FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Nama bi najjace pojacanje bili produzenje ugovora sa Radovcem.Valjda ce do pocetka priprema i to biti rijeseno.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Evo prilike da se dovede Torres, Chelsea ga daje dzaba 
Re: Odg: FK Sarajevo
Ma imamo napadaca previse.Da bez veze sjedi na klupi.
Jel moguce da uzmemo rezervnog golmana Sevilje ...jel amidza vlasnik Sevilje ..
nijePitar6785 je napisao/la:Jel moguce da uzmemo rezervnog golmana Sevilje ...jel amidza vlasnik Sevilje ..
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
"Kelava ekskluzivno: Treba sjesti za stol i vidjeti šta je najbolje
Ovih dana mediji u Bosni i Hercegovini prenijeli su informaciju kako bi nekadašnji golman Dinama i Udinesea, a danas član Carpija, Ivan Kelava od januara mogao biti stanovnik Koševa.
Golman koji ima 26 godina i koji je sa Dinamom osvojio pet titula prvaka i četiri hrvatska Kupa u ekskluzivnom intervjuu rekao je da još uvijek ništa ne zna od eventualnom dolasku na Koševo.
''Iskreno ja zaista ništa ne znam o tome. Čuo sam neke priče ali vjerujte da ja još nisam razgovarao o tome. Ja imam agenta koji vodi brigu o mojim transferima, a on mi još uvijek ništa nije rekao u vezi pregovora sa Sarajevom''.
Kelava koji je na posudbi u Carpiju ne nalazi se u prvom planu trenera Udinesea, Andrea Stramaccioni , i evidentno je da će u januaru raskinuti ugovor sa klubom iz Udina. Kako kaže upoznat je sa činjenicom da je Vincent Tan preuzeo Sarajevo, i sa ambicijama koje ima Bordo klub, ali da će ukoliko dođe do pregovora oko prelaska u Sarajevo dobro razmisliti i sagledati sve činjenice prije nego donese konačnu odluku.
''Sigurno da sam upoznat sa činjenicom da je vlasnik Cardiffa preuzeo i Sarajevo. To je odjeknulo kako u Hrvatskoj tako i ovdje u Italiji. Sigurno je da Sarajevo ima visoke ambicije i planove i da se radi o ozbiljnom projektu. Međutim ponavljam još jedanput ja zaista sa svojim agentom nisam razgovarao o dolaku u Sarajevo niti bilo šta na tu temu, ali ukoliko dođe do razgovora treba sjesti za stol i dobro vidjeti kakvu odluku donijeti'' izjavio je Ivan Kelava.
Ovih dana mediji u Bosni i Hercegovini prenijeli su informaciju kako bi nekadašnji golman Dinama i Udinesea, a danas član Carpija, Ivan Kelava od januara mogao biti stanovnik Koševa.
Golman koji ima 26 godina i koji je sa Dinamom osvojio pet titula prvaka i četiri hrvatska Kupa u ekskluzivnom intervjuu rekao je da još uvijek ništa ne zna od eventualnom dolasku na Koševo.
''Iskreno ja zaista ništa ne znam o tome. Čuo sam neke priče ali vjerujte da ja još nisam razgovarao o tome. Ja imam agenta koji vodi brigu o mojim transferima, a on mi još uvijek ništa nije rekao u vezi pregovora sa Sarajevom''.
Kelava koji je na posudbi u Carpiju ne nalazi se u prvom planu trenera Udinesea, Andrea Stramaccioni , i evidentno je da će u januaru raskinuti ugovor sa klubom iz Udina. Kako kaže upoznat je sa činjenicom da je Vincent Tan preuzeo Sarajevo, i sa ambicijama koje ima Bordo klub, ali da će ukoliko dođe do pregovora oko prelaska u Sarajevo dobro razmisliti i sagledati sve činjenice prije nego donese konačnu odluku.
