Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la KK_Bosna » 08 dec 2014, 19:36

za poljsku ce igrati duskov slaughter...
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 08 dec 2014, 19:38

sandiegochargers je napisao/la:Poljska -

Marcin Gortat glavni igrac, jos pod kosem Maciej Lampe koji je realno na zalasku karijere i koji (bar meni) nikada nije bio nesto posebno. Visoki igrac koji previse sutira za tri poena. Pod kosem je i Damian Kulig koji igra u Turowu i koji je jedan od boljih strijelaca Eurolige. Onako nesto kao Mirza, cetvorka koja sutira za tri poena.

Igrali su im Tomas Kelati i David Logan kao naturalizovani igraci, ali sada ce vjerovatno uzeti nekog drugog, mozda nekoga od Amerikanaca koji igraju za Turow (Mardy Collins je bivsi NBA igrac, ko zna)

Finska -

realno, vise nisu iznenadjenje i sada ih svi puno ozbiljnije shvataju. I dalje nemaju skoro nikoga pod kosem, igra se svodi na run and gun, ali igraju koliko im dopustis. Vidjelo se na Svjetskom. Ekipe koje su uspjele iskontrolisati njihov run and gun su ih lako dobijale. Peteri Koponen glavni igrac, Sasu Salin stagnira, Temu Raniko star ko Grcka. Tesko da bi Dusko Ivanovic sebi dozvolio da izgubi od takvih.

Izrael -

mina. Nisu to neki igraci, ali imaju u sebi sutersko ludilo da mogu dobiti svakoga. Pod kosem Dior Fisher koji igra sjajno u Unicsu, Omri Casspi bi mogao biti matchup problem za Mirzu jer igra cetvorku a ima tijelo za trojku. Lior Eliyahu je isto neugodan, ali realno, bolji smo od njih. Mislim da i oni igraju koliko im dozvolis.

Rusija - raspadali su se na zadnjem evropskom. Pod kosem solidno, Kaun - Mozgov. Kirilenko se oprostio, Khryapa je sklon povredama, ispada da im je najbolji igrac Alexei Shved koji realno gledajuci, nije neko ko bi trebao nositi igru neke reprezentacije. Sergej Karasev cami na klupi Brooklyna a vidjeli smo proslo prvenstvo na Mirzi sta godina sjedenja uradi igracu. Igraci iz ruskog prvenstva nisu glavni u svojim klubovima.... Na papiru mogu izgledati super, ali na klupi vise ne sjedi David Blatt koji je izvlacio maksimume iz ruskih ekipa.

Francuska - nema se puno toga reci, veliki favoriti protiv svakoga u grupi.

Bitno je da Ivanovic ostane selektor jer smo sa njim 30% jaci i koji je najvece trenersko ime u ovoj grupi. Juka je bonus, ali je zamjenjiv jer Kikanovic i Stipanovic mogu nadoknaditi njegov izostanak, a i on se nece naigrati ove godine u NBA ligi. Vazno je kakav ce Mirza doci (molim vas Netsi, propustite play-off) i Nihad Djedovic. Vec bi bilo vrijeme da se pocne tragati za Amerikancem playom (Gordic moze imati 15 - 8 - 7 u prosjeku, on nije za startera u repki) Problem je opet trojka ali sta da se radi. Jedva cekam
super si ovo napisao, samo da dodam da sam citao negdje da ce Slaughter iz Panate igrati za Poljsku najvjerovatnije...i sto si rekao ta pozicija trojke je problem gdje ce igrati vjerovatno Sutalo sto nije bas dobro ali sta bi...ako bude Nurkic igrao na klupi 3 centra, premalo bekova bez prave zamjene za Nihada

filip13

Post Postao/la filip13 » 08 dec 2014, 19:39

prije će đedović igtati na 3 nego šutalo,nihad je viši

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 08 dec 2014, 19:42

filip13 je napisao/la:prije će đedović igtati na 3 nego šutalo,nihad je viši
ma isto je, onda nam je problem bekovska pozicija ako pretpostavimo da ce gordic svoju sansu cekati sa klupe

filip13

Post Postao/la filip13 » 08 dec 2014, 19:46

nemamo pravo krilo već godinama

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 08 dec 2014, 19:46

Poziv bi mozda trebao dobiti za sada najbolji strijelac i igrac Lige 12 Hasandic. Gledao sam ga, bas dobar igrac, 24 godine, ne znam sta je sa Sutalom ali njemu su ipak 32 godine i ovaj momak je sigurno bolje rjesenje od njega

