Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Ramirez5
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Ramirez5 » 11 dec 2014, 22:06

Dragi moji "sapatnici" sa foruma. Svi vi koji Juku nazivate da nije "dozreo" i u tim komentarima se osjeca doza nekakve ljutnje na ovog momka. Kada se citaju vasi komentari dobije se dojam nekog balavca, a kada Juka razvaljuje pod kosem onda je BH masina, neki kazu zvijer. Bilo bi lijepo kada bi ako je moguce posjetite Fb stranicu KK Partizana iz dana kada jd Cedevita pobijedila Partizan u polufinalu ABA lige. Ono sto sam tih dana citao je sve u superlativu za naseg momka, cak su neki pisali da trebaju prodati oba centra a dovesti Juku. Zamislite sebe da ste djecak koji je poslije 8 razreda osnovne skole napustio svoju porodicu, svoju drzavu koja te nije prepoznala, da ste u februaru 2012 u Beogradu postali meta brojnih skauta. Da ste postali takav igrac zahvaljujuci Bogu i svom radu, da ste u ligi koja ne ferma nekakve Kosarkaske saveze i nakon svih tih situacija dodjete u zemlju rodjenja kojoj zelite pomoci, a imali ste i drugih prilika ui da onda na vama neko trenira strogocu. Pitajte se ko sta gubi a ko sta dobija ako se Jusuf ne odazove reprezentaciji. Ko ima pravo da trazi od momka da mora igrati po svaku cijenu pa ma sta bilo sa KS BiH. Ko je od nas potrosio bar jednu KMda bi gledao Juku. Ja jesam vise puta, gleda sam ga u Laktasima decembra 2013 koda su igrali protiv Igokee. Momak je po meni sasvim O.k.mozda je malo i do njega ali ne moze se njega svrstavati u rang momaka koji su povukli aplikaciju sa Drafta da se ne obrukaju. Da se razumijemo nisam za to da se i Jusuf treba moljakati da igra ako ne zeli ali sam ubijedjen da prema njemu treba imati respekta jer moze otpiliti repku a da nema posledica cak bi mozda u Denveru bili sretni zbog toga. Cijenim da bi bilo najbolje da Mirza kao kapiten organizuje veceru sa Jukom i Harunom, ali bez Konakovica i stave tacku na ovu pricu.

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 11 dec 2014, 22:27

Najveća tuga u svemu ovome je po meni što se sva komunikacija sukobljenih strana odvija putem FB statusa, twitova i naravno medija. Zar treba da nam se ponavljaju slučajevi Zukanović, Nurkić i drugi ubuduće. Ako ćemo probleme između igrača-Saveza-trenera preko medija rješavati, a ne lično i između četiri oka onda smo mi daleko od velikih reprezentacija. Umjesto Haruna što dopušta da se slučaj Nurkić spominje na press konferencijama i daje prostora Konakoviću koji ima najmanje prava da nešto pametuje bolje bi bilo da kaže da nemaju komentara jer žele to sa Jusufom završiti nasamo na obostrano zadovoljstvo i gotovo. A ovako samo Savez javno proziva, Jusuf normalno kontrira i ide to u nedogled, a Bogami EP je za manje od 9. mjeseci nema se previše vremena za prepucavanja. Nego preporučujem gospodinu Harunu da kupi prvom prilikom kartu za Ameriku posjeti Mirzu i Jusufa i da se ovo završi onako kako treba u interesu svih nas. Kriv je i Savez i Juka, ima nešto što se zove zajednička izjava sastavi se i izda saopćenje za javnost priznaju da je bilo grešaka, ako treba nek se i izvine ko treba i daj da završimo ovo. Ništa mi gore nego kad vidim na FB statuse sekretara, igrača svako svoju politiku vodi ko da su pale mrtve glave, a ne sitne greške. Mladost-ludost, inat Saveza dovoljno je vala više preko pola god. slušamo istu priču jedni krive Jusufa, on ljut na njih, ovi odgovaraju, Jusuf se poziva na patriotizam i samo treba da kakva sapunica nastane na osnovu ove priče. :roll:

Nadam se samo da će napokon pojaviti neka ličnost neko sa autoritetom u vidu košarkaškog Osima da preuzme incijativu i da se ova sapunica završi onako kako treba. Vala i Mirza ko kapiten bi trebao da malo preuzme odgovornost da i on zatraži kakav razgovor sa Harunom i Jusufom da se ovo napokon smiri. Jer ovako više ne ide pa ko da smo USA pa imamo košarkaša na bacanje, svaki igrač nam je vrijedan i svako ko misli da možemo bez Jusufa grdno se vara, ali isto tako očekujem da i Jusuf ako se ne završi ovo na miran način održi riječ i zaigra za nas na EP jer igra za državu, a ne za Savez. Ne mora ni progovoriti riječi sa Harunom i ostalim iz Saveza, tu su saigrači i Duško ima njih i to je to. ;)

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 11 dec 2014, 23:57

Da li se juka javio selektoru kad je napustio pripreme :?:

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 12 dec 2014, 07:16

Sve mi vise lici na malog seljacica koji ce da unisti ogroman talenat koji posjeduje. Ima nesto tako fkng iritantno u cjelokupnom svom ponasanju koje ne mogu bas definisati precizno.

Suti i radi kad dobijes poziv za repku izaberi da se odazoves ili ne. Prestani se k.rcii Bosanstvom i javljati po internetu. Sledeci put AKO dobijes koju minutu nemoj od sebe praviti pajaca, glumiti beka zabi se pod kos i radi posao koji spada u opis zadatak jednog centra.

Nicim nisi izgradio poziciju da ti sad vodis neki rat sa celnicima saveza. Uklopi se u sistem i tisu , imamo puno vecih zvijezda od tebe pa se ponasaju skromno , sute i pretrpe poneke stvari zbog viseg cilja. Bilo je BH repka prije tebe bit ce i poslije tebe,
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 dec 2014, 09:33

kimbo je napisao/la:Sve mi vise lici na malog seljacica koji ce da unisti ogroman talenat koji posjeduje. Ima nesto tako fkng iritantno u cjelokupnom svom ponasanju koje ne mogu bas definisati precizno.

Suti i radi kad dobijes poziv za repku izaberi da se odazoves ili ne. Prestani se k.rcii Bosanstvom i javljati po internetu. Sledeci put AKO dobijes koju minutu nemoj od sebe praviti pajaca, glumiti beka zabi se pod kos i radi posao koji spada u opis zadatak jednog centra.

Nicim nisi izgradio poziciju da ti sad vodis neki rat sa celnicima saveza. Uklopi se u sistem i tisu , imamo puno vecih zvijezda od tebe pa se ponasaju skromno , sute i pretrpe poneke stvari zbog viseg cilja. Bilo je BH repka prije tebe bit ce i poslije tebe,
Odavno nisam procitao post koji ga(Jusufa),po meni,preciznije opisuje.Posebno u prvoj recenici.No,svi imamo mane plus je on jos uvijek mlad,tako da ima vremena da sazrije,ali ako se to ne desi,tesko ce biti ista od njega.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 12 dec 2014, 09:46

Clutch je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la: mada licno imam osjecaj da ni on sam nema neki ekstra odnos sa Jukom, sto je opet cudno s obzirom da je Juka dosao u NBA.
I ja imam taj osjećaj..
+1

Gojko Cimirot
Anfernee "Penny" Hardaway #1

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 12 dec 2014, 10:28

i onda momak koji čita ovaj forum skonta "ma što bi se ja z.ajebavao umjesto da ljetujem jer će me i onako popljuvati", a vi isti će te za 2-3 godine kada jusuf bude harao NBA ligom kukati kako naša reprezentacija nema dovoljno kvalitetnih igrača, a da su neki od najboljih u europi, pa i na svijetu i neče da igraju za nas

dobro je meša selimović rekao

znam ja nas, j.ebo nas
:puke:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 12 dec 2014, 11:01

Kakav pljuvacki tekst na **** .ba , zanimljivo tako je to danas si nekome zvijezda a sutra ****. Tako je to u zivotu valjda :|

ali imam osjecaj da cete svi pojesti kolektivno **** kada Juka dodje
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

cikac
Kontakt:

Post Postao/la cikac » 12 dec 2014, 11:19

Zar je moguće da vi ne kontate da je Jukin status u reprezentaciji uslovljen potpisom za Beo Basket čiji je predstavnik za biH predsjednik košarkaškog saveza?

Potpuno isti scenarij i isti akteri koji su bili kada se Teletovića tjeralo da potpiše za KK Bosna.

Zar ne shvatate da momak nema nikakvog izbora osim da se pokuša opravdati u medijima ili da pristane na uslove koje mu nude?

