Pozdrav iz Zenice

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Viper je napisao/la:Sretan rodjendan jednom od najvecih klubova u nasoj drzavi![]()
Pozdrav iz Zenice
hvala momci, pozdrav za Zenicu i SarajevoNantess je napisao/la:Sretan rodjendan velikom imenu BH fudbala i njegovim navijacima. Steta sto se nije obiljezilo kako dolikuje, zasluzila je to Sloboda bez obzira na sve. Veliki pozdrav za Tz.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Emir Omerović 2011 prešao u Hofenhajm.Sekretar Ibrić izračunao da Slobodi pripada naknada.(60 000 eura)Batva je napisao/la:...sloboda72 je napisao/la:Batva je napisao/la:Sakib Malkocevic
SLOBODA JE MOJ KLUB
Često mu je posljednjih godina nuđeno da preuzme Slobodu, ali je Sakib Malkočević uvijek odbijao. Kakve su šanse da se to dogodi uskoro, pogotovo što je već poznat kao spasitelj Slobode u situacijama kada je klubu iz Rudarske 2 gorilo pod nogama, kao sada?
– U ovom trenutku realno je jedino da vodim Omladinski pogon. Dok sam u Savezu, teško je raditi na dva fronta. Protivnik sam toga da jedna osoba vodi klub i bude selektor reprezentacije, bez obzira kojeg nivoa. Dva posla teško je jednako kvalitetno obavljati u isto vrijeme. Zahvalan sam ljudima iz Slobode što pokazuju razumijevanje za odsustvo u vrijeme kada sam u U-17. Isto tako, mislim da je i Slobodi čast da ima svog čovjeka na kormilu jedne nacionalne selekcije.
Ako mu ne produže mandat u Savezu, da li je spreman preuzeti Slobodu na putu spasa?
– Naravno, ja sam zaposlen u Slobodi i ne bježim da vodim prvu ekipu, ako je to u obostranom interesu. Uostalom, ne mogu vječito bježati od te odgovornosti. Slobodu previše volim da bih rekao “neću”. Ali, sve dok sam selektor U-17, nije realno da radim na dva teška fronta. Uostalom, ko garantuje da će sve profunkcionisati ako ja dođem!?
NIJE VRIJEME ZA STRANCA
O stanju u Slobodi nerado govori. Bilo šta da kaže, neko će prigovoriti da pametuje s distance. No, o nekim stvarima nema dileme.
– Dobro smo krenuli, loše nastavili i završili. Trebalo je Denisu Sadikoviću dati punu podršku, vrijedan je i zna posao, voli Slobodu. Imao je problema s navijačima, ali o tome je trebalo misliti prije nego što je doveden. A kad jeste, trebalo ga je podržati u svemu. Ispalo je najgore za klub. Sadiković se nije mogao nositi sa pritiscima, ali ni rezultati mu nisu išli u prilog. Poslije je povučen gori potez. Šta god ko mislio, nije vrijeme da Slobodu vodi stranac. Postoje jezičke i druge barijere koje ometaju trenažni proces i svaku komunikaciju. Uz svo uvažavanje spram Alfreda Casimira, smatram da imamo daleko kvalitetnijih trenera, i u okolini, a i u BiH. Iskustva nekih drugih naših klubova sa strancima su veoma loša.
Podsjećamo da igrači hvale Casimira, te da je Slobodu uveo u Premijer ligu “stranac” Ćiro Blažević.
– Igrači su takvi da će uvijek hvaliti onog ko im je trenutno šef. Da i Vas postave za trenera, rekli bi da se radi dobro i da su treninzi odlični. Svaki novi trener je njima najbolji dok ne dođe slijedeći. A šta je s rezultatima? Portugalac je izjavio kako je nogometni jezik univerzalan i svuda isti. Globalno da, ali šta je sa mentalitetom igrača, pa ako hoćete i sa ljubavi prema klubu!? Što se tiče Ćire Blaževića, on je Bosanac i niko ga nije doživljavao kao stranca. Poseban je po svemu i drago mi je da je bio u Slobodi.
LOŠA SELEKCIJA NAJVEĆI PROBLEM
Prema riječima Malkočevića u Slobodi se skoncentrisalo dosta problema, i oni nisu od jučer. Sadašnje stanje ima svoje uzroke.
