Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Re: AW: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la _dreamer_ » 01 dec 2014, 17:11

Husika je napisao/la:
vecaveca je napisao/la:Ma samo njemacki treneri izvolton

http://www.transfermarkt.com/trainer/ve ... k=40&plus=" onclick="window.open(this.href);return false;
MI moramo imati DOMACEG trenera, jer nam je baza repke djeca iz inostranstva, nece Hans Ditrih Majer Van Der Le McGiver mantati djecu da igraju za BIH... ;)
Moramo kad nakaradno razmisljamo... jel mozda nekome palo na pamet da bi mogla postojati i funkcija za nekoga ko ce taj posao raditi umjesto selektora i biti njegova desna ruka....

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Goalgetter
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Goalgetter » 01 dec 2014, 17:14

Ukoliko je ovih 5 kandidata sto se vec vrte danima, uz Baku Sliskovica i Okuku, ja sam za Amara Osima ili Rajevca. Ukoliko bude jedan od njih dvojice, bio bih zadovoljan. Hadzibegic, Bazdarevic, Okuka, i Baka za mene ne dolaze u obzir.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 dec 2014, 17:15

Odakle im ovaj Okuka kukala mu majka.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 01 dec 2014, 17:16

DragonGirl je napisao/la:Ma kakva sjednica, ko da će se na njoj reći nešto što se već ne zna...pet imena koja su se najčešće i spominjala i jesu vjerovatno ti kandidati s kojima će se razgovarati u narednim danima, i ko bude tražio najmanje para, taj će i biti selektor, zaboravite i na Magatha, Trapattonija i njima slične....
Nisam bas siguran da ce im biti tako lako... U igri je 6-7 miliona , od kojih ce oni lijepo zivjeti, a i sleduju im problemi , dobijemo li Susicevog klona, raja su blizu tacke totalnog razocarenja. Morace dobro razmisliti, jer , cak i oni , u ovoj situaciji moraju uraditi najbolje za reprezentaciju.

SjeverniVjetar

Re: AW: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la SjeverniVjetar » 01 dec 2014, 17:21

_dreamer_ je napisao/la:
Husika je napisao/la:
vecaveca je napisao/la:Ma samo njemacki treneri izvolton

http://www.transfermarkt.com/trainer/ve ... k=40&plus=" onclick="window.open(this.href);return false;
MI moramo imati DOMACEG trenera, jer nam je baza repke djeca iz inostranstva, nece Hans Ditrih Majer Van Der Le McGiver mantati djecu da igraju za BIH... ;)
Moramo kad nakaradno razmisljamo... jel mozda nekome palo na pamet da bi mogla postojati i funkcija za nekoga ko ce taj posao raditi umjesto selektora i biti njegova desna ruka....

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
To bi tako bilo u normalnoj situaciji, sa normalnim savezom i normalnom javnosti.
Medjutim, mi nismo normalni , kod nas igrac kaze "dosao bih pjeske", odgovorni mu pocnu replicirati vicevima i krilaticama.
Strani selektor bi ocekivao da to radi neko za njega, zato niko nista ne bi ni radio.
kad je u pitanju domaci, ne moze se garantovati ali se bar mozemo nadati da je upoznat sa situacijom i da ce imati tu vrstu odgovornosti. Ako nista, bar su svjesni da im popularnost, u mnogomu, ovisi od toga da li ce dovesti nekog dijasporasa, pa ce valjda povesti racuna.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 01 dec 2014, 17:36

Nadam de Draganu Okuki, ako ce mu se pruziti prilika da vodi ekipu i za kvalifikacije SP.

Ali male su sanse da ce se izglasati vecina za njega.

Inace jako skolovan i imao je dobru karijeru kao igrac i kao trener do sad
.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 01 dec 2014, 17:39

Cartman je napisao/la:Odakle im ovaj Okuka kukala mu majka.
Baki ili Amaru dati funkciju nekog skauta/direktora/kurca palca neg ganja djecu po inostranstvu

Ne trolujete za Okuku shvatice vas neko ozbiljno
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 01 dec 2014, 17:46

http://****/clanak/4698/sliskov ... love-nsbih

Sport navodi da su Okuka i Sliskovic pristali na sve. :D (Ipak uzimajte ovaj portal sa rezervom, znate Sinana i njegov H-Avaz, ljudi dan prije nego sto ce Vaha odbiti pripremili dvije price, da Vaha 100% preuzima, i da definitivno nece biti trener :lol: ]

