Hehe... Nije Sumar vec Suman, i upravu si, sada se trebamo okrenuti Sirokom i tu pobjediti i tako se naci u mirnijoj zoni.harry_90 je napisao/la:Ja mislim da je vrijeme da mislimo na tekmu sa ŠB u subotu ja mislim.Ove smo levate sa koseva ostavili bez titule jedino ako Sumar ne kupi tekmu u TravnikuCrnogorac je se danas dobro pokazao,sad nas ceka teza tekma nego protiv sarajeva,valja uzet 3 boda pa makar opet sa 1:0
FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Spammer
1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #
1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #
Kad lutas po netu sto ne pogledas kad je na Kosevu gostovao Dinamo Kijev na Grbavici je pjevao Ljuba Alicic!Napisi mi jesam li slagao ako jesam ja cu ti se odma izvinuti?ZELJO MOJA je napisao/la:malo lutam po netu i vidite na sto na letim dok neki igraju svoje evropske utakmice na stadionu kosevo gostuje Sinan
Sakic

Ovaj Alaim je drama covjek, da su uzeli bod tad mu nebi sudije smetale. Bravo za Slobodu!! 

Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Znam da je Suman,vec ja ga zovem Sumar,evo Alaim vec poceo plakazAulleTa je napisao/la:Hehe... Nije Sumar vec Suman, i upravu si, sada se trebamo okrenuti Sirokom i tu pobjediti i tako se naci u mirnijoj zoni.harry_90 je napisao/la:Ja mislim da je vrijeme da mislimo na tekmu sa ŠB u subotu ja mislim.Ove smo levate sa koseva ostavili bez titule jedino ako Sumar ne kupi tekmu u TravnikuCrnogorac je se danas dobro pokazao,sad nas ceka teza tekma nego protiv sarajeva,valja uzet 3 boda pa makar opet sa 1:0

PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
- ibrakadabra
- Kontakt:
a korida na koševucena je napisao/la:Kad lutas po netu sto ne pogledas kad je na Kosevu gostovao Dinamo Kijev na Grbavici je pjevao Ljuba Alicic!Napisi mi jesam li slagao ako jesam ja cu ti se odma izvinuti?ZELJO MOJA je napisao/la:malo lutam po netu i vidite na sto na letim dok neki igraju svoje evropske utakmice na stadionu kosevo gostuje Sinan
Sakic
- slani grad
- Kontakt:
e ovako..utakmica preteska s obzirom na imperativ pobjede...mi smo u prvom poluvremenu fino igrali i pogodili u tom periodu i precku a zatim i stativu...iznenadila me je gruba igra sarajeva...nakon grubog starta i drugog zutog kartona sarajevo ostaje sa 10-toricom i sve se cinilo da ce popit par komada...medzutim..neznam sta se dogafza ali nasa igra se raspada..valjda su kontali dacepite same sebi zabit go jer imaju igraca manje...u drugom poluvremenu nervoza se polako uvlaci u igrace a sarajevo se sasvim fino i organizovano branilo i sa igracem manje...cak su priprijetili u par brzih kontri...u ovom djelu utakmice se vidjelo da je ova ekipa ZRELA za druge lige jer ne uspijeva napravit ozbiljne sanse ekipi koja je dosla bez 4-5 standardnih igraca i jos sa igracem manje...znaci krece panika i izbijanje lopte u bunar i svijecama se pokusava nesto napravit....naravno to ne prolazi i pite pokazuju zasto su u vrhu....i onda dolazi taj go iz prekida..nista specijalno...osjeca se olaksanje i poslije toga smo malo kao proigrali..imali 2 dobre sanse ali se rezultat ne mijenja..uglavno...3 boda ali daleko je to od ove nazovi premijer lige i mislim ako se ne promjeni pristup da smo drugoligasi 100%....sudija...nako...navlacio domacinski ali to je vec klasika ove miki maus lige..tolerisao neku nasu grublje startove a pitama nije svirao par ociglednih prekrsaja....tribina dobra,nista spektakularno...300-400 ljudi u kopu..par puta,strasno grmilo...horde je murija toliko izmaltretirala da je to strasno
..drzali ih u busu citavo prvo poluvrijeme bez nekog razloga a u drugom ih pustili da navijaju iza gola...sramota,stoka ACAB-ovska

UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987
Joj ovog Alaima
stvarno ljudi Sloboda opasno igrala dobila 4 zuta i crveni
civjek je puko
idi placi negdje drugo Bgti,nauci branit,a ne se samo zalit po novinama,portalima i televizijama 

PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Kralju, pa jesiL ti bio na istoj utakmici gdje i Alaim? Ovaj kaže da su igrači slobode igrali prljavo...slani grad je napisao/la:e ovako..utakmica preteska s obzirom na imperativ pobjede...mi smo u prvom poluvremenu fino igrali i pogodili u tom periodu i precku a zatim i stativu...iznenadila me je gruba igra sarajeva...nakon grubog starta i drugog zutog kartona sarajevo ostaje sa 10-toricom i sve se cinilo da ce popit par komada...medzutim..neznam sta se dogafza ali nasa igra se raspada..valjda su kontali dacepite same sebi zabit go jer imaju igraca manje...u drugom poluvremenu nervoza se polako uvlaci u igrace a sarajevo se sasvim fino i organizovano branilo i sa igracem manje...cak su priprijetili u par brzih kontri...u ovom djelu utakmice se vidjelo da je ova ekipa ZRELA za druge lige jer ne uspijeva napravit ozbiljne sanse ekipi koja je dosla bez 4-5 standardnih igraca i jos sa igracem manje...znaci krece panika i izbijanje lopte u bunar i svijecama se pokusava nesto napravit....naravno to ne prolazi i pite pokazuju zasto su u vrhu....i onda dolazi taj go iz prekida..nista specijalno...osjeca se olaksanje i poslije toga smo malo kao proigrali..imali 2 dobre sanse ali se rezultat ne mijenja..uglavno...3 boda ali daleko je to od ove nazovi premijer lige i mislim ako se ne promjeni pristup da smo drugoligasi 100%....sudija...nako...navlacio domacinski ali to je vec klasika ove miki maus lige..tolerisao neku nasu grublje startove a pitama nije svirao par ociglednih prekrsaja....tribina dobra,nista spektakularno...300-400 ljudi u kopu..par puta,strasno grmilo...horde je murija toliko izmaltretirala da je to strasno![]()
..drzali ih u busu citavo prvo poluvrijeme bez nekog razloga a u drugom ih pustili da navijaju iza gola...sramota,stoka ACAB-ovska
![]()

Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...
Željo i samo Željo...
- slani grad
- Kontakt:
nisam bio..sto pitas...nasi su imali par krkanskih startova ali ni sarajlije nisu ostale duzne....AYAN je napisao/la:Kralju, pa jesiL ti bio na istoj utakmici gdje i Alaim? Ovaj kaže da su igrači slobode igrali prljavo...slani grad je napisao/la:e ovako..utakmica preteska s obzirom na imperativ pobjede...mi smo u prvom poluvremenu fino igrali i pogodili u tom periodu i precku a zatim i stativu...iznenadila me je gruba igra sarajeva...nakon grubog starta i drugog zutog kartona sarajevo ostaje sa 10-toricom i sve se cinilo da ce popit par komada...medzutim..neznam sta se dogafza ali nasa igra se raspada..valjda su kontali dacepite same sebi zabit go jer imaju igraca manje...u drugom poluvremenu nervoza se polako uvlaci u igrace a sarajevo se sasvim fino i organizovano branilo i sa igracem manje...cak su priprijetili u par brzih kontri...u ovom djelu utakmice se vidjelo da je ova ekipa ZRELA za druge lige jer ne uspijeva napravit ozbiljne sanse ekipi koja je dosla bez 4-5 standardnih igraca i jos sa igracem manje...znaci krece panika i izbijanje lopte u bunar i svijecama se pokusava nesto napravit....naravno to ne prolazi i pite pokazuju zasto su u vrhu....i onda dolazi taj go iz prekida..nista specijalno...osjeca se olaksanje i poslije toga smo malo kao proigrali..imali 2 dobre sanse ali se rezultat ne mijenja..uglavno...3 boda ali daleko je to od ove nazovi premijer lige i mislim ako se ne promjeni pristup da smo drugoligasi 100%....sudija...nako...navlacio domacinski ali to je vec klasika ove miki maus lige..tolerisao neku nasu grublje startove a pitama nije svirao par ociglednih prekrsaja....tribina dobra,nista spektakularno...300-400 ljudi u kopu..par puta,strasno grmilo...horde je murija toliko izmaltretirala da je to strasno![]()
![]()
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987
nista novo od Alaima,cim izgube on place, dal na tv-u dal u novinam svejedno je...vjerovatno ce isto uraditi i ovaj njihov trener Janjos, glavni krivac po meni zasto sarajevo ne igra bolje i nije na prvom mjestu trenutno, covjek kojim drzi mjesto na klupi tako sto place po medijima a gura bitne stvari na stranu...da im je upravo normalna davno bi diobio otkaz
SLobodi svaka cast, ajd uzmite sad i Siroki jos
SLobodi svaka cast, ajd uzmite sad i Siroki jos

