Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

invincible1921
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la invincible1921 » 10 dec 2014, 02:21

Sto se tice "amerikanca" ako cemo uzimat daj nekoga ko ce bit prevaga ko sto smo svojevremeno imali Domercanta koji je trpo po 25 poena ili ko sto smo mogli imat Lengforda, a ove sve "uzmi cisto da imamo" i da mi bude jedan od 12 igraca ili da mi odigra ko Zeko na eurobasketu , neka hvala :stop: radije cu trpit nekog naseg mladog igraca pa nek bude i los, nego da gledam kako zeko promasuje tri polaganja protiv latvije i ima sut na prvenstvu 9/43 ili kolko vec :oops: Ljudi dragi ako je neko amerikanac (crnac) ne znaci da je dobar igrac, Bosna i njene zlatne godine iz ABA lige su vam najbolji primjer. Ko se sjeca Nicka Williamsa i Rasheda Wrighta sve mu je jasno

sto se tice francuza napuni reket i moli boga da promasuju trice ...mada drago mi je sto je ta tekma kasnije jer ne bi volio da odigramo neku egal tekmu ispusimo par poena ispraznimo se i onda sjeb.emo ostale
=\_1921_/=

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 10 dec 2014, 11:10

druga tekma je vec protiv francuza :D

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 10 dec 2014, 11:21

invincible1921 je napisao/la:Sto se tice "amerikanca" ako cemo uzimat daj nekoga ko ce bit prevaga ko sto smo svojevremeno imali Domercanta koji je trpo po 25 poena ili ko sto smo mogli imat Lengforda, a ove sve "uzmi cisto da imamo" i da mi bude jedan od 12 igraca ili da mi odigra ko Zeko na eurobasketu , neka hvala :stop: radije cu trpit nekog naseg mladog igraca pa nek bude i los, nego da gledam kako zeko promasuje tri polaganja protiv latvije i ima sut na prvenstvu 9/43 ili kolko vec :oops: Ljudi dragi ako je neko amerikanac (crnac) ne znaci da je dobar igrac, Bosna i njene zlatne godine iz ABA lige su vam najbolji primjer. Ko se sjeca Nicka Williamsa i Rasheda Wrighta sve mu je jasno

sto se tice francuza napuni reket i moli boga da promasuju trice ...mada drago mi je sto je ta tekma kasnije jer ne bi volio da odigramo neku egal tekmu ispusimo par poena ispraznimo se i onda sjeb.emo ostale
:lol: Kad se sjetim Rasheda. Jedini igrac kojeg sam vidio da je imao ariball pri slobodnom bacanju :lol: Mislim da je to bilo protiv Hemofarma u gostima. A Nick je mislim bio onaj mršavi.

Ali zato kad se sjetim Lance Williams-a. E takav nam igrac treba :D
Zadnja izmjena: Vedad87, dana/u 10 dec 2014, 11:27, ukupno mijenjano 1 put.
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 10 dec 2014, 11:23

Kazu tad doveli tricasa, a izgled'o je opako :urnebes:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 10 dec 2014, 11:35

Vedad87 je napisao/la: :lol: Kad se sjetim Rasheda. Jedini igrac kojeg sam vidio da je imao ariball pri slobodnom bacanju :lol: Mislim da je to bilo protiv Hemofarma u gostima. A Nick je mislim bio onaj mršavi.

ne više, sada imamo jusufa koji je sada superiorniji u svemu od lancea u najboljim danima, sada bi nam tery bosanac ili hajro domercant pali kao šamar budali
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 10 dec 2014, 11:53

Ukoliko Nurkić i Teletović budu u sastavu Bosna će sigurno proći grupu. ;)
Za neke veće rezultate mislim da je neophodno da zauzme 2. mjesto u grupi.
Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 10 dec 2014, 12:07

nerminh74 je napisao/la:
Vedad87 je napisao/la: :lol: Kad se sjetim Rasheda. Jedini igrac kojeg sam vidio da je imao ariball pri slobodnom bacanju :lol: Mislim da je to bilo protiv Hemofarma u gostima. A Nick je mislim bio onaj mršavi.

ne više, sada imamo jusufa koji je sada superiorniji u svemu od lancea u najboljim danima, sada bi nam tery bosanac ili hajro domercant pali kao šamar budali
ili Bremer ;)

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 10 dec 2014, 12:14

Vedad87 je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:Sto se tice "amerikanca" ako cemo uzimat daj nekoga ko ce bit prevaga ko sto smo svojevremeno imali Domercanta koji je trpo po 25 poena ili ko sto smo mogli imat Lengforda, a ove sve "uzmi cisto da imamo" i da mi bude jedan od 12 igraca ili da mi odigra ko Zeko na eurobasketu , neka hvala :stop: radije cu trpit nekog naseg mladog igraca pa nek bude i los, nego da gledam kako zeko promasuje tri polaganja protiv latvije i ima sut na prvenstvu 9/43 ili kolko vec :oops: Ljudi dragi ako je neko amerikanac (crnac) ne znaci da je dobar igrac, Bosna i njene zlatne godine iz ABA lige su vam najbolji primjer. Ko se sjeca Nicka Williamsa i Rasheda Wrighta sve mu je jasno

:lol: Kad se sjetim Rasheda. Jedini igrac kojeg sam vidio da je imao ariball pri slobodnom bacanju :lol: Mislim da je to bilo protiv Hemofarma u gostima. A Nick je mislim bio onaj mršavi.

Nick nije bio los igrac, Rashed Wright je bio dobar suter ali ne za kalibar NLB lige.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 10 dec 2014, 12:17

edinjo-bih je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:

ili Bremer ;)
ne bremer je kvalifikacije sa mensom odradio preko neke stvari, samo kada je bilo sve odluceno odigrao kako treba utakmicu protiv VB u cazinu

samo dvojica navedenih su zasluzili svojim igrama sveti dres
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 10 dec 2014, 12:23

nerminh74 je napisao/la:

Nisam mislio na poziciju, nego na kvalitet igrača. A pored toga, još se ne zna hoće li igrati Juka ;) Ja se nadam da hoće...
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 10 dec 2014, 12:52

Konferenciji za medije su prisustvovali direktor košarkaških reprezentacija BiH Igor Stojanović, generalni sekretar KSBiH Harun Mahmutović i predsjednik KSBiH Elmedin Dino Konaković.

Jedno od pitanja koje najviše interesuje bh. javnost je zasigurno da li će dosadašnji selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Ivanović ostati na toj funkciji.

"Kad smo prvi put razgovarali s Duškom Ivanovićem, dogovorili smo saradnju na dvije godine, ali uz uslove. Moglo je se dogoditi da on potpiše ugovor s nekim španskim klubom, što bi za nas predstavljalo problem jer on po španskim pravilima ne bi mogao biti selektor. Drugi uslov je da, ukoliko se ne plasiramo na Evropsko prvenstvo, ta saradnja bi obostrano bila prekinuta. No, ništa od toga se nije dogodilo. Mi ćemo u narednim danima otputovati u Atinu i formalizovati nastavak saradnje s Ivanovićem, oko toga ne bi trebalo biti problema. S obje strane postoji interes i zadovoljstvo postignutim rezultatima. On će definitivno tražiti više ozbiljnosti, profesionalnosti, više ljudi angažovanih na pripremi EP-a, a mi ćemo tražiti najbolji rezultat u historiji bh. košarke. Oko njegove plate nikad nije bilo problema", izjavio je Konaković.

Druga bitna stvar je svakako situacija vezana za bh. košarkaša Jusufa Nurkića, člana Denver Nuggetsa.

"Bolna je to tema. Nije mi bilo teško preći preko hiljadu kilometara da ga posjetim kad je imao 17 godina, pa neće ni sada. Nije mi teško ni za njega, ni za druge igrače. Svi smo mi bili mladi i pravili greške. Borit ćemo se Nurkića, jer on može pomoći reprezentaciji. Uz Nurkića, Stipanovića i Kikanovića bi na EP imali tri odlična i različita centra. To bi Ivanović znao iskoristiti. U kontaktu smo s Nurkićem, ima ljutnje, ali mislim da na kraju neće biti problema. Ako KSBiH ima grešaka, mi ćemo se izviniti i popraviti ih. U sportu uvijek ima nesporazuma", rekao je Mahmutović.

