Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la TaRgEt_ » 03 dec 2014, 11:19

S obzirom da je momku 20 godina, valjda su treninzi jedino mjerilo necega, to sto van parketa slusa Baju zeza se na twiteeru ili peto deseto ja ne vidim problem nikakv.

Ono malo sto je igrao, kada je dobio priliku jako ozbiljno je pristupio i pokazao, kada se sve rascisti uskoro bice jasnije sve polako, nema covjek bubica nego uziva u onome sto radi .
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 dec 2014, 11:38

save je napisao/la:@nermin i ostali

Nemam ništa argumentovano i kada sam govorio o stvarima vezanim za njega, uopšte nisam mislio na treninge i njegovu posvečenost tome, ozbiljnost pristupa treninzima i sl.

Tu se radi o nečemu što nema veze sa tim, več sa njegovom psihom, a to se neda objasniti. Imaš neke sitne detalje koji pomažu da dobiješ jednu širu sliku. Amerika nije Bosna, niti Cedevita, niti su to Živinice i raja, twitter i Baja, facebook.
znači ovo je tvoje lično mišljenje, zasnovano na nekim tvojim razmišljanjima - OK svako ima pravo na mišljenje, ali ostali se ne moraju složiti sa njime i zbog njega da te ozbiljno shvataju

a naravno da je NBA amerika i tamo se može orgijati, drogirati, silovati, ubijati, ... i to klub apsolutno ne zanima sve dok to ne utiče loše na reputaciju brenda kluba (jer tamo je sve čisti biznis) i upravo na pristup treninzima i njihovim igračkim preformansima

a juka je sa twitterom i bajom i facebookom teški amater naspram onoga što radi ogromna večina igrača tamo
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 03 dec 2014, 11:41

nerminh74 je napisao/la:
save je napisao/la:@nermin i ostali

Nemam ništa argumentovano i kada sam govorio o stvarima vezanim za njega, uopšte nisam mislio na treninge i njegovu posvečenost tome, ozbiljnost pristupa treninzima i sl.

Tu se radi o nečemu što nema veze sa tim, več sa njegovom psihom, a to se neda objasniti. Imaš neke sitne detalje koji pomažu da dobiješ jednu širu sliku. Amerika nije Bosna, niti Cedevita, niti su to Živinice i raja, twitter i Baja, facebook.
znači ovo je tvoje lično mišljenje, zasnovano na nekim tvojim razmišljanjima - OK svako ima pravo na mišljenje, ali ostali se ne moraju složiti sa njime i zbog njega da te ozbiljno shvataju

a naravno da je NBA amerika i tamo se može orgijati, drogirati, silovati, ubijati, ... i to klub apsolutno ne zanima sve dok to ne utiče loše na reputaciju brenda kluba (jer tamo je sve čisti biznis) i upravo na pristup treninzima i njihovim igračkim preformansima

a juka je sa twitterom i bajom i facebookom teški amater naspram onoga što radi ogromna večina igrača tamo

Ovime si sve rekao ko zeli shvatice, ko nece i dalje ce glumiti uvrijeđenu frajlu
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 03 dec 2014, 13:47

save je napisao/la:
baglama je napisao/la:
save je napisao/la:Ti si bolestan i nacionalista, jer ljudima imputiraš i projiciraš svoje bolesne i maloumne stavove. Ovo je sportski forum, a ne nacionalistički, a ako se furaš na bošnjaštvo ili neke druge i slične furke, slobodno opleti po bošnjaci.net itd.

a ja ču pisati ako treba i bre, i kaj, i ba, i what's up, i to je moje pravo kao građanina svijeta, a ne kao avlijanera, kome je njegova mahala sve što zna.
Ne projiciraj, derle nacionalisticko. Provaljen si i kao kosarkaski analfabeta i kao negator Bosnjaka, pa-pa.
Ti si zaista umno poremečen, jer se ja ne bavim ni bošnjacima, a ni ostalima, a moji su odgovori tebi bili u skladu sa tvojim bolesnim nacionalističkim primjedbama. Ako nastaviš sa ovim nacionalnim sranjima, prijavit ču te moderatoru za podrivanje nacionalne mržnje i podjele.

još i jadan ovakav kometar i obojica će te biti banovani - Nermin
Bolesnice, obrati se najblizoj veterinarskoj ustanovi. Prijavljen si.

kad si dobio informacije zbog cega je Bogdanovic u drugacijoj poziciji od Jusufa, po pitanju plata i konkurencije, najednom si preskocio ciste fakte i posvetio se svojoj fantaziji, na bazi twittera i hoda Nurkica. :lol:

Ne marim za ban, ako ce se i ova debilcina uklonit

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 03 dec 2014, 14:25

TaRgEt_ je napisao/la:S obzirom da je momku 20 godina, valjda su treninzi jedino mjerilo necega, to sto van parketa slusa Baju zeza se na twiteeru ili peto deseto ja ne vidim problem nikakv.

