Koga nakon Sušića?
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Koga nakon Sušića?
Svako treba podrzavat novog selektora u pocetku, i Fanaticosi i svi ostali navijaci. Pa taman taj novi bio Igor Stimac.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Ja cu ga podrzavati ko sto sam i Safeta sve dok ne pocne izvoditi takticke akrobacije ko protiv Nigerije pa ovamo.Cartman je napisao/la:Svako treba podrzavat novog selektora u pocetku, i Fanaticosi i svi ostali navijaci. Pa taman taj novi bio Igor Stimac.

I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Naravno. I ja sam Safeta podrzavao sve do utakmice protiv Katara. Znaci 4 utakmice. Dovoljno mi je bilo da vidim s kim imamo posla.soccerfan je napisao/la:Ja cu ga podrzavati ko sto sam i Safeta sve dok ne pocne izvoditi takticke akrobacije ko protiv Nigerije pa ovamo.Cartman je napisao/la:Svako treba podrzavat novog selektora u pocetku, i Fanaticosi i svi ostali navijaci. Pa taman taj novi bio Igor Stimac.

Evo post koji to dokazuje:
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... 02#p572202" onclick="window.open(this.href);return false;Dosad sam ga podrzavo, ali sta je previse, previse je. Odigrali smo 4 utakmice, 3 katastrofalne i jednu solidnu. Nema nikakve igre, sistema, ideje, borbe. Ama bas nicega. Nema se sta cekat, treba Susicu dat otkaz sto prije. Probat dovest Vahu, ako ne moze, dat povjerenje Amaru Osimu pa sta bude. Siguran sam da ce bit bolje od ove lakrdije. Ako ima obraza, i sam ce predat ostavku. Iskreno, ne gine nam blamaza protiv Luksemburga sa ovakvom igrom.
SRAMOTA.

Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 12 dec 2014, 20:15, ukupno mijenjano 1 put.
Pametnom čovjeku ne treba mnogo da shvati o čemu se radi.Goalgetter je napisao/la:Magath: BiH je nesto pogresno uradila u ovim kvalifikacijama, ne znam tacno o cemu se radi, ali zele da ih ja odvedem na Europsko. Nije bilo vidljivo za mene da savez zele nekakve promjene, dobio sam utisak da ja sad trebam taj biti, koji ce sranje koje je napravljeno, ocisti u roku od par sedmica, i da se nastavi opet po starom kako se dosad radilo, a to je po meni pogresan put. Ali tako stvari ne idu, to je duzi proces i zato sam odbio ponudu.
Istina je da se kod nas, kao i uvijek, taži osoba za gašenje požara. Ne traži se dugoročna opcija, mada je realno i nema među postojećim kandidatima. Međutim, za to djelimičnu krivicu snosi N/FSBiH zbog retardiranog ugovora kojim su počastili Sušića.
Gledaj ti samo kriterija za izbor selektora (respektabilna karijera, autoritet u svlačionici...), tačno k'o da su ih djeca sastavljala.

