Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

saransak
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la saransak » 02 dec 2014, 21:48

tuzlak1987 je napisao/la:Reci da je Rajevac stranac je isto kao da kazes kako neko iz Andaluzije nije Spanac.. Ista kultura, isti jezik, slicna tradicija i sto je najvaznije isto ponasanje i psiha naroda. A sad sto se vi pravite pametni to je druga stvar.. Zato je razlika izmedju Magatha koji nije bio u BiH sigurno nikad i Rajevca koji poznaje situaciju velika.

zaista imaš problem sa percepcijom i poimanjem stvari. uostalom, otvori malo atlas, baci pogled na evropu, istočnu, jugoistočnu i upoznaj se sa granicama među državama

zašto ti smeta što napišemo da je gospodin rajevac stranac u BiH? ne mogu da te shvatim nikako, šta želiš ovdje da poturiš i pridodaš našim postovima negativan ton

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 dec 2014, 21:50

Pa i Susic je bio Bosnjak pa nismo svakako dobili Tankovica, Seferovica, Arslanagica, Salanovica i jos neke.. Odbio je Zukanovica, Salatica i jos neke. Ne mora da znaci nista, bitna je odvaznost.. Mozda ovaj covjek bas nadje neke i nagovori ih

saransak
Kontakt:

Post Postao/la saransak » 02 dec 2014, 21:51

tuzlak1987 je napisao/la:Pa i Susic je bio Bosnjak pa nismo svakako dobili Tankovica, Seferovica, Arslanagica, Salanovica i jos neke.. Odbio je Zukanovica, Salatica i jos neke. Ne mora da znaci nista, bitna je odvaznost.. Mozda ovaj covjek bas nadje neke i nagovori ih

:) pa mi smo najgori sami po sebe, to je očito - vidiš da se "kačimo" oko gluposti koju ti poturaš nama kao nešto negativno

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 02 dec 2014, 21:51

tuzlak1987 je napisao/la:Reci da je Rajevac stranac je isto kao da kazes kako neko iz Andaluzije nije Spanac.. Ista kultura, isti jezik, slicna tradicija i sto je najvaznije isto ponasanje i psiha naroda. A sad sto se vi pravite pametni to je druga stvar.. Zato je razlika izmedju Magatha koji nije bio u BiH sigurno nikad i Rajevca koji poznaje situaciju velika.
Logicno da nas prvi komsija bolje poznaje nego neki nijemac. Ali to ne mjenja cinjenicu da on nije iz BiH nego iz Srbije. Nema bosansko drzavljanstvo, ne placa porez u BiH, nicim nije pridonio BiH, on je formalno stranac kako god okrenes. Jednako kao sto sam ja formalno stranac u Srbiji.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 02 dec 2014, 21:52

Nikakve garancije nemas da bi se Rajevac borio vise za nase potencijalne igrace od jednog naprimjer Magatha ili Osima. On osim tog uspijeha sa Ganom i nije nesto poznat. Znaci moze biti uspijeh a moze biti katastrofa. To sto neko obecava siguran plasman na SP opet ne mora da znaci nista. U svakom slucaju ako se nebi kvalifikovali na EP i SP ko god bio trener bio bi smijenjen pa i on. Antic je svijetsko poznat trener. Bajevic je patriota i poznat trener. Za Rajovca se ne zna. Da je sad neka trenercina to mislim da nije. Srbija ima 4 do 5 od 10 najboljih trenera na svijetu u kosarci. Sto se tice fudbala tu je sasvim druga stvar.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 02 dec 2014, 21:54, ukupno mijenjano 1 put.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 02 dec 2014, 21:52

Rajevac je rodjen u Cajetini, u Srbiji. Znaci ima srbijanski pasos, a ne pasos BiH i on je stranac. Bosna nije Srbija niti je Srbija Bosna. Pa ovo ne bih morao djeci u obdanistu objasnjavati.

Neko ko je rodjen u Becu i ciji su roditelji Austrijanci po tebi je on Njemac, jbg, isti jezik, slicna kultura i tradicija... jao cega sve nema na ovom forumu..
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 dec 2014, 21:53

Pa Austrijanci i jesu jedna sorta Njemaca kao i dosta Svicaraca. Samo spletom historijskim podjeljeni.. Hitzfeld je u isto vrijeme i najbolji Njemacki trener i najbolji Svicarski.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 02 dec 2014, 21:55

Tuzlak1987, aferim :clap:
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 02 dec 2014, 21:56

Ovaj tuzlak bi izgleda pravio anschluss... zaboravi to momak :nene:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 dec 2014, 21:57

Dobro eto recite mi koji se jezik prica u Austriji?