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 08 dec 2014, 19:49

filip13 je napisao/la:nemamo pravo krilo već godinama
iskren da budem vise sam ocekivao od buze i vrabca...

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 08 dec 2014, 20:03

Sulejmanović, Pašalić, Atić bi trebali dobiti pozive, malo da proširimo klupu. Mogu dosta pomoći s' obzirom da znamo kako patimo sa klupom... Daj šta daš! :D

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 08 dec 2014, 20:06

znači sistem takmičenja je isti kao na prošlom EP, samo što sada ima 1/8 finala nakon drugih grupa :roll:
nema potpisa

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 08 dec 2014, 20:31

mi imamo superstara u vidu mirze koji zaista to i jeste, imamo odlicnog djedovica, solidne kikanovica i gordica ovo ostalo ruku na srce samo popunjava roster to su sve vecinom igraci koji nisu ni blizu nekog kvaliteta vrijednog pomena sto se moglo vidjeti u tekmama sa amterskim repkama islanda i VB (nurkica ne racunam jer se ne zna ocel igrat)....mozel mi onda neko objasnit na osnovu cega mi imamo toliki optimizam. :roll: :?: :?: :?:
=\_1921_/=

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 08 dec 2014, 20:43

invincible1921 je napisao/la:mi imamo superstara u vidu mirze koji zaista to i jeste, imamo odlicnog djedovica, solidne kikanovica i gordica ovo ostalo ruku na srce samo popunjava roster to su sve vecinom igraci koji nisu ni blizu nekog kvaliteta vrijednog pomena sto se moglo vidjeti u tekmama sa amterskim repkama islanda i VB (nurkica ne racunam jer se ne zna ocel igrat)....mozel mi onda neko objasnit na osnovu cega mi imamo toliki optimizam. :roll: :?: :?: :?:
a znas nas...prvaci svijeta u optimizmu i nabijanju euforije :bih: :bih: klupa nam je tanka ali nisu ni druge repke u grupi osim francuske nista bolje od nas po pitanju toga

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 08 dec 2014, 20:45

mercurial je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:mi imamo superstara u vidu mirze koji zaista to i jeste, imamo odlicnog djedovica, solidne kikanovica i gordica ovo ostalo ruku na srce samo popunjava roster to su sve vecinom igraci koji nisu ni blizu nekog kvaliteta vrijednog pomena sto se moglo vidjeti u tekmama sa amterskim repkama islanda i VB (nurkica ne racunam jer se ne zna ocel igrat)....mozel mi onda neko objasnit na osnovu cega mi imamo toliki optimizam. :roll: :?: :?: :?:
a znas nas...prvaci svijeta u optimizmu i nabijanju euforije :bih: :bih: klupa nam je tanka ali nisu ni druge repke u grupi osim francuske nista bolje od nas po pitanju toga
eo recimo meni prvo sto upada u oci mi imamo centra u pokusaju u vidu stipanovica dok poljaci imaju Gortata ...

onda nase najace oruzje sut za tri finci su bolji od nas u tom.....

izrael podcjenjujemo tako olahko a imaju na papiru jaci sastav oda nas....
=\_1921_/=

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 08 dec 2014, 20:47

Nisi daleko od istine, to prvo. Sve dok nam jedan igrač (Nurkić, naturalizovani košarkaš ili neko treći) pravi svojim dolaskom ogromnu razliku, mi nećemo biti u vrhu evropske, a kamoli svjetske košarke. S trenerom je naravno posebna stvar i isti uvijek pravi veliku razliku, stoga se nadam da će nas Duško voditi na EP-u. S njim imamo neuporedivo veće šanse za ozbiljan rezultat, nego da nas vodi neki amater koji nije dorastao poslu.

