FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

fcsforever
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la fcsforever » 07 dec 2014, 18:42

Kada vidis gluposti tipa ...Mamuc ga podvalio Udinezeu radi dobrog marketinga...dodje ti da zaplaces.
Upravo suprotno....imao sam priliku (vrlo kratko) pricati sa Kodrom u vezi Benke. Kaze ...olicenje profi igraca. Kako rekoh Stojcev i Bilbija ...imaju samo rijeci hvale za njega.
A poruka kospama glasi...dodjite bar u situaciju da budete odskocna daska igracima tipa Benko ili Stevanovic. Vi ni golgetera Nedu ne mozete zadrzati

jandro
Kontakt:

Post Postao/la jandro » 07 dec 2014, 18:47

fcsforever je napisao/la:Kada vidis gluposti tipa ...Mamuc ga podvalio Udinezeu radi dobrog marketinga...dodje ti da zaplaces.
Upravo suprotno....imao sam priliku (vrlo kratko) pricati sa Kodrom u vezi Benke. Kaze ...olicenje profi igraca. Kako rekoh Stojcev i Bilbija ...imaju samo rijeci hvale za njega.
A poruka kospama glasi...dodjite bar u situaciju da budete odskocna daska igracima tipa Benko ili Stevanovic. Vi ni golgetera Nedu ne mozete zadrzati
a i ti isto mislis da je u nogometu sve crno bijelo. primjera igraca koju su otisli iz hrvatske na temelju toga sto se oko njih stvorila medijska buka, ili toga sto su dobili dirigirani poziv u reprezentaciju, a da se poslije za njih vise nikada nije culo imas na milijun. jedan od njih ti je bas matej delac.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 dec 2014, 18:47

Benko je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Nisam ti nista lose rekao, nego sam mislio imas li jos kakvih zelja. Ovdje ne odavno ne mozes imati osim drugacije misljenje od par forumasa koji su bukvalno preuzeli temu

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
ma ok, ali ovdje covjek koji je pricao o benki sve i svasta da je bomba u svlacionici, a kao sto fcsforever kaze on profesionalac 1/1 i miran covjek i stalozen koji radi i samo radi
nantes@ ga je imao priliku upoznati licno i samo rijeci hvale.... i sada da j a vjerujem nekome na rijec?

Ja vrlo dobr znam kakav je skauting Udina i ne moze njima 5 mamića podvaliti igraca ako oni ne vide nesto u njemu. Ali udine su najzajebanija lokacija za uspjeti. Ako za godinu ne uspijes dovvode dva drug ana tvoje mjesto a ti trazi merhamet. A tek ako si golman, jedna-dvije greske nastale neiskustvom, tremom , nije bitno i klupa i vozdra....
E to ne znam za Benku. Samo znam da je dobar sidraš i kupi sve unutar 16

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 07 dec 2014, 18:48

fcsforever je napisao/la:Kada vidis gluposti tipa ...Mamuc ga podvalio Udinezeu radi dobrog marketinga...dodje ti da zaplaces.
U Zelji je igrao Beslija kojega su Benko i Stevanovic gledali na TV kako igra ligu sampiona, znam da nije tema ali eto poruka od kospa.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 07 dec 2014, 18:51

Ok @jandro...znaci da i mi tako uradimo. Malo propaganda malo repka...malo clanci u stivu...i ode za 2 miliona eura. Moj jandro ako cemo o pranju para pricati ili o rastaljivanju 2 kluba ...onda ok...u pravu si. Ali..ako cemo pricati o "ubitacnom nogometnom biznisu" onda ti prica ne pije vode nego je u domenu naglabanja ili supljiranja. Valjda ti je jasno da kada je Dudu prelazio na Otok...bio nevjerovatno dobar igrac. Nisu mu trebali ni marketing i qurac palac. Englezi se blago naguzili Mamicu za (koliko ono) 25...ili vise milijuna eura...i kraj price. E..to je taj moderni nogometni bizni.
Matej je jos uvijek na Otoku. Roman moze prekinuti ugovor kada hoce i kako hoce. A...vidis li da nece. Samo na reci..platio bi veliku lovu.Napokon..sta je to za Romana

