Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

save
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la save » 02 dec 2014, 17:21

Dečki, pročitajte malo ovo pa onda pričajte ponovo

http://www.****/clanak/149977/nurkic ... a-u-evropu

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 02 dec 2014, 17:25

save je napisao/la:Dečki, pročitajte malo ovo pa onda pričajte ponovo

odmah u naslovu glupost na kvadrat, kakvih crnih 8 miliona $
njegovih je cca. 3.5 mil. garantovano. za prve 2 god. 3 i 4 god. ugovora su team option
ali i ne cudi me, to su ti nasi sportski novinari
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 02 dec 2014, 17:29

point is da je Juka u top formi i da sjedi na klupi - bila je jedna priča prije početka sezone, a to je da če juka igrati, a sada je druga priča. Sada ga nema ni na mapi ni u garbage time.

Nešto se desilo, a ne ovo što ovi pričaju uspavanke

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 02 dec 2014, 17:41

"decki", "tko"

jasno je odakle vjetar puse :rol:

experti iz avaza su tvoj nivo, ipak je bila dobra procjena.

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 02 dec 2014, 17:47

baglama je napisao/la:"decki", "tko"

Nije ovo zapadna hercegovina, vječiti neprijatelj 'bošnjaka'

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 02 dec 2014, 17:49

Zasto ce ti navodnici kod Bosnjaka?

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 02 dec 2014, 21:20

save je napisao/la:

ma sve su to furke, ti nacionalizmi i određenja - ti si meni zalijepio etiketu samo zato što sam napisao 'dečki' - šta to znači?

Ako dakle upotrijebim neku englesku riječ, a upotrijebio sam je, po tvojoj logicci bi trebao biti amer ili englez.

i dakle, onaj koji kritikuje nekog 'bošnjaka', odmah je 'neprijatelj' ..

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 02 dec 2014, 21:25

miki_92 je napisao/la:

njegovih je cca. 3.5 mil. garantovano. za prve 2 god. 3 i 4 god. ugovora su team option
Složio bih se, ali znam ovog momka iz Avaza što prati košarku, mogu ti reći da većeg profesionalca u životu nisam vidio! Lik je o problemima u Bosni pisao kada niko nije i nazivali ga svakakvim imenima i ispostavi se lik sve u pravu bio što je pisao, tako da za ovo o Nurkiću mogu ti komotno reći, ako iko išta zna, to ti je ovaj momak, ali vidjet ćemo!
Grbavica naš je Hram!!!

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 02 dec 2014, 22:02

save je napisao/la:
save je napisao/la:

ma sve su to furke, ti nacionalizmi i određenja - ti si meni zalijepio etiketu samo zato što sam napisao 'dečki' - šta to znači?

Ako dakle upotrijebim neku englesku riječ, a upotrijebio sam je, po tvojoj logicci bi trebao biti amer ili englez.

i dakle, onaj koji kritikuje nekog 'bošnjaka', odmah je 'neprijatelj' ..
Opet neko nesuvislo trabunjanje...

Treba te banirati jer stavljas Bosnjaci pod navodnike, znaci da ih ne priznajes ili si nepismen. Jer nema svrhe stavljat neprijatelje pod ironicne navodnike, a onda isto uradit s Bosnjacima.

Bosnjaci se furaju da pisu tko? Daj dijete ne lupetaj vise...Dovoljno si gluposti izvalio, cak i za moderatorsku reakciju.

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 02 dec 2014, 22:47

Ti si bolestan i nacionalista, jer ljudima imputiraš i projiciraš svoje bolesne i maloumne stavove. Ovo je sportski forum, a ne nacionalistički, a ako se furaš na bošnjaštvo ili neke druge i slične furke, slobodno opleti po bošnjaci.net itd.

a ja ču pisati ako treba i bre, i kaj, i ba, i what's up, i to je moje pravo kao građanina svijeta, a ne kao avlijanera, kome je njegova mahala sve što zna.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 02 dec 2014, 22:59

RiverPlate je napisao/la:
miki_92 je napisao/la:

Složio bih se, ali znam ovog momka iz Avaza što prati košarku, mogu ti reći da većeg profesionalca u životu nisam vidio! Lik je o problemima u Bosni pisao kada niko nije i nazivali ga svakakvim imenima i ispostavi se lik sve u pravu bio što je pisao, tako da za ovo o Nurkiću mogu ti komotno reći, ako iko išta zna, to ti je ovaj momak, ali vidjet ćemo!
Kada je jasenkovic pisao o problemima u bosni, tj. sigurno ne prije nego što su o tim problemima znale ptice na grani
Znajući njega ovo su špekulacije
A molim da se držite teme
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 02 dec 2014, 23:38

save je napisao/la:Ti si bolestan i nacionalista, jer ljudima imputiraš i projiciraš svoje bolesne i maloumne stavove. Ovo je sportski forum, a ne nacionalistički, a ako se furaš na bošnjaštvo ili neke druge i slične furke, slobodno opleti po bošnjaci.net itd.

a ja ču pisati ako treba i bre, i kaj, i ba, i what's up, i to je moje pravo kao građanina svijeta, a ne kao avlijanera, kome je njegova mahala sve što zna.
Ne projiciraj, derle nacionalisticko. Provaljen si i kao kosarkaski analfabeta i kao negator Bosnjaka, pa-pa.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 03 dec 2014, 02:56

Mentalno nije dorastao trenutku i izazovu .. pokazao malo seljacko ponasanje , malo je to on previse neozbiljno shvatio ... nazad u evropu . Steta jer sam siguran da ima potencijal za 10 najcentara nba.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 03 dec 2014, 10:11

Evo nudim kome god hoce, večeru ili bilo sta drugo da da Juka nece nazad u Europu ? Ako smije :urnebes:

Ovaj Jesenkovic se citav zivot bavi spekulacijama
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 03 dec 2014, 10:17

baglama je napisao/la:
save je napisao/la:Ti si bolestan i nacionalista, jer ljudima imputiraš i projiciraš svoje bolesne i maloumne stavove. Ovo je sportski forum, a ne nacionalistički, a ako se furaš na bošnjaštvo ili neke druge i slične furke, slobodno opleti po bošnjaci.net itd.

Ne projiciraj, derle nacionalisticko. Provaljen si i kao kosarkaski analfabeta i kao negator Bosnjaka, pa-pa.
Ti si zaista umno poremečen, jer se ja ne bavim ni bošnjacima, a ni ostalima, a moji su odgovori tebi bili u skladu sa tvojim bolesnim nacionalističkim primjedbama. Ako nastaviš sa ovim nacionalnim sranjima, prijavit ču te moderatoru za podrivanje nacionalne mržnje i podjele.

još i jadan ovakav kometar i obojica će te biti banovani - Nermin

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 03 dec 2014, 10:21

kimbo je napisao/la:Mentalno nije dorastao trenutku i izazovu .. pokazao malo seljacko ponasanje , malo je to on previse neozbiljno shvatio ... nazad u evropu . Steta jer sam siguran da ima potencijal za 10 najcentara nba.
Ne mora značiti da če nazad u Evropu, ali njegov glavni problem je on sam sebi - bojim se da ako ne stane na loptu, ako ga netko ne posavjetuje, da bi mogao sam sebi uprskati karijeru, a to bi bila velika šteta, i za njega samog i za reprezentaciju.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 03 dec 2014, 10:31

save je napisao/la:
kimbo je napisao/la:Mentalno nije dorastao trenutku i izazovu .. pokazao malo seljacko ponasanje , malo je to on previse neozbiljno shvatio ... nazad u evropu . Steta jer sam siguran da ima potencijal za 10 najcentara nba.
Ne mora značiti da če nazad u Evropu, ali njegov glavni problem je on sam sebi - bojim se da ako ne stane na loptu, ako ga netko ne posavjetuje, da bi mogao sam sebi uprskati karijeru, a to bi bila velika šteta, i za njega samog i za reprezentaciju.

