FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Seyo_TM
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Seyo_TM » 24 mar 2010, 02:09

Al nas je pomocni "s kar'o" sta je ono...obicno ne serem po sudijama tipa namjestanje bla bla, al veceras, pored onog faula prije gola, pa onih par ofsajda...nisu mi bas cista posla...al helenejse...
Normalno da ce sjever bit dobar kad smo dosli s juga da ne kisnemo :D staracki :D
Ultrasa 20tak, 30max, ako ih je bilo vise onda je bilo oko 15 hiljada na stadionu...
O Seji rijeci suvisne, bas je njegova noc bila...
Objektivno zrinjski ne moze ovo stici, veceras je napravio "priliku" kod gola i nista vise...bio je i onaj sut iz ofsajda glavom, sehina intervencija "ajne majne perverzion" :mrgreen: i to je to (koliko se sjecam)
Tezak teren, 3:1, puni snage svih 90...beton....
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 24 mar 2010, 02:46

"....NIJEEEE TOOOOO...."
"....NIJEEEE TOOOOO...."

:mrgreen:

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 24 mar 2010, 08:33

Predivna noć u Dolini Ćupova!

Šta reći, razbili smo ih, moglo je ući još par komada, mislim da je bio penal za nas, ali eto, pobjedi se ne gleda u zube. Navijanje je bilo sjajno, sve tribine, pa čak je i zapad ustao, svaka čast igračima na borbenosti, ostavili su dušu na terenu. Džeko glavni na zapadu :P

Idemo dalje...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 24 mar 2010, 08:51

Ponavljam ovo vec ko zna koji put ovde. Fizicki nam ni jedna ekipa PL ne moze nista.
Sa 90 minuta trke, klizanja, ganjanja, pritiska, napadanja i zalaganja uspjeh ne moze da nas mimoidje. Nije bitno hoce li to biti samo izlazak u Evropu, kup ili titula bitno je da svi daju barem 90% od sebe SVAKU ali bas SVAKU utakmicu.
Druga stvar koja je pravo bitna za igru a koju sam vec spominjao je sirina igrackog kadra. Svi su igraci u par deka i u svakoj utakmici neko drugi zablista. Rovcanin kad udje unese pometnju u odbranu protivnika svojom brzinom i tehnikom, Lazo je tu da stvara prostor drugom napadacu ali on nikako ne moze igrati sam u napadu. Selimovic, Serdarevic, Spahic, Visca, Colic, Perak, Stanic .. su igraci koji juce nisu igrali a vrijede sigurno kao i ovi sto su igrali. Sve u svemu, mislim da nema "zime" za nas sto se tice izlaska u Evropu ove godine.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 24 mar 2010, 09:09

Dobra tekma, dobra atmosfera. Malo je ostao gorak ukus zbog primljenog gola, ali mislim da nam ovo može biti dovoljno za revanš. Sa ovim pristupom i borbenošću nema ekipe u ligi koja nam može natrpati jedino da nam sa 40 metara daju golove. Drago mi je i zbog Amara i možda i najviše zbog njega. Iskusniji je i mudriji nego ranije, ne mislim toliko u fudbalskom smislu nego na neke druge stvari. Sinoć Sejo bio glavni, sutra će neko drugi, nije bitno.
Ko god je bio sinoć na tekmi mogao je vidjeti zašto je Željo najpopularniji klub ove države.
Spomenu neko taj baraž sa Brezom. Sramota je to velika bila, ali treba znati kontekst vremena kada se do događalo. Mi smo za dlaku tad opstali jer korida je tad vladala i gradom i savezom, a znamo svi šta je njima cilj od nastanka bio. Ostali smo tad bez svega, ali smo ostali i onda je došao Zubandan koji je nadam se za sva vremena svim dušmanima stavio do znanja ko je i šta je Željo. Danas smo opet glavni, danas smo opet u modi, ali nikad ne treba zaboraviti. Željo je Željo i zbog toga što je uvijek imao padove i teške trenutke, ali se uvijek dizao. Jedina naša konstanta i garant postojanja je ustvari plava armija. Fala Bogu, država Željo je opet na nogama, šteta bi bilo da ne klapimo duplu.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 24 mar 2010, 09:23

Gledao sam i snimak na vogosci i stvarno kada onako mirno posmatras utakmicu vidi se nevjerovatna fizicka sprema kod igraca,posebno je velika razlika od 70 - 90 minute,kada protivnicke ekipe padaju,a mi kao da smo tek poceli igrati...odmah na nasu stranu ide i psiholoska prednost koja je jako vazan segment,jer igraci prepoznaju nadmoc nad protivnikom i tu se sve lomi u nasu korist...sve ostale ekipe ne mogu da prate ovaj nas tempo od pocetka do kraja,oni kvalitetniji timovi se igracki nose s nama do nekog dijela utakmice kada i njihov otpor pada...vidjeli smo kako to ide sa Sirokim i Zrinjskim,za pitare se odmah vidi da nisu ni upola spremni ni igracki ni fizicki ,Velez je vec pao,jedino ne znam kako ce biti s borcem jer i oni donose kvalitetne bodove a samim tim je i njihov pokazatelj neke spremnosti ako zabijaju na samom kraju utakmice,pa zapravo u njima realno vidim jedinog konkurenta i za kup i za prvenstvo...ali mi ako odrzimo ovakav tempo i nivo trke,ne plasim se.
Stole u pravu si za Lazu,on ne moze sam,ali u kombinaciji sa recimo Rovcaninom moglo bi se tu nesto uraditi...zao mi je sto mu Rovcanin kod onog prodora nije dodao loptu,to bi bio bas mangupski potez,a Lazo bi ga morao zabiti a Rovcanin bi ispao bas velicina,no mlad je,ponijelo ga i vjerujem da bi svako u onoj situaciji oprobao i sut kada je vec onako dobro prosao
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 24 mar 2010, 09:32

