FORUMAŠ GODINE 2014 - DISKUSIJE

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Re: FORUMAŠ GODINE 2014 - DISKUSIJE

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 09 dec 2014, 12:00

Gunner4 je napisao/la:Dzaba se raspravljate, uvedite lijepo super finale od dva kandidata pa ko dobije vise glasova. Ako onda ponovo taj lik sto niko za njega nije cuo pobjedi onda je zasluzeno osvojio i kraj diskusije.

A sto se tice price strani-domaci klubovi kada nas fudbal ponudi vise od jada, bjede, kriminala i politike onda cemo da se vezujemo za njega. Mada i to je pitanje, neko voli domacu neko stranu muziku, stvar ukusa. Isto fudbal, svi mi imamo svoj licni razlog zasto volimo neki klub koji nema veze sa geografijom.
Norvezani imaju duplo jacu ligu pa ponovo svi navijaju za engleske klubove.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Nije to stvar ukusa to je stvar osjećaja. Navijaš li možda za špansku ili brazilsku reprezetaciju ili našu. Ako je po ukusu onda nema dileme da je ukusnija brazilska jer je bolja, efikasnija, ljepše igra itd. Nemaš ti osječaja jer nisi imao prilike da ti se razvije. Da si sa 4-5 godina kročio na Grbavicu proradilo bi možda u tebi nešto ili da ti je otac bio navijač Želje ili da si malo čitao o tom klubu ili neki drugi nebitno koji scenario.
Englezi su najbolji primjer šta znači voljeti svoje i imati osječaja za pripadnost. Počesto pogledam utakmice njihovih niželigaša (recimo 3-4 rang pa i peti - Conference Premier) i to ne zbog fudbala već zbog te atmosfere i ljubavi prema svojim klubovima. To je nešto nevjerovatno i nešto što samo ima u Engleskoj. Recimo u Ligi 2 (četvrti rang) navijači prate svoje klubove na gostovanja u većem broju nego što većina naših prvoligaša ima posjetu kući.
Kako će domaći klubovi izaći iz tog stanja o kojem govoriš kad su svi od njih okrenuli leđa pa i oni koji s prozora vide stadion.
Pusti ba norvežane, gdje njih nađe. Tamo je fudbal istorijski bio značajan ko kod nas biatlon.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 09 dec 2014, 12:01

Gunner4 je napisao/la:Dzaba se raspravljate, uvedite lijepo super finale od dva kandidata pa ko dobije vise glasova. Ako onda ponovo taj lik sto niko za njega nije cuo pobjedi onda je zasluzeno osvojio i kraj diskusije.

A sto se tice price strani-domaci klubovi kada nas fudbal ponudi vise od jada, bjede, kriminala i politike onda cemo da se vezujemo za njega. Mada i to je pitanje, neko voli domacu neko stranu muziku, stvar ukusa. Isto fudbal, svi mi imamo svoj licni razlog zasto volimo neki klub koji nema veze sa geografijom.
Norvezani imaju duplo jacu ligu pa ponovo svi navijaju za engleske klubove.

Pa jadna nam je i drzava pa smo tu i volimo je vise nego drzave koje su savrseno ustrojene.. I u reprezentacijama ima i politike i kriminala pa je svim srcem bodrimo..

Koliko se sjecam prosle godine su i bila dvojica finalista ali nisam siguran..
BUDI ŽELJO !!!

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 09 dec 2014, 12:21

Lahko bi se moglo desiti da bude clash ostatak foruma vs tema Željezničar al' ako do toga dođe onda ne vidim svrhu održavanja ovog takmičenja.Isto važi i za to ako @bocaccio ponovo osvoji titulu samo zato što manijaci imaju prevlast na forumu, bez obzira na njegov kvalitet.
Treba uvesti neko pravilo po kojem trostruki osvajač ne može više sudjelovati, jer je eto prekuco takmičenje :mrgreen:
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 09 dec 2014, 12:34

Meni samo nije jasno kako sarajlije nisu odredili nekog svog Boccaccia, da dokažu da imaju veći **** od željovaca.