- DULE PACOV
- Kontakt:
Od policije se moglo ovako nesto očekivat,hrpa nesposobnih likova.Kako bi volio ovi sto podržavaju policiju ovakvu kakva jest da samo jednom osjete na svojoj koži sprovodjenje zakona -SLUGE REŽIMA SLOBODA NAVIJAČIMA
Mislim da se i Borac nešto pita šta ti misliš?Probisvjet je napisao/la:Sad je pitama najteze sto ce Zeljo osvojiti titulu i uzeti kup. To oni ne mogu da podnesu sportski. Al haj bas mi je godra!

- ZELJO MOJA
- Kontakt:
drug sto se tice borca prvo malo pogledaj vas raspored morate pobjediti zelju na grbavici. a zatim sarajevo na kosevuBorčevac je napisao/la:Mislim da se i Borac nešto pita šta ti misliš?Probisvjet je napisao/la:Sad je pitama najteze sto ce Zeljo osvojiti titulu i uzeti kup. To oni ne mogu da podnesu sportski. Al haj bas mi je godra!![]()
to mi nesto govori da zeljo ima dosta vece sanse
Zadnja izmjena: ZELJO MOJA, dana/u 24 mar 2010, 18:50, ukupno mijenjano 1 put.
mislim da zeljo dugooooo godina tavori u sredini.....digli su se sad, nakon toliko vremena...sjecam se prosle godine sarajevo igra sa clujom, zeljo u fojnici....ne navijam ni za jedne ni druge samo to stoji....a zeljo nije ispred sarajeva 10 bodova nego jedan jedini bod, a i sarajevo je dobilo zadnji derbi.....Borčevac je napisao/la:Mislim da se i Borac nešto pita šta ti misliš?Probisvjet je napisao/la:Sad je pitama najteze sto ce Zeljo osvojiti titulu i uzeti kup. To oni ne mogu da podnesu sportski. Al haj bas mi je godra!![]()
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
jel i ti pitaš il kažeš da se pita?ZELJO MOJA je napisao/la:Borčevac je napisao/la:Mislim da se i Borac nešto pita šta ti misliš?Probisvjet je napisao/la:Sad je pitama najteze sto ce Zeljo osvojiti titulu i uzeti kup. To oni ne mogu da podnesu sportski. Al haj bas mi je godra!![]()

- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
A i nisi gledao raspored..neno#4 je napisao/la:mislim da zeljo dugooooo godina tavori u sredini.....digli su se sad, nakon toliko vremena...sjecam se prosle godine sarajevo igra sa clujom, zeljo u fojnici....ne navijam ni za jedne ni druge samo to stoji....a zeljo nije ispred sarajeva 10 bodova nego jedan jedini bod, a i sarajevo je dobilo zadnji derbi.....Borčevac je napisao/la:Mislim da se i Borac nešto pita šta ti misliš?Probisvjet je napisao/la:Sad je pitama najteze sto ce Zeljo osvojiti titulu i uzeti kup. To oni ne mogu da podnesu sportski. Al haj bas mi je godra!![]()

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Jel se ovo javljaju oni sto ih 7 godina nema u Europi?
Svijet kada ruši se grade nisi sam, uvijek uz tebe sam ja spreman život da ti dam!
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ
- Probisvjet
- Kontakt:
U ovom prvenstvu Sloboda šampionu Torpedu uzela sedam bodova! 