Ono malo sto je igrao, kada je dobio priliku jako ozbiljno je pristupio i pokazao, kada se sve rascisti uskoro bice jasnije sve polako, nema covjek bubica nego uziva u onome sto radi .

De ti njemu javi da se on ne druži sa Megijem, jer bude li moš ga poslije samo .ebat, onaj bi i papu u bar vodio.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 03 dec 2014, 16:07

ZgemboAdislic je napisao/la:Bolje bi bilo da ode u NBDL pa da barem se polako razvija kao igrac. Ovako ne vidim kako ista moze pozitivno dobit od igranja po 5 minutica svake 3-4 igre pri kraju AKO Nuggetsi vode sa puno poena to jest.
otisao bi juka u NBDL, al ima jedan "mali" problem - denver nema svoju NBDL filijalu ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 03 dec 2014, 16:36

Ono što ja želim da kažem da je sve do njega i da drugi igrači i njihovi ugovori nemaju veze s tim, da li če on igrati i koliko.
Većina igrača iz Europe ima problema s privikavanjem na NBA način i putovanja i igranja – kako ti stojiš s tim?

Ja sam siguran kako puno igrača s naših prostora može igrati ovde jako uspješno. No, u ligi ti jednostavno ne daju šansu, posebno ako ti je ovo prva sezona – jednostavno ti ne žele vjerovati. Ovdje, na neki način, pokušavaju održati tradiciju da internacionalnim igračima ne daju igrati prvu ili drugu godinu.
I za kraj imaš li sto poručiti navijačima/čitateljima?

Veliko Hvala i jedva čekam da se vratim.

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 03 dec 2014, 16:44

zatim jedan ovakav odnos prema protivnicima:

http://instagram.com/p/wDQ6e-Aqpd/

kao i onaj od prije neki dan kad je zalijepio onog lika pa se onako nadmeno nadnjeo nad njega i dosta drugih sitinica pokazuje da se on prilično odvojio od zemlje i poletio i izgubio dodir sa stvarnošću.

Ali, kao što sam rekao, to može proči među rajom ili bolje rečeno među tkz, rajom, jer pravi prijatelj i raja če mu reći šta je dobro a šta ne, ali Show nije raja, niti je ovca, niti bilo tko drugi od trenera. Nečeš naći trenera koji če podržavati budalaštine, mangupluk i frajerluk.

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 03 dec 2014, 16:53

save je napisao/la:Ono što ja želim da kažem da je sve do njega i da drugi igrači i njihovi ugovori nemaju veze s tim, da li če on igrati i koliko.
Većina igrača iz Europe ima problema s privikavanjem na NBA način i putovanja i igranja – kako ti stojiš s tim?

Ja sam siguran kako puno igrača s naših prostora može igrati ovde jako uspješno. No, u ligi ti jednostavno ne daju šansu, posebno ako ti je ovo prva sezona – jednostavno ti ne žele vjerovati. Ovdje, na neki način, pokušavaju održati tradiciju da internacionalnim igračima ne daju igrati prvu ili drugu godinu.
I za kraj imaš li sto poručiti navijačima/čitateljima?

Veliko Hvala i jedva čekam da se vratim.
On je imao obečanje trenera da če biti dio rotacije i da će mu dati šansu. Ok, sada te šanse nema. Šta se promjenilo?

Nisu ti igrači sa velikim ugovorima pali sa grane , pa se odjednom pojavili, pa ih se ovi sjetili i skontali da trebaju igrati.

Luminary
Kontakt:

Post Postao/la Luminary » 03 dec 2014, 20:35

Koji si ti ba sad strucnjak, odakle vise izlazite u tri lijepe :lol:

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 03 dec 2014, 20:39

@save
Totalno sam na tvojoj liniji.

Da me ne bi proglasili za nekim mrziteljom Nurkica. Bacio sam par komentara na pocetku ove sezone gdje me je momak zaista impresionirao. Igrao sam kosarku, mislim da je poznajem dobro i primijetio sam par stvari.

Fantastican potencijal: znaci fizika, znaci podcijenena tehnika pod kosem , igra lijevom idesnom rukom , smisao za kombinatoriku . Jedino mu fali jos malo snage/okretnosti za NBA i da radi sa odrazom jos malo.

Amerika i NBA totalno drugi svijet. CUdan biznis, cudne postave , cudna filozofija , jaka konkurencija. Toliko sam star da sam i prije 20 i nesto godina pradio Drazenov dolaza u NBA u sve sto ga je pratilo.

Znaci Drazen nekada , Mirza sada , momci veoma jaki mentalno pucaju i imaju problama da se snadju.

