Među prvih 6 ekipa jedino možda zalutao Augsburg. Ostalo je bar očekivano. Ali visok plasman Augsburga nije slučajnost....Sjajan trener, dobra koncepcija, dobra transfer politika, dobro posložene kockice. Skoro sigurno Augsburg na kraju neće u LP, a EL možda njima i ne bi bio loš. Ne bi se oni tamo sigurno obrukali.
Schalke počeo pobjeđivati i na strani. Ja mislim da će Di Mateo njih pravo posložiti nakon zimske pauze, tu pauzu će iskoristiti da poradi na nekim stvarima poput fizičke spreme. Do tad će im se vratit i par ovih prvotimaca, tako da bi Schalke u drugom dijelu sezone trebao biti još jači. Ponovno učešće u LP je za njih opet jako realno.
A ako sada ispadnu iz LP, ne bi bilo nezasluženo, jer ova sezona LP im je jedna najlošiji u par proteklih godina. Jednostavno su bili neuvjerljivi, bilo je tu u pobjedama dosta sreće, a u ovim porazima (i protiv Sportinga u Lisabonu i Chelsea kući) djelovali su katastrofalno. Potencijal ekipe je ogroman, mogu sada pobijediti s dobrim pristupom Maribor, pa onda će biti siguran nastavak evropske priče, a od drugih zavisi da li će to biti LP ili EL. Kako god, ostankom u Evropi i na tom bi polju u drugom dijelu sezone bili puno ozbiljniji, u to sam siguran.
A kod Stuttgarta se vidi da ni Stevens ne može napraviti toliko velika čuda. U suštini Huub jeste čudotvorac, ali sa ovakvim Stuttgartom (s ovakvim lopatama u timu) moraš praviti nevjerovatna čuda. Huub će njih ipak na kraju izvući, iako skoro da je Stuttgart i zreo za ispadanje, a što se tiče onog spominjanja Evrope u kontekstu Stuttgarta pa to je nemoguća misija i s Huubom. Najjači igrač (Ibišević) im trenutno ne igra, Harnik ko ima neki kvalitet, a onda iza toga je veliko ništa, pa onda dođemo do par solidnih igrača. Ali nije dovoljno imati solidne igrače, za veće stvari u BuLi moraš imati i par igrača internacionalne klase.
Na kraju me ne bi čudilo i kada bi Koeln ispao tj doživio svoj brzi povratak u Zweite-u. Za siguran ostanak u ligi jednostavno moraš dobivati utakmice kući, a oni po tom pitanju imaju ogromne probleme...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland