Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

rishaaa
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la rishaaa » 09 dec 2014, 15:13

Jarane moj al' pojedinci valjaju gluposti :D

Pa sviđalo se to vama ili ne,svi Katolici i Pravoslavci iz BIH,nikad neće reći za sebe da su Bošnjaci... Njihovi centri su Zagreb i Beograd,a vi možete prosipat priču o njima kao patriotama nekome drugom!
Svi bi da mogu sutra igrali za susjede,svi do jednog!
Za nas igraju samo oni koji nemaju izbora a takva nam je i posljednja prinova Vrančić! Hrvatski selektor ga nema ni u malom mozgu i šta mu drugo preostaje! Kroz repku opet možeš napredovat i napraviti bolji transfer i to je to!
Vrančić je odabrao nas isto onako kako je i Tino... Belgija se syebala kad je zaigr'o za nas!
Vrančić je za našu repku odličan igrač,i to niko ne spori,al da pišete kakve priče i prdimahovine o njegovom patriotizmu,to je stvarno glupo ;)
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 09 dec 2014, 15:48

Rijetki su kao Barbarez ili Glavaš go si u pravu

Gojko Cimirot
Anfernee "Penny" Hardaway #1

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 09 dec 2014, 18:54

Patriotizam je prica koja ne drzi vodu u modernom sportu. Svi su oni profesionalci kad izadju na teren i obuku dres repke. Pandza je stavljao glavu gdje mnogi kvazi patriote ne bi postavili nogu. Stipanovic u kosarkaskoj repci daje 110 posto svojih mogucnosti. A sto tek reci za Karacica i rukometase. Mi trebamo prestati pricati o tim glupostima u 21. stoljecu. Imam malu zadrsku, ljudi koji su se moralno ogrijesili i govorili nesto protiv drzave ili nekog od naroda u njoj trebaju biti jednostavno zaobidjeni kad su reprezentativci u pitanju. A nekakvu ruku na srcu pretpostavljati prici o patriotizmu to za mene nema veze sa realnoscu. Zvati sve sto valja i ima veze sa BIH a ostalo ostaviti igracima da pokazu na sportskim borilistima. Zato Mariu Vrancicu dobrodoslica u repku a njegova nacionalnost ili vjerska pripadnost neka bude prica za njegovu kucu i obitelj. Da je daj boze sto vise ovakvih slucajeva u buducnosti jer Mario ili Aleksandar Bosni nikad smetali nisu niti ce. BIH ce biti svjetska sila u sportu onaj dan kada sva njena dijeca bez obzira na ime, porijeklo ili vjeru budu oblacila njezin dres. Do tada nam valja zivjeti u nadi da ce ih svakim danom biti sve vise i vise. Cini mi se da se u zadnje vrijeme nesto slicno pomalo i dogadja. Pa i Mario Vrancic neka bude jedan od glasova neke bolje buducnosti.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 dec 2014, 19:07

rishaaa je napisao/la:Jarane moj al' pojedinci valjaju gluposti :D

Pa sviđalo se to vama ili ne,svi Katolici i Pravoslavci iz BIH,nikad neće reći za sebe da su Bošnjaci... Njihovi centri su Zagreb i Beograd,a vi možete prosipat priču o njima kao patriotama nekome drugom!
Svi bi da mogu sutra igrali za susjede,svi do jednog!
Za nas igraju samo oni koji nemaju izbora a takva nam je i posljednja prinova Vrančić! Hrvatski selektor ga nema ni u malom mozgu i šta mu drugo preostaje! Kroz repku opet možeš napredovat i napraviti bolji transfer i to je to!
Vrančić je odabrao nas isto onako kako je i Tino... Belgija se syebala kad je zaigr'o za nas!
Vrančić je za našu repku odličan igrač,i to niko ne spori,al da pišete kakve priče i prdimahovine o njegovom patriotizmu,to je stvarno glupo ;)
A kako ce to Katolici i Pravoslavci biti Bosnjaci?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 09 dec 2014, 19:59

rishaaa je napisao/la:Jarane moj al' pojedinci valjaju gluposti :D

Pa sviđalo se to vama ili ne,svi Katolici i Pravoslavci iz BIH,nikad neće reći za sebe da su Bošnjaci..
znas ti sta znaci Bosnjak?
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 09 dec 2014, 20:41

Stjepan Tomašević piše 1462. godine papi Piju II, moleći ga za pomoć u obrani Bosne od azijskih osvajača. U pismu između ostaloga stoji:

Obaviješten sam da turski car Muhamed [Mehmed, m.op.] misli idućeg ljeta s vojskom na me udariti i da je već vojsku i topove pripravio. Tolikoj sili ne mogu ja sam odoljeti, stoga zamolih Ugre i Mlečane i Jurja (Kastriota) Arbanasa da mi u pomoć priteku. Jednako molim i tebe; ja ne tražim zlatnih gora, ali bih rado da moji neprijatelji i zemljaci znaju da im neće uzmanjkati tvoja priklonosti. Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati.

