Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Clutch
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Clutch » 08 dec 2014, 14:58

rishaaa je napisao/la:
Head je napisao/la:Mario Vrancic je Bosnjak katolicke vjeroispovjesti. :bih:
Ko i Ćiro :mrgreen:
Zašto si toliko ograničen?

Momku je BiH bila prva opcija, vjerov'o ti to ili ne.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 08 dec 2014, 15:00

Cartman je napisao/la: Nego jesi gledao majstora kako samara malog Stankovica jucer? :bow:
Pa je li to normalno da 200 miliona eura uđe u grad Zagreb :rol: :rol:

[youtube][/youtube]

Al' najjače mi je bio onaj dio : Pa Ćosiću,jesi ti normalan ??? Mojoj materi kad bi život zavisio od toga,ja ne bi pustio finale kupa Hajduku :mrgreen:
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 08 dec 2014, 15:01

rishaaa je napisao/la:
Cartman je napisao/la: Nego jesi gledao majstora kako samara malog Stankovica jucer? :bow:
Pa je li to normalno da 200 miliona eura uđe u grad Zagreb :rol: :rol:
[youtube][/youtube]

Al' najjače mi je bio onaj dio : Pa Ćosiću,jesi ti normalan ??? Mojoj materi kad bi život zavisio od toga,ja ne bi pustio finale kupa Hajduku :mrgreen:
:rol:

I ono lezerno "Jel to sin generala Rasete". :rol: :rol: :rol:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 08 dec 2014, 15:11

Goalgetter je napisao/la:Al cekajte, zasto se on zove Mario, a brat Damir? :D

Jesu li njih dvojica iz mjesanog braka? Ne vidim tu neku logiku, buraz mu je koliko znam musliman, Bosnjak, a on (predstavlja se) ovdje kao djelom i Hrvat? :hmmmm:
Mene to više ništa ne čudi kada sam čuo da se čovjek zove Sabalahajrudin a ide u crkvu. :lol:

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 08 dec 2014, 15:18

Aragon je napisao/la:Mario Vrancic 07.12.2014. dolazi u Sarajevo i vjerovatno je tu pricao oko njegovg igranja za reprezentaciju zavrsena.
Mozemo ga ocekivanti na spisku na prvom buducem okupljanju.

Samo da pokazem da ja uvijek dajem tacne informacije :kafa:
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 08 dec 2014, 15:31

rishaaa je napisao/la:
Ti prvo ne znas pisati... pročitaj svoj post,pa ćes se i sam uvjeriti da je napisan tako da ti tvrdiš da Mujdža nikad nije igrao za Hrvatsku! To je tvoja greška,ne moja! Ja ovu repku pratim mnogo duže nego što ti misliš!
A kod tebe jbt svakog igrača otjer'o selektor.. a dokaza nigdje :urnebes: Dobro uopšte i imamo mlade selekcije,sve Ibro protjero,svima odobrili useljeničke vize :urnebes: zajebana je ta nekadašnja zvijezda Čelika :D
2005-te pozvan u reprezentaciju protiv San Marina/Spanije, odazvao se bio na pripremama, poslije toga jos jednom pozivan bio na pripremama i otjeran , ustvari nisu nista ni pokusali da urade po njegovom pitanju. Ako ti napisem da je bio kod Zukanovica, onda ti ne trebam dalje objasnjavati stvari, ako kazes da toliko pratis reprezentaciju. Zar ti trebam bnilosta da govorim o Zukanovicu koji je i jadnog Haznadara izradio?

Momak je poslije zaigrao za U21 HR i bio clan iste do 2006-te.

Evo igraca koji su bili protiv San Marina/Spanije.

U21-players called up for San Marino and Spain

1 Zdenko BAOTIĆ
2 Eldin JAKUPOVIĆ
3 Marko MAKSIMOVIĆ
4 Senijad IBRIČIĆ
5 Josip LUKAČEVIĆ
6 Sejad SALIHOVIĆ
7 Sulejman SMAJIĆ
8 Davor LANDEKA
9 Mijo STUDENOVIĆ
10 Josip BARIŠIĆ
11 Mensur MUJDŽA
12 Mehmedalija ČOVIĆ
13 Edin HUSIĆ
14 Almir HALILOVIĆ
15 Dejan MARTINOVIĆ
16 Edin PEHLIĆ
17 Petar JELIĆ
18 Jusuf DAJIĆ
19 Zajko ZEBA
20 Damir IBRIĆ
21 Marko SUČIĆ
22 Admir HAZNADAR

A evo i za @Cartmana za Izeta Hajrovica, da je bio na okupu BIH prije nego je zaigrao za Svicarsku. Ovo je intervju Seada Hajrovica 2009-te.

