Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

Goalgetter
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Goalgetter » 30 nov 2014, 17:34

Elegant je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Zna li neko nesto vise o ovom Santiniju, vidim ime mu se spominje sve cesce u zadnje vrijeme u medijima. Cudi me malo i zasto je vec 8 godina bez angazmana.
Sve ti je jasno kad kazes da osam godina nema angazman, a treba nama da pomogne. :urnebes:

Tuga, da nije smjesno bilo bi zalosno.
Ja ga se sjecam samo kao trenera Francuske repke, dok ga u ostalim nije upratio, cudno. Po meni jako nesigurna opcija. Ma za svih njih je repka lutrija, kako za Mesu, Hadzibegica, Sliskovica, tako i za ove strance koji godinama angazmana ne mogu naci, koji je isto tako jako dobro placen.

Pisao je i @virtu4l neki dan, svima je ovo sansa preko nase reprezentacije (koja je jos uvijek brend) da poprave svoju reputaciju.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 30 nov 2014, 17:37

ako je Santini nesigurna opcija, onda ove ostale ne treba ni spominjat' :lol:

Trinity74
Kontakt:

Post Postao/la Trinity74 » 30 nov 2014, 17:38

džakailibu je napisao/la:ne znam da li je iko napisao no-
JA IMAM FAVORITA KAO I SVAKO DRUGI ALI BI BILO U REDU DA KO GOD BUDE IZABRAN DOBIJE RESPEKTOVANJE I MIR OD SVIH NAS KOJI NAVIJAMO (ŠATRIRAMO DA SMO PATRIOTI) BAR DO KRAJA CIKLUSA.
Gori od papeta nece biti.
Nećeš to doživjeti, ni ja ni ti. Na žalost takvi smo kakvi smo i prva njegova greškica će izazvati haos, teške riječi , pljuvanje itd. Dok je svakakvih novinarčića, svakakvih portala neće biti ni pozitive u repki. Evo Vaha ti je zadnji primjer kako nekoga dižu u nebo danima a onda sutradan ... pu, konj, materijalista, idiot ....

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 30 nov 2014, 17:39

Chinaglia je napisao/la:ako je Santini nesigurna opcija, onda ove ostale ne treba ni spominjat' :lol:
Kazem vec, ne poznajem ga toliko dobro da bih mogao suditi o njemu, ali 8 godina bez treniranja ijednog kluba, po meni jako cudno.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 30 nov 2014, 17:43

Goalgetter je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:ako je Santini nesigurna opcija, onda ove ostale ne treba ni spominjat' :lol:
Kazem vec, ne poznajem ga toliko dobro da bih mogao suditi o njemu, ali 8 godina bez treniranja ijednog kluba, po meni jako cudno.
čovjek ima daleko najbolji CV od svih kandidata, bolji i od Felixa Magatha, a to što nikog nije trenirao 8 godina, prije bih rekao da je njegova odluka, nego što nije mogao nać' posao

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 30 nov 2014, 17:53

Daleko cemo dogurati sa ovim trenerima koji vise godina zaredom nikoga nisu trenirali. Srbija je bar dovela Dicka koji je bar neko svijetsko ime a mi ove amatere. Ciro bi bio dobar, jeftin i dovoljno lud izbor za ovih 6 utakmica :thumbup: :thumbup:

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 30 nov 2014, 18:00

Chinaglia je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:
čovjek ima daleko najbolji CV od svih kandidata, bolji i od Felixa Magatha, a to što nikog nije trenirao 8 godina, prije bih rekao da je njegova odluka, nego što nije mogao nać' posao
Ma to je jasno kao dan, da ta pauza nije uslovljena sto nije mogao naci klub.
Za nese igrace bi bolje bilo da bude stranac, jer su nam i igraci skoro svi vani i bolje razumiju komunikaciju ala Evropa, nego nasu balkansko-uhljupsku. Bolje da bude "ni po babu, ni po stricevima"!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 30 nov 2014, 18:06

Pravo pitanje bi bilo, zašto je čovjek nakon osam godina pauze odabrao baš našu reprezentaciju? Ja mislim da znam zašto, više puta sam pisao o tome, a i Goalgetter je to naglasio u prethodnom postu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 30 nov 2014, 18:08

Ali savez nece stranca?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 30 nov 2014, 18:21

Magath bi bio idealan....
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 30 nov 2014, 18:22

Virtu4l je napisao/la:Pravo pitanje bi bilo, zašto je čovjek nakon osam godina pauze odabrao baš našu reprezentaciju? Ja mislim da znam zašto, više puta sam pisao o tome, a i Goalgetter je to naglasio u prethodnom postu.
Zato sto smo levati i sto su pare lagane, potpise ugovor na godinu dana na npr. 250.000 € i ugovoru imaju određne stavke o isplati, placanju, itd... A kada krenu sranja odbije dati ostavku nego ceka da otpuste i on samo zatrazi da ga isplate i ispune stavke ugovora. Slicno sto se desava sa Susicem.

To sto nije trenirao nikoga osam godina moze biti da nije sebi trazi anagazman ili niko nije htio angazirat.

A ovo sto ovi strucni ljudi sa foruma (mahom iz skolskih klupa) znaju da je on sa tih osam godina bez posla bolji od ovih nasih kadidata je posebna prica.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 30 nov 2014, 18:23

emil02in je napisao/la:Ali savez nece stranca?