Bio sam protiv Barbareza ali s obzirom sta nam je ostalo u izbor mislim da je mozda najbezbolnije ako ne najbolje rjesenje. Ovo su osnovni argumenti
- Kompletnu fudbalsku karijeru je odradio u Njemackoj sto je sigurno moralo imati puno odraza na njega u smislu discipline i rada. Dakle nema balkanskog mentaliteta tipa lako cemo, nema mesetarenja sa menadzerima i novinarima, lokalne suplje i neprofesionalizma (kontra svi ostali)
- Iako nije dokazan na trenerskom poslu neznaci da nezna posao. Uostalom to se puno puta pokazalo u primjerima tipa Klinsman ili Klopp (oba su takodjer proizvod Njemacke skole fudbala) a koji su uronili u odgovorne trenerske pozicije bez imalo trenerskog iskustva a sa puno uspjeha. Sve to u kontrastu na trenere koji su dokazano bez uspjeha (kontra Faruk i Mesa)
- Nije iz stare skole fudbala (kontra Mesa, Baka, Faruk)
- Nedvojbeno je najpopularniji od svih opcija a i licno se poznaje sa dosta standardnih reprezentativaca sto mora imati pozitivan odraz na atmosferu u reprezentaciji (kontra Faruk, Stimac)
- Upravo zbog cinjenice da je dijasporac, pozitivan je primjer svim potencijalnim reprezentativcima koje imamo po svijetu a koje valja loviti. Koliko god se trudili da dignemo nivo lokalne lige cinjenica je da 90% reprezentacije se popunjava is drugih evropskih liga i fudbalskih akademija van BiH (bojim se da bi moglo biti kontra Osim)
- Ima pozitivan stav prema buducnosti reprezentacije i nedvojbenu lojalnost (kontra Rajevac)
- Kompletnu fudbalsku karijeru je odradio u Njemackoj sto je sigurno moralo imati puno odraza na njega u smislu discipline i rada. Dakle nema balkanskog mentaliteta tipa lako cemo, nema mesetarenja sa menadzerima i novinarima, lokalne suplje i neprofesionalizma (kontra svi ostali)
- Iako nije dokazan na trenerskom poslu neznaci da nezna posao. Uostalom to se puno puta pokazalo u primjerima tipa Klinsman ili Klopp (oba su takodjer proizvod Njemacke skole fudbala) a koji su uronili u odgovorne trenerske pozicije bez imalo trenerskog iskustva a sa puno uspjeha. Sve to u kontrastu na trenere koji su dokazano bez uspjeha (kontra Faruk i Mesa)
- Nije iz stare skole fudbala (kontra Mesa, Baka, Faruk)
- Nedvojbeno je najpopularniji od svih opcija a i licno se poznaje sa dosta standardnih reprezentativaca sto mora imati pozitivan odraz na atmosferu u reprezentaciji (kontra Faruk, Stimac)
- Upravo zbog cinjenice da je dijasporac, pozitivan je primjer svim potencijalnim reprezentativcima koje imamo po svijetu a koje valja loviti. Koliko god se trudili da dignemo nivo lokalne lige cinjenica je da 90% reprezentacije se popunjava is drugih evropskih liga i fudbalskih akademija van BiH (bojim se da bi moglo biti kontra Osim)
- Ima pozitivan stav prema buducnosti reprezentacije i nedvojbenu lojalnost (kontra Rajevac)
-
Sve je to bila predstava, show program, kao i sa Vahom, otpocetka se znalo da Magath nece prihvatiti uslove, niti bi oni prihvatili Magatha.
Upravo tako.Vaha je na početku rekao da neće biti selektor a savez je samo raji bacao pjesak u oči. Cak štaviše mislim da se ime selektora znalo čim se Safetu dao otkaz. Nasi hoće nekog labilnog karaktera, nikakav Vahid,Magath kod njih ne dolaze u obzir.Već sam jednom rekao da iole ozbiljno čovjek koji ima bilo kakvu drugu ponudu ne bi prihvatio ulogu selektora reprezentacije u stanju u kakvom se trenutno nalazi ova naša.SjeverniVjetar je napisao/la:Sve je to bila predstava, show program, kao i sa Vahom, otpocetka se znalo da Magath nece prihvatiti uslove, niti bi oni prihvatili Magatha.
#Miske institucijo!!!!!
Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.
od mora do Save
od Drine do Une.
Ma znali smo svi da će biti zaj.... pronaci adekvatnog trenera, izuzmemo li tu opciju Vahe za kojeg se opet znalo da ce tesko doci, hvatali smo se za tu slamku, ali bila je pretanka. Znamo svi da su i Srbija i Hrvatska imale i imaju problema da pronadju adekvatnog trenera, Srbija se jos pati, a imaju mozda kvalitetniju ekipu i od nas i od Hrvatske. Ne vidim po čemu je Niko Kovač kvalitetniji od recimo Sergeja Barbareza?? Ko god da bude, mislim da necemo ni blizu biti strpljivi kao sto su to recimo Hrvati bili sa Nikom, i evo lik sada uistinu napravio dobru i uigranu ekipu. Karakter, pamet, ambicioznost = Sergej Barbarez, a nije kraj svijeta ni da bude Mesa. Baka ba dosta je bilo 

Sinoć sam prećero, ha bile neke trebe pa se popele na stolove :D
- DragonGirl
- Kontakt:
Vedo

