Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

SjeverniVjetar

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la SjeverniVjetar » 09 dec 2014, 13:16

Batko je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Naleti na facebook stranicu onog Juke slavnog, Jusuf Becirovic. Svaki put se iznenadim kako je nevjerovatno nepismen, glup i totalno izgubljen u vremenu i prostoru. Kakve samo gluposti taj covjek pise, i to sebi umislja da je on neki faktor i da on nesto znaci u izboru novog selektora.

Tom covjeku treba zakonski zabranit da se priblizava potencijalnim reprezentativcima, samo ih moze otjerat.
Svaka mu cas na trudu ali brate upravu si.....Frajer nema pojma a uz to glup i nepismen...
Kakav savez, takav skaut :roll:
To se moze samo kod nas, ali stvarno, samo kod nas desiti. Sto je najgore, on je bio jedini koji je nesto radio po pitanju potencijalnioh reprezentativaca.

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 09 dec 2014, 13:26

Elegant je napisao/la:Kad bi bio moguce da se registracija na forum vrsi preko lice karte, pa da se samo vidi prosjek godina ovih sto zele Barbareza i sto smatraju da je on sa 0 utakmica, 0 iskustva, 0 i 0 i opet 0 svega sto ima veze sa trenerskim poslom NJABOLJI izbor ispred Osima, Hadzibegica, Bazdarevica, Rajevca, Stimca.

Blago nama kad je on najbolje rjesenje od svih gore nabrojanih, a neka se unaprijed zna da su Hadzibegic/Bazdarevic "prijatelji" Susica i to je automatski znak da nisu za selektora, Amar je morz, Rajevcu jos nisku skontali epitet, Stimac je nebitan u cijeloj prici,

Znaci Hadzibegic i Bazdarevic u svojoj trenerskoj karijeri nisu imali zapazenijih rezulata, Amar je sa Zeljom doktorirao PL BiH ali sama cinjenica da je Zeljovac je 0 bodova, Rajevac kvalitetan strucnjak pokazao to na SP-u.

A onda imamo Barbareza koji nema nikakvo iskustvo a kamoli uspjeh ali je najbolje rjesenje jer je idol, jaran sa igracima, "motivator", patriota.

:clap:

Treba dati tek diplomiranim studentima arhitekture i građevine da prave/projetkuju neboder od 50 spratova, a nema veze sto nisu ni kucicu do sada napravili/projetkotvali.
ako hoćeš iskren odgovor nema bolan ni Osim nikakvog iskustva,vjeruj mi ova naša liga nema nikakvog značaja znam mnogo više od ostalih šta se sve radi u njoj ali otom-potom da me nebi pojedinci sada napadali...možda Barbarez i nije loš izbor (prim.Kovač sa HRV)može biti pun pogodak ali imamo isto tako loš prim.(Mihajlović sa SRB.)po mom mišljenju svi preostali kandidati su u pet deka nit smrde-niti mirišu...

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 09 dec 2014, 13:55

Nas najtrofejniji trener nema iskustva. :opaopa:

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 09 dec 2014, 13:59

Sve osim Rajevca i Barbareza je losa odluka , atmosfera ce biti kao i zadnjih mjeseci sa Susicem , najgora opcija je Amar Osim zbog atmosfere jer nije dobrodosao nigdje osim u plavom dijelu Sarajeva .
Ja sam za Barbareza .

Pozdrav za Juventisimo koji je ispao covjek za razliku od internet magova Vitruala Calcia I harisaHP .
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 09 dec 2014, 14:19

Nešto razmišljam...zanimljivo je kako su ovdje ljudi bivali napadani od strane pojedinaca kada bi sasvim argumentovano uputili kritiku na račun bivšeg selektora, dakle vodeći se onim što ni(je) uradio kao dio svog posla, jer, kako će se on napadati, on je igračka legenda, a sada ti pojedinci napadaju drugu igračku legendu koja još ni malim prstom nije mrdnula kao selektor ali, što je najapsurdnije, materijala za napad opet ne nedostaje, pa kakvog bilo. I hajd što ne bi Barbarez mogao proći kao selektor, ali čini mi se, da se neki ovdje pitaju, on ne bi u reprezentaciji mogao proći ni kao sakupljač lopti. :roll:

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 09 dec 2014, 14:25

Barbarezu za fudbalsku karijeru skidam kapu. Za reprezentaciju je uvijek davao i zadnji atom snage.
Sto se njegove karijere nakon sto je okacio kopacke o klin tice, tu je zakazao (bar što se jednog zelenog terena tiče, na drugom se dobro snalazi). Sjeti se da ce se prihvatiti trenerskog posla tek kad trazimo novog selektora ili kad reprezentacija pocne biljeziti lose rezultate.

