Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
Re: Premijer liga BiH - općenito
Pitaj navijace Celika sta misle o svojoj ekipi, sreca njihova a i nasa bgm sto imaju Radnik i Mladost u ligi, bilo bi nam veselo tu i Slobodu ukljucujem isto..slazem se da je od 9 mjesta dole sve u 5 deka, zato i vjerujem da ce biti svega 
kao prvo poz tebiBrezovac je napisao/la:Eh o tome sam ja govoroio, sto ce se Celiku stimat zbog imena i tradicije da bude clan te lige, a znamo svi da je najvise( govorim o terenu) zasluzio da ide u nizi rang..zadnjih par sezona se koprcaju oni i Travnik, da bude sve regularno pa nek i moja Zvijezda ispadne ako stvarno ne zasluzuje tu da bude, al bojim se da ce tu biti svega i svacega, al puno je da jedne sezone 6 ekipa ispada..bas puno, pa to je gotovo pa pola lige jbt..kakve ce tu mucke da se rade auuu ne mogu ni zamislit
Celikov sam navijac i uopste nisam za to da se Celiku nesto stima ako nisu u stanju da se izbore za mjesto u ako bogda tojn ovoj kracoj ligi nek ispadnu ,s tobom se nebi slozio da se koprcamo nekoliko godina jer mislim da smo prije 2 godine bili 4 na tabeli prosle 8 a bili bi i bolji da se oni nasi manekeni nisu svakom nagu.zili zbog finala kupa
mucke nam na trebaju ko sto ti rece ko se izbori casno nek igra a ko ne nek mu je sa srecom u 1 ligi federacijw
Sa juga pjesma cuje se
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana
SAMO CELIK
sve se trese ori se
CELIK sampion CELIK sampion
sada pjeva se
cuje se pjesma robova
viori nasa zastava
crno crvena boja najdraza
svih zenicana
SAMO CELIK
Kakvo smanjenje i kakvi bokraci treba da se dobije ratno stanje zbog fudbala, da 4 puta godišnje gledam sarajevo - široki, 4 puta sarajevo - zeljo da se po medijima mogu svaki vikend razvlačiti huliganski ispadi, bez kvalitetnog zakona o sportu ništa od smanjenja. Dok nebudemo sposobni da jednom nadrogiranom balavcu doživotno zabranimo ulazak na stadion nama nema napretka. Savez sa ovom pričom samo skreće temu sa reprezentacije gdje su debelo usrali. Bolje rasteretit prve lige da u pl ulaze kvalitetnije ekipe a ne sezonski turisti
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Covjek je u pravu, igraju bespotrebno, a evo i zasto.SarajlijaTM je napisao/la:Pappy je napisao/la:U ligu moraju uci dva kluba. Niko neće smanjivati ligu,a da se onda ostale lige igraju bespotrebno. Može jedino ispasti 6, a da udju 2.SarajlijaTM je napisao/la:Pa smanjenje premijer lige se nikad nece desiti dok se ne dogovori i prva liga pa onda entitetske lige.
Jednostavno je smanjiti,kazes fino u sezoni 2015/2016 ispadaju 4 kluba iz plbih,a niko ne ulazi,dok ta 4 kluba idu u prvu ligu zajedno sa po 4 prva iz federalne i lige rs. 2016/2017 sezone iz pl bih ispadaju 2 zadnja,a ulaze 2 prva iz plbih1 i cao djaci.
Prva liga bi bila jedno 70% zanimljiva kao plbih,a ne kao sada kad su plfbih i plrs zanimljive jedno 20% od plbih
Kako se igraju bespotrebno? Nisi me shvatio ocigledno. Prva liga fbih i rs se igraju da prva 4 iz obije udju u prvu ligu bih zajedno sa 4 koja ispadnu iz plbih. To bi bila liga iznad fbih i rs,a ispod premijerligebih...
Kakvo stimanje celiku i travniku,nemojte misliti da se to bas tako lako steli,kao sto se prica.