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 07 dec 2014, 19:01

fcsforever je napisao/la:Kokosko pile...i Safet Pape Susic je sam lomio Argentinu sa 3 kom...dok je Beslija bio u desnom testisu. Jes ri poredjenje u pm...ali od tebe i tcoji to i ne cudi.
Najdrazi su mi ovi koji pocnu recenicu sa vrijdjanjem znam da imam posla s kvalikfikovanim primitivcem. Nije tolika razlika izmedju ovih vasih pulena i Mirse kolika je izmedju njega i Safeta.Drugo prica je bila o velicini igraca ti se sigurno ne sjecas perioda od prije rata pa pricanom o onom sto je bilo nakon toga. Taj period je za tebe nebitan jer tada jos nisi sljegao u Sarajevo.

jandro
Kontakt:

Post Postao/la jandro » 07 dec 2014, 19:05

fcsforever je napisao/la:Ok @jandro...znaci da i mi tako uradimo. Malo propaganda malo repka...malo clanci u stivu...i ode za 2 miliona eura. Moj jandro ako cemo o pranju para pricati ili o rastaljivanju 2 kluba ...onda ok...u pravu si. Ali..ako cemo pricati o "ubitacnom nogometnom biznisu" onda ti prica ne pije vode nego je u domenu naglabanja ili supljiranja. Valjda ti je jasno da kada je Dudu prelazio na Otok...bio nevjerovatno dobar igrac. Nisu mu trebali ni marketing i qurac palac. Englezi se blago naguzili Mamicu za (koliko ono) 25...ili vise milijuna eura...i kraj price. E..to je taj moderni nogometni bizni.
Matej je jos uvijek na Otoku. Roman moze prekinuti ugovor kada hoce i kako hoce. A...vidis li da nece. Samo na reci..platio bi veliku lovu.Napokon..sta je to za Romana
ako tvoj klub igra ligu prvaka kao dinamo dvije godine zaredom (doduse dinamo to radi ocajno) i ako igra vec 8 godina ligu europe kao dinamo (takoder ocajno) , ako u meduvremenu stvori odlicnih mladih igraca tipa halilovic, kovacic, modric, corluka, eduardo koje proda za milijune (njima nije trebao marketing, ali nekima bome je), ima na glasu omladinsku skolu kao jednu od najboljih u europi i svijetu mislis da to ne privlaci inozemne klubove? ako imas reprezentaciju u kojoj igraju kvalitetni igraci i koja moze istrpjeti da se pozovu dva-tri kolca, i ako ta reprezentacija redovno igra na velikim natjecanjima, i ako npr. taj kelava dobije poziv u tu reprezentaciju i dolazi iz kluba sa karakteristikama koje sam vec naveo, mislis da to nece privuci inozemni klub i navest ga da plati koji milijun vise? nije tu samo kelava. tu su radosevic, perica, delac, spehar...ako npr. ti u svoj klub hoces dovesti mladog igraca iz azerbajdzana. ti ces ga htjet dovest zbog njegovih kvaliteta ali ako pritom u novinama procitas da se radi o "novom messiju" i ako te te iste novine uvjere da su u utrci za njega i veliki europski klubovi ti ces automatski povisit ponudu za njega i dati jos vise love. i da odgovorim na tvoje pitanje. da - ako neki igrac iz vaseg kluba bude pozvan u reprezentaciju, pa makar i dirigirano, automatski ce vrijedit vise. ako ti je to tesko za povjerovat onda ne znam. ocito ne pratis hnl i ne kuzis nacin poslovanja mamica.
Zadnja izmjena: jandro, dana/u 07 dec 2014, 19:07, ukupno mijenjano 1 put.

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 07 dec 2014, 19:09

fcsforever je napisao/la:Jok nana ti se sjeca. Jel broji neko ove umobolne postove pileceg mozga. Vrati se u kokosinjac jer tamo i po nicku pripadas.
Kako se ono kokosi tjeraju..jel iss..isss
:D :thumbup: :thumbup: :thumbup: :urnebes:

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 07 dec 2014, 19:13

fcsforever je napisao/la:Jok nana ti se sjeca. Jel broji neko ove umobolne postove pileceg mozga. Vrati se u kokosinjac jer tamo i po nicku pripadas.
Kako se ono kokosi tjeraju..jel iss..isss
Eto taman ces mi ti reci sta cu ja. Kad nestane argumenata svede se sve na vrijedjanje.Meni je licno drago sto je to tako jer pokazauje papaluk koji se navukao u grad i cini jasnu razliku izmedju noramalnih ljudi i bagre.

marooni87
Kontakt:

Post Postao/la marooni87 » 07 dec 2014, 19:27

Pile jesmol to uspjeli udvaljat Dupovca u Udinese pa pjeniš po našem pdf-u, ili je stvar generalne zavisi ? :mrgreen:

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 07 dec 2014, 19:29

marooni87 je napisao/la:Pile jesmol to uspjeli udvaljat Dupovca u Udinese pa pjeniš po našem pdf-u, ili je stvar generalne zavisi ? :mrgreen:
Ma Dupovac u Udinese bila velika borba izmadju Udinesea i Intera za Dupovca i on procenio da ima vise sanse da se pokaze u Udineseu.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 07 dec 2014, 19:38

Izvinjavam se što prekidam ovu konstruktivnu raspravu ja bih samo da kažem još par riječi o Kelavi, niko i ne zna da li će doći ili ne a mi uveiko o njegovim (ne)kvalitetima.