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 01 dec 2014, 17:48

Prizeljkujem i radujem se Rajevcu, mislim da nam ponajvise treba takticki mudro postavljena reprezentacija, kvalitet je kod nas uvijek bio neosporan.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 01 dec 2014, 17:49

Ko vam je kriv kad nema te pojma ko je Okuka.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 01 dec 2014, 17:50

Meša Bazdarevic.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 01 dec 2014, 17:50

Usudio bih se reci da je Sliskovic najveci strucnjak od svih nabrojanih(Osim, Hadzibegic, Bazdarevic, Rajevac)
1946

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 01 dec 2014, 17:55

Goalgetter je napisao/la:http://****/clanak/4698/sliskov ... love-nsbih

Sport navodi da su Okuka i Sliskovic pristali na sve. :D (Ipak uzimajte ovaj portal sa rezervom, znate Sinana i njegov H-Avaz, ljudi dan prije nego sto ce Vaha odbiti pripremili dvije price, da Vaha 100% preuzima, i da definitivno nece biti trener :lol: ]
Meni je smiješan ovaj dio o Štimcu, kao da je neko pisao na nekom forumu a ne neki novinar... Kafa

Sent from Angelina's bed

vecaveca
Kontakt:

Post Postao/la vecaveca » 01 dec 2014, 17:58

slika

Moj Kandidat s novom frizurom dugogodišnji sportski novinar, magistar sporta, diplomirani pravnik

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 01 dec 2014, 17:59

Po trenerskim uspjesima

Rajevac
Okuka
Osim
Bazdarevic
Sliskovic
Hadzibegic

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 01 dec 2014, 18:02

SjeverniVjetar je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la:Ma kakva sjednica, ko da će se na njoj reći nešto što se već ne zna...pet imena koja su se najčešće i spominjala i jesu vjerovatno ti kandidati s kojima će se razgovarati u narednim danima, i ko bude tražio najmanje para, taj će i biti selektor, zaboravite i na Magatha, Trapattonija i njima slične....
Nisam bas siguran da ce im biti tako lako... U igri je 6-7 miliona , od kojih ce oni lijepo zivjeti, a i sleduju im problemi , dobijemo li Susicevog klona, raja su blizu tacke totalnog razocarenja. Morace dobro razmisliti, jer , cak i oni , u ovoj situaciji moraju uraditi najbolje za reprezentaciju.
Pa zato su i pokušavali da dobiju Vahu, zato što su znali da je od svih mogućih kandidata, sa njim plasman najrealniji, a samim tim i ti eventualni miliončići najbliži njihovoj kasi pa bi se vjerovatno i isplatilo ulagati u njega malo veću sumu novca, iako ja mislim da pare u njegovom slučaju nisu bile problem, ali pošto smo odbijeni, sada svi ostali su tu negdje, oscilacije između njihovih kvaliteta, po mom mišljenju, nisu velike, tako da će, ako ništa, vjerovatno gledati da potroše što manje.

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 01 dec 2014, 18:26

Evo i Rajevca u vijestima
U razgovoru za beogradske Novosti, Rajevac je potvrdio kako je veoma zainteresovan za klupu reprezentacije BiH i da je dobio ponudu Fudbalskog saveza Republike Srpske.

"Tačno je da sam razgovarao sa predsjednikom Fudbalskog saveza Republike Srpske, Kovačevićem. Pitao me da li bih bio njihov kandidat za selektora BiH i ja sam pristao. Izazov je veliki, BiH je u nezavidnoj situaciji, ali ja hoću da radim. Kad ne mogu da budem selektor Srbije, idem dalje", rekao je Rajevac za Novosti.

Rajevac želi uigrati našu selekciju za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

"Teško je odvesti BiH na Evropsko prvenstvo, ali bih kroz kvalifikacione utakmice mogao da uigram sastav koji bi, garantujem to, odveo na SP u Rusiji", dodao je Rajevac, koji želi da trenersku karijeru nastavi u Evropi.