Ovi od 9tog mjesta sada bi po meni svi bili podjednaki kandidati za ispadanje.
A celik nije ekipa koja je ove godine medju 4 najgore sigurno,dok je travnik blizu
Prva liga FBiH i Prva liga RS su drugi rang nogometnog takmicenja u BiH.
Skracivanjem prvog ranga i ujedinjavanjem drugog ranga dobili bi Premijer ligu kao prvi rang takmicenja i dobili bi Prvu ligu kao drugi rang takmicenja. Prva liga FBiH i Prva liga RS bile bi treci rang u tom slucaju.
Ono sto zelim reci je da ti dajes prijedlog da netko iz drugog ranga ulazi u drugi rang takmicenja. To sto on iz neke entitetske lige ulazi u jedinstvenu nema nikakve veze. To je samo igra naziva lige. Gleda se rang takmicenja, a u ovom slucaju ta cetiri prvoplasirana nebi imali bas nikakav napredak. Oni ustvari nebi ulazili ni u kakvu ligu. Ta prva cetiri mjesta bi nudila samo opstanak u istoj ligi, tj. istom rangu. Nema veze sto je format i ime promjenjeno, rang je isti i igrali su bespotrebno. Nadam se da shvatas sta govorim. To sto netko misli da je to napredak BiH nogometa, da se treba tako igrati, to maloj djeci prodavat. Nitko nije lud ulozit pare, bit prvi i ostat na istom. Prvo mjesto u trenutnim entitetskim ligama u slucaju skracivanja mora nuditi promociju ili barem play off iz kojeg jedan od prvaka ulazi u Premijer ligu.
- SarajlijaTM
Ma nebitno,ali skracenjem lige bilo kojim sistemom,neko ce igrati u sadasnjoj drugoj ligi,da ostane buduca druga liga,a neko ce ostati sadasnje druga liga ili buduca treca liga.
ujedinjenjem koje vi zamisljate druga liga bi imala30+ klubova jbt.
Igraju da ostanu druga liga i to druga liga koja je 3x jaca od sadasnjih drugih liga,sta nije jasno?
ujedinjenjem koje vi zamisljate druga liga bi imala30+ klubova jbt.
Igraju da ostanu druga liga i to druga liga koja je 3x jaca od sadasnjih drugih liga,sta nije jasno?
Ma joj, odmah na 10 klubova smanjiti, presedan napraviti
7 ekipa ispada iz premijer lige, prvaci entiteskih liga igraju baraž za ulaz u smanjenu premijer ligu. Finito.
Šala, samo neka se ide na smanjenje i nek' se poštuju sportska nacela prilikom tog procesa i sve je ok. UEFA zabranjuje zatvorene lige ukoliko ta država želi da ucestvuje u Evropskim takmicenjima, odnosno mora postojati promocija/ispadanje ukoliko postoji dovoljan broj klubova. Tako da se i sa te strane ne može uraditi samo da prvih 10-12 ekipa ostane u ligi, a da niko nema šansu da uđe u istu. To piše u statutima UEFA.
Šala, samo neka se ide na smanjenje i nek' se poštuju sportska nacela prilikom tog procesa i sve je ok. UEFA zabranjuje zatvorene lige ukoliko ta država želi da ucestvuje u Evropskim takmicenjima, odnosno mora postojati promocija/ispadanje ukoliko postoji dovoljan broj klubova. Tako da se i sa te strane ne može uraditi samo da prvih 10-12 ekipa ostane u ligi, a da niko nema šansu da uđe u istu. To piše u statutima UEFA.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
joj jedinstvena druga liga, ko da ne zivite u BiH 
i ja bi da svi klubovi dobiju natkrivene terene sa 20.000 mjesta najmanje + trening centar pride ali bajke nazalost nisu ovdje
i ja bi da svi klubovi dobiju natkrivene terene sa 20.000 mjesta najmanje + trening centar pride ali bajke nazalost nisu ovdje
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Bojim se da ce cijela ova prica stati na samom pocetku jer ce standarno morati da bude oređen broj "hrvatskih" i "srpskih" klubova.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Najlakse je skratiti ligu ako se dese prevare, namjestanj, itd.. Onaj ko je namjestio automatski u drugu liguu.. pa nek namjestaju, a vala nije tesko skontati jel neka utakmica namjestena il nee.. 