Bez ikakvog iskustva ga postaviti na mjesto selektora je ogroman rizik. Beckenbauer i Klinsmann su mogli da ostvare uspjeh sa reprezentacijom Njemacke jer su imali veci izbor igraca (imali su minimalno 2 kvalitetna igraca na svakoj poziciji), na vrijeme su sjeli na klupu reprezentacije (na vrijeme = prije pocetka kvalifikacija), netom nakon zavrsene igracke karijere poceli sa trenerskim poslom. Beckenbauer je npr. 6 godina proveo na klupi i u 6. godini je osvojio svjetsku titulu.
Što se trenera sa naših prostora tiče, Kovač i Bilić su se ipak potrudili da neko iskustvo steknu (Hajduk, Red Bull Salzburg, Hrvatska U21) i to iskustvo im je koliko - toliko pomoglo.
Patriote i borci na terenu Mihajlović i Štimac nisu uspjeli na klupama svojih domovina, iako nisu bas bez iskustva bili kada su sjeli na klupu.

U svakom slučaju, nadam se da će selektor biti onaj ko će uspjeti da ostvari plasman na EP 2016, na SP2018 a ako bude nafake i EP2020 i na kojima nas neće obrukati. Da li će to biti Barbarez, Hadzibegic, Bazdarevic, Osim ili Rajevac - to je nevažno. Iskreno, ne bi volio na klupi vidjeti Okuku ili Štimca a ni Borčeta.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 dec 2014, 14:29

DragonGirl je napisao/la:Nešto razmišljam...zanimljivo je kako su ovdje ljudi bivali napadani od strane pojedinaca kada bi sasvim argumentovano uputili kritiku na račun bivšeg selektora, dakle vodeći se onim što ni(je) uradio kao dio svog posla, jer, kako će se on napadati, on je igračka legenda, a sada ti pojedinci napadaju drugu igračku legendu koja još ni malim prstom nije mrdnula kao selektor ali, što je najapsurdnije, materijala za napad opet ne nedostaje, pa kakvog bilo. I hajd što ne bi Barbarez mogao proći kao selektor, ali čini mi se, da se neki ovdje pitaju, on ne bi u reprezentaciji mogao proći ni kao sakupljač lopti. :roll:
Problem je u tome sto ovdje ima onih kojima je bio vrh zivotnog puta kada im je Amaw ispekao i dao cevapcic sa malo lepine.
Neko prica o iskustvu, neko o trenerskim podvizima, a ja samo kako srce kaze, Mostarac, Hercegovac i Bosanac, Sergej Barbarez!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 09 dec 2014, 14:33

avenija je napisao/la:Sve osim Rajevca i Barbareza je losa odluka , atmosfera ce biti kao i zadnjih mjeseci sa Susicem , najgora opcija je Amar Osim zbog atmosfere jer nije dobrodosao nigdje osim u plavom dijelu Sarajeva .
Ja sam za Barbareza .

Pozdrav za Juventisimo koji je ispao covjek za razliku od internet magova Vitruala Calcia I harisaHP .
Ukoliko je neka gotivnost jedini kriterij za izbor selektora, a ne strucnost. pa onda je nabolje da postavimo nju za selektora. [youtube][/youtube] Ona bi svima odgovarala, barem muskom auditoriju, a uz to garant je pratila vise fudbalskih utakmica u zadnje 2-3 godine od Barbareza. Barbarezu kao igracu svaka cast, ali treba on pojest jos dosta pure da postane selektor svetinje.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 09 dec 2014, 14:34

Ovdje kada vidis na anketi ko ima najvise glasova za trenera, shvatis gdje si dosao i ko sve pise na ovoj temi :mrgreen:
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

Rios

Post Postao/la Rios » 09 dec 2014, 14:35

Od svih kandidata koji su u igri Barbarez ima najvecu harizmu,vjerovatno jedini kojem bi se obradovalo bar 80% nacije,mozda i vise..Definitivno bi se opet vratila koliko-toliko euforija oko repke iz proslih kvalifikacija,podigla atmosfera a to nam je sad najpotrebnije..
Sto se tice toga da nema iskustva,to je nesto sto se ne moze pobiti,jbg..Bio bi to mac sa dvije ostrice,mogao bi recimo postati drugi Bilic ili Kovac,ali i Stimac ili Mihajlovic..Ili Neno u kosarci..Ono sto mene ohrabruje u tom pogledu je sto Barba stalno spominje i tim koji bi stajao iza njega,vjerovatno upravo kao odgovor na ovo da nema trenerskog iskustva..
Uz Barbu moji favoriti su jos i Mesa i Rajevac..Tu je i Amar ali bojim se da bi on u startu imao ogromnu opoziciju koja bi cekala i najmanji kiks neki da pocne napadati,tako da..Vidjet cemo uostalom jako brzo sta ce biti..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 09 dec 2014, 14:44

Bila bi to prava kocka,bas ono sto on voli radit...ipak,podrska mu na osnovu prijasnjih zasluga...Vidjet cemo hoce li ovi u savezu imat znanja i znat procijenit pravog...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 09 dec 2014, 14:46

Cuj srce kaze Barbarez. I ovima sto je srce govorilo Susic ovih zadnjih godinu dana su isto tako razmisljali. Kakvo srce, samo mozak na toliko vaznim odlukama.

