FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

bordobijeli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 07 dec 2014, 22:58

Aragon je napisao/la:I prije sam ovo pisao, najmanje je bitno da li ce Kelava doci ili ne. Ali ovo nipodistavanje i nazivanje igraca losim, a taj igrac je svemirski brod za nasu ligu, to ne kontam nikako.
Nerealna ocikivanja kod navijaca, previse mislimo da smo mi neko. Postavite se samo u ulogu tih igraca i kako bi reagovali da vam dodje neko i kaze idi igrati u BH ligu. Ibrakovicu svaka cast za svakog igraca kojeg dovede ovdje a da taj igrac vrijedi bar nesto vani. Halo ba, kelava je branio za jedan Dinamo koji je miljama daleko od nas, branio za reprezentaciju, branio u seriji A.
berberovic je isto bio reprezentativac igrao evrpsku ligu s litexom pa nije nesto specijalno pokazao ,za mene su ta poredjenja bezzz koje gdje igrao ,odakle dolazi i te stvari .vec sam napisao meni je najbitnije ono sto vidim na terenu .nisam ja nikakv ni strucnjak ni trener kao i svi ovdje ali komentarisemo neke stvari ja kad god sam gledao tog kelavu bio je nesiguran totalno ,nije mi bitno sto je bio u dinamu ,udinezeu . evo naprimjer golman rijeke vargic ima losiju karijeru od kelave ali za mene je duplo bolji ,opet kazem glupa su ta neka poredjenja koje bolji .

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 07 dec 2014, 23:02

Benko je napisao/la:
FairBet je napisao/la:Uzmi bilo kojeg igraca Sasuola ili slicne buranije i dovedi ga vamo ima da bude najbolji igrac lige.
dzaba ti to objasnjavas oni kontaju da su bandovici i avdukici vrhunac golmanskog znanja... ne kontaju da i isti u udinezeu ne bi branili ni na bozicnim turnirima na zagrijavanju
Sve si ti to upravu ali haj da vidimo nesto. Po meni je 10 puta bolje za nas u ovom momentu dovesti golmana ala Avdukic (njega eto bezveze navodim jer je spomenut, ima od njega boljih opcija hejbet) koji ce ti igrati za eto lupam 2000 KM, koji ce potpisati ugovor na 3 godine nego dovesti sada npr. Kelavu koji ce ti igrati za 15000 KM, trebat' ce mu koja tekma da podigne malo formu, i onda nek' odbrani koju tekmu kako valja tamo vamo ode on na ljeto za 0 KM.. A pazi da je velika mogucnost da ni tih pola godine ne odradi kako treba, recimo povrijedi se, ne bude imao motiva, bude jednostavno u losoj formi.

Eh, sad ces ti meni reci pa Kelava je za evrope ovo ono, ali hajmo biti realni ljudi dragi sve je to fino mi mastamo evropa tamo vamo ali dajte majku mu da uzmemo vise tu titulu, pa hebenih 8 godina mi je osvojili nismo. Imam osjecaj da dok ne probijemo jednostavno taj nekakav nas peh, sta li vise i dok ne osvojimo titulu da nam nema napredka s rezultatima ni na kojem polju.
1946

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 07 dec 2014, 23:04

Sto rece Hilmo dok je ova pauza valjalo bi nam da imamo KK Sarajevo.Gdje su sad ovi sto su se busali u prsa kao Šuman i ostali predsjednici nek pokrenu koš.klub.Mislim da bi im Selimovic mogao pomoci svojim iskustvom i savjetima da pokrenemo sa mrtve tacke to SD.Mislim da je fudb.klub Sarajevo primjer , kad te vode uspjesni ljudi da se sve moze.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 07 dec 2014, 23:06, ukupno mijenjano 1 put.