A ovi što pišu Harun je super, a Dino Kifla lopov, to su najsmješnije neznalice. :lolno: :lolno: :lolno: :lolno:

Harun i Dino su jarani već 20-30 godina. Vjenčani su kumovi. Dino je ugurao Haruna na poziciju sekretara saveza (prije toga je ovaj vodio narodnjake u Hayat Production). Kasnije je Harun pomogao Dini da postane predsjednik saveza. Onda su skupa postavili svog trećeg najboljeg jarana Igora Stojanovića da bude direktor reprezntacije. Dino, Harun i Stojanović sjede svako veče, druže se i dogovaraju izvlačenje novaca kroz reprezentaciju i savez. Nikako ne može jedan biti dobar, a drugi da ne valja. Ili su obojica dobri ili obojica ne valjaju.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 12 dec 2014, 13:04

Iskreno, najviše bih voljela kad bi neko realan i objektivan napravio hronologiju događaja, ko je kad šta rekao, jer mi je ovo sve više i više nejasno. Mnogo je mjeseci prošlo, javnost zapravo ne zna u potpunosti ko je koga 'izigrao'; i bez previše informacija, ja samo mogu reći da mi ovo sad izgleda kao kad se dvoje posvađa pa dugo ne pričaju, a više se i ne sjećaju razloga. Naravno, ne kažem da je ovdje to slučaj, ali za ljude koji nisu dovoljno upućeni, ovo može izgledati kao bezdan ili nešto totalno bezazleno. Zbog toga i ovdje vidimo komentare koji odgovaraju objema stranama. Forumski 'insajderi' obično unaprijed pripadaju nekoj od strana i ne pišu u potpunosti argumentovano. Na osnovu nedovoljno utvrđenih argumenata (?) se piše svašta što često može biti kontraefekat.

Ja se samo nadam da će Juka slušati samo sebe i svoje srce, kako je to i uradio godinama ranije. Ljudi u savezu (svakom, ne samo KS) ma kako se zvali i ko oni bili, trebaju biti svjesni da su oni prolazni i da trebaju raditi za dobrobit države, a ne svojih porodica i rodbine. Nažalost, to često nije slučaj i zbog toga nam je sport ovako nisko.
nerminh74 je napisao/la: dobro je meša selimović rekao

znam ja nas, j... nas
Ispravka, kolega, ovo je rekao Hamdija Pozderac, no razumijemo se. :)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 12 dec 2014, 13:10

da li se NURKIC javio IVANOVICU kada je napustio pripreme to je kljucno pitanje :?:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 12 dec 2014, 13:11

BaDa12 je napisao/la:Iskreno, najviše bih voljela kad bi neko realan i objektivan napravio hronologiju događaja, ko je kad šta rekao, jer mi je ovo sve više i više nejasno. Mnogo je mjeseci prošlo, javnost zapravo ne zna u potpunosti ko je koga 'izigrao'; i bez previše informacija, ja samo mogu reći da mi ovo sad izgleda kao kad se dvoje posvađa pa dugo ne pričaju, a više se i ne sjećaju razloga. Naravno, ne kažem da je ovdje to slučaj, ali za ljude koji nisu dovoljno upućeni, ovo može izgledati kao bezdan ili nešto totalno bezazleno. Zbog toga i ovdje vidimo komentare koji odgovaraju objema stranama. Forumski 'insajderi' obično unaprijed pripadaju nekoj od strana i ne pišu u potpunosti argumentovano. Na osnovu nedovoljno utvrđenih argumenata (?) se piše svašta što često može biti kontraefekat.

Ja se samo nadam da će Juka slušati samo sebe i svoje srce, kako je to i uradio godinama ranije. Ljudi u savezu (svakom, ne samo KS) ma kako se zvali i ko oni bili, trebaju biti svjesni da su oni prolazni i da trebaju raditi za dobrobit države, a ne svojih porodica i rodbine. Nažalost, to često nije slučaj i zbog toga nam je sport ovako nisko.
nerminh74 je napisao/la: dobro je meša selimović rekao

znam ja nas, j... nas
Ispravka, kolega, ovo je rekao Hamdija Pozderac, no razumijemo se. :)

idi koju stranu unazad i ja sam ti citirao izjave KS BiH a zaguglaj jusufa i odgovor, pa sam skontaj

a jesi li 100% siguran za pozderca :?:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 12 dec 2014, 13:18

bordobijeli je napisao/la:da li se NURKIC javio IVANOVICU kada je napustio pripreme to je kljucno pitanje :?:

Šta biva ako se nije javio i eto otišao. Koja je sankcija koju propisuje/potpisuje Predsjednik KS BiH, nakon što je razmatrano po izjavi Saveza od 01.08.????

