Bundesliga

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
12%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
22
33%
4) St.Pauli
15
23%
5) Mainz
9
14%
6) Augsburg
9
14%
7) Union Berlin
3
5%

Ukupno glasova: 66

Omerbavarac
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Omerbavarac » 29 nov 2014, 17:50

slika

:lol: :lol:

Oni su opet na samom dnu. :beba:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 29 nov 2014, 17:54

slika

:tokralju:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Klare

Post Postao/la Klare » 30 nov 2014, 00:19

U ovom kolu rezultati kao da sam ih i sam krojio. :)

Preporodjeni Werder isamarao Paderborn, koji odavno bitnije bodove nije osvojio, ladja kao da je stala? :?

Mainz nakon, za njih dobro poznatog, furioznog starta nize neuspjeh za neuspjehom,
danas ih cak i osramoceni Schalke izbuba kao sto njih same bubaju,
kud ce veca sramota za Majncere(oprostite nadimka im ne znam :? ).

Drago mi je i zbog Drmica,
jer evo ga dopel pak. :cool:

Augsburg mi je omiljeni. :cool:

Zelim da Evropu izbore, jer sta uradise za kratak period :cool: ,
stabilan Bundesligas, sada tu ima i zvucnih, poznatih imena, a evo vec drugu godinu da su u gornjem domu,
a vec cetiri godine su Prva liga

Svaka cast za sve koji tamo zive i rade. ;)

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 nov 2014, 13:28

Omerbavarac je napisao/la:slika

:lol: :lol:

Oni su opet na samom dnu. :beba:
Biće ovdje grčevita borba za opstanak HSV,Stuttgart i Werder a od BvB očekujem da napokon uvežu seriju i pobjegnu sa dna tabele.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 nov 2014, 19:08

Izgleda da sam bio previše optimističan kad je u pitanju BvB.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 02 dec 2014, 23:32

U četvrtak je sastanak predstavnika bundesligaša povodom uvođenja gol tehnologije...

Nadajmo se da će ovoga puta odluka oko uvođenja proći... Sjetimo se samo finala kupa i Dortmunda ove godine...
Agieren statt reagieren

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 03 dec 2014, 07:12

Ja fakat ne znam kako neko, nakon bezobrazne kradje BVB-a u finalu kupa ili nakon fantomskog gola Kislinga, moze glasati protiv gol tehnologije :? :shock: :o

Jer, svakome se moze desiti da ga pokradu...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 03 dec 2014, 13:42

kraljttbvb je napisao/la:Ja fakat ne znam kako neko, nakon bezobrazne kradje BVB-a u finalu kupa ili nakon fantomskog gola Kislinga, moze glasati protiv gol tehnologije :? :shock: :o

Problem su pare, jer nema svaki klub nekoliko stotina hiljada eura koliko i košta ovaj projekat... Ti koji se žale da nemaju novce su pretežito iz cvajte...

Nadam se ako ništa da pronađu neko kompromisno riješenje... Npr nemoraju ovi iz cvajte ugraditi to, ali nek zasada svi bundesligaši imaju to na svojim terenima ...
Agieren statt reagieren

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 03 dec 2014, 15:13

Salke :tokralju: :rol: :rol:
slika
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 03 dec 2014, 15:59

Pale_Companion je napisao/la:
kraljttbvb je napisao/la:Ja fakat ne znam kako neko, nakon bezobrazne kradje BVB-a u finalu kupa ili nakon fantomskog gola Kislinga, moze glasati protiv gol tehnologije :? :shock: :o

Problem su pare, jer nema svaki klub nekoliko stotina hiljada eura koliko i košta ovaj projekat... Ti koji se žale da nemaju novce su pretežito iz cvajte...

Nadam se ako ništa da pronađu neko kompromisno riješenje... Npr nemoraju ovi iz cvajte ugraditi to, ali nek zasada svi bundesligaši imaju to na svojim terenima ...
Ne predstavljaju problem klubovi iz Cvajte, jer ce se sutra samo glasati o tome hoce gol-tehnologija od naredne sezone biti uvedena samo u Bundesligi.

Slazem se sa Christianom Heidelom da odnos ulozeno-dobijeno ne odgovara klubovima po ovom pitanju i da je cijena od 300.000 € previse za tehnologiju koja se statisticki koristi svako 30 utakmica. Dakle u ovoj situaciji treba takodjer gledati iz ugla klubova kao sto su Mainz, Freiburg ili Augsburg. Oni ce radije izgubiti tu jednu utakmicu sa golom koji nije bio gol, i tih 300.000 € uloziti/platiti igraca koji ce im obezbijediti opstanak.

Mozda za Bayern, Gladbach, Hamburg, BVB i ostale ekipe sa ogromnim financijskim prihodima taj iznos ne predstavlja problem, ali sam siguran da predstavlja za ove vec navedene klubove.