Kelava je sigurno bolji golman od Deje, i donio bi određenu stabinost u zadnju liniju. Ali da li je Kelava ono što treba Sarajevu na duži period :hmmmmm: :hmmmmm: , e tu bi već mogli raspravljati. Naravno kao i svaki golman a i igrač imaju svojih mana i vrlina.
Međutim, ono što ja hoću da napomenem, nama ne treba golman za titulu, kup ili za plasman u Evropu, nama treba golman za evropske utakmice.

Ako bi Kelava došao samo na posudbu do ljeta ne treba nam tražit ćemo dalje, ako bi došao na posudbu uz "obavezu" da na ljeto potpiše sa nama ugovor na min 2 - 2 i pol godine, bujrum.

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 07 dec 2014, 19:45

fcsforever je napisao/la:Na drugom pdf on uporedjuje Mucu i Blekica...sa Dzelom M.
Toliko o IQ..pileceg mozga. Bjezi odavde sramoto ljudska...nisi ni za kokosinjca...i tamo su pametniji od tebe
Nemoj zaboraviti da mu je titula osvajača kupa BiH 'novonastala fraza', po njemu samo postoji titula prvaka BiH a 'kup je samo kup'. :D :D :D

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 07 dec 2014, 19:47

Do zla boga da Antolovica dovodimo, a ne Ivana Kelavu ...
1946

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 07 dec 2014, 20:01

Sta ce jadan..samo za sazaljevanja. U mahali se kaze psihicka hasta. A sta radi drugo kada mu je sve crno dole na brlogu balavog Lutve.
1-0..1-1...0-0....1-2
Fgr iz kokosinjca...jadnicak...mozda i ozdravi...ali naglasak na MOZDA

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 07 dec 2014, 20:03

franklampard8 je napisao/la:Do zla boga da Antolovica dovodimo, a ne Ivana Kelavu ...

A mozda nije Kelava uopste... ;) ;)

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 07 dec 2014, 20:06

BordoArmy88 je napisao/la:
fcsforever je napisao/la:Na drugom pdf on uporedjuje Mucu i Blekica...sa Dzelom M.
Toliko o IQ..pileceg mozga. Bjezi odavde sramoto ljudska...nisi ni za kokosinjca...i tamo su pametniji od tebe
Nemoj zaboraviti da mu je titula osvajača kupa BiH 'novonastala fraza', po njemu samo postoji titula prvaka BiH a 'kup je samo kup'. :D :D :D

Pa eto i po tome vidis da nije sav svoj...da ne upotrebim tezi izraz...

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 07 dec 2014, 20:17

hilmo je napisao/la: Kelava je sigurno bolji golman od Deje, i donio bi određenu stabinost u zadnju liniju. Ali da li je Kelava ono što treba Sarajevu na duži period :hmmmmm: :hmmmmm: , e tu bi već mogli raspravljati. Naravno kao i svaki golman a i igrač imaju svojih mana i vrlina.
Međutim, ono što ja hoću da napomenem, nama ne treba golman za titulu, kup ili za plasman u Evropu, nama treba golman za evropske utakmice.

Ako bi Kelava došao samo na posudbu do ljeta ne treba nam tražit ćemo dalje, ako bi došao na posudbu uz "obavezu" da na ljeto potpiše sa nama ugovor na min 2 - 2 i pol godine, bujrum.
Objasnio.

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 07 dec 2014, 20:22

Majstore nismo mi JOS u situaciji da igrace koji su osjetili igranje u Ligi 5.
nesto primoravamo i slicno..
da ne kazem ucjenjujemo. Ali ni to vrijeme nije daleko..2-3 god.

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 07 dec 2014, 20:25

@BordoArmy88 I to jos da ga pratim, a on baca neke svoje teorije i zablude na prve cetiri teme. Izadji malo drug, je.bi nesta.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Aduka87, alacious, insimadop, nedimmmm1337, Pitaristok, Rule_hz i 69 gostiju.