''Sigurno da sam upoznat sa činjenicom da je vlasnik Cardiffa preuzeo i Sarajevo. To je odjeknulo kako u Hrvatskoj tako i ovdje u Italiji. Sigurno je da Sarajevo ima visoke ambicije i planove i da se radi o ozbiljnom projektu. Međutim ponavljam još jedanput ja zaista sa svojim agentom nisam razgovarao o dolaku u Sarajevo niti bilo šta na tu temu, ali ukoliko dođe do razgovora treba sjesti za stol i dobro vidjeti kakvu odluku donijeti'' izjavio je Ivan Kelava.
Na Koševu još iščekuju epilog pregovora s kanadskim reprezentativcem Milošem Borjanom (ugovorom vezan za bugarski Ludogorec) i hrvatskim internacionalcem Ivanom Kelavom (Udineze, na posudbi Karpiju), koji su potencijalna rješenja za gol Fudbalskog kluba Sarajevo.
Istina, sportski direktor bordo kluba Abdulah Ibraković rekao nam je kako su kontaktirali još nekoliko čuvara mreže, ali da su Borjan i Kelava glavni kandidati.
- Već sada se želimo pripremiti za nastupe u Evropi, jer smo sigurni da ćemo izboriti nastup na međunarodnoj sceni. Naravno, naša želja je naslov prvaka. Zato želimo angažirati golmana internacionalnog iskustva – kaže Ibraković.
U koševskom premijerligašu znaju kakav profil golmana traže.
- Analizom nastupa u jesenjem dijelu sezone ustanovili smo da smo većinu golova primili nakon prekida. Zbog toga želimo dovesti visokog golmana, koji bi bio neprikosnoven u svom petercu – ističe Ibraković.
S druge strane, za sada nema odlazaka iz drugoplasirane ekipe u prvom dijelu prvenstva.
- Naša je sreća da ne moramo po svaku cijenu prodavati fudbalere, jer imamo stabilnu finansijsku situaciju. Nekoliko inozemnih klubova zainteresirano je za Miloša Stojčeva, Harisa Duljevića, Samira Radovca... ali nećemo žuriti. Sačekat ćemo pravu ponudu – poručuje Ibraković.

Istina, sportski direktor bordo kluba Abdulah Ibraković rekao nam je kako su kontaktirali još nekoliko čuvara mreže, ali da su Borjan i Kelava glavni kandidati.
- Već sada se želimo pripremiti za nastupe u Evropi, jer smo sigurni da ćemo izboriti nastup na međunarodnoj sceni. Naravno, naša želja je naslov prvaka. Zato želimo angažirati golmana internacionalnog iskustva – kaže Ibraković.
- Analizom nastupa u jesenjem dijelu sezone ustanovili smo da smo većinu golova primili nakon prekida. Zbog toga želimo dovesti visokog golmana, koji bi bio neprikosnoven u svom petercu – ističe Ibraković.
S druge strane, za sada nema odlazaka iz drugoplasirane ekipe u prvom dijelu prvenstva.
- Naša je sreća da ne moramo po svaku cijenu prodavati fudbalere, jer imamo stabilnu finansijsku situaciju. Nekoliko inozemnih klubova zainteresirano je za Miloša Stojčeva, Harisa Duljevića, Samira Radovca... ali nećemo žuriti. Sačekat ćemo pravu ponudu – poručuje Ibraković.
-
lafomamone
- Kontakt:
hvala, mi Imamo boljeg od njega 
Danas petak,baš me intetesuje, koju ce danas informaciju tariguz izbaciti njihovih izvora.
Mislim da je ovo prilika da prodamo Stojceva, ukoliko bi Said dosao.. a sigurno da bi tom prodajom mogli pokriti neke trosko za Guzu.. Nzm, Stojcev je generalno bio los ove polusezone, sebican, 4 poteza viska.. ako ima sanse da se proda za neke fine pare, ja bih ga pustioo..Benko je napisao/la:Na Koševu još iščekuju epilog pregovora s kanadskim reprezentativcem Milošem Borjanom (ugovorom vezan za bugarski Ludogorec) i hrvatskim internacionalcem Ivanom Kelavom (Udineze, na posudbi Karpiju), koji su potencijalna rješenja za gol Fudbalskog kluba Sarajevo.