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 07 dec 2014, 23:06

bordobijeli je napisao/la:
Aragon je napisao/la:I prije sam ovo pisao, najmanje je bitno da li ce Kelava doci ili ne. Ali ovo nipodistavanje i nazivanje igraca losim, a taj igrac je svemirski brod za nasu ligu, to ne kontam nikako.
Nerealna ocikivanja kod navijaca, previse mislimo da smo mi neko. Postavite se samo u ulogu tih igraca i kako bi reagovali da vam dodje neko i kaze idi igrati u BH ligu. Ibrakovicu svaka cast za svakog igraca kojeg dovede ovdje a da taj igrac vrijedi bar nesto vani. Halo ba, kelava je branio za jedan Dinamo koji je miljama daleko od nas, branio za reprezentaciju, branio u seriji A.
berberovic je isto bio reprezentativac igrao evrpsku ligu s litexom pa nije nesto specijalno pokazao ,za mene su ta poredjenja bezzz koje gdje igrao ,odakle dolazi i te stvari .vec sam napisao meni je najbitnije ono sto vidim na terenu .nisam ja nikakv ni strucnjak ni trener kao i svi ovdje ali komentarisemo neke stvari ja kad god sam gledao tog kelavu bio je nesiguran totalno ,nije mi bitno sto je bio u dinamu ,udinezeu . evo naprimjer golman rijeke vargic ima losiju karijeru od kelave ali za mene je duplo bolji ,opet kazem glupa su ta neka poredjenja koje bolji .

OK ..i za mene je teren mjerilo i u pravu si 100%. Ali sta mislis sto je Udineze dao Dinamu npr 2 miliona eura za njega.Jel to bilo onako naslijepo ili je tu bilo visemjesecnog pracenja igraca i tako to. Pa kada su se uvjerili u njegove sposobnosti onda je pao dogovor sa mamicem
ps...ponavljam , otkud uopste prica da pregovaramo sa Kelavom ...ima li ijedan dokaz za to...mozda je u pitanju potpuno drugi igrac

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 07 dec 2014, 23:06

ovu polusezonu niko nece otic iz fks kad smo kod prvog tima nece ni dupe ni samir ni gojko nigdje samo ono sto nije kalibar za fks se salje na posudbu i urucuju se papiri a to su mitrevski, kostic baric i ivkic

ps:nije problem sto su iz udina dali tolike pare za njega fazon je u tome sto mamic ima svoju ekipu menadzera u italiji i sire i tako se tale kad su igraci u pitanju
Zadnja izmjena: Rule_hz, dana/u 07 dec 2014, 23:09, ukupno mijenjano 1 put.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 07 dec 2014, 23:06

zajebao si se ti malo jarane
PRvo kelava ako dodje i bude igrao za 15 000 onda ce to iici preko cardiffa i imat ce ugovor na 2-3 godine i ne moze ici "Na ljeto kad mu se digne"

A ako dodje na possudbu onda NE MOZE SE DAVATI PLATA NEGO SE PLATI STAN 600 MARAKA i to je to sto se njega tice :)
A na ljeto hoce ici , hoce ostati....

FairBet

Post Postao/la FairBet » 07 dec 2014, 23:09

Titulu mozes osvojiti i sa ovim igrackim kadrom.Vec sada ti je ova ekipa Sarajeva ako gledas samo igracki kadar iznad svih ostalih ekipa za koplje.Pa cak i od Sirokog Brijega.Dejan Bandovic je vrh golmana nase lige,Avdukic i ostali golmani nisu nista bolji ali ni slabiji od Dejana.

Ako se vec upustamo u dovodjenje golmana,onda to mora biti golman koji ce kvalitetom biti mnogo bolji od Dejana a to recimo taj Kelava jeste i kad ima temperaturu 40.
Nemam pojma odakle je potekla ta prica o Kelavi ni koliko ima istine u njoj,ali to je sada najmanje bitno.
Golmanska pozicija je mozda i najgora za naci,nije to vezni red pa da ih mozes imat 8 u ekipi jer ce svi nekada zaigrati sigurno.Sama cinjenica da je dosao do Udina govori mnogo o golmanu iz Hrvatske.

fcsforever
Kontakt:

Post Postao/la fcsforever » 07 dec 2014, 23:12

Benko je napisao/la:zajebao si se ti malo jarane
PRvo kelava ako dodje i bude igrao za 15 000 onda ce to iici preko cardiffa i imat ce ugovor na 2-3 godine i ne moze ici "Na ljeto kad mu se digne"

A ako dodje na possudbu onda NE MOZE SE DAVATI PLATA NEGO SE PLATI STAN 600 MARAKA i to je to sto se njega tice :)

Dobro si se sjetio ovih cinjenica Benko....upravo je tako kako si napisao.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 07 dec 2014, 23:13

Moramo se oprobati kutarisati viska igraca.Kako rece Ibrakovic bice 3-4 pojacanja.Evo Edin je dosao.Mogao bi Stevanovic.Znaci jos golman i jedan je ostao.Ja se nadam stoperu.

Da mi je neko prije par godina rekao da cemo morati tjerati igrace iz kluba rekao bi da je lud.Jesmo ljudi napredovali da to nije normalno.

Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 07 dec 2014, 23:17, ukupno mijenjano 2 puta.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 07 dec 2014, 23:13

Benko je napisao/la:zajebao si se ti malo jarane

Pa niko sretniji od mene prvog ako tako bude.
1946

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 07 dec 2014, 23:16

amypitar je napisao/la:Sto rece Hilmo dok je ova pauza valjalo bi nam da imamo KK Sarajevo.Gdje su sad ovi sto su se busali u prsa kao Šuman i ostali predsjednici nek pokrenu koš.klub.Mislim da bi im Selimovic mogao pomoci svojim iskustvom i savjetima da pokrenemo sa mrtve tacke to SD.Mislim da je fudb.klub Sarajevo primjer , kad te vode uspjesni ljudi da se sve moze.

Svakako ne bi trebalo Dinu Selimovića trošiti i na te stvari, ali definitivno ne bi bilo loše da se okupe neki ljudi kojima je Sarajevo pri srcu a vole košarku, i da pokušaju neku priču sa školom košarke. Vjerujem da bi FKS stao iza toga a i navijači definitivno.
Uz predan rad, dobre trenere možda bi ubrzo mogli očekivati i takmičenje u A2 ligi BiH pa onda lagano prema gore. Pravi izazovi bi bili u ligi 12. Naravno da to bude neki cilj za jedno 4-5 godina.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 dec 2014, 23:19

hilmo je napisao/la:
amypitar je napisao/la:Sto rece Hilmo dok je ova pauza valjalo bi nam da imamo KK Sarajevo.Gdje su sad ovi sto su se busali u prsa kao Šuman i ostali predsjednici nek pokrenu koš.klub.Mislim da bi im Selimovic mogao pomoci svojim iskustvom i savjetima da pokrenemo sa mrtve tacke to SD.Mislim da je fudb.klub Sarajevo primjer , kad te vode uspjesni ljudi da se sve moze.

Svakako ne bi trebalo Dinu Selimovića trošiti i na te stvari, ali definitivno ne bi bilo loše da se okupe neki ljudi kojima je Sarajevo pri srcu a vole košarku, i da pokušaju neku priču sa školom košarke. Vjerujem da bi FKS stao iza toga a i navijači definitivno.
Uz predan rad, dobre trenere možda bi ubrzo mogli očekivati i takmičenje u A2 ligi BiH pa onda lagano prema gore. Pravi izazovi bi bili u ligi 12. Naravno da to bude neki cilj za jedno 4-5 godina.
ma kod nas bi odma trazili da igramo euro ligu ili niko nebi ni gledao to - :rol: :rol: :rol:

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 07 dec 2014, 23:20

Ma opusteno, ima do 28.2. jos bruku vremena.
U svakom slucaju bolje da se prepiremo da li neko valja ili ne, nego o tome da li cemo se raspasti ili necemo ;)
Do prije samo par godina uprave su nam se raspadale svakih pola godine, pojacanja su nam bila Sunjevaric, Mulenovic i slicni, a sad raspravljamo da li su Stevanovic i Kelava prava pojacanja ili ne. Po tome mozete skontati koliko smo napredovali kao klub unazad dvije, tri godine.
Lijepe stvari i lijepo razdoblje je pred nama ;)
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 07 dec 2014, 23:21

bordobijeli je napisao/la: ma kod nas bi odma trazili da igramo euro ligu ili niko nebi ni gledao to - :rol: :rol: :rol:
:D :D :D
Ne vjerujem, siguran sam da bi bilo nešto slično kao sa MNK Dinamo .
Zadnja izmjena: hilmo, dana/u 07 dec 2014, 23:21, ukupno mijenjano 1 put.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 07 dec 2014, 23:21

