Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la VanBasten » 30 nov 2014, 02:24

Korouchi, njegov prvi pomoćnik u Alžiru je legenda Alžira, s preko 200 nastupa u Ligi 1, stotinjak od tih u Lillu koji je Vaha vodio. Te je trenersku licencu dobio u istoj akademiji u Parizu gdje i Vaha. Čudno što nije imao problema s njim kao pomoćnikom.
U našim okolnostima to bi bilo kao da mu je Meša npr ovdje pomoćnik.

Sam izbor pomoćnika sigurno nije nepremostiva prepreka. Sumnjam da je i isključivo novac. Jer da mu je novac jedini faktor produžio bi s Alžirom, tamo su mu bili spremni dati koliko hoće. Vjerovatno misli da u ovom trenutku i okolnostima klupa naše reprezentacije nije najbolji izbor za njegovu karijeru. Tako bi vjerovatno mislili i ovi ostali naši kandidati da imaju izbora kao on. Spisak kandidata, ovih što se sami nude, ima jednu zajedničku nit, a to je da se svi nabrojani nalaze na lošem mjestu u svojim karijerama.
Zadnja izmjena: VanBasten, dana/u 30 nov 2014, 02:59, ukupno mijenjano 1 put.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

HarisHelic
Kontakt:

Post Postao/la HarisHelic » 30 nov 2014, 02:41

Sabinho je napisao/la:
HarisHelic je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Ne znam zasto onda recimo Ibisevic igra za BIH i to pod okriljem NS kojeg cine ti ljudi. Kakva razmisljanja :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :zzz:
Neko predje preko necega, a neko ne. Nismo svi isti.
Nismo, neko voli a neko ne. :salut:
Neki smo rodjeni davno prije nesretnog rata, a Bogami ima vas ovdje sto palamudite o patriotizmu, ko da ste na prvoj crti u ratu bili, medjutim rodjeni ste iza njeg te su vam petarde najveci dozivljaj i poredjenje sa svim onim sto su drugi prosli.

:shh:

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 30 nov 2014, 02:47

Halilhodžić i Begić su se razišli u prijateljskom tonu, a proslavljeni stručnjak iz Jablanice prvom čovjeku bh. fudbala saopštio je konačnu odluku, odnosno potvrdio mu je da u ovom trenutku nije spreman preuzeti reprezentaciju BiH zbog nekih drugih planova.
Ovo mi se svidja. Vaha je IPAK otvoreno rekao da ima DRUGE PLANOVE. Iako je ovom izjavom sebi ostavio prostora da nekad u buducnosti ipak hoce. Znaci, da ga opet nekad moljakamo? Bilo bi previse Vaha!
Ne svidja mi se sto nas je odbio ali ja ovdje ne vidim pricu oko neslaganja i pomocnika, pricu koja se ovdje nama namece kao izgovor sto nas je Vaha odbio.

Covjek hoce pare, Boze moj. Mozda bi i mi na njegovom mjestu uradili isto, ali isto tako mi trebamo KONACNO zakljucati tu temu VAHA SELEKTOR.
Nece on nas evo 10 godina, necemo ni mi njega vise. Cist racun duga ljubav!
A mozda covjek nece sada jer nece sebi da srozava ugled. Papke nam je unistio kvalifikacije.

Nije ovo nimalo fino ni posteno prema drugim ljudima koji bi sve dali da sjednu na klupu nase repke!