Marko Marulić pjeva o tome tko se sve bezuspješno tukao s Turcima:

Boj su bili š njimi Harvati, Bošnjaci,

Garci ter Latini, Sarblji ter Poljaci.

Fra Anto Knežević
U predgovoru svojoj knjizi Pad Bosne (1884.) piše:
Nu ako nam je žao na Mađare, mnogo nam je žalije na njeku – čast i poštenje pravednima – jednokrvnu braću Srbe i Hrvate. Od ovih jedni nam rascijepiše Bosnu i Bošnjake, te rekoše da je Bosna do Vrbasa Srbija, a Bošnjaci da su Srbi; od Vrbasa pako Hrvatska i Hrvati; drugi da su u cijeloj Bosni samo Srbi, dočim četvrti proglasiše da su zgoljni Hrvati. Ovako dakle Bosna ponosna i Bošnjaci na glasu junaci kod ovakvih samo su prazna imena, izmišljotine od njekih zanešenjakah...

Marulić zna: Hrvati su Hrvati, a kršćanski stanovnici Bosne su Bošnjaci.
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 09 dec 2014, 21:13

Koju poziciju igra Pio II, i na koji je način interesantan našoj najboljoj selekciji?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Micron
Kontakt:

Post Postao/la Micron » 09 dec 2014, 21:16

zizu1991 je napisao/la:Koju poziciju igra Pio II, i na koji je način interesantan našoj najboljoj selekciji?
kandidat za selektora tbjrb , pa momak malo temu fulio :D

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 dec 2014, 21:20

Zukanovića vratiti podhitno, od onog panja Šunjića nema ništa.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

momirpeh
Kontakt:

Post Postao/la momirpeh » 10 dec 2014, 05:28

Novi selektor treba načiniti širi popis igrača na koje računa u nastavku kvalifikacija za EP 2016.

Golmani:Begović,Šehić,Burić,Fejzić,Husić.
Odbrana:Kolašinac,Spahić,Bičakčić,Šunjić,Arslanagić,Vranješ,Zukanović,Mujdža,Dilaver,Vršajević,Letić
Vezni red:Pjanić,Vrančić,Medunjanin,Bešić,Hajradinović,Lulić,Sušić,Prcić,Duljević,Cimirot,Hajrović,Salihović
Napad:Džeko,Ibišević,Đurić,Hadžić,Fajić,Mahmutović

Imamo širok izbor kvalitetnih igrača na svim pozicijama.Bruka je da u Izraelu igramo bez napadača ili da nam Lulić igra lijevog beka a imamo 6 napadača.Lijevi bekovi:Kolašinac,Zukanović,Letić,Hajradinović,,,,može i Salihović.
Kakvog smo mi selektora imali :damn:

HamburgCity
Kontakt:

Post Postao/la HamburgCity » 10 dec 2014, 09:39

Svrško out- Martić in
Sušić out- Štilić in
Fajić out- Tanković in
Fejzić out

Gesendet von meinem iPhone mit Tapatalk
Using Tapatalk

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 10 dec 2014, 09:51

HamburgCity je napisao/la:Svrško out- Martić in
Sušić out- Štilić in
Fajić out- Tanković in
Fejzić out

Vranjes takodjer u ovom stanju ne treba biti unutar repke. Ja bi i Scuka zvao za drugog DM a pomalo i malog Modica stavljao na klupu A tima. Sa tvojim izmjenama se takodjer slazem. Za Susica ipak ne bi do kraja zatvorio vrata reprezentacije a Vrsajevicu treba zabraniti na svaki nacin pristup istoj. Covjek zavija u crno i repku i Hajduk.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 10 dec 2014, 10:13

Trenutno je Mateo Susic najbolja alternativa za desnog beka, s Marticem treba razgovarati i pokrenuti procedure.
Slazem se da Scuku treba dati sansu, igra dobro i na poziciji na kojoj nemamo alternativu Besicu.
Obavezno po Tankovica!

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 10 dec 2014, 10:16

FORGOTTEN, ZABORAVLJEN, GLEMT, نسي :tokralju:
slika
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Ammare
Kontakt:

Post Postao/la Ammare » 10 dec 2014, 10:18

dubrovnik je napisao/la:
Sušić out- Štilić in
Fajić out- Tanković in
Fejzić out

Vranjes takodjer u ovom stanju ne treba biti unutar repke. Ja bi i Scuka zvao za drugog DM a pomalo i malog Modica stavljao na klupu A tima. Sa tvojim izmjenama se takodjer slazem. Za Susica ipak ne bi do kraja zatvorio vrata reprezentacije a Vrsajevicu treba zabraniti na svaki nacin pristup istoj. Covjek zavija u crno i repku i Hajduk.
Čuj Modića u A tim?
Ne znam po čemu to zaslužuje? Je li zato samo što je Andrej ili kvalitetom.
Smatram da je veći potencijal onaj mali iz Saint Etienne. Ti mladi igrači u Francuskoj kad dođu do prvog tima dobiju priliku i većina njih ostvari solidne karijere. Francuzi žive od izvoza. Osim PSG i Monaca i to u zadnje 3 godine.
A Modić u Milanu nikada neće dobiti priliku. Možda ako ga Inzaghi stavi na klupu i to je maksimum, ali mislim da neće Inzaghi dugo u Milanu ostati.
Italijani ne pružaju priliku mladim igračima, a veliki klubovi posebno. Jedino ako si Italijan, pa možda.
Allez