bas tako, iz saveza sankcionisu namjestanje i licenciranje za nastup u PL odrade posteno bez gledanja kroz prste i vec do sljedece sezone bi imali ligu 10 koja bi sama sebe odredila jer i nema vise od desetak klubova u citavoj drzavi koji ispunjavaju sve finansijske i infrastrukturne zahtjeve koji su na snazi vec sada a za koje se nekim klubovima gleda kroz prste... a i od tih 10 klubova bi se nekoliko njih moralo potrudit da poboljsa neke standarde da bi ostali ali su trenutno unutar neki realni granica da bi iste mogli ispunit...Zip je napisao/la:Najlakse je skratiti ligu ako se dese prevare, namjestanj, itd.. Onaj ko je namjestio automatski u drugu liguu.. pa nek namjestaju, a vala nije tesko skontati jel neka utakmica namjestena il nee..
- badblueboylivno
- Kontakt:
Mislim da su entitetske lige u trećem rangu neizvedive. Prvoligaši koji igraju postojeće entitetske lige u drugom rangu grcaju u dugovima, svake godine jedan klub u prvoj federalnoj ligi odustane, što bi tek bilo kad bi se to pomaknulo rang dolje?
Zajednički drugi rang je moguć samo ako se ukine entitetska podjela i napravi geografska. Situacija za napraviti pritisak na savez(e) oko totalne promjene strukture liga je idealna, nikad bolja, ali to očito zanima samo nas na forumu, klubove ne.
Da ih zanima, oglasili bi se, napravio bi se neki sastanak svih klubova koji žele promjene, a savezi bi morali popustiti.
Zajednički drugi rang je moguć samo ako se ukine entitetska podjela i napravi geografska. Situacija za napraviti pritisak na savez(e) oko totalne promjene strukture liga je idealna, nikad bolja, ali to očito zanima samo nas na forumu, klubove ne.
Hayley <3
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Problem je, kako sam ranije govorio, u tome što se apsolutno svaki segment društva (pa tako i sport) smatra mjestom gdje se trebaju ispoljavati etnički interesi. Postoje političke institucije gdje se brane etnički interesi, ako se to isto radi npr. u fudbalskom savezu onda prvo imamo suspenziju krovne organizacije, pa onda imamo konstantno propadanje domaćeg klupskog fudbala pa će se i u budućnosti dešavati anomalije tog tipa jer se pokušava djelovati nekompatibilnim softverom, softver na kojem funkcioniše Parlament BiH ili Vijeće ministara ne može biti softver koji upravlja fudbalskim savezom. To će ljudi kad-tad morati da shvate isto kao što su shvatili da je nemoguće da postoje tri paralelne lige.badblueboylivno je napisao/la:Mislim da su entitetske lige u trećem rangu neizvedive. Prvoligaši koji igraju postojeće entitetske lige u drugom rangu grcaju u dugovima, svake godine jedan klub u prvoj federalnoj ligi odustane, što bi tek bilo kad bi se to pomaknulo rang dolje?
Zajednički drugi rang je moguć samo ako se ukine entitetska podjela i napravi geografska. Situacija za napraviti pritisak na savez(e) oko totalne promjene strukture liga je idealna, nikad bolja, ali to očito zanima samo nas na forumu, klubove ne.![]()
Da ih zanima, oglasili bi se, napravio bi se neki sastanak svih klubova koji žele promjene, a savezi bi morali popustiti.