- Naša je sreća da ne moramo po svaku cijenu prodavati fudbalere, jer imamo stabilnu finansijsku situaciju. Nekoliko inozemnih klubova zainteresirano je za Miloša Stojčeva, Harisa Duljevića, Samira Radovca... ali nećemo žuriti. Sačekat ćemo pravu ponudu – poručuje Ibraković.![]()

I opleti dosta za ove Lige,a naljeto kapitalca u odbrani dovesti i to je to
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Citam Josip Simunic blizu potpisa za Listicu.On i Pandza strasan stoperski par.Navodno zele i Rukavinu na posudbu dovesti.Dovode nekog Brazilca,strasno se pojacavaju.Bice zestoka borba za titulu.
- franklampard8
- Kontakt:
Vrlo jednostavno, mi cemo se bolje pojacati i kraj price.amypitar je napisao/la:Citam Josip Simunic blizu potpisa za Listicu.On i Pandza strasan stoperski par.Navodno zele i Rukavinu na posudbu dovesti.Dovode nekog Brazilca,strasno se pojacavaju.Bice zestoka borba za titulu.
1946
-
Sarajevo22
- Kontakt:
ovo i mene interesuje jel neko ostvario popust na green oil
Cisto sumnnjam da ce Simunic preci u Listicu... Prije ce se on oprostiti od fudbala, neg igrati kod nas.. A za Rukavinu je bila prica da ce nas pojacati, pa ono zavrsi da ne zeli igrati u BiH? tako nekako ako se sjecam dobro...
Jedino sto mogu jest da dovedu par brazilaca, oni to inace dobro rade, a ovo ostalo, mislim da smo tu u prednosti..
Nasa najveca prednost je Meho Kodro i pozitivna atmosfera u ekipi, ako to tako i ostane, i ako je Meho ODLICAN motivator, mislim da smo mi daleko u prednosti...
Jedino sto mogu jest da dovedu par brazilaca, oni to inace dobro rade, a ovo ostalo, mislim da smo tu u prednosti..
Nasa najveca prednost je Meho Kodro i pozitivna atmosfera u ekipi, ako to tako i ostane, i ako je Meho ODLICAN motivator, mislim da smo mi daleko u prednosti...
- franklampard8
- Kontakt:
Ne treba prerano davati sudove. Sve je moguce. Ipak su Siroki i Dinamo blizi kolektici nego mi i Dinamo. Ne vidim razlog zasto im ne bi posudili Rukavinu kad vec mogu Zakarica. I zasto ne bi dali Simunica da pomogne Sirokom.Zip je napisao/la:Cisto sumnnjam da ce Simunic preci u Listicu... Prije ce se on oprostiti od fudbala, neg igrati kod nas.. A za Rukavinu je bila prica da ce nas pojacati, pa ono zavrsi da ne zeli igrati u BiH? tako nekako ako se sjecam dobro...
1946
Zip je napisao/la:Cisto sumnnjam da ce Simunic preci u Listicu... Prije ce se on oprostiti od fudbala, neg igrati kod nas.. A za Rukavinu je bila prica da ce nas pojacati, pa ono zavrsi da ne zeli igrati u BiH? tako nekako ako se sjecam dobro...
Josip Šimunić novo pojačanje Širokog Brijega?
Josip Šimunić neće ove zime završiti igračku karijeru. Kapetan Dinama razmišlja o odlasku u Široki Brijeg, gdje bi odigrao još jednu sezonu.
