Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

Elegant
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Elegant » 05 dec 2014, 23:44

DragonGirl je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Kada se izabere novi selektor ocekujem komentare tipa "neka ovaj bude do kraja kvalfikacija, pa ako se kvalfikujemo angazovati Barbareza ako zelimo da prođemo grupnu fazu na EP-u".

Zamisi neko te odvede na prvenstvo i onda mu kazes "hvala ti sto si nas odveo, ali nama treba drugi ako zelimo rezultat na takmicenju".
Čisto sumnjam da bi u slučaju kvalifikacije iko rekao nešto slično bilo kojem selektoru. Uredu, svi smo shvatili da nisi za Sergeja ali malo pretjeruješ u tom svom maštanju.
Kad smo se kvlafikovali na SP, dva mjeseca se pisalo kako se treba zahvalit Susic jer ako zelimo rezultat treba nam bolji. Sa Barbarezom se malo je reci smaralo, kao i sa Vahidom koji je vec bio zauzet, pa se i Kodro spominjao.

Mislim zaslosno je to sta se sve radilo i jos se radi.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 05 dec 2014, 23:46

evo da ti docaram mali aleksandre..njegovo vodjenje fulhama,i treniranje klubova po engleskoj i njemackoj,cak i da je sa svima ispao iz lige,i nista neosvojio,jace je od 1000000 titula malog amawa u nasoj ligi..
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 05 dec 2014, 23:49

Ajax je napisao/la:@bordobijeli. Jarane nikad ti nebi neki veci uspijeh postigao u sportu sa tim pristupom samo nek je nas dobar je pa ko god bio nikad. Odnosno samo nek ne puca. To je vrhunski sport koji je nemilosrdan a ne klub ljubitelja pecanja ili drustvo penzionera. Ako ti se nudi vrh necega to treba iskoristiti i postati jedna od poznatijih reprezentacija a ne vratit se u prosjek i biti zadovoljan da nisi deklasiran. Takvi kao ti imaju uvijek neko opravdanje. Pokrao nas sudija, povrede, ne voli nas sudija, da je bilo samo malo vise srece, imamo mali fond igraca, fali nam iskustva, nemamo velik broj standardnih igraca u klubovima, .... itd..
upravu si ti ,da svi razmisljamo kao ti vjerovatno bi bili najmanje u polufinalu SP ili EP

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 05 dec 2014, 23:53

aleksandar_veliki je napisao/la: Fakat ne pratim previse ino fudbal, pa me interesuju rezultati Magatha od trenutka kad je uzeo titulu s Wolfsburgom, 2009. ili 2010., ne zamjerite ako sam u krivu s ovim godinama...
Ne vidim sta bi imao za zamjerit a jos manje vidim potrebu za persiranjem. Slazem se da Magath nije postigao veci uspijeh od titule sa Wolfsburgom. To je naravno istina samo dali to onda znaci da se te njegove titule sa Bayernom i Wolfsburgom brisu kao nevazne odnosno da nije stekao neko trenersko iskustvo u tim utakmicama, titulama. Ja pratim najvise ino fudbal i mnogi tvrde da je Bayern jedna od pet ako ne i tri najbolje momcadi na svijetu. Znaci fudbalski gigant, institucija. Naravno da je bolji izbor neki domaci trener kada bi se radilo o trenerima slicnog "kvaliteta". Osim toga mislim da titula u Bundesligi ima neuporedivo vecu tezinu odnosno vaznost nego u Premijer ligi.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 05 dec 2014, 23:54, ukupno mijenjano 1 put.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 05 dec 2014, 23:53

Kruzi prica da ce Osim biti. Ispravna odluka po meni. :opaopa:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 05 dec 2014, 23:56

Ajax je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la: Fakat ne pratim previse ino fudbal, pa me interesuju rezultati Magatha od trenutka kad je uzeo titulu s Wolfsburgom, 2009. ili 2010., ne zamjerite ako sam u krivu s ovim godinama...
Osim toga mislim da titula u Bundesligi ima neuporedivo vecu tezinu odnosno vaznost nego u Premijer ligi.
ne bih se slozio :nene:

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 05 dec 2014, 23:56

Ne bi me iznenadilo da sutra izbije u kladionici ponuda ko ce biti selektor. Ako bi nekog kandidata kladionica blokirala to znaci da je on selektor.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 05 dec 2014, 23:59

Ajax je napisao/la:
Ne vidim sta bi imao za zamjerit a jos manje vidim potrebu za persiranjem. Slazem se da Magath nije postigao veci uspijeh od titule sa Wolfsburgom. To je naravno istina samo dali to onda znaci da se te njegove titule sa Bayernom i Wolfsburgom brisu kao nevazne odnosno da nije stekao neko trenersko iskustvo u tim utakmicama, titulama. Ja pratim najvise ino fudbal i mnogi tvrde da je Bayern jedna od pet ako ne i tri najbolje momcadi na svijetu. Znaci fudbalski gigant, institucija. Naravno da je bolji izbor neki domaci trener kada bi se radilo o trenerima slicnog "kvaliteta". Osim toga mislim da titula u Bundesligi ima neuporedivo vecu tezinu odnosno vaznost nego u Premijer ligi.
A koliko je sadasnji selektor njemacke imao titula prije nego sto je preuzeo reprezentaciju :?:

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 06 dec 2014, 00:02

HeraklitMracni je napisao/la:Nije pametan potez postavljana amara za selektora , jedan kiks i masa ce se ljudi okrenut protiv njega .. i eto lose atmosfere ...
Varas se, i bez kiksa ce biti (neka) raja protiv njega a s kiksem ce se to samo povecavati..
Greivis je napisao/la:Kruzi prica da ce Osim biti. Ispravna odluka po meni. :opaopa:
:clap: :clap: :clap: Ouuu.. bice ludilo :D

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 06 dec 2014, 00:03

bordobijeli je napisao/la: upravu si ti ,da svi razmisljamo kao ti vjerovatno bi bili najmanje u polufinalu SP ili EP
Pretjerujes. Ako bi ova selekcija imala optimalnog selektora imala bi sasvim realne sanse da odigra bar nerjeseno sa Nigerijom ( znaci drugi krug i nadigravanje sa Francuskom koje bi pratile miljarde ljudi i tek tada bi porasla cijena nasih igraca kao i interes klubova za njih ) i sigurno nebi osvojila samo 2 poena u prve 4 utakmice ovih kvalifikacija. I to izgubit od jednog Kipra kod kuce. To se nikako nije smjelo dopustiti.
mirzatele je napisao/la: ne bih se slozio :nene:
Ne razumjem jarane objasni sta si mislio.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 06 dec 2014, 00:09

slika

Kako nije nas? :mrgreen:

Zamisli press konferenciju selektor Magath i kapiten Dzeko :tokralju:

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 06 dec 2014, 00:11

Ajax je napisao/la:
mirzatele je napisao/la: ne bih se slozio :nene:
Ne razumjem jarane objasni sta si mislio.
ma zayebajem se :mrgreen:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 06 dec 2014, 00:19

mirzatele je napisao/la: ma zayebajem se :mrgreen:
Mislim i ja sam za Amara od ovih domacih. Samo ako se vec nudi neki poznatiji treneri a kamoli ovaj sto je afirmisao Salihamidzica iz juniora pa trenirao Dzeku, Misimovica ne postoji stranac koji bi vise legao nasim igracim nego on. I jos skoro svi pricaju Njemacki. U svakom slucaju treba prihvatit ko god bude samo da je lagana odluka koga izabrati nije.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 06 dec 2014, 00:29

samo pitanje kako mislite da se placa magat?
placa se do juna pape sa 25 hiljada €, zanima me pametan odgovor, ne nešta tipa nek nadju pare, najbolji je, dzekin babo bla bla bla, znaci otkud tolike pare za njega, a iskreno da ce radit i za 50 hiljada € su male sanse...