Da je prošla Portugal, BiH bi stigla do polufinala u Africi

Na pa­nou pos­tav­lje­nom na sa­mom ula­zu u gra­dić Birr, u švi­car­skom kan­to­nu Aar­gau, po­sje­ti­oce do­če­ku­ju ri­je­či za­hva­le svjet­skom fu­dbal­skom prva­ku Se­adu Haj­ro­vi­ću. Ne­ko­li­ko sto­ti­na me­ta­ra da­lje, u kvar­tu Wyde i pro­če­lju zgra­de gdje ži­vi fa­mi­li­ja mla­dog fu­dba­le­ra (či­ja je dru­ga adre­sa u Bu­tmi­ru kod Sa­ra­je­va, u BiH) sko­ro is­to­vje­tan pri­zor.

Na­kon sve­ča­nog pri­je­ma na ci­ri­škom aero­dro­mu po po­vrat­ku iz Ni­ge­ri­je, 16-go­diš­njem od­bram­be­nom igra­ču Ar­se­na­la i U-17 se­le­kci­je Švi­car­ske os­ta­la su sa­mo dva da­na za odmor. Maj­ka Zil­ka, otac Sa­fet i 18-go­diš­nji brat Izet (član U-21 eki­pe ci­ri­škog Gras­ho­per­sa) po­ku­ša­li su po­di­je­li­ti sa Se­adom nje­go­vo krat­ko slo­bo­dno vri­je­me. Sve je me­đu­tim os­ta­lo na po­ku­ša­ju, jer je fa­mi­li­ja Haj­ro­vić ci­je­lo vri­je­me bi­la na svo­je­vrsnom uda­ru ro­dbi­ne, ko­mši­ja, po­zna­ni­ka i me­di­ja.

U raz­go­vo­ru za "San Sport", re­ali­zi­ra­nom dan pri­je odlas­ka u Lon­don, svjet­ski fu­dbal­ski prvak ot­krio je, izme­đu os­ta­log, i de­ta­lje iz svo­je ka­ri­je­re.

- Ni­ko ni­je mo­gao pre­tpos­ta­vi­ti da će­mo do ovog do­ći. Ja i mo­je ko­le­ge još uvi­jek ne mo­že­mo da do­đe­mo se­bi i shva­ti­mo šta smo osvo­ji­li - ne če­ka­ju­ći da mu se pos­ta­vi pi­ta­nje kre­nuo je sa svo­jom pri­čom mla­di fu­dba­ler.

Sim­pa­ti­je izme­đu vas i Ni­ge­ri­ja­ca su bi­le obos­tra­ne?

- Zbog si­gur­no­snih mje­ra ni­smo bi­li u pri­li­ci bo­lje upo­zna­ti ze­mlju -do­ma­ći­na. Ono što smo pri­li­kom odla­za­ka na tre­ning vi­dje­li za­pre­pas­ti­lo nas je i stvo­ri­lo sim­pa­ti­je pre­ma Ni­ge­rij­ci­ma. I oni su se pre­ma na­ma po­ka­za­li kao pra­vi do­ma­ći­ni. Ta ze­mlja je dos­ta si­ro­ma­šna, vi­dje­li smo da sta­no­vniš­tvo ne­ma nov­ca i da Ni­ge­rij­ci spa­va­ju do­slov­ce na uli­ci. Ne­ma ni­ka­kvog smi­sla po­re­di­ti Švi­car­sku i Ni­ge­ri­ju.

Ko­je će ti uta­kmi­ce na SP-u u Ni­ge­ri­ji os­ta­ti u sje­ća­nju?

- Svjet­sko prven­stvo bi­lo je sa­ti­sfa­kci­ja za pro­pu­šte­no Evrop­sko prven­stvo (spri­je­či­le su ga škol­ske oba­ve­ze). Za naj­te­že sma­tram fi­nal­nu uta­kmi­cu pro­tiv Ni­ge­ri­je, kao i one pro­tiv Nje­ma­čke i Bra­zi­la. Naj­ne­sre­tni­ja mi je ona pro­tiv Nje­ma­čke, jer sam bez pra­vog ra­zlo­ga do­bio crve­ni kar­ton. Naj­lje­pša mi je ona po­lu­fi­nal­na pro­tiv Ko­lum­bi­je.