Ista situacija je i sa Balkancima, sve jedan narod. Znaci Rajevac nije stranac. Vec Jugoslaven sa druge strane Drine.. Ne razlikije se ni po cemu od nasih kandidata rodjenih u BiH, a mislim da je strucniji..

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 02 dec 2014, 21:58

ma izbor se suzio prilicno..kad bi skupio sve ove u jednog, mozda bi imali pristojnog selektora..pristojni izbori su bili Vaha, Bajevic ili Antic ali nazalost niti jedan od njih nije ostao u igri...

Osim bi sigurno gurao svoje igrace da ih proda..danas Vrsajevic i Hadzic, sutra Kvesic i Stanic u prvoj postavi reprezentacije, tako da nista nismo dobili...Sliskovic isto tako, poznato je da se za pare kod njega moze kupiti mjesto u ekipi..Hadzibegic je obican klaun..

tako da ostaju samo Bazdarevic i Rajevac od kandidata sa najmanje mana..ja iz nekog razloga vjerujem i podrzavam Mesu
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 02 dec 2014, 21:59

tuzlak1987 je napisao/la:Pa i Susic je bio Bosnjak pa nismo svakako dobili Tankovica, Seferovica, Arslanagica, Salanovica i jos neke.. Odbio je Zukanovica, Salatica i jos neke. Ne mora da znaci nista, bitna je odvaznost.. Mozda ovaj covjek bas nadje neke i nagovori ih
već sam ti rekao za sušića, da je zato dosta raje i bilo protiv njega, zato što je za sve imao boljku u gaćama, te što se ponašao da je zadnji selektor u historiji..

Na ovo boldirano, samo da te pitam nešto: ŠTO BI?
Šta da se pojavi neki novi Alen Halilović koji neće odmah moći igrati u prvoj postavi, ali će vremenom biti talenat.. Ne izgrađen igrač, nego neki momak od 19-20.. Mislite da bi ih il Rajevac il bilo koji stranac pozvali? Ne!! Oni bi samo tu ganjali ono najbolje što trenutno imaju, a za budućnost-tu su samo poslovno, a i ko zna do kad će selektori bit..
Meša i ostali će bar ostat Bosanci kad ne budu selektori, pa će im biti drago da gledaju u našem dresu nekog igrača..

Ali nisam previše protiv Rajevca jer kaže da ganja i SP, to je ipak duže vremensko razdoblje, pa neki koji ima danas 19 bi mu mogao poslužiti do 2018., al opet, SRBIJANAC JE, znači da je državljanin Srbije i stranac je u Bosni i Hercegovini.. Svuda je u svijetu tako, Čeh je stranac u Slovačkoj i obrnuto!

Evo vidim da si sad objavio da se Rajevac ne razlikuje od ovih naših:
1.Priča isti jezik i ima istu kulturu
2.Boli ga qrac za Bosnom i Hercegovinom, on je Srbijanac i osjeća se tako, znači mi smo za njega samo susjedna zemlja..

NIJE VIŠE JUGOSLAVIJA!!!

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 02 dec 2014, 21:59

Chinaglia je napisao/la:žalosno je što je Amar Osim u ozbiljnim kombinacijama za selektora, još žalosnije je to što su neki ubjeđeni da je on najbolji izbor :roll: e pa dabogda nam Amar Osim bio selektor, prethodni kreten doveo zlatnu generaciju pred uništenje (pored neuspjeha na SP), a ovaj kreten bi dovršio taj posao!
Nemas nikakvih argumenata za takvu pricu o Amaru Osimu. Tvoja prica moze biti iskljucivo rezultat tvojih predrasuda. Ako kazes da nije tako,onda moras imati neke argumente.Znaci,da bi neko rekao da ce neko unistiti neku ekipu,u ovom slucaju reprezentaciju BiH,mora imati neke empirijske osnove,kao recimo za Susica. Ako nema tih osnova,onda su u pitanju predrasude ili naprosto, prizvoljno i neodgovorno ocjenjivanje ljudi.
Dakle,u karijeri Amara Osima nema elemenata na osnovu kojih neko moze reci kako ce on unistiti neku ekipu.Dapace.U svojoj karijeri,sa ekipama koje je trenirao u BiH i Japanu,u svakoj sezoni je osvajao trofeje.U nekim sezonama i duple.
Predpostavljam da ce poceti otrcana prica o kukuruz ligi,kupljenim trofejima,slaboj japanskoj ligi,pomoci oca...
Premier liga je slaba,to je cinjenica.Ali,od njenog postojanja,u istoj je radilo stotine trenera.Samo je AO, u svakoj od sest sezona u kojima je bio sef struke ,osvajao najmanje po jedan trofej. Ukupno 10(deset). Vise nego i jedan klub u Bih u svojoj historiji.
O kupovini bi mogli pricati da se to nesta proguralo nazor,pa jedna titula,dvije...,pa tijesno...Ali deset,od kojih vecina vrlo uvjerljivo,sa deset i vise bodova prednosti.
Ne zelim reci da je Amar Osim genije,da je idealan kandidat za selektora reprez.BiH. Ne.Ali moram reagovati na pausalne i neodgovorne komentare.
S druge strane,ne vidim potrebu da navijaci Zelje, zloupotrebljvajuci situaciju da je bivsi trener Zelje kandidat za selektora BiH,provociraju navijace drugih klubova.Zeljo nema nkakve veze sa ovim i treba prestati stim provokacijama. Ovoje pitanje reprezentacije BiH,i trebamo se svi odgovornije ponasati.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 02 dec 2014, 22:00