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 06 dec 2014, 00:36

JoseMourinho je napisao/la:samo pitanje kako mislite da se placa magat?
placa se do juna pape sa 25 hiljada €, zanima me pametan odgovor, ne nešta tipa nek nadju pare, najbolji je, dzekin babo bla bla bla, znaci otkud tolike pare za njega, a iskreno da ce radit i za 50 hiljada € su male sanse...
Imaju sponzori ionako savez te pare rastura i niko ne zna gdjesu kao sto su sa parama od SP. Kad smo ciru mogli moze se i on, a svjestan je on situacije ne bi poslao kandidaturu da nije.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la JoseMourinho » 06 dec 2014, 00:44

Para toliko nema i sami znate, a otkud on zna koliko para imaju, to mi jedva znamo, on zna da je top 20-30 repka.koja bi trebala imat te pare al nemamo

Dat preko milion godišnje, kad su ti glavni planirani prihodi upitni (pare od eura) znate i sami da ne možemo, a da on radi za 10 hiljada eura pa ako odemo da dobije još 300-400 hiljada nema šanse da ce prihvatit, tako da ne vidim način kako on može doc za selektora osim ako se nije pomuslimanio i skuplja sevape prije umiranja ;)

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 06 dec 2014, 00:57

Jao ovih domacih svaba. Pratite njemacku reprezentaciju. :salut:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 06 dec 2014, 01:04

Previse neki precjenjujete, ali i neki podcjenju Magatha.

Fakt je, da je Magath dokazan strucnjak, i da je svoje znanje dokazao u Bundesligi, posebno Bayernom i Wolfsburgom. Posebno u Wolfsburgu, gdje je od nule (klub bio na rubu ispadanja), napravio prvaka. Zadnji angazmani u Wolfsburgu i Fulhamu ne ulijevaju nekakvo pouzdanje, jer je imao jako lose rezultate. Pitanje je koliko je on kompatibilan za repku, jer mu je glavni adut fizicka sprema igraca.

Ukoliko se moze dobiti po povoljnoj cijeni, i da se ne trosi kasa saveza do zadnjeg feninga, moze se uzeti u opticaj, ali po meni, tolikih ogromnih para on vrijedan nije, a tog su misljenja sigurno i u savezu. Moze se ovo iskazati i kao pun poogodak, Magathova disciplina, ''njemacka skola'', njegova zelja i ambicija (prvi put radi u jednoj repci), ali moze itekako i kao totalni promasaj ukoliko ne uspije sve kockice posloziti.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 06 dec 2014, 01:15

De Goalgetter. U Wolfsburgu imao novca poslije Bauerna najvise u ligi. Mogao dovesti igrace koje je htio. Ne stoji ti bas ta izjava.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Ibrahim

Post Postao/la Ibrahim » 06 dec 2014, 01:24

Nema zamrsenijih ljudi na svijetu, kaze Mesa Selimovic. Upravo tako! Klanjaju se Sergeju Barbarezu, a mame bi mu se sjetili prve prilike kad (po njihovom misljenju) ne napravai dobar rezultat. Odlazak na SP i EP se ne racuna jer je bila grupa lagana, poraz u finalu tih takmicenja je takodje neuspjeh jer da su oni bili selektori bezbeli bi osvojili easy jer imamo "najbolju generaciju ikada...". Od ovih kandidata, realno sve go k.... svi su tu samo da bi se uhljebili jer ih niko drugi nece. Da ne bude zabune i Susic je dosao na istin nacin, to je sudbina malih reprezentacija. Cirkus je da je npr Barbarez uopste kandidat za selektora jedne reprezentacije. Kaze zasluge, vedeta bio, rasturo ovdje i ondje. Covjek nikada nista nije osvojio, nikada ni u baraz nije odveo reprezentaciju i sad treba mu se klanjati. OK je, pokazivao je rukama kako maltretiraju nase navijace, ali pobogu zar je trebao davati znakove da ih jos lemaju? Svakako da je bio kapiten sa karizmom, ali je tacno da je i drugovao sa Munibom. Tacno je da je promoviso BiH,ali je tacno i da se odrekao BiH drzvaljanstva u korist Njemackog. A sto je najvaznije, covjek se na bavi ozbiljno fudbalom vec dugo vremena, nikada se posle prestanka sa aktivnim igranjem nije ni bavio, osim sto se svaki put preko poltrona i poltroncica namece za selektora. Covjek koji voli fudbal nema sanse toliko dugo da bude van terena pa ma koliko ga zelena coha i zvuk ruleta privlacio, a on se izgleda sjeti fudbala samo kada se bira selektor.
http://www.youtube.com/watch?v=CTezUnBzuuA

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Google Adsense [Bot] i 14 gostiju.