Kako ce tek NUrkic. Koji me totalno zabrinjava sa njegovim ponasanjem u toku utakmice , gestikulacija, reakcije. Taj blesavi nacin ponasanja koji on precesto ispoljava odrazava se sigurno i na treningu i na utakmici. Zaletio se u Denver koji je pun centara i trenutno ekipa u usponu. I ako ih podje pravo propadaju svi trade planovi i ostali planovi .. Rezultat , MONEY je prioritet svih prioriteta. Dal je Juka zreo da presjedi na klupi godinu dana u ostane DOBAR u glavi uz to napreduje kosarkaski. Ja sam pesimisican po tom pitanju.

Cini mi se da on nije dovolno sazreo ni za svjetla Sarajeva a tek za Ameriku ..

On mora naci izlaz u sledecih 6 mjeseci , il traziti trade il evropa ..
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 03 dec 2014, 21:33

kimbo je napisao/la:@save
Totalno sam na tvojoj liniji.

Da me ne bi proglasili za nekim mrziteljom Nurkica. Bacio sam par komentara na pocetku ove sezone gdje me je momak zaista impresionirao. Igrao sam kosarku, mislim da je poznajem dobro i primijetio sam par stvari.

Fantastican potencijal: znaci fizika, znaci podcijenena tehnika pod kosem , igra lijevom idesnom rukom , smisao za kombinatoriku . Jedino mu fali jos malo snage/okretnosti za NBA i da radi sa odrazom jos malo.

Amerika i NBA totalno drugi svijet. CUdan biznis, cudne postave , cudna filozofija , jaka konkurencija. Toliko sam star da sam i prije 20 i nesto godina pradio Drazenov dolaza u NBA u sve sto ga je pratilo.

Znaci Drazen nekada , Mirza sada , momci veoma jaki mentalno pucaju i imaju problama da se snadju.

Kako ce tek NUrkic. Koji me totalno zabrinjava sa njegovim ponasanjem u toku utakmice , gestikulacija, reakcije. Taj blesavi nacin ponasanja koji on precesto ispoljava odrazava se sigurno i na treningu i na utakmici. Zaletio se u Denver koji je pun centara i trenutno ekipa u usponu. I ako ih podje pravo propadaju svi trade planovi i ostali planovi .. Rezultat , MONEY je prioritet svih prioriteta. Dal je Juka zreo da presjedi na klupi godinu dana u ostane DOBAR u glavi uz to napreduje kosarkaski. Ja sam pesimisican po tom pitanju.

Cini mi se da on nije dovolno sazreo ni za svjetla Sarajeva a tek za Ameriku ..

On mora naci izlaz u sledecih 6 mjeseci , il traziti trade il evropa ..
Ja sam recimo doskora bio na Jukinoj strani u vezi saveza, ali sada nisam siguran baš u to. Normalno da mi je drago kada neki naš košarkaš pokaže internacionalni kvalitet, pa da možeš da se malo ponosiš time, posebice ako se radi o velikom talentu i drago ti uvijek bude kada on pokaže dominaciju, kao što je to znalo često puta biti u Cedeviti, pa poslije za repku, pa ove pripremne utakmice, ma milina jedna, ali ..

Kada sam ga prvi put vidio primjetio sam taj hod, taj neki nadmeni stav kod njega, ali nekako sam to sve prikrivao činjenicom da momak dobro igra i sl., ali je taj prvobitni utisak i ti slični detalji koje sam isto u međuvremenu primječivao sve više dolazio do izražaja, da bi kulminiralo u ovome što pišem.

Par puta sam htio baš da napišem poređenje Dražena i njegovo odnosa spram svega, ali kad vidiš budaletinu na forumu koja počnu pjeniti samo zato što si uzeo nekoga za poređenje tko se igrom slučaja zove Bojan, odustao sam. Ali evo, ima Mirza, koji je isto tako jako predan radu i ozbiljnosti.

Dakle, problem je u nečijoj glavi i psihi, ili u ovom slučaju nezrelosti, pa čak i seljakljuku. Šteta bi bilo potencijala, zarad njega samog, a i zaradi naše košarke uopšteno, sad kad imamo potencijal za veče stvari.