”Sa Šimunićem sam dobar prijatelj, baš smo se nedavno vidjeli, pozdravili se. Jako ga cijenim kao igrača i kao čovjeka. Bili bismo itekako počašćeni da dođe u naš klub, u naš kraj” rekao je predsjednik Širokog Zlatan Mijo Jelić.
Šimunić više nije u igračkim planovima Zorana Mamića, vratio se Taravel, tu su Šimunović, Sigali, a vratit će se i Addy. Iako je Joe, vjerojatno, bio bolji igrač nego što će navedeni stoperi ikad biti, ovogodišnji kiksovi su ga udaljili iz prve momčadi.
No Joe kao Joe, ponosan i prkosan, ne želi završiti karijeru. Niti klupsku, ali niti reprezentativnu! Želi se dobro spremiti kako bi zaigrao barem još jednu utakmicu za Hrvatsku.
”Kod nas bi imao idealne uvjete pripremiti se za povratak u reprezentaciju, a istodobno bi nam pomogao da osvojimo naslov i zaigramo u Europi. Ove sezone imamo samo jedan poraz, i to od autsajdera. Jedino moramo vidjeti može li se Šimunić uklopiti u naše financijske okvire” kaže Jelić.
Odlazak u Široki Brijeg bio bi Šimunićev odličan potez. U Hercegovini ga izuzetno vole i cijene, za njih je Šimunić primjer kako se voli i odnosi prema domovini.
Nema sumnje da bi se na stadionu Pecara tražila ulaznica više. Kao što nema sumnje da bi profitirao i Široki. Osim igračkoga, klub bi dobio velik marketinški “poguranac”.
”Kako ne bi mogao igrati? Ako može igrati u Dinamu, može i u Širokom Brijegu” zaključio je Mijo Jelić, koji se veseli samo na spomen o “koaliciji” Šimunić – Široki, koja je, tako kažu, gotovo sve sigurnija.
pa ako je tako, onda mi imamo Benku, svakako mu je on trpao golove dok je igrao protiv Dinamaamypitar je napisao/la:Zip je napisao/la:Cisto sumnnjam da ce Simunic preci u Listicu... Prije ce se on oprostiti od fudbala, neg igrati kod nas.. A za Rukavinu je bila prica da ce nas pojacati, pa ono zavrsi da ne zeli igrati u BiH? tako nekako ako se sjecam dobro...
Josip Šimunić novo pojačanje Širokog Brijega?
Josip Šimunić neće ove zime završiti igračku karijeru. Kapetan Dinama razmišlja o odlasku u Široki Brijeg, gdje bi odigrao još jednu sezonu.
”Sa Šimunićem sam dobar prijatelj, baš smo se nedavno vidjeli, pozdravili se. Jako ga cijenim kao igrača i kao čovjeka. Bili bismo itekako počašćeni da dođe u naš klub, u naš kraj” rekao je predsjednik Širokog Zlatan Mijo Jelić.
Šimunić više nije u igračkim planovima Zorana Mamića, vratio se Taravel, tu su Šimunović, Sigali, a vratit će se i Addy. Iako je Joe, vjerojatno, bio bolji igrač nego što će navedeni stoperi ikad biti, ovogodišnji kiksovi su ga udaljili iz prve momčadi.
No Joe kao Joe, ponosan i prkosan, ne želi završiti karijeru. Niti klupsku, ali niti reprezentativnu! Želi se dobro spremiti kako bi zaigrao barem još jednu utakmicu za Hrvatsku.
”Kod nas bi imao idealne uvjete pripremiti se za povratak u reprezentaciju, a istodobno bi nam pomogao da osvojimo naslov i zaigramo u Europi. Ove sezone imamo samo jedan poraz, i to od autsajdera. Jedino moramo vidjeti može li se Šimunić uklopiti u naše financijske okvire” kaže Jelić.
Odlazak u Široki Brijeg bio bi Šimunićev odličan potez. U Hercegovini ga izuzetno vole i cijene, za njih je Šimunić primjer kako se voli i odnosi prema domovini.