Da nam igraći nisu na kakvim bobama :D

umene zeljo
Kontakt:

Post Postao/la umene zeljo » 24 mar 2010, 09:35

čamac je napisao/la:Da nam igraći nisu na kakvim bobama :D
hahaha.....imal kod nas kakva kontrola da daju krv posle tekme.....?? :D :D

bomber
Kontakt:

Post Postao/la bomber » 24 mar 2010, 09:35

Sve velike ekipe na svijetu imaju takozvanu rotaciju u ekipi. Ocigledan primjer na ovim nasim prostorima je danasnji Zeljo jer se sa sigurnoscu moze reci da imamo 20-tak igraca za prve postave. Na pocetku ove sezone nismo ni sanjali kakve igrace imamo a jednostavno trebalo je samo imati malo strpljenja i pustiti Amara i ostale trenere da ih uigraju. Plodovi rada su itekako vidljivi i sad se postavlja pitanje koga staviti u ekipu. Sta se desava kada ne igraju dva centralna koja imaju kartone, nista, zamijene ih nova dvojica koja samo nastave gdje su stala ova prva dvojica. Imamo dva odlicna desna beka, Colic i Simic a igra Bajic i opet odlicna solucija. Jednostavno, na osnovu protivnika i njihove igre i igraca, napravi se ekipa i to djeluje fantasticno. Necu da pricam o napadu, najboljeg strijelca odmaramo jednu tekmu i njega zamijeni neki drugi koji odigra odlicno, zatim najbolji strijelac odigra sljedecu i opet zabije. Ovo je velika snaga Zelje u ovom trenutku i ne vidim ekipu koja nas moze pobijediti u fer i korektnom nadmetanju. Kako god da se postavi igra protiv nas ne pali, dajemo golove iz prekida, akcija a uz to trcimo svih '90 minuta i rezultati se vide. Da nismo onako nesretno izgubili od pitara sada bi imali skor od 10 utakmica bez poraza, 9 u prvenstvu i jedna u kupu a sada smo trenutno na 7. tekmi bez poraza (6.pob i 1 remi) a realno je da ce se taj niz nastaviti i u naredne dvije domace tekme protiv Slavije i Travnika. Mi igramo fudbal i to je to.

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 24 mar 2010, 09:38

čamac je napisao/la:Da nam igraći nisu na kakvim bobama :D
Pa nismo Juventus :mrgreen: , mislim bolji smo od Juventusa

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 24 mar 2010, 09:49

Ma ne znam jarane, znaš kad nam Seferovića ufatiše nabobanog.

muamer10
Kontakt:

Post Postao/la muamer10 » 24 mar 2010, 09:51

Samo da ne kiksamo kuci do kraja, aBd necemo, i bit cemo 95 % prvi....

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 24 mar 2010, 10:05

Evo gledam opet forum sinoć oborio rekord. Haman dvije milje. Treb'o bi Željo početi i servere prodavati. Zajeb'o se Faruk, im'o bi Logosft posla pravo :D

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 24 mar 2010, 10:13

slika
AMAR OSIM

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 24 mar 2010, 10:30

slika

Sljedeca stanica je stadion Grbavica u subotu u 20:15!
Zadnja izmjena: Stole iz Bora, dana/u 05 apr 2010, 20:45, ukupno mijenjano 2 puta.
AMAR OSIM

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 24 mar 2010, 10:37

Stole iz Bora je napisao/la:slika

Sljedeca stanica je stadion Grbavica u subotu u 20:15!
Mislim da sazrelo da na toj stanici uvalimo i prvu "peticu" ove sezone. Sjekaći se ne mogu sastaviti s loptom, a uz to će biti umorni od današnje tekme, a nas ne treba posebno komentarisari. Sve u svemu očekujem golijadu na Grbavici i devastiranje Sokolova.

EDIT
Svaka čast onom Džeki, iskoristi svaki slobodan momenat da posjeti svoj grad i svoj klub, dok neki nisu to u stanu uraditi ni po završetku karijere. :evil:
Strauss Junior

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 24 mar 2010, 10:44

Zelji zelim sve najbolje i osvajanje titule i kupa! ;)
A pojedine kontaminirane nek se lijece! :cry:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 24 mar 2010, 10:46

Probisvjet je napisao/la:Zelji zelim sve najbolje i osvajanje titule i kupa! ;)
A svojoj Slobodi danas pobjedu protiv Torpeda :mrgreen:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 24 mar 2010, 10:55

Probisvjet je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:Zelji zelim sve najbolje i osvajanje titule i kupa! ;)
A svojoj Slobodi danas pobjedu protiv Torpeda :mrgreen:
nebrini te se uzece te vi FK malene ja bi to iskreno volio da nas supci ne preteknu nisu to zasluzii
svoj ti pos'o !

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 24 mar 2010, 10:55

AMAR OSIM

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”