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 30 nov 2014, 03:30

Za Vahu sam bio do subote 29.11.2014 do nekih 13-14h kada je konačno došao kraj sapunice zvane "Vaha Veličanstveni". Nakon što sam kao i mnogi zaljubljenici u ovaj sport u našoj dragoj BiH svaki put kod biranja novog selektora priželjkivao dolazak na klupu Vahida i govorio ako neće sad neće nikada pa nas čovjek svaki put odbije opravdano ili ne smatram da je ovo kap koja je prelila čašu. Čovjek u kojeg sam se kleo i vjerovao sve do danas i godinama molio Boga da prihvati funkciju koja mu se nudi i bude čovjek koji će nas odvesti u bolja vremena napokon sam se probudio iz sna zvanog Vaha spasitelj. Smatrao sam da je on pravi čovjek koji hoće da napokon nešto da ovoj državi i reprezentaciji nakon što je vodio Alžir, Obalu da je došlo vrijeme da i bude selektor države u kojoj se geografski gledano rodio. Namjerno pišem ovako jer iz prijašnjih izjava nisam nikada mogao da razlučim da li je Jugosloven, Bosanac ili se drugačije osjeća i smatra pripadnikom drugog naroda-nacije svejedno više. Svaki put kad bi odbio govorio sam okej vodi ovaj klub, sad je selektor ove reprezentacije, umorio se od ovog posla, onog posla itd. Na svako njegovo NE ja sam nalazio opravdanja i govorio sebi okej ne može sada, nije pravo vrijeme nije klima takva, ne štima u Savezu bla bla. Vaha je gospodin neće sa svakim, moramo ga razumjeti drži se svojih principa. Sve sam tolerisao i uvijek govorio doći će bolja vremena, vrijeme kada će zasjesti i napokon da ugledamo našeg Vahu na klupi Bosne i Hercegovine gdje mu je i realno mjesto. I desi nam se frka sa Safetom, po prvi put da sam možda vidio jedinstveni stav kod skoro većine ljudi od foruma, portala, u kafićima, na ulici, gradskom prevozu samo se moglo čuti jedno "Vahu za selektora", rekoh sebi sad ili nikad. Došlo je PRAVO VRIJEME Vaha nam treba, Vaha dolazi nema više izgovora šta je bilo bilo je, mora se prihvatiti poziva mora sada postati selektor nema kluba, repke, ima do 3. mjeseca naredne godine dovoljno vremena da se odmori ništa ga ne sprečava. Međutim prve njegove izjave već se moglo naslutiti da se sprema novo NE i odbijanje po zna koji put. Govorim sebi nije moguće, pa čovjeka moli i kune čitava država svi su na nogama mora sada prihvatiti, lobiraju sa svih strana svi se digli hoće da pomognu da ubijede čovjeka da nam je potreban i da nam je spas u slijepoj ulici nemamo više gdje. Ali kako to obično biva u BiH mi ne poznajemo termin " happy end" i rijetko kad ga dočekamo i uslijedio je novi šamar Vahe i konačan odgovor NE. Nakon ovog za mene najgoreg odbijanja do sada rekao sam Vaha i ja tebi kažem NE i ne zanimaš me više. Dosta sam te podržavao, vrijeme je da i ja tebi okrenem leđa. Izgovori, razlozi me ne zanimaju više, da li je to pomoćnika, nacionalnog ključa, da li je zbog ratnih ožiljaka,para petog, desetog nije me više briga. Rekao si NE i samim tim si završio sa mnom, ne zanimaš me više jer sam te čekao godinama i nadao se. Nakon što si odbio vakat je da te pamtim kao čovjeka koji se rodio u Jablanici i vodio Alžir uspješno na SP, PSG, Obalu i druge klubove i nekog koji je ODBIO DA VODI reprezentaciju države na čijem prostoru se rodio prije 62. godine. Što je dosta dosta je gospodine Halilhodžiću, vi ste nas odbili po zna koji put i možda je vrijeme da shvatimo da vam nije stalo do ove države i ovog naroda bez obzira šta vi govorili i razne nagrade posvetili. Narod vas treba sada, odmah i u ovom momentu, sad ili nikada morali ste biti ruka spasa, čovjek koji će povesti reprezentaciju Bosne i Hercegovine u bolja vremena i zajedno sa svima dignuti brod koji polako tone, ali nije kraj i ne postajemo olupina. Samo nam treba vješt i kapetan sa iskustvom, a ja sam u Vama to vidio. Nažalost vama su draži brodovi koji plove pod zastavom Egipta, Alžira i drugih država a ne Jedne Jedine. Jednom prilikom je njegov brat izjavio da mu ova država nije ništa dala, pa sam razmišljao možda čovjek ima pravo možda mu i treba odati priznanje neko, sjetiti ga se nekako. Ali ovih dana zapitao sam se pa šta očekuje gospodin Vahid. Da možda Velež stadion u Vrapčićima preimenuje u njegovo ime, da se ulice u svim većim gradovima BiH nazovu "Vahina ulica" pa da umjesto Titove bude Vahina, hoće li to biti dovoljno da mu se odužimo pa da napokon pristane biti selektor. Neće moći gospodine i veći od tebe nisu dobili za mnogo više stvari što su napravili, ali su opet ostali skromni i nisu se bunili i spremni su da pomognu kad mogu i u prilici koja je u njihovoj domeni. Želim ti Vaha puno sreće u nastavku trenerske karijere, puno uspjeha i titula, trofeja, plasmana na velika takmičenja i da ti dragi Bog da zdravlja i da nam poživiš dugo i kad budeš u dubokoj starosti shvatiš šta si izgubio jednog kišnog subotnjeg dana 29.11.2014. Samo ti to želim da shvatiš da si mogao biti u očima miliona ljudi spasilac čovjek koji će vratiti Repku na pravi put. Ali nisi to uradio, odbio si onako kako ti znaš na svoj način, malu nadu davao, a konačan odgovor znao i prije nego te prvi novinar upitao za komentar da preuzmeš reprezentaciju BiH.

