Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Manchester United F.C.

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 09 dec 2014, 09:13

Valencia je napisao/la:U 'nekoliko proteklih prvenstvenih utakmica' a ne 'godina' :)....
Pa dobro nije baš da nas nafakaštvo nije pratilo za vrijeme Fergiea :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 09 dec 2014, 10:26

Problem je sto u zadnjih 4/5 utakmica mi smo vrlo lako mogli i prosuti bodove, to mi se nimalo ne svidja.

CP kuci smo se mucili dosta ali na kraju zasluzeno dobili onim golom Mate, dosta tijesna tekma.
Arsenal na strani smo "prezivjeli" uglavnom zbog Davida i dobili a igra je opet bila dosta losa.
Hull :thumbup: kod ove pobjede se nema sta prigovoriti i ovakve meceve svi zelimo gledati na OT.
Stoke je bio tvrd orah, nadigrali smo ih i trebali ranije rijesiti utakmicu i sve nam se moglo vratiti u zadnjim minutama kada De Gea opet spasava situacija pa onda i Young sa gol linije, tu smo propustili rijesiti utakmicu ranije.
Southampton je takodjer bila teska tekma za gledati iz navijackog ugla. Ali smo opet dobili nekako, dva suta u okvir gola, bez sredine i sa nimalo uvjerljivom odbranom.

Individualni kvalitet izlvaci United u zadnje vrijeme, nema tu mnogo pametovanja. Imamo nekoliko fenomenalnih pojedinaca koji uvijek mogu nesto sami uraditi i tako donijeti bodove. Krivio bih i LvGa za losiju igru ali stvarno treba reci da nemamo nikako srece sa povredama. Pa nama su sinoc krila igrala bekove, veznjak je bio i stoper tokom utakmice, jos u prvom poluvremenu dva od tri stopera su izasla iz igre, nema Di Marie, oba beka u bolnici, jedini DMF u ekipi takodjer, nikako da se uigra bar zadnja linija u jednom sastavu dvije tekme zaredom...

Sve su to parametri koji se moraju uzeti u obzir kada kazemo kako igramo lose. Cudo je sto uopste imamo ovoliki broj bodova s obzirom na sve pehove koji nas prate.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

eric_cantona
Kontakt:

Post Postao/la eric_cantona » 09 dec 2014, 10:51

čudna utakmica. Robin Van Persie kao iz najboljih dana, i to ne radi golova, nego radi svega ostalog, bio je maestralan. Moram priznati da sam stvarno sumnjao u njega u zadnje vrijeme, izgledao je tako nemoćno, ali za ovo sinoć, kapa dolje majstore. Nikad lakše odrediti igrača utakmice

Ashley Young odličan u defanzivi. Jako čudna rečenica, ali i istinita. Najbolji od svih u defanzivi. Prema naprijed slabo, ali uvijek se stizao vratiti nazad, stvarno odlična utakmica za njega

A Smalling je doktor za Evansa, tako da me čudi toliko pljuvanje po momku.

McNair se pogubio, Van Gaal je to na vrijeme snimio i njegov izlazak je spasio utakmicu. Ipak, mlad je, talentiran, biti će nešto od njega.

Rooney nemoćan, Mata nevidljiv, Fellaini loš (popravio se u drugom pol.), a svi su redom bar po jednom prosuli neku važnu loptu.

Carrick i De Gea standardno odlični

I na kraju, Southampton ima jako dobru ekipu, fizički iznimno snažnu, prilagođenu engleskom nogometu. Zbog toga ova pobjeda, makar i ovakva, vrijedi stvarno puno.