Nema sumnje da bi se na stadionu Pecara tražila ulaznica više. Kao što nema sumnje da bi profitirao i Široki. Osim igračkoga, klub bi dobio velik marketinški “poguranac”.
”Kako ne bi mogao igrati? Ako može igrati u Dinamu, može i u Širokom Brijegu” zaključio je Mijo Jelić, koji se veseli samo na spomen o “koaliciji” Šimunić – Široki, koja je, tako kažu, gotovo sve sigurnija.
Al sad fkt steta sto nam je ovakva liga kakva jeste.. Spominju se ovakva pojacanja nama Misimovic, njima Rukavina i Simunic.. i mi imamo ligu 16... stetaa, jer bi sigurno imali kvalitetniju ligu od nasih susjeda.. kad kazem kvalitetniju, mislim da bi bilo sigurno 4-5-6 ekipa koje su tu negjde, dok kod susjeda je to u vrh glave 2 ekipe..
Njima Simunic i Rukavina, a nama Benko i Misimovic i Said
- firefirefirely
- Kontakt:
I daj zip covjece informisi se bar sekundu, vec nekih 10 dana ima kako je izjavio da ne zeli trenutno na balkan, mozda za 2,3 godine.. A realno, sta ce vam sa 35 godina (pod uslovom da kvalitet ekipe i lige eksponencijalno raste u naredne 3 godine )"Što se tiče Crvene zvezde, od malih nogu sam zvjezdaš i navijam za Crvenu zvezdu. Imao sam kontakt s njihovim generalnim sekretarom Zvezdanom Terzićem. Međutim, nismo ništa konkretno pričali. Dopisivali smo se SMS porukama, u kojima me pitao da li bih imao želju i ništa više... Pričao sam i sa funkcionerima Sarajeva Abdulahom Ibrakovićem i Dinom Selimovićem u Minhenu. Konkretno, popričali smo sasvim normalno. Pitali su me postoji li mogućnost da dođem u FK Sarajevo. I jednima i drugima sam jasno kazao da su moji trenutni planovi vezani za nešto drugo. Isto tako, rekao sam im i ko zna šta će biti za godinu, dvije, tri... Možda tada i dođem u Sarajevo ili Zvezdu", naglasio je Misimović.
Nisam rekao da ce doci, znam sta je decko rekao.. i nije realno da dodje, al ja pricam na osnovu spekulacija kakvu bi ekipu imali i kakav bi to derbi bio s tim igracima..firefirefirely je napisao/la:I daj zip covjece informisi se bar sekundu, vec nekih 10 dana ima kako je izjavio da ne zeli trenutno na balkan, mozda za 2,3 godine.. A realno, sta ce vam sa 35 godina (pod uslovom da kvalitet ekipe i lige eksponencijalno raste u naredne 3 godine )"Što se tiče Crvene zvezde, od malih nogu sam zvjezdaš i navijam za Crvenu zvezdu. Imao sam kontakt s njihovim generalnim sekretarom Zvezdanom Terzićem. Međutim, nismo ništa konkretno pričali. Dopisivali smo se SMS porukama, u kojima me pitao da li bih imao želju i ništa više... Pričao sam i sa funkcionerima Sarajeva Abdulahom Ibrakovićem i Dinom Selimovićem u Minhenu. Konkretno, popričali smo sasvim normalno. Pitali su me postoji li mogućnost da dođem u FK Sarajevo. I jednima i drugima sam jasno kazao da su moji trenutni planovi vezani za nešto drugo. Isto tako, rekao sam im i ko zna šta će biti za godinu, dvije, tri... Možda tada i dođem u Sarajevo ili Zvezdu", naglasio je Misimović.
Znam mnogo informacija, i informisan sam vjerovatno puno vise nego sto ti mislis..
a i opusti se drug, duga je pauzaa
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], HordasFks, RaymondRed, ristagrad i 29 gostiju.