Sretno Vaha meni više ne trebaš, nisi mi više neko u životu, gledam te kao na čovjeka koji je nekada bio blizak, ali više nije. Ako i kad bude prilike i ako sjedneš na klupu BiH neću ti se radovati i biti sretan jer si me razočarao jučer i pao u očima.

Ako ko hoće neka pročita, ako neće poštujem dođe čovjeku da se ovako raspiše neka mi niko ne zamjera, ali eto nadaš se očekuješ i onda dobiješ hladan tuš valjda smo navikli da nas vazda izrade oni do kojih nam je najviše stalo. Svako dobro raja i da ako Bog da nađemo nekog koji će biti dobar selektor i uspjeti spasiti šta se da. ;)

AsmirBegovic
Kontakt:

Post Postao/la AsmirBegovic » 30 nov 2014, 04:15

@Janez :clap: Svaka cast jarane. Vecina nas se osjeca bas kao i ti. Razocarani smo, izdani, ponizeni, uvrijedjeni i sokirani u isto vrijeme. Pljunuo nam je u lice i zabio noz u srce neko koga smo okivali u zvijezde. Ali, sad smo napokon progledali, a usput smo kao mlada fudbalska nacija nesto i naucili iz ovoga. Poslije ove izdaje mnoge stvari vise nece biti iste.
Moj rezime svega je da ova zemlja i ovaj narod koji zivi za fudbal ipak zasluzuju mnogo boljeg covjeka i kvalitetnijeg trenera nego sto je jedan Vaha. Imamo svoje kriterije, sad je savez na potezu da nas obraduje svojom odlukom. :bih:

saransak
Kontakt:

Post Postao/la saransak » 30 nov 2014, 06:45

da li pojedine amebe mogu shvatiti iz koje teze, teoreme izvlače zaključke o situaciji vezanoj za vahu?

goli krimos ide i moli gospodina od trenera da radi za njega, da rade zajedno?

ne bi bilo razumno pripajati zdravo tkivo, vahu - bolesnom, oboljelom tijelu kakav je nsbih, alo?..

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 nov 2014, 07:14

saransak je napisao/la:da li pojedine amebe mogu shvatiti iz koje teze, teoreme izvlače zaključke o situaciji vezanoj za vahu?

goli krimos ide i moli gospodina od trenera da radi za njega, da rade zajedno?

ne bi bilo razumno pripajati zdravo tkivo, vahu - bolesnom, oboljelom tijelu kakav je nsbih, alo?..
Zato je u Africkim njegovim repkama ili ti savezima pucalo od zdravlja,H-alo?
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

saransak
Kontakt:

Post Postao/la saransak » 30 nov 2014, 07:26

zato ode gdje osjeti smrad, a odavde je rodom - sve prilike zna, nema šta provjeravati

je li tebi normalno i prihvatljivo da prihvatiš posao dokazanih krimosa?

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 nov 2014, 07:31

saransak je napisao/la:zato ode gdje osjeti smrad, a odavde je rodom - sve prilike zna, nema šta provjeravati

je li tebi normalno i prihvatljivo da prihvatiš posao dokazanih krimosa?
Kod Mamica deset puta goreg krimosa mu to apsolutno nije smetalo...dok su zelenbaci masni bili u opciji.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

saransak
Kontakt:

Post Postao/la saransak » 30 nov 2014, 07:37

svako se opekne, neće dva puta od istu vatru. normalno da će šmekati milione, nije volonter, profi je. vidimo iz dana u dan gdje nas 'patriotizam' vodi

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 nov 2014, 07:43

Ma izgorio vala a ne ,opek'o se.Idemo dalje za iste pare.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

saransak
Kontakt:

Post Postao/la saransak » 30 nov 2014, 07:48

dobili su jeftin alibi, sad će postaviti nekog dorata i biće sve ok

potrošiki vrijeme i energiju bezveze, još ispali kao dobrice, a vaha bezobrazan

glabamo ga za iste pare, kako god

Zompir
Kontakt:

Post Postao/la Zompir » 30 nov 2014, 08:04

Sve mirise na Amara!
"Combat, Oltre La Gloria, Combat, evo Spirito Vive ancora!".

emir_

Post Postao/la emir_ » 30 nov 2014, 08:13

Potpuno sam neutralan, od ovih što su ostali najviše bih volio da to bude Amar Osim.
4-IN-A-ROW

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 30 nov 2014, 09:20

FliX je napisao/la:
IVICA OSIM je napisao/la:Amar osim Trenutno je najbolje moguce rjesenje
:damn:
:puke:
:crazy: :puke:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 30 nov 2014, 09:28

Za ove ostale (Magatha I Rajevca ne racunam jer su stranci) Amar je Mourinho I Rinus Michels u jednom....I zato kad nece Vaha trenersku poziciju dati najboljem I po znanju, I po rezultatima I po titulama...I po karakteru dakako... ne eksponira se javno, ne vrijedja druge kandidate, ne lobira u RSu I tako dalje....
I naravno nikako ne dati pocetnicima selektorsku poziciju... barbarez, hibic, bajramovic I sl prvo skola pa onda ostalo... makar ta skola bila I nk Travnik....jer od neceg se mora poceti....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 30 nov 2014, 10:16