PS: Ja sam licno protiv tehnologije, jer mislim da ista ubija draz koji fudbal sa sobom nosi.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 03 dec 2014, 16:20

Nije mi jasno kako je moguce da svi timovi izgube u LP. Mislio sam da je liga barem malo jaca. Ali bili su teski protivnici.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 03 dec 2014, 16:54

amerosm je napisao/la:Ja sam licno protiv tehnologije, jer mislim da ista ubija draz koji fudbal sa sobom nosi.

Max Eberl: Wir sollten uns den Möglichkeiten, die die moderne Technik mit sich bringt, nicht verschließen. Die Torlinientechnik ist relativ einfach und beeinflusst das Spiel überhaupt nicht. Natürlich ist die Einführung mit Kosten verbunden, aber wir im Fußball sollten uns nicht über Geld beschweren. Dafür hängt einfach zu viel an dieser Entscheidung.

;)

@Greivis

Ne može se suditi liga samo po jednom kolu ... Činjenica je da će vrlo vjerovatno sve ekipe koje predstavljaju bundesligu ove sezone prezimiti u Evropi ...
Agieren statt reagieren

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 03 dec 2014, 21:24

rio_Ferdy88 je napisao/la:slika

:tokralju:
Majkem' dosao na pdf da pohvalim ovaj gol i gol Calhanoglu-a,san snova :tokralju:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 03 dec 2014, 22:59

amerosm je napisao/la:PS: Ja sam licno protiv tehnologije, jer mislim da ista ubija draz koji fudbal sa sobom nosi.
Pitao bih te ja da li tehnologija ubija draz fudbala da je Greuther Furth dao nepostojeci gol protiv HSV-a u play out-u, pa da sad radi sudijinog sljepila HSV igra derbi sa St. Paulijem u cvajti. ;)

Za tehnologiju 100%, nema tu nikakve drazi kad te pokradu i jednm potezom ti uniste sezonu!
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 04 dec 2014, 12:53

slika
Die Bundesliga führt die Torlinientechnik ein! Nach Informationen von Sky Sport News HD wird die benötigte Zwei-Drittel-Mehrheit erreicht.
(Sky Sport News HD) - Zwölf Stimmen werden bei der aktuell hinter verschlossenen Türen laufenden Abstimmung benötigt, um die Entscheidung zu Gunsten der Technik zu treffen. Noch ist nicht offiziell verkündet, dass die zwei-Drittel-Mehrheit erreicht wurde.
http://www.sky.de/web/cms/de/bundesliga ... wkz=WXFSL1" onclick="window.open(this.href);return false;

Još nije oficijelno, ali po svemu sudeći je da se gol tehnologija uvodi u Bundesku što je za svaku pohvalu. :clap:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 04 dec 2014, 14:06

:njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :clap: :salut:
Agieren statt reagieren

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 dec 2014, 14:56

#Torlinien-Technik ist beschlossen: Bundesligisten Stimmen mit 15:3 für das Hawk Eye
Protiv su glasali Schalke, Mainz i Eintracht...
Ja i dalje smatram da ovaj potez ubija tu draz koju fudbal sa sobom nosi, iako ga ne simpatisem u ovom slucaju se u potpunosti slazem sa Bruchhagenom po ovom pitanju.

Sutra ce hawk-eye sistem pokazati da je bio gol, ali ako je strijelac tog gola prije toga bio u ofsajdu ili ako je gol postignut iz nepostojeceg kornera/prekrsaja, opet kao rezultat dobijemo neregularan gol.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 04 dec 2014, 17:56

Amere apsurdno je reci da hawk eye ubija draž fudbala.... Pa ono uopšte nema utjecaja na igru, samo sudiji javi da li je lopta prešla gol liniju ili ne... To su ipak ključni momenti tokom igre i sudiji u pojedinim situacijama zaista bude teško ocijeniti da li je gol ili ne...

Ovakve stvari apsolutno treba podržati, i drago mi je da je bundesliga uradila ovaj korak.

Sent from my ST25i using Tapatalk
Agieren statt reagieren

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 04 dec 2014, 20:45

Ako se stane na ovome,odnosno na hawkeye za gol-liniju,sve je okay.Igra se ne zaustavlja,putem uređaja na ruci sudija dobiva info o tome da li je gol ili ne,bez prekidanja utakmice :thumbup: Cijena od 8000€ po utakmici nije toliko strasna koliko se pretpostavljalo...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 04 dec 2014, 21:23

Ma kad lopta pređe gol liniju u potpunosti sudiji sat pokazuje zeleno i to je to. Ništa ne ubija, veoma korisno. Često ima klimavih situacija.

Kako nešto što je ispravno može ubiti draž u fudbalu..
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.