Pa ni ne treba nam. Imaju Rusi i Capella, pa eno, bolje da ga nemaju. I imas hiljadu takvih primjera. Ocigledno da to nije bas neka uspjesna kombinacija strani trener-reprezentacija, koliko god taj trener prije tog imao uspjehe. Evo npr. kod svaba je to prvi princip, da trener reprezentacije mora biti Njemac. I to im je vrlo pametno... a poznavajuci nas mentalitet, ne vjerujem da bih to kod nas bas dobro funkcionisalo.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 30 nov 2014, 18:36

Virtu4l je napisao/la:Pravo pitanje bi bilo, zašto je čovjek nakon osam godina pauze odabrao baš našu reprezentaciju? Ja mislim da znam zašto, više puta sam pisao o tome, a i Goalgetter je to naglasio u prethodnom postu.
Nije čudno, dobra prilika za trenera takvog ranga, vjerovatno mi sebe potcjenjujemo misleći da kao repka nemamo renome dovoljan da budemo privlačni takvim trenerima (jer smo navikli na svašta u prošlosti), pa nam je odmah čudno zašto se toliko poznatih imena interesuje za našu klupu :)

To je pozitivna stvar, što više ovakvih i još boljih trenera u konkurenciji to će i mogućnost pogreške u odabiru biti manja, dakle savez je na slatkim mukama :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

bhsport
Kontakt:

Re: Odg: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la bhsport » 30 nov 2014, 18:39

vrebac86 je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Rajovac je najkompetentniji, a Meša bi unio nesto novo.
Osim je bolji od Hadzibegica.
Bravo, to je to!
Neznam samo zasto porede Hadzibegica i Bazdarevica , nit su slicni kao ljudi a boga mi ni kao treneri!
Hadzibegic mi je ona tipicna uzlizica i nista vise!
Faruk je ljiga obična. Nista nije napravio kao trener.
Ko god novi dodje nek dobije pola Safetovog perioda prije prve kritike sto znači 2 godine.
Safet kritike trpi od početka 2014.

[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 30 nov 2014, 19:11

Ako je istina da su kandidati: Hadžibegić, Baždarević, Rajevac, Slišković i A. Osim, onda bi se mogli "poigrati" sistema eliminacije:

1. Hadžibegić - već bio selektor
2. Slišković - kao pod 1
3. Rajevac - stranac (kažu da neće stranca)
4. Baždarević!?
5. A. Osim!?
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 30 nov 2014, 19:14

Ko god da bude novi selektor, zanimljivo ce biti kako ce raditi !

Vjerovatno ce sebi napraviti neku selekciju igraca barem na papiru, naravno popricati sa nekima a najvaznije bi bilo da poprica sa par novih. Uglavnom da sebi skroji neki plan i program, a vjerovatno ce u međuvremenu biti određeni i saradnici, pomcnici i sa njima se treba uskladiti.

Treba bi u 2015. biti neka sjednica saveza gdje ce to iznjeti, a također do prijateljske utkamice sa Austrijom u martu, ujedno i prvom utakmicom reprezentacije u 2015 da vidimo nesto novo, mozda neki novi igrac.

:bih:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 30 nov 2014, 19:41

Nece stranca zato sto ga nemogu kontrolisati i manupulisati njim(Magath i slicni njemu)

Opet su cirkus napravili,opet su pokazali nesposobnost....
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 30 nov 2014, 20:00

Neće stranca jer ga ne mogu platiti. Meni je smiješno da kod nas ljudi misle da će ovi nabrojani stranci raditi za ovaj novac koji se kod nas nudi. Ako su ih menadžerske agencije ponudile, to je zato što su zainteresovani za posao selektora, al' ne znači da dolaze zbog sadake, profesionalci su, a Bgm i većina ih je u godinama, žele opaliti još koju kintu dok mogu.
Druga stvar, ovdje stranac ne bi imao pojma šta i kako da radi. Sve je totalno komplikovano, zamršeno, neprofesionalno... Magath bi nas otjer'o u p.m. poslije prvog sastanka s Miletom Kovačevićem i sličnim. Još mu i Tulića postave za pomoćnika, koji ne zna poredati čunjeve za trening.

Znači ostaju nam četiri kandidata realna i jedan fiktivan (Rajevac, koji služi za potkusurivanje ovih iz RS-a), ostala imena Hadžibegić i Slišković definitivno NE, obojica su imali šansu i ne bi donijeli ništa novo, Baždarević i Osim su jedina dva kandidata s realnim šansama da postanu selektor.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 30 nov 2014, 20:11

Ili RAjevac ili Bazdarevic...Inace,Bazdarevic se nudi pokazuje da zeli to ima neke ideje,zelju ali bojim se da smo mi sad u nekom rasulu u kojem bi mozda bolje dosao Rajevac..
Sliskovica bi za U21

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 30 nov 2014, 20:21

voltron30 je napisao/la:Neće stranca jer ga ne mogu platiti. Meni je smiješno da kod nas ljudi misle da će ovi nabrojani stranci raditi za ovaj novac koji se kod nas nudi. Ako su ih menadžerske agencije ponudile, to je zato što su zainteresovani za posao selektora, al' ne znači da dolaze zbog sadake, profesionalci su, a Bgm i većina ih je u godinama, žele opaliti još koju kintu dok mogu.
Druga stvar, ovdje stranac ne bi imao pojma šta i kako da radi. Sve je totalno komplikovano, zamršeno, neprofesionalno... Magath bi nas otjer'o u p.m. poslije prvog sastanka s Miletom Kovačevićem i sličnim. Još mu i Tulića postave za pomoćnika, koji ne zna poredati čunjeve za trening.

Znači ostaju nam četiri kandidata realna i jedan fiktivan (Rajevac, koji služi za potkusurivanje ovih iz RS-a), ostala imena Hadžibegić i Slišković definitivno NE, obojica su imali šansu i ne bi donijeli ništa novo, Baždarević i Osim su jedina dva kandidata s realnim šansama da postanu selektor.
Sto volim ove obujektivne bez zrna subujektivnosti :rol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.