Janez je napisao/la:Za Vahu sam bio do subote 29.11.2014 do nekih 13-14h kada je konačno došao kraj sapunice zvane "Vaha Veličanstveni". Nakon što sam kao i mnogi zaljubljenici u ovaj sport u našoj dragoj BiH svaki put kod biranja novog selektora priželjkivao dolazak na klupu Vahida i govorio ako neće sad neće nikada pa nas čovjek svaki put odbije opravdano ili ne smatram da je ovo kap koja je prelila čašu. Čovjek u kojeg sam se kleo i vjerovao sve do danas i godinama molio Boga da prihvati funkciju koja mu se nudi i bude čovjek koji će nas odvesti u bolja vremena napokon sam se probudio iz sna zvanog Vaha spasitelj. Smatrao sam da je on pravi čovjek koji hoće da napokon nešto da ovoj državi i reprezentaciji nakon što je vodio Alžir, Obalu da je došlo vrijeme da i bude selektor države u kojoj se geografski gledano rodio. Namjerno pišem ovako jer iz prijašnjih izjava nisam nikada mogao da razlučim da li je Jugosloven, Bosanac ili se drugačije osjeća i smatra pripadnikom drugog naroda-nacije svejedno više. Svaki put kad bi odbio govorio sam okej vodi ovaj klub, sad je selektor ove reprezentacije, umorio se od ovog posla, onog posla itd. Na svako njegovo NE ja sam nalazio opravdanja i govorio sebi okej ne može sada, nije pravo vrijeme nije klima takva, ne štima u Savezu bla bla. Vaha je gospodin neće sa svakim, moramo ga razumjeti drži se svojih principa. Sve sam tolerisao i uvijek govorio doći će bolja vremena, vrijeme kada će zasjesti i napokon da ugledamo našeg Vahu na klupi Bosne i Hercegovine gdje mu je i realno mjesto. I desi nam se frka sa Safetom, po prvi put da sam možda vidio jedinstveni stav kod skoro većine ljudi od foruma, portala, u kafićima, na ulici, gradskom prevozu samo se moglo čuti jedno "Vahu za selektora", rekoh sebi sad ili nikad. Došlo je PRAVO VRIJEME Vaha nam treba, Vaha dolazi nema više izgovora šta je bilo bilo je, mora se prihvatiti poziva mora sada postati selektor nema kluba, repke, ima do 3. mjeseca naredne godine dovoljno vremena da se odmori ništa ga ne sprečava. Međutim prve njegove izjave već se moglo naslutiti da se sprema novo NE i odbijanje po zna koji put. Govorim sebi nije moguće, pa čovjeka moli i kune čitava država svi su na nogama mora sada prihvatiti, lobiraju sa svih strana svi se digli hoće da pomognu da ubijede čovjeka da nam je potreban i da nam je spas u slijepoj ulici nemamo više gdje. Ali kako to obično biva u BiH mi ne poznajemo termin " happy end" i rijetko kad ga dočekamo i uslijedio je novi šamar Vahe i konačan odgovor NE. Nakon ovog za mene najgoreg odbijanja do sada rekao sam Vaha i ja tebi kažem NE i ne zanimaš me više. Dosta sam te podržavao, vrijeme je da i ja tebi okrenem leđa. Izgovori, razlozi me ne zanimaju više, da li je to pomoćnika, nacionalnog ključa, da li je zbog ratnih ožiljaka,para petog, desetog nije me više briga. Rekao si NE i samim tim si završio sa mnom, ne zanimaš me više jer sam te čekao godinama i nadao se. Nakon što si odbio vakat je da te pamtim kao čovjeka koji se rodio u Jablanici i vodio Alžir uspješno na SP, PSG, Obalu i druge klubove i nekog koji je ODBIO DA VODI reprezentaciju države na čijem prostoru se rodio prije 62. godine. Što je dosta dosta je gospodine Halilhodžiću, vi ste nas odbili po zna koji put i možda je vrijeme da shvatimo da vam nije stalo do ove države i ovog naroda bez obzira šta vi govorili i razne nagrade posvetili. Narod vas treba sada, odmah i u ovom momentu, sad ili nikada morali ste biti ruka spasa, čovjek koji će povesti reprezentaciju Bosne i Hercegovine u bolja vremena i zajedno sa svima dignuti brod koji polako tone, ali nije kraj i ne postajemo olupina. Samo nam treba vješt i kapetan sa iskustvom, a ja sam u Vama to vidio. Nažalost vama su draži brodovi koji plove pod zastavom Egipta, Alžira i drugih država a ne Jedne Jedine. Jednom prilikom je njegov brat izjavio da mu ova država nije ništa dala, pa sam razmišljao možda čovjek ima pravo možda mu i treba odati priznanje neko, sjetiti ga se nekako. Ali ovih dana zapitao sam se pa šta očekuje gospodin Vahid. Da možda Velež stadion u Vrapčićima preimenuje u njegovo ime, da se ulice u svim većim gradovima BiH nazovu "Vahina ulica" pa da umjesto Titove bude Vahina, hoće li to biti dovoljno da mu se odužimo pa da napokon pristane biti selektor. Neće moći gospodine i veći od tebe nisu dobili za mnogo više stvari što su napravili, ali su opet ostali skromni i nisu se bunili i spremni su da pomognu kad mogu i u prilici koja je u njihovoj domeni. Želim ti Vaha puno sreće u nastavku trenerske karijere, puno uspjeha i titula, trofeja, plasmana na velika takmičenja i da ti dragi Bog da zdravlja i da nam poživiš dugo i kad budeš u dubokoj starosti shvatiš šta si izgubio jednog kišnog subotnjeg dana 29.11.2014. Samo ti to želim da shvatiš da si mogao biti u očima miliona ljudi spasilac čovjek koji će vratiti Repku na pravi put. Ali nisi to uradio, odbio si onako kako ti znaš na svoj način, malu nadu davao, a konačan odgovor znao i prije nego te prvi novinar upitao za komentar da preuzmeš reprezentaciju BiH.

Sretno Vaha meni više ne trebaš, nisi mi više neko u životu, gledam te kao na čovjeka koji je nekada bio blizak, ali više nije. Ako i kad bude prilike i ako sjedneš na klupu BiH neću ti se radovati i biti sretan jer si me razočarao jučer i pao u očima.

Ako ko hoće neka pročita, ako neće poštujem dođe čovjeku da se ovako raspiše neka mi niko ne zamjera, ali eto nadaš se očekuješ i onda dobiješ hladan tuš valjda smo navikli da nas vazda izrade oni do kojih nam je najviše stalo. Svako dobro raja i da ako Bog da nađemo nekog koji će biti dobar selektor i uspjeti spasiti šta se da. ;)
Objasnio si, svaka čast!!!! Kafa

Sent from Angelina's bed

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 30 nov 2014, 10:30

ako igrači ne budu slušali, napuckat' će brko Lutvu na njih :urnebes: autoritet :urnebes: titule iz PL neko mjerilo :urnebes:

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 30 nov 2014, 10:34

Vaha je ostao dosljedan sebi-supak bio supak ostao,slag na tortu bi bilo ponovno preuzimanje Dinama.
Najgore sto ce za par godina ponovo biti u opticaju za selektora BiH ..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 30 nov 2014, 10:40

Amara Osima!
🔵⚪

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: jasmin10 i 4 gosta.