U svom se prvom klu­bu, na po­čet­ku ka­ri­je­re, ni­si du­go za­držao. Zbog če­ga?

- Fu­dbal sam po­čeo igra­ti u FC Vin­diš pri­je de­vet go­di­na. Tre­ni­ra­li su me ta­da Fa­bio Pon­te, te ses­tre Do­ris i So­nja Ste­iner. Taj klub sam na­pus­tio vrlo brzo, gla­vni ra­zlog je bio sta­ri­ji brat Izet. Prvo je on pre­šao u Gras­ho­pers, pri­dru­žio sam mu se u lje­to te 2000. go­di­ne. Bri­gu o me­ni u Gras­ho­per­su vo­di­li su tre­ne­ri Bo­bi Reg, Ri­ta Zbin­den, De­nis, Ralf Grob, Di­di Ši­lin­ger, Lu­ca Fi­ori­na i Pa­trick Ber­ti­no. Sa 15 go­di­na nas­tu­pao sam za U-18 se­le­kci­ju Grsho­per­sa, ko­jeg vo­de tre­ner Pa­trik Ber­ti­no i nje­gov asis­tent Dra­žen­ko La­kić.

Ka­ko se de­si­lo da te an­ga­ži­ra Ar­se­nal?

- Za vri­je­me tur­ni­ra Gras­ho­per­sa po evrop­skim ze­mlja­ma, pod vođ­stvom tre­ne­ra Lu­ke Fi­ori­ne, za­pa­zi­li su me ska­uti Ar­se­na­la. Dvi­je i po go­di­ne su me pra­ti­li, a da to uop­šte ni­sam znao. Prvi kon­takt sa mnom Ar­se­nal je uspos­ta­vio pri­je go­di­nu i po, na­kon uta­kmi­ce U-15 se­le­kci­je Švi­car­ske sa Ho­lan­di­jom. Bi­li smo upla­še­ni tom po­nu­dom, ali smo kao fa­mi­li­ja odlu­či­li da pro­mi­je­nim klub. Ve­li­ku po­moć pru­žio nam je biv­ši igrač sa­ra­jev­skog Že­lje­zni­ča­ra Zo­ran Sa­mar­dži­ja, ko­ji je me­na­džer u Bel­gi­ji.

Mo­žeš li upo­re­di­ti Ar­se­na­lo­vu i fu­dbal­sku aka­de­mi­ju ci­ri­škog Gras­ho­per­sa?

- U Ar­se­na­lu je to vi­še fu­dbal ne­go ško­la. Tre­ni­ra se dos­ta in­ten­zi­vni­je, da­le­ko vi­še ne­go je to u Švi­car­skoj. Igram za U-18 eki­pu Ar­se­na­la i prvi smo na ta­be­li tzv. li­ge za mla­de. Iako je re­žim u Ar­se­na­lo­voj fu­dbal­skoj aka­de­mi­ji ve­oma strog, Lon­don je za me­ne pos­tao naj­lje­pši grad za ži­vot.

Švi­car­ska ja­vnost i me­di­ji že­li Haj­ro­vi­ća vi­dje­ti u crve­nom dre­su. Ko je kod Se­ada Haj­ro­vi­ća u pre­dnos­ti - BiH ili Švi­car­ska?

- Da bu­dem is­kren, te­ško je do­ni­je­ti de­fi­ni­ti­vnu odlu­ku. Po­ri­je­klom sam iz BiH, Švi­car­ska je opet za me­ne do sa­da sve ura­di­la. Iz bh. Fu­dbal­skog sa­ve­za me ni­ko ni­je kon­ta­kti­rao. Tu je ta­ko­đer i (lo­še) is­kus­tvo s ko­jim se su­sreo brat Izet. Odi­grao je uta­kmi­cu za U-19 se­le­kci­ju kod se­le­kto­ra Bu­ba­la, obe­ća­li su ga opet po­zva­ti, ali po­sli­je od to­ga ni­šta ni­je bi­lo. Ni­je do me­ne, že­lja pos­to­ji i pre­pu­štam vre­me­nu da svo­je odra­di. Se­le­ktor Švi­car­ske Otmar Hi­cfeld po­slao mi je po­ru­ku čes­ti­ta­ju­ći mi ti­tu­lu, na­jav­lju­ju­ći us­ko­ro i raz­go­vor.