Ipak, ne volim ni kada se podcjenjuje jedna solidna generacija koju u ovom trenutku imamo. Bez obzira na kratku klupu i deficitarnost na određenim pozicijama, mi i te kako imamo svoje adute i moramo ih ako ništa biti svjesni. Divlja smo selekcije još uvijek, to ne sporim, no sigurno da smo i u tom segmentu znatno napredovali. Opet Ivanovićevom zaslugom najviše, s njim smo počeli djelovati organizovano na parketu i konačno igrati dobru odbranu. Tijesne utakmice više ne gubimo, nego ih završavamo u našu korist. Crne rupe u igri i dalje postoje, ali su i kratkotrajnije nego prije.

Poenta je da na prvenstvo idemo s ambicijom da se plasiramo u drugi krug i da za to imamo osnova, a za dalje ćemo vidjeti. Predviđam 2. ili 3. mjesto u grupi, a kasnije je sve moguće. Biće ovo pravi test sazrijevanja za našu selekciju, a ja se nadam da ćemo ga uspješno položiti.

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 08 dec 2014, 20:50

invincible1921 je napisao/la:
mercurial je napisao/la:
eo recimo meni prvo sto upada u oci mi imamo centra u pokusaju u vidu stipanovica dok poljaci imaju Gortata ...

onda nase najace oruzje sut za tri finci su bolji od nas u tom.....

izrael podcjenjujemo tako olahko a imaju na papiru jaci sastav oda nas....
ma dobro treba prvo vidjeti da li ce se gortat i mozgov odazvati za svoje repke, ali ako se odazovu bez Nurkica smo u problemu...on je jedini koji onako masom i visinom moze da se nosi sa njima...ja se iskreno najvise uzdajem u ivanovica i da napokon pogode sa strancem (kao sto je Bo bio za makedoniju)

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 08 dec 2014, 20:52

Claus je napisao/la:
Nisi daleko od istine, to prvo. Sve dok nam jedan igrač (Nurkić, naturalizovani košarkaš ili neko treći) pravi svojim dolaskom ogromnu razliku, mi nećemo biti u vrhu evropske, a kamoli svjetske košarke. S trenerom je naravno posebna stvar i isti uvijek pravi veliku razliku, stoga se nadam da će nas Duško voditi na EP-u. S njim imamo neuporedivo veće šanse za ozbiljan rezultat, nego da nas vodi neki amater koji nije dorastao poslu.

Ipak, ne volim ni kada se podcjenjuje jedna solidna generacija koju u ovom trenutku imamo. Bez obzira na kratku klupu i deficitarnost na određenim pozicijama, mi i te kako imamo svoje adute i moramo ih ako ništa biti svjesni. Divlja smo selekcije još uvijek, to ne sporim, no sigurno da smo i u tom segmentu znatno napredovali. Opet Ivanovićevom zaslugom najviše, s njim smo počeli djelovati organizovano na parketu i konačno igrati dobru odbranu. Tijesne utakmice više ne gubimo, nego ih završavamo u našu korist. Crne rupe u igri i dalje postoje, ali su i kratkotrajnije nego prije.