HamburgCity
Kontakt:

Post Postao/la HamburgCity » 10 dec 2014, 10:23

Modića protiv Andore minutu ubaciti i osigurati se. Znamo svi zašto :-)

Using Tapatalk

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 10 dec 2014, 11:53

Ammare je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Sušić out- Štilić in
Fajić out- Tanković in
Fejzić out

Čuj Modića u A tim?
Smatram da je veći potencijal onaj mali iz Saint Etienne. Ti mladi igrači u Francuskoj kad dođu do prvog tima dobiju priliku i većina njih ostvari solidne karijere. Francuzi žive od izvoza. Osim PSG i Monaca i to u zadnje 3 godine.
A Modić u Milanu nikada neće dobiti priliku. Možda ako ga Inzaghi stavi na klupu i to je maksimum, ali mislim da neće Inzaghi dugo u Milanu ostati.
Italijani ne pružaju priliku mladim igračima, a veliki klubovi posebno. Jedino ako si Italijan, pa možda.
Modica je prije par dana predsjednik Milana predstavio kao jednog od sigurnih novih clanova seniorske momcadi u predstojecoj sezoni.Mlad je igrac i mislim da moramo uvijek na klupi u onoj poziciji 22 ili 23 igraca imati upravo ovakve igrace. Tako bih skupljao ove najtalentiranije po Evropi. A to da li se zove Andrej ili Muhamed mene osobno puno ne tangira. Da me to tangira u istom postu vjerovatno ne bi pisao da Vranjes treba izletiti iz repke. Ovakvi igraci kao Modic su rijetki i treba ih pomalo primicati A timu. Ima ih i u Njemackoj nekoliko.l bolje tako nego da 22 igrac repke bude neko tipa Vrsajevic koji je tu radi trenerovog dzepa.

Ammare
Kontakt:

Post Postao/la Ammare » 10 dec 2014, 11:58

dubrovnik je napisao/la:
Ammare je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la: Vranjes takodjer u ovom stanju ne treba biti unutar repke. Ja bi i Scuka zvao za drugog DM a pomalo i malog Modica stavljao na klupu A tima. Sa tvojim izmjenama se takodjer slazem. Za Susica ipak ne bi do kraja zatvorio vrata reprezentacije a Vrsajevicu treba zabraniti na svaki nacin pristup istoj. Covjek zavija u crno i repku i Hajduk.
Čuj Modića u A tim?
Modica je prije par dana predsjednik Milana predstavio kao jednog od sigurnih novih clanova seniorske momcadi u predstojecoj sezoni.Mlad je igrac i mislim da moramo uvijek na klupi u onoj poziciji 22 ili 23 igraca imati upravo ovakve igrace. Tako bih skupljao ove najtalentiranije po Evropi. A to da li se zove Andrej ili Muhamed mene osobno puno ne tangira. Da me to tangira u istom postu vjerovatno ne bi pisao da Vranjes treba izletiti iz repke. Ovakvi igraci kao Modic su rijetki i treba ih pomalo primicati A timu. Ima ih i u Njemackoj nekoliko.l bolje tako nego da 22 igrac repke bude neko tipa Vrsajevic koji je tu radi trenerovog dzepa.
Mislio sam na Andrej iz razloga što postoji bojazan da za Srbiju zaigra. Zato sam pitao, ali nisi me pohvatao ;)
Allez

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 10 dec 2014, 12:11

Tracy3McGrady je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Daj izvore za to. Ja ti postavljam izvore i konkretne izjave, a ti neke gluposti provaljujes. Pitanje je otkad ti pratis repku kada nisi znao za ovu izjavu Begovica.
Mujdza je bio član u21 reprezentacije hrvatske kada je dolazio na okupljanje naše repke. Nije ga emire otjerao zukan već nije mogao mjenjati repku zbog tadašnjih pravila i vratio se. Posle se zakon promjenio i nije bilo sumnje za koga će igrati. Begovicev intervju na radiu je fejk i nije bio Begovic (bar sam tako čuo). A nema razloga da laže jer je tad mogao da bira za koga će igrati i odlučio se za BiH. Za ove ostale se slažem

@tracy... upravu si i vidi se da dugo vec pratis dogadjaje oko nase repke :-)

Gojko Cimirot

Zamora
Kontakt:

Post Postao/la Zamora » 10 dec 2014, 14:07

Nerminovic je napisao/la:FORGOTTEN, ZABORAVLJEN, GLEMT, نسي :tokralju:
slika
On barem ima klub, igra. :mrgreen:

Dok brat mu od maja bez utakmice za klub a bio na SP :wave:
X

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 16 gostiju.