Konaković je dodao da Nurkić neće biti dio reprezentacije po svaku cijenu.

"Ako će dolazak Nurkića poremetiti hemiju koju ima naš tim i degradirati ono što rade Stipanović, Kikanović i eventualno Todić, to nećemo dopustiti. Ni jedan pojedinac, ma koliko kvalitetan bio, neće biti ispred nacionalnog tima i timskog duha koji je mnogo vredniji od pojedinca. Nadam se da će Nurkić probuditi svoj patriotizam koji je pokazao dolaskom u reprezentaciju nauštrb svog ugovora i sa ostatkom reprezentacije nas uveo u A diviziju, da će biti zdrav i doći da nam pomogne da 'napadnemo' najbolji rezultat. Igrač koji pokupi stvari i ode s priprema kući tražiti novi angažman ne može proći bez kritika", riječi su predsjednika KSBiH.

KSBiH će obaviti razgovor s FIBA-om kako bi se riješila situacija s Emirom Sulejmanovićem i Kenanom Karahodžićem, kako bi dobili dozvolu da nastupaju za BiH,

Istaknuto je i da reprezentaciji BiH treba Amerikanac, koji će pridonijeti kvaliteti našeg tima na EP. O imenima se nije govorilo.

Zvaničnici KSBiH su istakli da je protekla godina za bh. košarku bila jedna od najuspješnijih u historiji te su s puno optimizma najavili sljedeću sezonu.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 10 dec 2014, 12:58

Eto sad se vidi kocnicar koji je sve upropastio za Jusufa a to je Slino kifla.
Nadam se da ce kod Haruna preovladati razum naustrb jaranstva sa Slinom i da cemo Juku gledati na EP.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 10 dec 2014, 13:17

bhsport je napisao/la:Eto sad se vidi kocnicar koji je sve upropastio za Jusufa a to je Slino kifla.
Nadam se da ce kod Haruna preovladati razum naustrb jaranstva sa Slinom i da cemo Juku gledati na EP.
ako nece nikome dozvoliti da remeti hemiju, sta onda dino tu i dalje radi
a koliko mi je receno, onaj zustri natpis prema jusufu je u cjelosti i samostalno napisao harun

na nama ostaje samo da se nadamo da ego 2-3 čovijeka neče uticati na predstavljanju države

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 10 dec 2014, 13:30

nerminh74 je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Eto sad se vidi kocnicar koji je sve upropastio za Jusufa a to je Slino kifla.
ako nece nikome dozvoliti da remeti hemiju, sta onda dino tu i dalje radi
a koliko mi je receno, onaj zustri natpis prema jusufu je u cjelosti i samostalno napisao harun

na nama ostaje samo da se nadamo da ego 2-3 čovijeka neče uticati na predstavljanju države
I ti i ja znamo kakvi su jarani Dino i Harun. Vejrovatno je pod Dinim utjecajem i Harun to napisao, ali sada hladne glave dolazi pameti i daje izjavu kakvu je trebao dati prije 4 mjeseca.
Dino sa druge strane radi kao sto je naucio, gazi preko sviju!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 dec 2014, 13:33

Da li je moguće da Dino Kifla ima obraza da govori ovo što govori, pa ovo je strašno. Postavlja se pitanje kako je moguće da je on sebi umislio da je medijator pa i sudija u rješavanju jednog ovakvog spora. Podsjećam Dinu Kiflu da su navijači košarkaške reprezentacije BiH, a posebno oni iz Sarajeva ionako kivni na (ne)rad ovog košarkaškog (ne)radnika u proteklih desetak godina i da bi mu bilo bolje da sebi ne umišlja previše inače bi mogao biti košarkaški Ušanović, prvo bi brezovom metlom bio otjeran iz saveza, a poslije ko zna. Navijači neće tolerisati da zbog njegove arogantne njuške Jusuf Nurkić ne bude dio reprezentacije, to nek bude siguran.