Poenta je da na prvenstvo idemo s ambicijom da se plasiramo u drugi krug i da za to imamo osnova, a za dalje ćemo vidjeti. Predviđam 2. ili 3. mjesto u grupi, a kasnije je sve moguće. Biće ovo pravi test sazrijevanja za našu selekciju, a ja se nadam da ćemo ga uspješno položiti.

naravno da imamo realne sanse i da ne trebamo sebe podcijenjivati, ali sjeti se prosli eurobasketa zbog ovakvog pristupa smo na kraju i ispadali jer smo gubili od repki za koje smo mislili da smo PUNO JACI(finska, latvija)
=\_1921_/=

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 08 dec 2014, 21:00

naravno da imamo realne sanse i da ne trebamo sebe podcijenjivati, ali sjeti se prosli eurobasketa zbog ovakvog pristupa smo na kraju i ispadali jer smo gubili od repki za koje smo mislili da smo PUNO JACI(finska, latvija
ovakvog pristupa..... :? ja nigdje nisam procitao da su igraci lahko shvatili ovu grupu.. a ide mi vise i to na kura* da se odmah predamo cim vidimo grupu.... vjera u sebe jbt
Zadnja izmjena: semir01, dana/u 08 dec 2014, 21:03, ukupno mijenjano 1 put.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 dec 2014, 21:02

znači bez Mirze i Juke :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 08 dec 2014, 21:02

semir01 je napisao/la:
naravno da imamo realne sanse i da ne trebamo sebe podcijenjivati, ali sjeti se prosli eurobasketa zbog ovakvog pristupa smo na kraju i ispadali jer smo gubili od repki za koje smo mislili da smo PUNO JACI(finska, latvija
ovakvog pristupa..... :? ja nigdje nisam procitao da su igraci lahko shvatili ovu grupu
cuj nisam nisi nigdje vidio, a eo svi pisu da smo jaci od tri repke a da samo bara bara sa rusijom :?
=\_1921_/=

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 08 dec 2014, 21:03

Claus je napisao/la:

naravno da imamo realne sanse i da ne trebamo sebe podcijenjivati, ali sjeti se prosli eurobasketa zbog ovakvog pristupa smo na kraju i ispadali jer smo gubili od repki za koje smo mislili da smo PUNO JACI(finska, latvija)
Naravno da se sjećam prijašnjih iskustava i da poznajem naš mentalitet, ali s Duškom kao selektorom i uigranom ekipom koja diše kao jedan, ne vjerujem da će nam se dešavati neke nepredviđene stvari. Kvalifikacije su barem meni rekle dosta toga. I kada smo loše igrali i padali, mi smo ustajali i dobivali mečeve.

Baltičke reprezentacije koje si naveo kao primjer definitivno nisu bile mnogo slabije od nas. To je mogao reći ili napisati samo neko ko nema blage veze o košarci. Oni kada uđu u seriju, padaju i mnogo jači od nas. Mi tada jednostavno nismo bili u stanju kontrolisati njihov šut i desilo se to što se desilo. Mislim (ponavljam, ne mogu biti siguran) da nam se to ovoga puta, ako sve bude po planu dakako, ipak neće dogoditi.

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 08 dec 2014, 21:10

semir01 je napisao/la:
ovakvog pristupa..... :? ja nigdje nisam procitao da su igraci lahko shvatili ovu grupu
cuj nisam nisi nigdje vidio, a eo svi pisu da smo jaci od tri repke a da samo bara bara sa rusijom :?
Igor Stojanović za Klix.ba: Bilo bi dobro da smo izbjegli Rusiju, ali optimista sam ;)
"
Teška grupa, ali treba vjerovati u drugi krug, kao i uvijek", napisao je Mirza Teletović na svom Facebook profilu nakon održanog žrijeba grupa za Evropsko prvenstvo u košarci, koje se igra 2015. godine.

Svaka utakmica na Evropskom prvenstvu je jaka. Ja lično želim da napravim nešto s ovom reprezentacijom na Eurobasketu, da nam ne bude samo prolazna stanica, kao dosad što je bilo. Sve zavisi od toga s kakvim timom ćemo ići i kako ćemo se pripremiti", istakao je Đedović, te je dodao:

"Vjerujem u naš kvalitet. Ponavljam, želim da napravim uspjeh sa ovom selekcijom. Ne želim da se zadovoljimo s tim da nekog pobijedimo, a da ništa ne napravimo", rekao je za SportSport.ba Nihad Đedović nakon žrijeba u Parizu.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.