Ne znam, ja sam siguran da je moguca entitetska podijela za treci rang iako bi se klubovi koprcali kao što je sada slucaj u drugom rangu (naravno da bi mi draza solucija bila nepostojanje entiteta kada je rijec o sportu):badblueboylivno je napisao/la:Mislim da su entitetske lige u trećem rangu neizvedive. Prvoligaši koji igraju postojeće entitetske lige u drugom rangu grcaju u dugovima, svake godine jedan klub u prvoj federalnoj ligi odustane, što bi tek bilo kad bi se to pomaknulo rang dolje?
Zajednički drugi rang je moguć samo ako se ukine entitetska podjela i napravi geografska. Situacija za napraviti pritisak na savez(e) oko totalne promjene strukture liga je idealna, nikad bolja, ali to očito zanima samo nas na forumu, klubove ne.![]()
Ocekivano stanje u tom slucaju:
Premijer Liga 10 kluba
Prva liga 10 klubova
2x entitetske lige po 10 klubova, ukupno 20
Ukupno: 40 klubova u prva tri ranga pod ingerencijom tri saveza
Trenutno stanje:
Premijer liga 16 klubova
Prva liga FBiH 16 klubova
Prva Liga RS 14 klubova
Ukupno 46 kluba u prva dva ranga pod ingerencijom tri saveza.
Idealno po meni:
Premijer liga BiH 10 klubova
Prva Liga BiH 10 klubova (ova liga bi imala po 4 promjene svake sezone)
Druga Liga BiH - Zapad 10 klubova
Druga Liga BiH - Istok 10 klubova
Druga Liga BiH - Jug 10 klubova
Ukupno: 50 klubova u prva tri ranga koji su pod ingerencijom NFSBiH
@AnelZ-a u komisiju za skraćenje lige!
Slažem se, niko sretniji od mene kada bi nešto ovakvo bilo. Ali, kao što reče @badblueboylivno, mi smo jedini koji još o tome polemišu pokušavajući pronaći najkvalitetnije rješenje. Ja bih sve nas u komisiju, naravno, kada bih se ja pitao. Oni koji bi trebali o tome diskutovati: savezi, klubovi, sportske ličnosti, novinari ... nažalost, ništa ne rade po tom pitanju. Oni će žrtvovati kvalitet zbog necionalnih podjela i uslova koje to donosi, zbog toga nama sport stagnira.
Evo i za selektora ne traže najkvalitetnijeg već najpodobnijeg, koji će forsirati igrače koje mu savez kaže a ne one za koje on misli da su najbolji! Da ne pominjemo uslove za biranje pomoćnika selektoru ...
Samo boga možemo moliti da ih nešto "prenese" pa da urade najbolje za sport.
To je LIGA 10 definitivno!
Slažem se, niko sretniji od mene kada bi nešto ovakvo bilo. Ali, kao što reče @badblueboylivno, mi smo jedini koji još o tome polemišu pokušavajući pronaći najkvalitetnije rješenje. Ja bih sve nas u komisiju, naravno, kada bih se ja pitao. Oni koji bi trebali o tome diskutovati: savezi, klubovi, sportske ličnosti, novinari ... nažalost, ništa ne rade po tom pitanju. Oni će žrtvovati kvalitet zbog necionalnih podjela i uslova koje to donosi, zbog toga nama sport stagnira.
Evo i za selektora ne traže najkvalitetnijeg već najpodobnijeg, koji će forsirati igrače koje mu savez kaže a ne one za koje on misli da su najbolji! Da ne pominjemo uslove za biranje pomoćnika selektoru ...