Iste kriterije na kojima je izabran Sajo Susic se ponavljaju za Sergeja. Legenda, Jedan od nasih najboljih igraca svih vremena. Svi ga vole, patrijota, Cijela drzava ce biti iza njega, bla bla bla itd. Kao da je cijeli trenerski poso zajebancia. Koja od ovih kriterija ce mu pomoci taktiku slozit.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 09 dec 2014, 14:51

Rios je napisao/la:Od svih kandidata koji su u igri Barbarez ima najvecu harizmu,vjerovatno jedini kojem bi se obradovalo bar 80% nacije,mozda i vise..Definitivno bi se opet vratila koliko-toliko euforija oko repke iz proslih kvalifikacija,podigla atmosfera a to nam je sad najpotrebnije..
Sto se tice toga da nema iskustva,to je nesto sto se ne moze pobiti,jbg..Bio bi to mac sa dvije ostrice,mogao bi recimo postati drugi Bilic ili Kovac,ali i Stimac ili Mihajlovic..Ili Neno u kosarci..Ono sto mene ohrabruje u tom pogledu je sto Barba stalno spominje i tim koji bi stajao iza njega,vjerovatno upravo kao odgovor na ovo da nema trenerskog iskustva..
Uz Barbu moji favoriti su jos i Mesa i Rajevac..Tu je i Amar ali bojim se da bi on u startu imao ogromnu opoziciju koja bi cekala i najmanji kiks neki da pocne napadati,tako da..Vidjet cemo uostalom jako brzo sta ce biti..
Sasvim realan post.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

amorovski
Kontakt:

Re: Odg: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la amorovski » 09 dec 2014, 14:52

Rios je napisao/la:Od svih kandidata koji su u igri Barbarez ima najvecu harizmu,vjerovatno jedini kojem bi se obradovalo bar 80% nacije,mozda i vise..Definitivno bi se opet vratila koliko-toliko euforija oko repke iz proslih kvalifikacija,podigla atmosfera a to nam je sad najpotrebnije..
Potpis..

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 09 dec 2014, 14:54

Niko Kovač nije vodio ni jedan klub prije dolaska na klupu Hrvatske... Ima par utakmica na klupi mlade repke i to je sve! Al sad će mi ovi počet pisat pojedinici kako je radio sa omladinskim kategorijama Salzburga :mrgreen: A znamo koliko hRVATI imaju bodova sa čovjekom bez iskustva,a koliko smo mi skupili sa čovjekom koji ima iskustvo i koji je poveo na zadnju utakmicu 0 napadača :D

BARBAREZ kao pojava daleko bolje djeluje od Baždarevića ili Hadžije... Bolje i Barbarez sa srcem nego ove sa francuskim iskustvom :bih:
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 09 dec 2014, 15:02

ne mozemo mi bez cirkusa :-(

od otpustanja susica, do izbora novog selektora je ravno mjesec dana i slobodno se moze reci da je izbor za selektora od strane saveza postala obicna farsa. od konkursa do razgovora sa svim kandidatima se oteglo i pocinje biti degutatno. isto da je konkurs za miss, pa se gledaju kandidature, pa sa svakim kandidatom razgovor, pa onda eliminatorni krug, pa finalni krug. kako je krenulo, bice tv prenos finala isto veliki brat, zmbt, zvjezde granda il izbor za mis.

jadno brate mili, jadno!

nisko
Kontakt:

Post Postao/la nisko » 09 dec 2014, 15:04

Kao prvo podrzat cu svakog ko bude selektor... pa bio to Amar ,Mesa,Hadzija,Rajevac ili Barbarez(moj izbor bi bio on)
Sada za ove sto blate Sergeja,a pretezno to su Amarove pristalice .. Eto nek bude Amar ali ako pravilno izgovori Barbarez (Bawbawez) :tralala:
JA VOLIM SAMO VELEŽA ALKOHOL I ŽENE NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE!!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 dec 2014, 15:12

Bice zanimljivo pratit ponasanje Papetoljubaca kad dodje novi selektor. Poznavajuci njih, jedva ce cekat kiks pa da mogu pametovat i opet branit Safeta.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 09 dec 2014, 15:12

Ma ja, ne zna covjek R reci, kako ce on biti selektor... treba nam neko jak s kartama i bez ijedne utakmice na mjestu trenera...

Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 09 dec 2014, 15:14

Sva sreca u savezu ne razmisljaju kao vecina ovdje.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 16 gostiju.