanu...tecno govori francuski,njemacki i engleski jezik.Covjek je obisao zemaljsku kuglu uzduz i poprijeko. Znam da ce biti komentara u stilu,dzaba mu,on je seljak pa seljak,pri tom vjerujem da svako ima neke svoje argumente. Ok,ne pretendujem da mijenjam necije misljenje,ali imam porebu ovo napisati.
Spocitava mu se da je trofeje osvojio u kukuruz ligi. Cinjenica je da je nasa liga slaba,medju najslabijim u Evropi.Ali,zanimljivo je da je kukuruz ligomnazivaju navijaci klubova koji nemaju sanse osvojiti trofej. Cim se njihov klub ukljuci u borbu za neki trofej,to vise nije kukuruz liga. To sto je nasa liga tanka,ne umanjuje Amarove uspjehe. Radili su u ligi mnogi treneri,ali je samo on u sest sezona osvojio devet trofeja. Ito prvi trofej sa samo 33 godine. Sad kazemo Adzem mlad,ili Uscuplic mlad,ne mogu voditi Zelju ili sarajevo...a imaju 40 i vise godina.
A onda mu se spocitava kako je kupio ovo ili ono. Ok,da je u pitanju jedna,dvije,tri...titule,ali tvrditi da je neko kupio devet titula...jel to moguce?
A onda ode u Japan i u prvoj sezoni kao sef stucnog staba osvoji trofej.I to sa klubom kojem je to prvi trofeju historiji. Ok,japanska liga nije Bundes liga,ali nije ni kukuruz liga. Da li je tamo mogao kupiti titulu? Ja mislim da nije.
Itekako zavisimo od sebe, čak i sa 15 bodova smo u skoro svim varijantama ispred Velsa.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
sa jos 15 ili sa 15Virtu4l je napisao/la:Itekako zavisimo od sebe, čak i sa 15 bodova smo u skoro svim varijantama ispred Velsa.
- AsmirBegovic
- Kontakt:
A sta bi radili njegovi pomocnici? Oni se sigurno ne bi izlezavali kao Borce ili Baljic. A, na kraju krajeva, jedan telefonski poziv ili odlazak na utakmicu koji bi napravio Magath bi sigurno odradili vise posla nego sva suplja prica nekog drugog neafirmisanog trenera. Sigurno bi i u tome bio deset puta uspjesniji od Susica koji prstom nije mrdnuo da privuce nekog potencijalnog reprezentativca. Unatoc svim Susicevim "motivirajucim porukama" mi smo i za njegovog mandata dobili nekoliko dobrih igraca koji iskreno vole ovu zemlju.Kaunas je napisao/la:Felixh Magath bi bio kiks zbog kojeg bi ispastali dugo
Magath+domaci strucni stab (Barba, Bajramovic, Rahimic)

kad bi on došao, doveo bi svoje pomoćnike, tako da nema govora o tomeAsmirBegovic je napisao/la:Kaunas je napisao/la:Felixh Magath bi bio kiks zbog kojeg bi ispastali dugo
Magath+domaci strucni stab (Barba, Bajramovic, Rahimic)
15.10.2013.