Ko­ga po­se­bno ci­je­niš u svi­je­tu fu­dba­la?

- Idol mi je Džon Te­ri iz Čel­zi­ja i nje­ga ci­je­nim naj­vi­še. Od bh. fu­dba­le­ra po­jam za me­ne su El­din Dže­ko, Zvjez­dan Mi­si­mo­vić i Ve­dad Ibi­še­vić.

BiH fu­dbal­ska se­le­kci­ja ni­je us­pje­la da se pla­si­ra na SP u Ju­žnu Afri­ku?

- Gle­dao sam ku­ći, ov­dje u Bi­ru, tu uta­kmi­cu pro­tiv Por­tu­ga­la u Ze­ni­ci. BiH ni­je ima­la sre­će još to­kom prve uta­kmi­ce u Li­sa­bo­nu. Da smo us­pje­li pro­ći ba­raž, vje­ru­jem da bi do­gu­ra­li čak do po­lu­fi­na­la. Na­ši su fu­dba­le­ri po­ka­za­li da zna­ju do­bro igra­ti fu­dbal - ka­zao je za "San Sport" de­fan­zi­vac Ar­se­na­la i svjet­ski ka­det­ski prvak Se­ad Haj­ro­vić.

M.F.H.

Li­čna kar­ta

Ro­đen je 04. Ju­na 1993. go­di­ne u švi­car­skom gra­di­ću Brigg. Vi­sok je 1,81 me­tar, nas­tu­pa za U-17 se­le­kci­ju Švi­car­ske i U-18 eki­pu lon­don­skog Ar­se­na­la u od­bra­ni, na po­zi­ci­ji cen­tar­hal­fa.

Ne­zva­ni­čno, Ar­se­nal je za nje­ga u ju­lu ove go­di­ne pla­tio ci­ri­škom Gras­ho­per­su od­šte­tu u vi­si­ni od sko­ro po­la mi­li­ona švi­car­skih fra­na­ka. U dre­su Švi­car­ske na SP-u za U-17 ka­te­go­ri­je u Ni­ge­ri­ji za­bi­lje­žio je šest nas­tu­pa. Po­sje­du­je dvos­tru­ko, bh. i švi­car­sko držav­ljan­stvo.
Zadnja izmjena: emir79, dana/u 08 dec 2014, 16:16, ukupno mijenjano 1 put.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 08 dec 2014, 15:35

Bilo bi ljepo i da se Dino Arslanagic oglasi ili da ga nasi kontaktiraju na vrijeme.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 dec 2014, 15:39

Cesena otpustila trenera, izgleda da bi se mogla zakomplikovati situacija za Djurica. Bisoli je bio taj koji je insistirao na tome da se Djuric zadrzi u klubu, cak ga je poredio i sa Luca Tonijem. Nije dobro, ko da gledam novi trener ce iskusnog Almeidu forsirati umjesto njega.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 08 dec 2014, 15:51

umalo ne rekoh nek' dovedu Papeta, a onda se sjetih da ne bi bilo fer prema Almeidi da igra Đurić :lol:
https://****.com - [url=https://****.com/girl/marie-26.html]Marie[/url] [url=https://****.com/girl/luminatria-29.html]Luminatria[/url] [url=https://****.com/girl/alt-barbie-22.html]Alt Barbie[/url] [url=https://****.com/girl/dovia-129.html]Dovia[/url] [url=https://****.com/girl/ali-cruz-32.html]Ali Cruz[/url] - No Selfie - Anonymous Casual Dating - [url=https://****.com] Local Live Chat Dating [/url]

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 08 dec 2014, 18:28

MARIO VRANCIC :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
SjeverniVjetar je napisao/la:Novom selektoru bi jedan od prioriteta trebao biti da ode u Holandiju i pokusa privoliti Tankovica da igra za nas. Izgleda da nije u najboljim odnosima sa Svedjanima, ne treba cekati da to izglade, ova pauza je idealna prilika.
Upravo tako momak upravu si. Cini mi se da im se nije odazvao za U21 i ljut je sto su ga izradili oko A selekcije jer su pozvali Hrgotu i Bahouia umjesto njega. A Tankovic nema jos ni 20 godina a vec igra u Holandiji za AZ i svaku je starter :thumbup: :thumbup:

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 08 dec 2014, 19:04

Vrancici su vjerovatno bosnjaci katolici I neznam sta je tu cudno sto momak zeli da igra za bosnu...