– Najveći problem je loša selekcija i nekvalitetan igrački kadar. Znam da se mnogima neće svidjeti moja ocjena, ali ću reći da Sloboda nema kvalitetan igrački kadar za Premijer ligu. Ne znam ko je vršio selekciju, ni ko je dovodio igrače. Taj nije vodio računa da je razlika između Prve i Premijer lige ogromna. Imali smo bolju ekipu dok smo igralu u Federalnoj ligi.
Šta je potrebno uraditi da Sloboda “procvjeta” u proljeće, pitali smo Malkočevića.
– Prvo treba uraditi sve da klub funkcioniše kako treba. Ne možemo praviti ekipu, pa onda klub. Ako nema kluba, ekipa kratko traje. Klub mora biti onakav kako nalaže NS BiH i UEFA, sa svim potrebnim tijelima i da svako radi svoj posao. Tek kada se to ostvari, bit će uživanje raditi sa igračima, voditi treninge i postizati rezultate
NAVIJAČI SU BITNI SVAKOM KLUBU
Sloboda je među klubovima koji su najviše novaca uplatili Savezu na ime kazni za nedolično ponašanje navijača, bakljade, pirotehniku. Kakav je stav Malkočevića o tome, s obzirom da im, za razliku od nekih drugih trenera, nije trčao u zagrljaj poslije utakmica.
– Navijači su potrebni svakom klubu. Nije isto igrati bez njih i uz njihovu podršku. Ali, ta podrška treba da bude konstruktivna, a ne na štetu kluba. Ne mogu da ne spomene jednu grupu navijača koji su, u vrijeme dok smo igrali Federalnu ligu, išli na sve Slobodine utakmice i davali igračima i trenerima veliku podršku. Svaka im čast! Sloboda i sada ima dosta dobru podršku navijača, ali se svi trebaju potruditi da se i oni usreće. A najbolje ih je usrećiti dobrim rezultatima. No, plašim se da ćemo morati još pričekati na tu sreću.
Malkočević smatra da Sloboda nije u bezizlaznoj situaciji.
– Očito je da se nismo opametili od onog vremena kada smo dvije sezone igrali u Prvoj federalnoj ligi.
Ali, nije još kasno da se trznemo. Nekoliko je ekipa ispod nas koje nisu iz dobro organizovanih klubova. Nekoliko je ispred nas s malom bodovnom prednošću. Proljeće će biti pravi test za sve koji rade u Slobodi i vode ekipu i klub. Test je i za same navijače. Treba se dobro pripremiti, uraditi sve što je potrebno kaako nam se opet, nedaj Bože, ne bi dogodio sunovrat.
GOST VUGDALIĆA BIO SAM KAO SELEKTOR
Navijači Slobode dva puta su tražili odlazak direktora Saše Vugdalića. Opet, Sakib Malkočević je nedavno, u jednoj “sportskoj srijedi” na OBN, bio Vugdalićev gost. Kakve su im međusobne relacije?
– Nikada do sada ni kafe nismo popili. Nisam je popio ni kao njegov gost na OBN-u. Došao sam iz Tuzle u Sarajevo autom, Vugdalić autobusom. Mogao je reći da ga povezem, ali nije, a ni ja se nisam htio nuditi. U stvari, kad sam prihvatio poziv da budem gost u studiju tokom prenosa Lige prvaka, shvatio sam da sam pozvan kao selektor jedne kadetske reprezentacije BiH i tako sam se ponašao, a ne kao trener u Omladinskom pogonu Slobode – zaključio je razgovor za SN i Tuzlalive.ba selktor U-17 reprezentacije BiH, Sakib Malkočević. (Miroslav Petrović)
FK SLOBODA DOBIO TRENERA
SMAJIL KARIĆ NA PROLJEĆE PREDVODI "CRVENO-CRNE"
Upravni odbor je odlučio da Smajil Karić bude na kormilu tima u proljetnom dijelu prvenstva
16.2.2013. E.S.
Nekadašnji trener Budućnosti iz Banovića, Radničkog iz Lukavca, Omladinca iz Mionice i drugih klubova sa područja TK, Smajil Karić, imenovan je danas za novog šefa stručnog štaba FK Sloboda.
Nakon što niti jedan, uslovno rečeno, domaći trener, odnosno uposlenik kluba nije htio uzeti vruć krompir u ruke, Upravni odbor je odlučio da Smajil Karić bude na kormilu tima u proljetnom dijelu prvenstva.