MrParanoic
Kontakt:

Post Postao/la MrParanoic » 09 dec 2014, 11:14

Samo da Angel bude 100% spreman

JuKaTu
Kontakt:

Post Postao/la JuKaTu » 09 dec 2014, 11:18

Bilježimo u tekicu još jednu utakmicu u kojoj je United drastično oštećen, čist crveni karton za Southampton:

[youtube][/youtube]

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 dec 2014, 11:44

Start u stilu Stevena Gerrarda. :kafa:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Dalabu
Kontakt:

Post Postao/la Dalabu » 09 dec 2014, 11:48

JuKaTu je napisao/la:Bilježimo u tekicu još jednu utakmicu u kojoj je United drastično oštećen, čist crveni karton za Southampton:

[youtube][/youtube]
Joooojjj mesara sta je ovo, ahaha, pa nemoguce da mu nije dao direktan crveni, joj calovine majko mila :facepalm:
HORDE ZLA SARAJEVO 1987

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 09 dec 2014, 11:58

Mane i nije bas pozna kao nesto aman brutalan igrac, ili ja to mozda nisam upratio u ovo utakmica sto je do sada igrao za Soton. Ipak ono sinoc je bilo za crvenog kartona fkt.
R.I.P

MIRZA RASCIC

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 09 dec 2014, 12:04

Sta kaze komentator, Mane se okliznuo... :lol:

Sve je ovo odlicno za sad, ali mi ne ide u glavu ona zbunjenost igraca, nakon sto je Ander usao umjesto Mcnaira.. Carrick gleda u Herreru, pa prema klupi, Rooney cak prilazi da pita koja je njegova uloga...
- Ed Woodward for Prime Minister !

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 09 dec 2014, 12:07

Jedva cekam derbi abd u nedelju da zacepimo usta i ljutim rivalima insallah. :mrgreen:
04.10.2009 !!

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 09 dec 2014, 12:12

OnlyUnited je napisao/la: nakon sto je Ander usao umjesto Mcnaira.. Carrick gleda u Herreru, pa prema klupi, Rooney cak prilazi da pita koja je njegova uloga...
Logicno, jedan stoper je vec izasao zbog povrede a mi u prvom pol vadimo i drugog te umjesto njega ubacujemo veznjaka. Meni je malo falilo da se ustinem ali LvG je to, ima cudne odluke koje cesto niko ziv ne razumije ali mu se cesto i isplate, eto sinoc je dobio jako bitnu tekmu sa svim problemima koji nas prate.
R.I.P

MIRZA RASCIC

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 09 dec 2014, 12:17

Poenta je u tome da Luj priprema igrace na sve moguce situacije, ali je sinoc i sam sebe nadmasio. Znaci izlazi Small, ulazi Evans, nista se ne mjenja. Zatim, Herrera umjesto Mcnaira, ostaju dva stopera u timu, ali Carrick ide na mjesto Paddya, Fella na poziciju Carricka.. Mogu misliti zbunjenosti i na klupi Sotona.. :lol:
- Ed Woodward for Prime Minister !

JuKaTu
Kontakt:

Post Postao/la JuKaTu » 09 dec 2014, 12:31

Najglasniji navijači u Engleskoj :

[youtube][/youtube]

xGGMU
Kontakt:

Post Postao/la xGGMU » 09 dec 2014, 13:15

OnlyUnited je napisao/la:Poenta je u tome da Luj priprema igrace na sve moguce situacije, ali je sinoc i sam sebe nadmasio. Znaci izlazi Small, ulazi Evans, nista se ne mjenja. Zatim, Herrera umjesto Mcnaira, ostaju dva stopera u timu, ali Carrick ide na mjesto Paddya, Fella na poziciju Carricka.. Mogu misliti zbunjenosti i na klupi Sotona.. :lol:
Možda i nije bilo potrebe da to radi 10 minuta prije poluvremena i stvara konfuziju, znam da sam gledao na streamu i komentator je dobrih pola minuta ukazivao na to da Carrick uopšte ne zna gdje treba i šta treba, iako Herrera kad je ušao u igru daje instrukcije, Carrick je morao do klupe po informacije.. to mi je nekako amaterski izgledalo :hmmmmm: Odličan stručnjak je LVG, al' sinoć mi je izgledao kao nadmudren od strane holandskog kolege.

Puno se kuka, i previše.. kad se uzme u obzir da imamo preko 40 povreda ove sezone i da se još uvjek nije vidilo prvih 11 Uniteda.

W,W,W,W,W - najbolja forma lige i niz koji nismo napravili od kad nas je vodio Sir Alex Ferguson!