- Magath je strašan, jako dobar trener, ali nije za naš ambijent, za ovu situaciju. Treba nam neko ko poznaje stanje kod nas. Svi kandidati su kvalificirani. Ne bih o simpatijama. Ja bih samo poručio da nam treba selektor za Francusku, za Evropsko, a ne za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Daj da pokušamo ostvariti podvig, a ja vjerujem da je to moguće. Ako već sada budemo dobili pravo rješenje, ako s medijima i navijačima povratimo atmosferu iz prošlih kvalifikacija vjerujem u podvig.
U ovom tekstu ima istine sigurno.
Sinan Sinanović
Osam minuta smo vec u novom danu. Petak je. Proslo je nekoliko sati od sjednice Izbrsnog odbora NSBiH koja je danima najavljivana na kojoj se trebao izabrati novi selektor. Samo su neupuceni vjerovali da cemo u Kristalu,gdje je pao Safet Susic, dobiti njegovog nasljednika.
Sve je ovo farsa, cirkus, predstava... Mozda vas je cudila naslovnica jubilarnog broj SPORTA, na kojoj nema nista o sapunici oko selektora. Zasto bi "prljali" svecarski broj provid nom rezijom nekoliko mocnika iz NSBiH koji su,umjesto struke vijecali i nisu nista zakljucili. Sto ce se to promjeniti u cetrdesetak sati do nove sjednice nogometne vlade koja je zakazana za subotu. Osim sto ce menadzersko mesetarski lobi pojacati pritisak na clanove Komisije koja treba nogometnoj vladi ponuditi samo dva imena.
Zasto celnici NSBiH javnost i navijace vuce za nos. Zasto su presutili zakljucak da je iz dalje trke eliminisan Sergej Baebarez, koji je zelja brojnih navijaca BiH. Po kojim kriterijima je Sergej zaustavljen, a podrsku dobili neki koji su vec imali priliku voditi bh tim a da nisu ni do baraza dohvatili. Kakva se poruka salje navijacima i igracima ako se eliminisalo Barbareza, a za "subotnje finale" ostavilo jednog od kandidata zbog kojeg glavni igraci nisu zeljeli igrati, jer je reprezentaciju sa svojim saradnicima pretvorio u trgovacko drustvo.
Gospodo iz NSBiH predsjednici i dopredsjednici otkud vam pravo ako,osim Darka Ljubojevica, nemate nikakav pedigre da odlucujete o sudbini reprezentacije. Nemate mandat poigravati se i trgovati za sitne interese. Koji Stimac, kakav Rajevac... Vi mozete odlucivati o budzetu koji mozete odvojiti za selektora i njegov strucni stab a nikako o struci. Zato niste kompetentni! Ako to pitanje niste prepustili strucnjacima, poput Mirse Fazlagica, Franje Dzidica, Rade Jovicica Fuada Muzurovica, Mise Smajlovica, Ivice Osima, Envera Marica, Envera Hadziabdica,Predraga Pasica, onda ste mogli poslusati glas naroda. Tako bi svu odgovornost skinuli sa sebe.
Nemate puno vremena. Greska u odabiru moze donijeti dugorocne posljedice. I po vas. Dezurnog krivca vise nema. Safet Susic je proslost Sada ste vi ma redu. Vaha, Dusko, Magat vam nisu odgovarali, makar ste pravili predstavu od pregovora. Sergej,Mesa, Faruk, Stimac, Rajevac,Osim, Baka navodno su jos u igri mada je procurilo da su u "finale" prosli Baka Sliskovic i Mesa Bazdarevic. Dokle ce NSBiH biti socijalna ustanova. Bazdarevic selektor, Barbarez asistent. Ne zvuci tako lose... Naprotiv. Hadzibegic direktor reprezentacije. Nije nemoguca varijanta. Sta s Amarom kojem su pojedinci u NSBiH obecali reprezentaciju? Kako izaci na oci Ivici koji je zaduzio nas nogomet, spasio nas od sankcija, poturio ledja kad je bilo najpotrebnije...
Sinan Sinanović
Osam minuta smo vec u novom danu. Petak je. Proslo je nekoliko sati od sjednice Izbrsnog odbora NSBiH koja je danima najavljivana na kojoj se trebao izabrati novi selektor. Samo su neupuceni vjerovali da cemo u Kristalu,gdje je pao Safet Susic, dobiti njegovog nasljednika.
Sve je ovo farsa, cirkus, predstava... Mozda vas je cudila naslovnica jubilarnog broj SPORTA, na kojoj nema nista o sapunici oko selektora. Zasto bi "prljali" svecarski broj provid nom rezijom nekoliko mocnika iz NSBiH koji su,umjesto struke vijecali i nisu nista zakljucili. Sto ce se to promjeniti u cetrdesetak sati do nove sjednice nogometne vlade koja je zakazana za subotu. Osim sto ce menadzersko mesetarski lobi pojacati pritisak na clanove Komisije koja treba nogometnoj vladi ponuditi samo dva imena.
Zasto celnici NSBiH javnost i navijace vuce za nos. Zasto su presutili zakljucak da je iz dalje trke eliminisan Sergej Baebarez, koji je zelja brojnih navijaca BiH. Po kojim kriterijima je Sergej zaustavljen, a podrsku dobili neki koji su vec imali priliku voditi bh tim a da nisu ni do baraza dohvatili. Kakva se poruka salje navijacima i igracima ako se eliminisalo Barbareza, a za "subotnje finale" ostavilo jednog od kandidata zbog kojeg glavni igraci nisu zeljeli igrati, jer je reprezentaciju sa svojim saradnicima pretvorio u trgovacko drustvo.
Gospodo iz NSBiH predsjednici i dopredsjednici otkud vam pravo ako,osim Darka Ljubojevica, nemate nikakav pedigre da odlucujete o sudbini reprezentacije. Nemate mandat poigravati se i trgovati za sitne interese. Koji Stimac, kakav Rajevac... Vi mozete odlucivati o budzetu koji mozete odvojiti za selektora i njegov strucni stab a nikako o struci. Zato niste kompetentni! Ako to pitanje niste prepustili strucnjacima, poput Mirse Fazlagica, Franje Dzidica, Rade Jovicica Fuada Muzurovica, Mise Smajlovica, Ivice Osima, Envera Marica, Envera Hadziabdica,Predraga Pasica, onda ste mogli poslusati glas naroda. Tako bi svu odgovornost skinuli sa sebe.
Nemate puno vremena. Greska u odabiru moze donijeti dugorocne posljedice. I po vas. Dezurnog krivca vise nema. Safet Susic je proslost Sada ste vi ma redu. Vaha, Dusko, Magat vam nisu odgovarali, makar ste pravili predstavu od pregovora. Sergej,Mesa, Faruk, Stimac, Rajevac,Osim, Baka navodno su jos u igri mada je procurilo da su u "finale" prosli Baka Sliskovic i Mesa Bazdarevic. Dokle ce NSBiH biti socijalna ustanova. Bazdarevic selektor, Barbarez asistent. Ne zvuci tako lose... Naprotiv. Hadzibegic direktor reprezentacije. Nije nemoguca varijanta. Sta s Amarom kojem su pojedinci u NSBiH obecali reprezentaciju? Kako izaci na oci Ivici koji je zaduzio nas nogomet, spasio nas od sankcija, poturio ledja kad je bilo najpotrebnije...
Sinoć sam prećero, ha bile neke trebe pa se popele na stolove :D
-
- Kontakt:
Blabetanje kao i obicno od strane Sinana Sinanovica.hiperion je napisao/la:U ovom tekstu ima istine sigurno.
Sinan Sinanović
Baka Sliskovic je za Barbareza Dan Bilzerian!