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 08 dec 2014, 19:09

Ajax je napisao/la:MARIO VRANCIC :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
SjeverniVjetar je napisao/la:Novom selektoru bi jedan od prioriteta trebao biti da ode u Holandiju i pokusa privoliti Tankovica da igra za nas. Izgleda da nije u najboljim odnosima sa Svedjanima, ne treba cekati da to izglade, ova pauza je idealna prilika.
Upravo tako momak upravu si. Cini mi se da im se nije odazvao za U21 i ljut je sto su ga izradili oko A selekcije jer su pozvali Hrgotu i Bahouia umjesto njega. A Tankovic nema jos ni 20 godina a vec igra u Holandiji za AZ i svaku je starter :thumbup: :thumbup:
Treba vrsiti pritisak preko medija, ko god bio selektor. Sami nece, bar do sada nisu htjeli, a izgubiti jos kojeg igraca bi bila katastrofa.
Zukanovic ponovo starter, na lijevom beku igra vec trecu utakmicu. Jel ono mi nemamo lijevog beka, rezervnog ?

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 08 dec 2014, 19:19

SjeverniVjetar je napisao/la:
Ajax je napisao/la:MARIO VRANCIC :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Treba vrsiti pritisak preko medija, ko god bio selektor. Sami nece, bar do sada nisu htjeli, a izgubiti jos kojeg igraca bi bila katastrofa.
Zukanovic ponovo starter, na lijevom beku igra vec trecu utakmicu. Jel ono mi nemamo lijevog beka, rezervnog ?
Ja mislim da je ovdje Pape cak uspio da napravi i duplu stetu. Ne samo da nije isao licno da sam nagovori igraca kao sto rade svi selektori iz komsiluka nego je zamolio Dzeku da on to uradi umjesto njega. To prvi put cujem da je ikad igdje ijedan ozbiljan selektor uradio posalo igraca umjesto da on ide sam. Posto je sada Tankovic odbio Dzeku zbog veceg pritiska i jos vece zelje selektora Svedske i Ibrahimovica sada se Dzeko opravdano osijeca prevarenim. I na kraju i zbog Dzeke nece za nas nikad zaigrati Tankovic a za sve je kriv naravno Pape.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 08 dec 2014, 20:20

Na konstataciju da se njegov bosanski značajno popravio od našeg posljednjeg razgovora, Mario se iznenadio:

"A je li stvarno? Drago mi je. Trudio sam se zaista da to popravim, mnogo čitam naše medije u posljednje vrijeme. Svakako sam i vaš redovan posjetilac. Mislim da je jako bitno to da popravim moje poznavanje maternjeg jezika".

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 08 dec 2014, 20:44

Nije on nikoga izradio vec jednostavno nema mjesta u napadu i proci ce dosta vremena kada on opet bude bio aktuelan za A-repku Svedske. Ispred njega su trenutno Zlatan, Berg, Guidetti i Kiese Thelin.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Boskvalitet
Kontakt:

Post Postao/la Boskvalitet » 08 dec 2014, 21:07

slika

Ovo bi volio da vidim...

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 08 dec 2014, 21:10

Zukanovic 90' na LB i asistent za jedan gol Chieva :)

Eldin Hadzic pogodio za Zaragozu, bravo momcino :thumbup:

nego, na rezultatima pored Hadzicevog imena stoji nasa zastava, mislim da je prije bila spanska il se varam ? :?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Effenberg
Kontakt:

Re: AW: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaci

Post Postao/la Effenberg » 08 dec 2014, 21:23

Aragon je napisao/la:
Aragon je napisao/la:Mario Vrancic 07.12.2014. dolazi u Sarajevo i vjerovatno je tu pricao oko njegovg igranja za reprezentaciju zavrsena.
Mozemo ga ocekivanti na spisku na prvom buducem okupljanju.

Samo da pokazem da ja uvijek dajem tacne informacije :kafa:
Respekt momciluce! Samo tako i dalje!
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 08 dec 2014, 21:29

Kazu Zuka dizelas ...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 dec 2014, 21:30

Aferim momcino. :salut:

@Papastahopoulos, uvijek je stojala Bosanska. :bih:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza, DjaniTarik, Hazre, Meshko91, Mocvara1991, Wolffire, zgembo89, zikerrz21 i 75 gostiju.