Aragon je napisao/la:Ma opusteno, ima do 28.2. jos bruku vremena.
U svakom slucaju bolje da se prepiremo da li neko valja ili ne, nego o tome da li cemo se raspasti ili necemo ;)
Do prije samo par godina uprave su nam se raspadale svakih pola godine, pojacanja su nam bila Sunjevaric, Mulenovic i slicni, a sad raspravljamo da li su Stevanovic i Kelava prava pojacanja ili ne. Po tome mozete skontati koliko smo napredovali kao klub unazad dvije, tri godine.
Lijepe stvari i lijepo razdoblje je pred nama ;)
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
1946

cobefks
Kontakt:

Post Postao/la cobefks » 07 dec 2014, 23:22

Igracku krizaljku treba rijesiti do 15.1. Najdalje do kraja januara, poslije toga moze doci samo kapitalac neki. Znaju u klubu sta rade, mozemo biti bez brige :)

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 07 dec 2014, 23:23

Rule_hz je napisao/la:Kako vam se da o kelavi pisat nece doci kod nas ba, nemas on nikakve veze sa FKS
" onclick="window.open(this.href);return false; mi se pohvalio jedan komšo koji isto radi I živi u Australiji da njegov rođak koji je vratar u nekom makedonskom klubu ima ponudu nekih agenata za vaš klub.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 07 dec 2014, 23:23

Bas tako ,a Sarajevo je uvjek imalo ljude koji su spremni se latiti izazova.Kad sam spomenuo Dinu mislio sam da ih malo uputi,pomogne savjetima.Recimo za opremu,sponzore i to gdje je on majstor.Mislim da je FK Sarajevo pokazatelj da se sve moze.Volio bi kad bi se moglo ponovo pokrenuo SD.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 07 dec 2014, 23:24

bordobijeli je napisao/la: ma kod nas bi odma trazili da igramo euro ligu ili niko nebi ni gledao to - :rol: :rol: :rol:
Ma hebo rezultate vala, daj nam samo da se zanimamo za vrijeme ovog zimskog sna. :)

[youtube][/youtube]

Kad se ovoga sjetim... najljepsa vremena :plac:
1946

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 07 dec 2014, 23:31

amypitar je napisao/la:Bas tako ,a Sarajevo je uvjek imalo ljude koji su spremni se latiti izazova.Kad sam spomenuo Dinu mislio sam da ih malo uputi,pomogne savjetima.Recimo za opremu,sponzore i to gdje je on majstor.Mislim da je FK Sarajevo pokazatelj da se sve moze.Volio bi kad bi se moglo ponovo pokrenuo SD.

Ja ne znam kakav je status SD-a sad, kakvo je stanje sa dugovima?
Ako su preveliki ne upuštati se u avanturu sanacije nego krenuti od nule, formirati nanovo KK Sarajevo i lagano.
Mislim da je preko 60% publike KK Bosna upravo činile Horde Zla i simpatizeri FKS, sad se ubijamo od dosade. Prelijepih dvorana u gradu ima, ne moraju one primati po 5 ili 6 hiljada ljudi, neka za početak bude po 200 - 300 ljudi.
A uz pametan, pošten i predan rad ne možeš puno izgubiti, ako vidiš da ne ide, gasi i gotovo. ;)
Ali sam siguran da bi uspjelo.
@bitisrcemvezan
Zamisli takvu atmosferu na utakmici koja ima neki veći značaj :bih:
Zadnja izmjena: hilmo, dana/u 07 dec 2014, 23:32, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli i 111 gostiju.