Gledam sad ovu utakmicu sa SP protiv Argentine i zamisljam kakva ce tragedija biti ako ne odemo na EP, odo ovog su nas dove Safet i NSBiH, sad ako postave nekog novog Safeta sami sebi skacu u stomak, jer braco draga bez dobrog A tima mi smo karanane teske a sa dobrim A timo malo smo finansijski ozbiljniji, valjda je i tim lobanjama u savezu jasno sta ce dobit ako se plasiramo i sta nece dobit ako se ne plasiramo, u prvom redu nek gledaju sebe kao sto uvijek rade, jer i oni ce bit losi ako izvisimo euro.
- Goalgetter
- Kontakt:
Sa klixa.Novi selektor Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u subotu će biti izabran u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici, odnosno popularnom Zmajevom gnijezdu, potvrđeno je za portal Klix.ba u Savezu.
Ranija lokacija, hotel Crystal na Ilidži, promijenjena je najvjerovatnije zbog činjenice da će u Zenici biti manji pritisak medija.
Komisija za izbor selektora će sutra članovima Izvršnog odbora Saveza predložiti dva kandidata za novog selekotra, od sedam koliko ih je ušlo u uži krug.
Podsjetimo, to su sljedeći kandidati: Blaž Slišković, Mehmed Baždarević, Milovan Rajevac, Igor Štimac, Amar Osim, Sergej Barbarez i Faruk Hadžibegić.
O izboru novog selektor odlučivat će i Begzudin Bektaš koji je postao 15. član IO. On će kao zamjenski član iz Srednjobosanskog kantona mijenjati suspendovanog Amera Halepa
Ovo je možda i poslednji voz za EP, sad treba maximalno iskoristiti ovu generaciju jer ona će "trajati " do sp i sta onda. Tesko da ćemo imati ponovo napadača poput Dzeke, golmana poput Begovića,veznjaka kao Pjanketa.Dakle budućnost reprezentacije poslije ovih momaka je neizvjesna, i dijaspora se poprilično iscrpila što se igračkog kadra tice.Zato nam ko oči u glavi treba neko ko ce znati iskoristiti sav potencijal koji imamo i posložiti neke stvari kako treba.
Zadnja izmjena: haris92, dana/u 12 dec 2014, 22:09, ukupno mijenjano 1 put.
#Miske institucijo!!!!!
od mora do Save
od Drine do Une.
od mora do Save
od Drine do Une.
- DragonGirl
- Kontakt:
Taman ću imati live prenos sa prozora...Goalgetter je napisao/la:Sa klixa.Novi selektor Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u subotu će biti izabran u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici, odnosno popularnom Zmajevom gnijezdu, potvrđeno je za portal Klix.ba u Savezu.
Ranija lokacija, hotel Crystal na Ilidži, promijenjena je najvjerovatnije zbog činjenice da će u Zenici biti manji pritisak medija.
Komisija za izbor selektora će sutra članovima Izvršnog odbora Saveza predložiti dva kandidata za novog selekotra, od sedam koliko ih je ušlo u uži krug.
Podsjetimo, to su sljedeći kandidati: Blaž Slišković, Mehmed Baždarević, Milovan Rajevac, Igor Štimac, Amar Osim, Sergej Barbarez i Faruk Hadžibegić.
O izboru novog selektor odlučivat će i Begzudin Bektaš koji je postao 15. član IO. On će kao zamjenski član iz Srednjobosanskog kantona mijenjati suspendovanog Amera Halepa