Inače mi je manje više svejedno ko će osvojit, Boccaccio vjerovatno i zaslužuje, ali je glupost recimo kao prošle godine kad su pisali svaki dan na željinoj temi "glasajte za Boccaccia da dokažemo da smo najmoćniji" i slični fazoni, a i pravili su se novi nikovi da bi prekucali anketu. To baš onako prelazi granice zdravog razuma, ali eto, ako im je baš toliko stalo, neka ih :mrgreen:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 dec 2014, 12:39

Zlobnici ce rec da je to jedina titula koju Zeljo moze osvojit. :tralala:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 dec 2014, 12:46

Cartman je napisao/la:Zlobnici ce rec da je to jedina titula koju Zeljo moze osvojit. :tralala:
:bow: :lol:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 09 dec 2014, 12:50

Cartman je napisao/la:Zlobnici ce rec da je to jedina titula koju Zeljo moze osvojit. :tralala:
Nemoj da ti je krivo, nisi ni ti daleko od kantare. :kafa:
Sport je lijek za tijelo i duh.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 dec 2014, 12:53

storm_raider je napisao/la:
Blize sam forumasu godine. :kafa:

Hvala za bodove momcino. :salut:

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 09 dec 2014, 13:02

Evo i ja sam momciluki Cartmanu stavio 6 bodova.... Dao bi mu i 100 da skloni kabadahiju sa havatara... :mrgreen:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 dec 2014, 13:05

Batko je napisao/la:Evo i ja sam momciluki Cartmanu stavio 6 bodova.... Dao bi mu i 100 da skloni kabadahiju sa havatara... :mrgreen:
Hvala momciluko, ali Spaha tu ostaje jos dugo. Daj mi nesto i za kantu zbog avatara. :D

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 09 dec 2014, 13:10

:rol: :rol: :rol: 6 bodova momcino :rol:

Samo mi je zao sto ti nisam pomogao da osvojis duplu krunu :damn:

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 09 dec 2014, 13:11

Cartman je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:
Blize sam forumasu godine. :kafa:

Hvala za bodove momcino. :salut:
Nemoj opet da ti je krivo. :kafa:
Nista ljudino, zivio. :salut:

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 09 dec 2014, 13:12

Cartman je napisao/la:
Batko je napisao/la:Evo i ja sam momciluki Cartmanu stavio 6 bodova.... Dao bi mu i 100 da skloni kabadahiju sa havatara... :mrgreen:
Hvala momciluko, ali Spaha tu ostaje jos dugo. Daj mi nesto i za kantu zbog avatara. :D
Aha, koliko ces, slobodno je od 5 bodova do 2.. :mrgreen:

Ne mozes ba biti forumas i kanta godine istovremeno, takav se jos nije rodio... :kafa:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 dec 2014, 13:18

Batko je napisao/la:Ne mozes ba biti forumas i kanta godine istovremeno, takav se jos nije rodio... :kafa:
Samo rijetki imaju privilegiju da budu u najužem izboru u obje kategorije :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 09 dec 2014, 14:11

Ne znam sta bih napisao, osim da se kratko javim ovde, dobivsi neke privatne poruke sa preporukom da provirim na ovaj dio foruma. Nisam bio upoznat i ostao sam nemalo iznenadjen ovde procitanim. Iako nisu predmet mog interesovanja, kada sam bio upoznat da se razni izbori desavaju na ovoj temi , nisam ni slutio da cu ,eto, tek ove godine malo priviriti ovde, shvatajuci to u svojoj glavi kao vid relaksacije i neki lijepi oblik zezancije koji bi se mogao malo i prokomentarisati, onako kao opustajuci se od teske godine sto u skolama sto u nekim drugim fazama zivota sa kojima se borimo da bi stekli osnovne uslove za zivot. Takav je vakat.