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
-
- Kontakt:
Rubrika | Sport
Ponovljena utakmica: Sloboda – Sarajevo 1:0 (0:0)
objavljeno: 24. 03. 2010
Nekoliko minuta nakon što je ušao u igru umjesto Semira Slomića, stoper Samir Jogunčić, koga je trener Vlatko Glavaš i uveo radi jačanja napada, u 80. minuti je nakon prekida najviše skočio i glavom snažno pogodio loptu, koju golman Sarajeva Muhamed Alaim ni u snu nije mogao zaustaviti.
Ovim pogotkom Sloboda je pobijedila Sarajevo 1:0 (0:0) i pomakla se sa začelja tabele.
- U nedjelju ćemo još više napredovati, jer očekujem da ćemo pobijediti i Široki Brijeg. Žalosno je da smo Sarajevo morali pobijediti dva puta da bismo dobili tri boda – rekao je poslije utakmice trener Slobode, Vlatko Glavaš.
Njega je sudija Ognjen Valjić iz Bane Luke u 85. minuti odstranio s klupe zbog ulaska u igralište, a takvu sudbinu još u 32. minuti doživio je i trener Sarajeva, Mehmed Janjoš, koji je žestoko protestovao zbog isključenja Mirze Rizvanovića.
Branič Sarajeva, Rizvanović, prvi žuti karton dobio je u 3. minuti, nakon gužve i masovnog “naguravanja”, te vraćanja “duga s kamatom” Igoru Mostarliću (obojica su nagrađeni žutim kartonom), a drugi nakon oštre igre u 32. minuti.
Mehmed Janjoš nije htio dati izjavu poslije utakmice, očito nezadovoljan suđenjem. Njegovo mišljenje ne dijelim, a pobjedu Slobode ocjenjujem zasluženom. Prije isključenja sreća je pomazila Sarajlije nakon udarca Gradimira Crnogorca u 18. minuti, kada je lopta zatresla gredu, a odbijanac nisu uspjeli ubaciti u mrežu Damir Smajlović i Semir Slomić.
Drugi put Fortuna je bila na strani Sarajeva u 32. minuti, kada je najbolji igrač na terenu, Gradimir Crnogorac, odlično nabacio Semjonu Miloševiću, koji je glavom šutiraoi, a lopta pogodila stativu. Ni ovom prilikom “fudbalku” nije uspio zahvatiti Damir Smajlović, koji se na utakmici veoma trudio, ali nije zabio gol.
Nisu ni gosti sjedili skrštenih ruku. U 12. minuti Adis Jahović je u zraku šutirao glavom sa 7-8 metara, ali je lopta otišla preko grede. U 42. minuti Muhamed Džakmić je šutirao iz daljine, golman domaćih Denis Mujkić je loptu odbio, a s desna je u suprotni kut šutirao Damir Hadžić, za malo pokraj druge stative.
Posljednji put su Sarajlije prešle centar u 54. minuti, kada je Milan Muminović ostavio iza sebe Merseda Malkića, a onda nakon trka od tridesetak metara šutirao je na gol. Denis Mujkić je sjajno odbranio lukavi udarac.
Pritisak Tuzlaka urodio je, dakle, plodom u 80. minuti, a prava vrijednost gola Samira Jogunčića znat će se tek na kraju prvenstva.
Na Tušnju je bilo oko 3.500 ljubitelja nogometa, navijači Fukare davali su snažnu podršku Glavaševim izabranicima, a za očekivati je da je ovim završena trakavica zvana “slučaj Gavarić”. Ne bi imalo smisla da se Sarajevo i dalje žali, nakon dva poraza od istog suparnika.
U pobjedi Slobode svi su dali svoj udio, ali je igra Gradimira Crnogorca, Stefana Gavarića, Denisa Mujkića i, na kraju, Samira Jogunčića bila nešto iznad ostalih, dok su u ekipi Sarajeva solidan dojam ostavili Edin Dudo i Sedin Torlak. Ostali, nisu pokazali da su kandidat za naslov prvaka, premda su nastupili bez Škore, Avdića i Maksumića. No, ni u Slobodi nije bilo Senada Mujića…
Zanimljivo je da navijači Sarajeva, Horde zla, njih pedesetak, nisu ni ušli na stadion, nego su svoje pulene bodrili iza zidina. Domaćini im nisu dopustili ulazak, jer se nisu najavili, a osim toga, njihovo prisustvo nije podržano ni od sarajevskog kluba. Tako da nikakvih incidenata nije bilo, a hoće li ih biti kada se vrate u Sarajevo, još se ne zna! (Specijalno za Tuzlalive.ba Miroslav Petrović, dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista BiH)