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 03 dec 2014, 22:53

Ma ljudi, dajte malo popustite sa komentarima. Momak koji je sa nepunih 15 godina otisao iz svog doma u bijeli svijet je "odrastao" preko noci. Spremni smo davati kvalifikacije ove ili one vrste, hoda ili ne hoda nadmeno, pravi se vazan ili ne. Ako zelite biti objektivni onda probajte sebe zamisliti u tim godinama sa tolikim novcem. Od nas i nasih komentara Jusufu niti ce biti bolje niti gore. Sto se mene tice neka hoda kako hoce, neka samo zaigra za Reprezentaciju jer u ovom momentu boljeg centra sigurno nemamo. Sta je bilo izmedju njega i Saveza savrseno me ne interesira, ali je bitno znati da selektor i ljudi u savezu ne rade dzabe nego za neku placu, a od igraca ocekujemo da dodju i igraju za sevape i jos mozda kao pride trebaju slusati necije pridike kao gratis. Dakle ovi koji su placeni morali bi imati vise senzibiliteta za ove koji rade za sevape. Gdje bi Jusufu bilo najbolje cijenim da je on taj koji zna sta je za njega najbolje. Svim kosarkasima je san NBA i njemu se taj san ostvario.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 dec 2014, 23:13

Samo sto nije tako ni kao sto kazes. Mnogo igraca se prodalo u dobre klubove preko reprezentacije i ta ista reprezentacija im omogucila da uzmu dobre ugovore.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 03 dec 2014, 23:20

neno#4 Slazem se sa tvojim komentarom, ali se ne bih slozio da se on bilo kojim dijelom moze odnositi na Jusufa koji je jos u februaru 2012.godine u Begradu zablistao i bio zapazen od strane renomiranih klubova. Ostatak njegove karijere je manje vise poznat svima.
Zadnja izmjena: Ramirez5, dana/u 04 dec 2014, 07:49, ukupno mijenjano 1 put.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 04 dec 2014, 00:06

Neno, izbrisi cash.Imas pp u vezi nekih igraca.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 04 dec 2014, 21:26

Ramirez5 je napisao/la:neno#4 Slazem se sa tvojim komentarom, ali se ne bih slozio da se on bilo kojim dijelom moze odnositi na Jusufa koji je jos u februaru 2012.godine u Begradu zablistao i bio zapazen od strane renomiranih klubova. Ostatak njegove karijere je manje vise poznat svima.
Samo sto je nepoznat dio kada je poslije operacije bio u Sarajevu vise od mjesec dana na lijecenju i individualnom radu. Kada ga je trebalo posuditi iz Cedevite u Zadar, priskocilo se u pomoc. Kada je trebalo zavrsiti vizu za Ameriku, to nije zavrsio Enes, nego neko drugi. Jusuf je dao puno reprezentaciji, dace jos puno, ali je i ova reprezentacija dala mnogo njemu. Da nije onako odigrao Europsko prvenstvo B divizije u Sarajevu tada, ko zna sta bi bilo.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 04 dec 2014, 21:38

neno#4 je napisao/la:
Ramirez5 je napisao/la:neno#4 Slazem se sa tvojim komentarom, ali se ne bih slozio da se on bilo kojim dijelom moze odnositi na Jusufa koji je jos u februaru 2012.godine u Begradu zablistao i bio zapazen od strane renomiranih klubova. Ostatak njegove karijere je manje vise poznat svima.
Samo sto je nepoznat dio kada je poslije operacije bio u Sarajevu vise od mjesec dana na lijecenju i individualnom radu. Kada ga je trebalo posuditi iz Cedevite u Zadar, priskocilo se u pomoc. Kada je trebalo zavrsiti vizu za Ameriku, to nije zavrsio Enes, nego neko drugi. Jusuf je dao puno reprezentaciji, dace jos puno, ali je i ova reprezentacija dala mnogo njemu. Da nije onako odigrao Europsko prvenstvo B divizije u Sarajevu tada, ko zna sta bi bilo.

igrao bi ljetnu ligu,navikao se prije na usa.tako da ne bi ni doslo do ovih problema sa savezom.ko je pomogao sa posudbom iz cedevite :?: aco ili mozda harun :roll:

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 05 dec 2014, 07:46

Kakvu bi ljetnu ligu igrao... covjek ti spominje juniorsko prvenstveno B divizije... tada je jos Juka u seniorskom nivou bio teski anonimus....I jesi li ti svjestan da se on htio vratiti u KK Bosnu dok je bio u Cedeviti (tj onaj pocetni period) ...msm menadzer ga je nagovarao.... a Harun skontao kakav bi to fail bio I isao u Zadar urgirati.... naravno da je I Aco tu odigrao svoj dio...zatim oko prvog lijecenja I na kraju vizu mozda ne bi ni dobio....
Dakle Juka je valjao Savezu aI uopcenito i kosarci u BiH al I Savez njemu (to svi ovdje zanemaruju i minorizuju).... I ne sumnjam da ce se saradnja nastaviti I u buducnosti... taman ne morali jedni drugim nikad ruke pruziti... jer niko nije iznad BiH...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 dec 2014, 09:36

Informisi se malo,Juka je zbog repke ratovao sa Denverom :!: Opet ponavljam Aco je pomogao najvise, onaj Aco kojeg je Harun posrao isto kao Juku.Harun ovdje glumi heroja jer ga je nagovorio da igra za bih,bravo Harune obavio si svoju duznost :!:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.