Pa onda covjek malo pobjegne od svakodnevnice, nadje se malo u slobodno vrijeme na ovom forumu, razmijeni misljenje o onome sto je svakome drago da komentarise. Prirodno je da se razliciti karakteri, razlicite ljubavi, razviju u diskusijama za koje smo posebno vezani, na temama koje volimo , pratimo u zivotu, o kojima citamo, cak i uz odredjeno ucestvovanje u tim sferama na privatnoj osnovi, tamo gdje nas neko zna i pod pravim imenima.

Sa ovakvim izborima, meni je bilo za ocekivati da se zavrsni kraj neke godine oplemeni zajednickim okupljanjem svih podforuma na jednoj ovakvoj temi ili bilo kakvom izboru, te da se kroz dobro raspolozenje i druzenje zavrsi kalendarska godina uz neke lijepe zelje i potvrdu da je lijepo biti dio jednog foruma, gdje se osim same pisane konverzacije moze nauciti mnogo lijepih stvari iz mnogih oblasti, u ovom slucaju sportova, da se informisemo o svemu sto nas zanima i da sagledavamo razna stajalista oko nekih istih stvari a vezano za odredjeni slucaj, neku utakmicu, neku drugu temu itd.

Ovo je uvijek bio kvalitetan forum, sa jako mnogo dobrih, pametnih mladih ljudi, koji ucestvuju, svako na svoj poseban nacin na temama za koje oni smatraju da mogu pomoci kvalitetom.
Zelio bih da svi zajedno uzivamo citajuci nekog drugog i cijeneci neka druga misljenja, ispitujuci tako svoje sopstveno.

Ja zelim sve skupa da vas pozdravim i da vam svima pozelim sve najljepse kako na forumu, tako i na privatnom planu. Oprostite ako sam smetao i uzurpirao ovaj prostor, te ako ste uzalud izgubili par trenutaka citajuci ovo, a da vam je izgledalo bespoentarno.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 09 dec 2014, 14:32

Evo zašto ovaj čovjek zaslužuje titulu forumaša godine.
Ja uživam čitajući tvoje postove. Navrati i na ostale teme ;)

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 09 dec 2014, 14:33

Postovanje boccaccio. Takodjer i za forumasa iznad mene. ;)

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 09 dec 2014, 14:33

slika

Ovako upravo zamišljam bokača :mrgreen:

Inače, pozdrav, vidi se da si jako korektan :)
naprijed rejal

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 dec 2014, 14:53

Cartmana za forumasa godine i za zlatnu kantu. :salut: :tokralju:

Iako, tesko da ce dobiti zlatnu kantu, nema sanse da isamara onu brojnu konkurenciju. :lol:

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 09 dec 2014, 14:56

Ne mozes porediti reprezentativni i klubski fudbal nikako. Prvi ipak budi neki nacionalni ponos kod svih koji vole i osjecaju pripadnost prema odredjenoj drzavi... Masa starijih ljudi i ne prati fudbal, desavanje, ali kada igra reprezentacija navija posto repku izjednacavaju sa drzavom.
Drugo ono najbitnije ne mozemo mi nekom drzati casove ljubavi. Kao sto rekoh svi imaju neki svoj razlog sto nesto vole... Neko zavoli zbog roditelja, neko zbog atmosfere ma trebinama, ima i onih radi klupskih boja! Nemaju svi taj lokal-patriotizam tako izgradjen da moras voljeti sve sto dolazi iz tvoga grada... Za mene je svako navijac odredjenog kluba ako dozivljava razne emocije za taj klub. Ako osjeca brigu, uzbudjenje, strah, ponos, nervozu kada igraju pa bio to loklani klub iz tvoga grada ili iz Sibira. Ne zelim da spamam a i nemam zelju za ovim raspravama... O ukusima se ne raspravlja.

Sto se tice izbora dao sam predlog. Napravite drugi krug kao u predsjednickim izborima pa koji ima vise od dva kandidata. Ako momcina i tada bude imao vecinu onda je definitivno forumas godine i gotovo.

Zadnja izmjena: Gunner4, dana/u 09 dec 2014, 14:57, ukupno mijenjano 1 put.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, alemsa, Jabroni, TOMCRAFT, Varijantas8 i 14 gostiju.