Ponovljena utakmica: Sloboda – Sarajevo 1:0 (0:0)
objavljeno: 24. 03. 2010
Nekoliko minuta nakon što je ušao u igru umjesto Semira Slomića, stoper Samir Jogunčić, koga je trener Vlatko Glavaš i uveo radi jačanja napada, u 80. minuti je nakon prekida najviše skočio i glavom snažno pogodio loptu, koju golman Sarajeva Muhamed Alaim ni u snu nije mogao zaustaviti.
Ovim pogotkom Sloboda je pobijedila Sarajevo 1:0 (0:0) i pomakla se sa začelja tabele.
- U nedjelju ćemo još više napredovati, jer očekujem da ćemo pobijediti i Široki Brijeg. Žalosno je da smo Sarajevo morali pobijediti dva puta da bismo dobili tri boda – rekao je poslije utakmice trener Slobode, Vlatko Glavaš.
Njega je sudija Ognjen Valjić iz Bane Luke u 85. minuti odstranio s klupe zbog ulaska u igralište, a takvu sudbinu još u 32. minuti doživio je i trener Sarajeva, Mehmed Janjoš, koji je žestoko protestovao zbog isključenja Mirze Rizvanovića.
Branič Sarajeva, Rizvanović, prvi žuti karton dobio je u 3. minuti, nakon gužve i masovnog “naguravanja”, te vraćanja “duga s kamatom” Igoru Mostarliću (obojica su nagrađeni žutim kartonom), a drugi nakon oštre igre u 32. minuti.
Mehmed Janjoš nije htio dati izjavu poslije utakmice, očito nezadovoljan suđenjem. Njegovo mišljenje ne dijelim, a pobjedu Slobode ocjenjujem zasluženom. Prije isključenja sreća je pomazila Sarajlije nakon udarca Gradimira Crnogorca u 18. minuti, kada je lopta zatresla gredu, a odbijanac nisu uspjeli ubaciti u mrežu Damir Smajlović i Semir Slomić.
Drugi put Fortuna je bila na strani Sarajeva u 32. minuti, kada je najbolji igrač na terenu, Gradimir Crnogorac, odlično nabacio Semjonu Miloševiću, koji je glavom šutiraoi, a lopta pogodila stativu. Ni ovom prilikom “fudbalku” nije uspio zahvatiti Damir Smajlović, koji se na utakmici veoma trudio, ali nije zabio gol.
Nisu ni gosti sjedili skrštenih ruku. U 12. minuti Adis Jahović je u zraku šutirao glavom sa 7-8 metara, ali je lopta otišla preko grede. U 42. minuti Muhamed Džakmić je šutirao iz daljine, golman domaćih Denis Mujkić je loptu odbio, a s desna je u suprotni kut šutirao Damir Hadžić, za malo pokraj druge stative.
Posljednji put su Sarajlije prešle centar u 54. minuti, kada je Milan Muminović ostavio iza sebe Merseda Malkića, a onda nakon trka od tridesetak metara šutirao je na gol. Denis Mujkić je sjajno odbranio lukavi udarac.
Pritisak Tuzlaka urodio je, dakle, plodom u 80. minuti, a prava vrijednost gola Samira Jogunčića znat će se tek na kraju prvenstva.
Na Tušnju je bilo oko 3.500 ljubitelja nogometa, navijači Fukare davali su snažnu podršku Glavaševim izabranicima, a za očekivati je da je ovim završena trakavica zvana “slučaj Gavarić”. Ne bi imalo smisla da se Sarajevo i dalje žali, nakon dva poraza od istog suparnika.
U pobjedi Slobode svi su dali svoj udio, ali je igra Gradimira Crnogorca, Stefana Gavarića, Denisa Mujkića i, na kraju, Samira Jogunčića bila nešto iznad ostalih, dok su u ekipi Sarajeva solidan dojam ostavili Edin Dudo i Sedin Torlak. Ostali, nisu pokazali da su kandidat za naslov prvaka, premda su nastupili bez Škore, Avdića i Maksumića. No, ni u Slobodi nije bilo Senada Mujića…
Zanimljivo je da navijači Sarajeva, Horde zla, njih pedesetak, nisu ni ušli na stadion, nego su svoje pulene bodrili iza zidina. Domaćini im nisu dopustili ulazak, jer se nisu najavili, a osim toga, njihovo prisustvo nije podržano ni od sarajevskog kluba. Tako da nikakvih incidenata nije bilo, a hoće li ih biti kada se vrate u Sarajevo, još se ne zna! (Specijalno za Tuzlalive.ba Miroslav Petrović, dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista BiH)