tuzlak1987 je napisao/la:Dobro eto recite mi koji se jezik prica u Austriji?

Ista situacija je i sa Balkancima, sve jedan narod. Znaci Rajevac nije stranac. Vec Jugoslaven sa druge strane Drine.. Ne razlikije se ni po cemu od nasih kandidata rodjenih u BiH, a mislim da je strucniji..
Znaci i Englezi i Amerikanci su isti? Portugalci i Brazilci? :hmmmmm:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Denizli
Kontakt:

Post Postao/la Denizli » 02 dec 2014, 22:00

tuzlak1987 je napisao/la:Dobro eto recite mi koji se jezik prica u Austriji?

ubij se komunisticki dinosauru

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 02 dec 2014, 22:01

ultrasstyle_tz je napisao/la:ma izbor se suzio prilicno..kad bi skupio sve ove u jednog, mozda bi imali pristojnog selektora..pristojni izbori su bili Vaha, Bajevic ili Antic ali nazalost niti jedan od njih nije ostao u igri...

Osim bi sigurno gurao svoje igrace da ih proda..danas Vrsajevic i Hadzic, sutra Kvesic i Stanic u prvoj postavi reprezentacije, tako da nista nismo dobili...Sliskovic isto tako, poznato je da se za pare kod njega moze kupiti mjesto u ekipi..Hadzibegic je obican klaun..

tako da ostaju samo Bazdarevic i Rajevac od kandidata sa najmanje mana..ja iz nekog razloga vjerujem i podrzavam Mesu
Mesa je i meni drag, a u isto vrijeme mi i nesto tuzan.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 02 dec 2014, 22:05

ultrasstyle_tz je napisao/la: Osim bi sigurno gurao svoje igrace da ih proda..danas Vrsajevic i Hadzic, sutra Kvesic i Stanic u prvoj postavi reprezentacije, tako da nista nismo dobili...
Mislim da nebi gurao "svoje" igrace u ovih 6 utakmica koje bi sigurno igrali svi najbolji igraci. Znaci 95% isti kao i do sada. Moguce je da bi poslije uspijesnog starta u kvalifikacijama za SP ( poslje 3,4,5 utakmica ) mozda forsirao nekog igraca iz Zelje bivseg ili sadasnjeg. Puno veci problem i ujedno najveci je njegova strucnost i internacionalno iskustvo i dali posjeduje sposobnost kvalitetne motivacije igraca. Skauting isto mislis da ce odradit korektno kao gledanje potencijalnih i sadasnjih reprezentativaca uzivo u klubovima vikendima.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 02 dec 2014, 22:08, ukupno mijenjano 2 puta.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 dec 2014, 22:05

Razlika izmedju Engleske i Amerike, Brazila i Portugala je velika, a i dugo je proteklo od njihovog kontakta..

Razlika izmedju Srbije i BIH je da nema razlike ili Hrvatske i BiH. Svi dijele svaki dan iste stvari..

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 02 dec 2014, 22:07

ne znam zašto komplikujete i nabijate postove i postove oko nečega što je vrlo jednostavno :D formalno, Milovan Rajevac je stranac, al' onako narodski gledano, čovjek je s ovih prostora i nije stranac, dakle zavisi sve od vaše tačke gledišta :D za mene on nije stranac, stranac je Felix Magath, Jacques Santini ..

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 dec 2014, 22:08

Priznajem, Milovan Rajevac je stranac ako ne voli janjetinu :D

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, guillermo, Rimes87 i 15 gostiju.