Samo boga možemo moliti da ih nešto "prenese" pa da urade najbolje za sport.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
kako sam shvatio plan je da svaki rang ima po 12 ekipa po ligi. sa tim što postoji Premijer liga kao prvi rang i Super liga kao drugi rang. one bi bile zajedničke. niže rangovi bi ostali podjeljeni entitetski. smatram da bi i recimo druge entitetske lige(četvrti rang) morale da sadrže samo dvije lige, recimo istok i zapad. pa tek niže da se granaju na četiri itd...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
- badblueboylivno
- Kontakt:
Je li ovo neka insajderska ili?Pasha je napisao/la:kako sam shvatio plan je da svaki rang ima po 12 ekipa po ligi. sa tim što postoji Premijer liga kao prvi rang i Super liga kao drugi rang. one bi bile zajedničke. niže rangovi bi ostali podjeljeni entitetski. smatram da bi i recimo druge entitetske lige(četvrti rang) morale da sadrže samo dvije lige, recimo istok i zapad. pa tek niže da se granaju na četiri itd...
Hayley <3
ma jok ba.
to onako, ljudi se napiju i napuše, pa svašta im na pamet pada...
Kakve tada ideje padaju, svijet bi bio utopija da se one ostvarePasha je napisao/la:ma jok ba.
Predsjednik FSRS Mile Kovacevic je rekao da od spajanja drugih liga nema nista, stim sto 1.liga RS smanjuje broj klubova u sledecoj sezoni na 12. Po meni je i bolje da su razdvojene druge lige zbog smanjenja troskova.
Vi ne spominjete najvazniju stvar a to je ulaganje u infrastrukturu, nece nam se liga poboljsati samo sa smanjenjem lige. Treba postaviti za uslov uredjen travnjak ko na Bilinom polju npr.do 2017 pa reflektore i ostalo.
Vi ne spominjete najvazniju stvar a to je ulaganje u infrastrukturu, nece nam se liga poboljsati samo sa smanjenjem lige. Treba postaviti za uslov uredjen travnjak ko na Bilinom polju npr.do 2017 pa reflektore i ostalo.
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010
Osvajači kupa 2010
pa i nema baš logike da je dobro što su druge lige entitetske, zbog smanjenja troškova.
kakva je razlika recimo ekipi Leotara to što sada igra protiv ekipe Slobode iz Bosanskog Novog ili da mora da igra protiv Jedinstva iz Bihaća? udaljenost je tu negdje, jer ne vjerujem da idu okolo skroz kroz RS, nego vjerovatno putuju kroz Hercegovinu i zapadnu Bosnu. tako da Bihać čak bude i bliži.
logično bi bilo da bar prva dva ranga budu jedinstveni. samim tim što učestvuješ u jedinstvenom drugom rangu ti pokazuješ ozbiljnost i potencijal da u budućnosti igraš i najviši rang.
naravno da bi se trebalo poći sa dizanjem infrastrukturnih standarda. čak i na taj način bi se moglo uraditi smanjenje lige. jedini nekakav ozbiljniji uslov koji klubovi imaju, a da bi igrali Premijer ligu je da imaju 3000 sjedalica na stadionu. kvalitet travnjaka i postavljanje reflektora je još svjetlosnu godinu od nas...
kakva je razlika recimo ekipi Leotara to što sada igra protiv ekipe Slobode iz Bosanskog Novog ili da mora da igra protiv Jedinstva iz Bihaća? udaljenost je tu negdje, jer ne vjerujem da idu okolo skroz kroz RS, nego vjerovatno putuju kroz Hercegovinu i zapadnu Bosnu. tako da Bihać čak bude i bliži.
logično bi bilo da bar prva dva ranga budu jedinstveni. samim tim što učestvuješ u jedinstvenom drugom rangu ti pokazuješ ozbiljnost i potencijal da u budućnosti igraš i najviši rang.
naravno da bi se trebalo poći sa dizanjem infrastrukturnih standarda. čak i na taj način bi se moglo uraditi smanjenje lige. jedini nekakav ozbiljniji uslov koji klubovi imaju, a da bi igrali Premijer ligu je da imaju 3000 sjedalica na stadionu. kvalitet travnjaka i postavljanje reflektora je još svjetlosnu godinu od nas...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.