"Želja mi je da radim u Evropi. Ne plašim se ni konkurencije, bez lažne skromnosti moj CV je, ipak, najbolji. Bio sam sa Ganom peti na svetu, dva puta igrao u finalu prvenstva Afrike, bio proglašavan najboljim trenerom na kontinentu", istakao je srpski stručnjak.
Po ovome preuzeo bi nas onako, preko k...ca, jer ko fol Srbija ga nece, pa bi uzeo malu BiH. Uz to i ne razmislja puno o plasmanu na EP vec bi mu kvalifikacije bile kao vjezbaona. Sigurno ima i malo novinarski foluski ali nakon ovoga ja sam se totalno ohladio od ovog tipa. :thumbdown:

Fozgen
Kontakt:

Post Postao/la Fozgen » 01 dec 2014, 18:40

Dado je napisao/la:Evo i Rajevca u vijestima
U razgovoru za beogradske Novosti, Rajevac je potvrdio kako je veoma zainteresovan za klupu reprezentacije BiH i da je dobio ponudu Fudbalskog saveza Republike Srpske.

"Tačno je da sam razgovarao sa predsjednikom Fudbalskog saveza Republike Srpske, Kovačevićem. Pitao me da li bih bio njihov kandidat za selektora BiH i ja sam pristao. Izazov je veliki, BiH je u nezavidnoj situaciji, ali ja hoću da radim. Kad ne mogu da budem selektor Srbije, idem dalje", rekao je Rajevac za Novosti.

Rajevac želi uigrati našu selekciju za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

"Teško je odvesti BiH na Evropsko prvenstvo, ali bih kroz kvalifikacione utakmice mogao da uigram sastav koji bi, garantujem to, odveo na SP u Rusiji", dodao je Rajevac, koji želi da trenersku karijeru nastavi u Evropi.

"Želja mi je da radim u Evropi. Ne plašim se ni konkurencije, bez lažne skromnosti moj CV je, ipak, najbolji. Bio sam sa Ganom peti na svetu, dva puta igrao u finalu prvenstva Afrike, bio proglašavan najboljim trenerom na kontinentu", istakao je srpski stručnjak.
Po ovome preuzeo bi nas onako, preko k...ca, jer ko fol Srbija ga nece, pa bi uzeo malu BiH. Uz to i ne razmislja puno o plasmanu na EP vec bi mu kvalifikacije bile kao vjezbaona. Sigurno ima i malo novinarski foluski ali nakon ovoga ja sam se totalno ohladio od ovog tipa. :thumbdown:
Jah a svi ostali bi uzeli eto sto nas vole .
Pa ni Susic BiH nije uzeo sto je voli a o Vahi i da ne pricamo .
Ay Che Bostero! Vos Sos Ortiva,
Vos Sos Amigo De La Policía
En Mar Del Plata No Te Plantaste
Con Los Borrachos Como Cobraste
Sos Cagón! Sos Cagón!
Sos Cagón! Sos Cagón!

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 01 dec 2014, 18:48

Fozgen je napisao/la:
Dado je napisao/la:Evo i Rajevca u vijestima

Jah a svi ostali bi uzeli eto sto nas vole .
Pa ni Susic BiH nije uzeo sto je voli a o Vahi i da ne pricamo .
Uloga selektora pored struke je i u tome da ima pozitivan i optimistican stav prema svom poslu. Za reprezentaciju kao sto je BiH kojoj je psihicka sprema najslabija tacka bas nam treba neko ko ce igrace jos dodatno demotivisati. Vaha to jako dobro zna i nebrojano puta je to i rekao. E sad to sto ga mi nemozemo priustiti je drugi par papuca.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 01 dec 2014, 18:58

Ovo što Rajevac misli raditi, pripremati tim na duže staze, kod nas i našeg mentaliteta jednostavno ne pali i to bi on, kao neko ko je s ovih prostora trebao znati. Pa mi kao nacija utakmice reprezentacije doživljavamo kao praznike, tragično shvatamo svaki poraz, svaki promašaj, veličamo svaku pobjedu, svaki gol, idemo do kraja, nadamo se do kraja i da se sad unaprijed predamo i podignemo bijelu zastavu, to ne ide, tako da je to ono što me najviše odbija od njega, a ne priča o tome da li bi nas uzeo jer ne može Srbiju, da li bi to bilo preko volje ili ne itd. Kad preuzimaš reprezentaciju zemlje koja nije tvoja domovina, onda na to obično gledaš isključivo kao na posao tako da me taj dio izjave uopšte ne čudi.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.