Kakvi su planovi, ambicije i želje Smajila Karića bit će poznato tokom naredne sedmice.
...
Dok sam u Savezu, teško je raditi na dva fronta. Protivnik sam toga da jedna osoba vodi klub i bude selektor reprezentacije, bez obzira kojeg nivoa. Dva posla teško je jednako kvalitetno obavljati u isto vrijeme. Zahvalan sam ljudima iz Slobode što pokazuju razumijevanje za odsustvo u vrijeme kada sam u U-17. Isto tako, mislim da je i Slobodi čast da ima svog čovjeka na kormilu jedne nacionalne selekcije.
Nema veze to, bitno je koliko je vremena proveo u klubu, bio on Halilovic il ja, zato npr Mešanović ima amaterski u Osijeku jer ga je onaj smrad Husara odveo a nisu ni Osijek ni Husara platili odstetu, i on ne moze potpisat ugovor profi dok neko ne plati odstetu.HerLutwoII je napisao/la:Ma kakvih 60.000 eura,pa nije rijec o prelasku Halilovica u Barcelonu,taj decko sada igra u S.Hanu ili Proleteru.
Ma mozda misle da bi sad trebalo promijeniti ime u Sloboda-Azmirova, nemam nista protiv Azmira, cak suprotno ali par ljudi na ovom forumu ne prestaje ljubit gu...uHerLutwoII je napisao/la:Pa sta tu nije jasno?? Omladinski pogon je da ti pojednostavim firma za sebe sa cistim i neblokiranim racunom,a pomenuti igrac je na ime izobrazbe duzan obestecenje FK Sloboda-omladinski pogon jer je iz istog otisao u inostrani klub. Jasno mi je da ti je Azmir idol,ali nije sve neistina sto drugi kazu.
Možda bi i trebalo FK Sloboda Husić, jer koliko drže do Slobode oni koji bi najviše trebali vjerovatno ne bi ni primjetili promjenu.klma1 je napisao/la:Ma mozda misle da bi sad trebalo promijeniti ime u Sloboda-Azmirova, nemam nista protiv Azmira, cak suprotno ali par ljudi na ovom forumu ne prestaje ljubit gu...uHerLutwoII je napisao/la:Pa sta tu nije jasno?? Omladinski pogon je da ti pojednostavim firma za sebe sa cistim i neblokiranim racunom,a pomenuti igrac je na ime izobrazbe duzan obestecenje FK Sloboda-omladinski pogon jer je iz istog otisao u inostrani klub. Jasno mi je da ti je Azmir idol,ali nije sve neistina sto drugi kazu.
Pa ne znam, ja to smatram kao neku vrstu moralne odgovornosti ali eto. Vjerovatno da se ne mora čekati da Azmir dođe iz tuđine, zato i mene čudi to ne obilježavanje. Jer kad pogledaš ako Azmir upravlja klubom, ne upravlja Tuzlom i tuzlacima i proslavljenim ličnostima.HerLutwoII je napisao/la:Naravno da ne drze i sto bi? Predsjednik SD Sloboda politicka funkcija,pa tako na nize redom sve po politickoj formi. Ne mogu da se cudom nacudim ponasanju glede 95.godisnjice Slobode od onih koji bi to trebali dici na nivo ili se i za tu prigodu ceka Azmir iz tudjine ?
Sta se ima covjek javljat, rekao vas milion puta da ne palite baklje vi se opet pravite pametni...ziviniceMetropola je napisao/la:Zapeli ste za Azmira a lika nigdje nema, pokupio se, otiso u Ameriku, tuki ga boli za Slobodom, cestitao nije 95 godina klubu, pojavio se nije ni u jednom mediju, a ni mediji se mozda njemu nisu obratili (kolko su profesionalni) da se vidi sta je s tim covjekom, il ga uopste nista ne zanima dok ne dodje u Tz, hocu ga qrac cekat do januara-februara pa da se odjednom pojavi i kaze "nemam podrsku ni od koga, necu da vodim Slobodu" .. Gubim nadu za svime sto je uradio, a sve sto pricate su rekla/kazala
.. Iskreno ne mozes ni jednu cut u gradu za klub, ni za igrace, sve mrtvo, a treba i ovaj forum zatvorit do januara, nema se sta pisat osim gluposti i istih prica koje se vrte vec pola godine
![]()
Ne znam, volio bih kad bi neko pokusao neku "pametnu" napisati i provjerenu
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.