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 12 dec 2014, 13:24

Nermine, hvala, sve sam ja to čitala i pratila ranije, ali niko nikad nije transparentno rekao 100% sigurno: eto, bilo je to i to.
Sve nešto okolišaju, Juka uvrijeđen, savez ganja kazne jer se oni osjećaju uvrijeđenima i tako već pola godine. Zato napisah to gore.
Što se citata tiče, prišiva se Branku Ćopiću, ali na više mjesta sam pročitala da je to izjava Pozderca. Voljela bih naći stvarni korjen, ali to je jedino moguće vjerovatno negdje offline, internet je ipak pun dezinformacija.
:)

"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 12 dec 2014, 13:33

Ramirez5 je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:da li se NURKIC javio IVANOVICU kada je napustio pripreme to je kljucno pitanje :?:

Šta biva ako se nije javio i eto otišao. Koja je sankcija koju propisuje/potpisuje Predsjednik KS BiH, nakon što je razmatrano po izjavi Saveza od 01.08.????
koliko znam otisao je nije se javljao dva dana tek poslije je poslao neke nalaze iz Zagreba nije prihvatio da ga pregledaju nasi doktori . poslije tog je doslo pismo celnika saveza gdje su kritikovali Nurkica ,e sad zbog cega se ovo sve dsilo i zasto je on otisao to je veliki upitnik . mislim da bi ovo Dusko Ivanovic najlakse trebao rijesiti s Jukom on je selektor da porazgovaraju i to je to ,on ce da bude u ekipi koju dusko vodi s njim ce suradjivati a ne s konakovicem i harunom s njima nemora ni pricati bitno je da se slaze s ekipom i trenerom . e sad je pitanje koliko autoritet kao sto je ivanovic zeli pricati s nekim ko je otisao s priprema a nije s javio

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 12 dec 2014, 13:47

bordobijeli je napisao/la:
Ramirez5 je napisao/la:

koliko znam otisao je nije se javljao dva dana tek poslije je poslao neke nalaze iz Zagreba nije prihvatio da ga pregledaju nasi doktori . poslije tog je doslo pismo celnika saveza gdje su kritikovali Nurkica ,e sad zbog cega se ovo sve dsilo i zasto je on otisao to je veliki upitnik . mislim da bi ovo Dusko Ivanovic najlakse trebao rijesiti s Jukom on je selektor da porazgovaraju i to je to ,on ce da bude u ekipi koju dusko vodi s njim ce suradjivati a ne s konakovicem i harunom s njima nemora ni pricati bitno je da se slaze s ekipom i trenerom . e sad je pitanje koliko autoritet kao sto je ivanovic zeli pricati s nekim ko je otisao s priprema a nije s javio
Pa dobro, obzirom da je Ivanović selektor i da je on taj koji "slaže kockice" kako bi mozaik najljepše izgledao. Ako se eventualno Juka ne ukapa u taj mozaik pa nije Bogom dato da mora biti i pozvan i igrati. Mene kao nekog laika zanima i muči sljedeće pitanje: kako je omguće da "preko noći od izričitog dobrovoljca dobijete dezertera" kako se momka želi prikazati, posebno i ovaj članak **** mi se lično ne dopada ali ga nike ne potpisuje.

Autor ovog članka sebi dopušta ovakav komentar to je sramota pa se valjda zbog toga nije ni potpisao. "Za dobro svima, loptica bi se trebala spustiti. Nurkić je pogriješio i ne treba ''pravdu tjerati'' razbacujući izjave po portalima. Sportski profesionalac drukčije rješava probleme. Pogriješio je i tek kad to shvati, izvini se saigračima i navijačima, bit će prostora da se krene dalje. Dotad, gledat ćemo ga samo u sitne sate, na Eurobasketu - nećemo. "

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 12 dec 2014, 22:19

@Bada, to je rekao Branko Copic. :)
Sport je lijek za tijelo i duh.

Ibrahim

Post Postao/la Ibrahim » 13 dec 2014, 06:40

Svaki sportista bio to fudbaler, kosarkas, rukometas, teniser koji IZ BILO KOG RAZLOGA ne zeli da igra za svoju zemlju je balega smrdljiva. Ovaj mali napuhani medjed glumi zvijezdu i vec bi da naredjuje, da dolazi i odlazi kad hoce, da proziva koga i kako hoce - a juce poceo igrati. Onda su rahmetli Kindze, Kicanovic, Divac, Radja, pokojni Drazen, Mirza Teletovice, trebali i trebaju samarati sve oko sebe. Moze on iz sela, ali nikako selo iz njega. Sve dok ne zaigra, zanima me isto kao Dikembe Mutombo.
http://www.youtube.com/watch?v=CTezUnBzuuA

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 13 dec 2014, 07:30

Smiješno je kriviti momka za bilo šta dok su na drugoj strani ovi ublehaši, koji vode neke svoje privatne ratove po pressicama.

Nadam se da će Nurkić na kraju igrati na Eurobasketu, ali da sam na njegovom mjestu tražio bih kontakt samo sa selektorom i maksimalno izbjegavao ove već pomenute.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 13 dec 2014, 14:04

slika
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.