Molim te daj kakvu konkretne argumente za ovo gore receno ? Lik trenira znaci maksimalno ozbiljno trudi se i daje sve od sebe. Nemoj da ti bude "argument price za malu djecu" jer to nije argument. Skuplji ugovori i likovi kojima se daje vise love i imaju ime u nba uvijek su igrali, pogledaj Mirze primjer dosao je kao najbolji u Europi pa je sjedio , ljudi imaju takav mentalitet i ne vjeruju ti jednostavno.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 dec 2014, 10:54

TaRgEt_ je napisao/la:
save je napisao/la:

Molim te daj kakvu konkretne argumente za ovo gore receno ? Lik trenira znaci maksimalno ozbiljno trudi se i daje sve od sebe. Nemoj da ti bude "argument price za malu djecu" jer to nije argument. Skuplji ugovori i likovi kojima se daje vise love i imaju ime u nba uvijek su igrali, pogledaj Mirze primjer dosao je kao najbolji u Europi pa je sjedio , ljudi imaju takav mentalitet i ne vjeruju ti jednostavno.
target po običaju slažem se sa tobom, niti će jusuf u europu niti je jasenković o od ozbiljnog novinara

a save postavljeno ti je veoma dobro pitanje - koji argument imaš da je nurkić ne ozbiljan u svom pristupu košarci?!
ja lično znam, od ljudi koji su direktno radili sa njim, da je njegov pristup treninzima veoma uzoran, a što se tiče njegovog pristupa igri nabolje pokazuje njegov pick u NBA ili višemilionske ponude nekih od najačih klubova europe

zato molim te barem nešto argumentovano
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 03 dec 2014, 11:05

Molim te daj kakvu konkretne argumente za ovo gore receno ? Lik trenira znaci maksimalno ozbiljno trudi se i daje sve od sebe. Nemoj da ti bude "argument price za malu djecu" jer to nije argument. Skuplji ugovori i likovi kojima se daje vise love i imaju ime u nba uvijek su igrali, pogledaj Mirze primjer dosao je kao najbolji u Europi pa je sjedio , ljudi imaju takav mentalitet i ne vjeruju ti jednostavno.[/quote]
target po običaju slažem se sa tobom, niti će jusuf u europu niti je jasenković o od ozbiljnog novinara

a save postavljeno ti je veoma dobro pitanje - koji argument imaš da je nurkić ne ozbiljan u svom pristupu košarci?!
ja lično znam, od ljudi koji su direktno radili sa njim, da je njegov pristup treninzima veoma uzoran, a što se tiče njegovog pristupa igri nabolje pokazuje njegov pick u NBA ili višemilionske ponude nekih od najačih klubova europe

zato molim te barem nešto argumentovano[/quote]

@Nermine ko se imalo razumije u košarku, ne moze ovako nesto reci. A ja i ti se ovako preko foruma znamo dugo, a znas i ti sam, kao i ja da znamo dosta stvari. Juka ne daje izjave za pojedine bh medije, sto je sam rekao u svom interviju na balkanbasket.com covjek je objasnio neke stvari. Trenira jako, trudi se i to je to, kazem volim argumentovano pricati i evo pitam ga vec peti put neka iznese konkretne argumente ?
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 03 dec 2014, 11:14

@nermin i ostali

Nemam ništa argumentovano i kada sam govorio o stvarima vezanim za njega, uopšte nisam mislio na treninge i njegovu posvečenost tome, ozbiljnost pristupa treninzima i sl.

Tu se radi o nečemu što nema veze sa tim, več sa njegovom psihom, a to se neda objasniti. Imaš neke sitne detalje koji pomažu da dobiješ jednu širu sliku. Amerika nije Bosna, niti Cedevita, niti su to Živinice i raja, twitter i Baja, facebook.

Imam osječaj da je sve ovo za njega jedan fun ili da želi da napravi jedan fun, i njego pristup igri je na jednom polu-fun nivou i da ne ulazi 100% ozbiljan u sve to, a sve je to posljedica njegove psihe - kao da ni sam ne shvaća šta mu se događa.

Elem nejse, nadam se da će ga proči bubice, jer zaista želim da uspije i bilo bi velika šteta da se upropasti takav talenat i potencijal. Što se mene tiče, on je po potencijalu sami vrh NBA, dakle nema dalje, a sad šta će biti, nadajmo se najbolje po njega a i za reprezentaciju.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: farenhajt i 8 gostiju.