A ako bi bio reback Safeta Susica.Cartman je napisao/la:Svako treba podrzavat novog selektora u pocetku, i Fanaticosi i svi ostali navijaci. Pa taman taj novi bio Igor Stimac.

1946
Onda se odricem drzavljanstva. Svakako imam jedno viska.Head je napisao/la:A ako bi bio reback Safeta Susica.Cartman je napisao/la:Svako treba podrzavat novog selektora u pocetku, i Fanaticosi i svi ostali navijaci. Pa taman taj novi bio Igor Stimac.

Sram te bilo. Od viška državljanstva glava ne boli. Ja se svojski trudim za treće.Cartman je napisao/la:Onda se odricem drzavljanstva. Svakako imam jedno viska.Head je napisao/la:A ako bi bio reback Safeta Susica.Cartman je napisao/la:Svako treba podrzavat novog selektora u pocetku, i Fanaticosi i svi ostali navijaci. Pa taman taj novi bio Igor Stimac.

Što se tiče novog selektora, treba dati priliku, ko god bio izabran. Ne može se suditi ni o kome dok ne pokaže svoje (ne)znanje.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
- plavipatriota
- Kontakt:
ima li kakvih insajdera, šta vi mislite ko će biti izabran?
ne mislim koga treba nego šta mislite koga će?
meni miriše na hadžibegića..
ne mislim koga treba nego šta mislite koga će?
meni miriše na hadžibegića..
Hadzibegic, Bazdarevic i Osim ... neko od ova tri.
Jedan portal je napisao da je to Bazdarevic, pa cemo vidjeti.
Jedan portal je napisao da je to Bazdarevic, pa cemo vidjeti.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], IgmanskiVukovi i 6 gostiju.