Rooney i pored slabe partije je uspio napravit asistenciju, treću ovosezonsku i samo Angel Di Maria ima više u Unitedu, šest.

Robin van Persie has become the Premier League's 10th all-time top goalscorer after last night's brace. He grabbed goals 139 and 140 at St Mary's

Van Persie is the fourth fastest player to reach 140 Premier League goals, taking 267 games. One fewer than Michael Owen.
Andy Cole is the third fastest (264)
Second is Thierry Henry (208)
And first, the Premier League's all-time top scorer no less, Alan Shearer (191)
The little boy inside me was screaming ‘Manchester United’. United breathes football” — Robin van Persie
MUFC - It's a religion!

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 09 dec 2014, 13:24

Valencia je napisao/la:Ovaj niz pobjeda je rezultat spleta sretnih okolnosti. Ovako ne moze jos dugo. Ako se igra ne popravi, stici ce Juanjted naplata dugova za nafakastvo koje ih je pratilo u proteklih nekoliko godina. A onda bi kola mogla krenuti nizbrdo.... Gal je poznat po tome da kod njega nema sredine. Ili ga ide bas dobro il je totalna katastrofa. Kada krene nizbrdo, on povuci rucnu ne zna. To je pokazao u svakoj velikoj ekipi koju je trenirao.

Dakle, treba iskoristiti ove pobjede, nafurati igrace maksimalno i hitno popraviti igru.

Meni su se ovdje smijali kada sam napisao da bi ispuhani Flecer mogao biti pojacanje u veznom redu. I Kerik je ispuhao, imao tesku povredu, al je opet doktor fudbala za Felainija i Matu. Niko me ne moze ubjediti da ovakav Flecer ne moze odigrati manje lose od panjine Felainija. Makar se razumije sa Kerikom, ima samopuzdanje i timski duh.....

Najveci pfoblem ekipe je pozicija koju igra Mata. I u njegovom se slucaju pokazalo da sam rodjeni optimista. Govorio sam da je solidan igrac i solidno pojacanje, ali se pokazalo da je jednostavno los. Na njegovoj poziciji mozda treba forsirati Hereru pa sta bude.

Roho je kriza na stoperu. On tu poziciju ne smije igrati. Necu reci da je promasaj dok ga ne vidim na beku. I onakav Smoling dodje kao pojacanje za ovu ekipu, kao i Evans. Strasno losa odbrana.

Dakle, u januaru dva igraca, veznjak i stoper, ako je sada ikoga moguce dovesti. Teska vremena za Junajted.
Odlika velikih ekipa je da pobjedjuju i kad ne igraju dobro ;) ;)
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 09 dec 2014, 13:28

Manchester United have confirmed they are set to continue their spending spree after part-owner Edward Glazer put three million shares up for sale.

http://www.bbc.com/sport/0/football/30391487" onclick="window.open(this.href);return false;slika
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 09 dec 2014, 14:18

Fan cam view of RVP winner against Southampton

https://mtc.cdn.vine.co/r/videos_h264hi ... jrliQsS2jB" onclick="window.open(this.href);return false;slika
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

xGGMU
Kontakt:

Post Postao/la xGGMU » 09 dec 2014, 14:47

Robin van Persie has scored 74 Premier League goals over the last 4 seasons, more than any other player in that time. :kafa:

Highest pass accuracy in the Premier League at the weekend (30+ passes): Westwood (96%), Mata (96%), Clark (95%), Downing (94%).

Od povratka Carricka :kafa:
slika
The little boy inside me was screaming ‘Manchester United’. United breathes football” — Robin van Persie
MUFC - It's a religion!

EmirSioux89
Kontakt:

Post Postao/la EmirSioux89 » 09 dec 2014, 15:09

Jel ima kakvih novosti oko Smallinga, jel šta ozbiljno??
Manchester United!

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 09 dec 2014, 15:35

xGGMU je napisao/la:Robin van Persie has scored 74 Premier League goals over the last 4 seasons, more than any other player in that time. :kafa:
Zapravo je na 4. mjestu... ispred njega su Henry, Shearer i jos jedan... (ne sjecam se)

Mozda sam nesto pobrkao, ali mislim da sam tako procitao

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.