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 10 dec 2014, 14:50

Harunu na ovoj konferenciji pokusava da stane na loptu i rijesi stvar sa Jukom ali onda nastupa g....o...vno Dino i bojim se da zbog njega Juku necemo gledati na EP,mater slinavu :evil: :evil:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 10 dec 2014, 15:05

Na stranu njegova cjelokupna izjava na koju je @Duke već reagovao i tu nemam šta za dodati, ali ovaj dio mi je posebno odzvonio kad sam ga čitao.

"Ako će dolazak Nurkića poremetiti hemiju koju ima naš tim i degradirati ono što rade Stipanović, Kikanović i eventualno Todić, to nećemo dopustiti. Ni jedan pojedinac, ma koliko kvalitetan bio, neće biti ispred nacionalnog tima i timskog duha koji je mnogo vredniji od pojedinca.
Pazite molim vas, Jusuf Nurkić će degradirati ono što rade Stipanović, Kikanović i eventualni Todić? Pa kakav je to bezobrazluk u savezu, naprosto ne mogu da vjerujem. Na koji način bi to Jusuf mogao da nekog degradira? S obzirom da se to odnosi na ostale suigrače na centarskim pozicijama, stvarno me zanima otkad je to Dino postao i selektor pa da bi on mogao znati Jusufov (negativni!) uticaj na suigrače? Pa kakav cirkus se pravi u vezi Jusufa od strane saveza, to je strašno..
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 10 dec 2014, 15:26

Clutch je napisao/la:Na stranu njegova cjelokupna izjava na koju je @Duke već reagovao i tu nemam šta za dodati, ali ovaj dio mi je posebno odzvonio kad sam ga čitao.

"Ako će dolazak Nurkića poremetiti hemiju koju ima naš tim i degradirati ono što rade Stipanović, Kikanović i eventualno Todić, to nećemo dopustiti. Ni jedan pojedinac, ma koliko kvalitetan bio, neće biti ispred nacionalnog tima i timskog duha koji je mnogo vredniji od pojedinca.
Pazite molim vas, Jusuf Nurkić će degradirati ono što rade Stipanović, Kikanović i eventualni Todić? Pa kakav je to bezobrazluk u savezu, naprosto ne mogu da vjerujem. Na koji način bi to Jusuf mogao da nekog degradira? S obzirom da se to odnosi na ostale suigrače na centarskim pozicijama, stvarno me zanima otkad je to Dino postao i selektor pa da bi on mogao znati Jusufov (negativni!) uticaj na suigrače? Pa kakav cirkus se pravi u vezi Jusufa od strane saveza, to je strašno..
ali hajmo ovako i odmah da naglasim da mi je stipanovic veoma simpatican igrac i da nemam ništa protiv njega!!!
znači jusuf koji je odbio slovence i umjesto da je prihvatio i tako sebi olakšao karijeru i zaigrao za jaču reprezentaciju za koju sada igra i koji je kao NBA igrač odgađao ugovor da bi igrao U20B prvenstvo će degradirati stipanovića koji je igrao za hrvatske mlade kategorije i koji se vratio u našu reprezentaciju kad je vidio da nema tamo mjesta!!!
a opet ponavljam da svaki koji se onako bori i ostavlja srce na parketu može imati samo moj respekt bez obzira na prijašnje izbore

ali haloooooooo koju poruku ti šalješ momcima koji tek treba da se odluće hoće li igrati za nas ili za neke druge reprezentacije :!: :!: :!:

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 10 dec 2014, 15:41

dino pokazuje ono što smo davno govorili o njemu, a pogotovo kada je došao za predsjednika saveza. čovjek da mu daš komad željeza on će ga raz*ebati.
nema potpisa

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 10 dec 2014, 15:45

Mozda nije trebao tako reci u javnost, ali sve sto je rekao, je istina. Igraci, pogotovo mladi kad smatraju da su iznad ekipe vise stete nego dobrog donesu u ekipu koliko god talenta imali. I treba se Juka malo spustit na zemlju, kad jedan Mirza moze biti dio ekipe mora i on.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.