FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

sloboda72
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la sloboda72 » 12 dec 2014, 14:38

@Probisvijet
Hvala ti za ovaj tvoj nadahnuti tekst. On bi se komotno mogao čitati u džamijama (danas) i crkvama u nedelju kao propovijed. Ovo je naš „Manifest“! Aferim!

Kad govorim o mogućem otvaranju debate o Statutu Kluba na januarskoj Skupštini, u stvari se obraćam Predsjedniku Husiću da pokaže taktičnost i strpljenje.
Vlastodršci Grada imaju uvjerljivu većinu u Skupštini i oni jedva čekaju da kažu: „Eto, mi smo imali volju, ali Husić je nastupio ultimativno“. Ne možemo ih i ne smijemo podcijentiti, to bi bila velika greška. Oni su za ovih dvadeset i kusur godina dobro ispekli svoj zanat.

Ako na Skupštinu dođe 21 član (a ne 28 koliko je potrebno za izmjenu Statuta), onda Predsjednik Husić treba da podnese Izvještaj o radu u proteklih 6 mjeseci ali i preda Inicijativu za izmjenu Statuta na znanje i to Predsjedniku Skupštine Kluba, Sekretaru, prisutnim i odsutnim članovima (odsutnim članovima putem sekretara) i sa istom inicijativom upozna javnost. Time će izbjeći zamku „miniranja“ Skupštine i Statuta ali će lopticu prebaciti vlastodršcima.
Ako pak, na Skupštinu dođe dvije trećine tj. 28 članova onda ide i Izvještaj o radu ali i Inicijativa i sukladno važećem Statutu o izmjenama i dopunama istog. Mudrije je po mom mišljenju da i na takvoj 2/3 Skupštini ,Husić ne inzistira na očitovanju, glasanju Skupštine o promjenama važećeg Statuta, nego Statut ponovo da na znanje odnosno upoznavanje za naredni period do 01. juna 2015. Naravno, Skupština može bez obzira na Husićev stav donijeti odluku da se o promjeni Statuta glasa taj dan.

Usvajanjem Gradskog budžeta za 2015. i uvidom koliko je odvojeno ze FK „Slobodu“ vidjet ćemo jasno da li će vlastodršci učestvovati u vaćanju Slobodinog duga, odnosno poreza državi na 10 godina. Budžet će biti usvojen u decembru ili januaru.

Gore i od samog odlaska Husića iz Kluba, bi bilo da oni (vlastodršci) vješto za taj odlazak okrive njega samog. Ustvari, da kažu: „On je ovo sa Statutom izmislio kao izgovor, a svakako je naumio ići.“

Mi stariiji navijači koji pamtimo onu veliku „Slobodu“ dugujemo (baš zbog te časti što smo bili svjedoci te velike „Slobode“) ovim mlađim navijačima, da i oni ako Bog da dožive tu slast i strast. Moramo ih razumiti, ovo je teško vrijeme. Teško se živi, puno je čemera a jaka „Sloboda“ i pun Tušanj će i te kao razgaliti i njih i nas ponovo. Moramo istrajati.

Ovaj Forum je, po meni, jedan moćan medij i ovdje treba dati puni doprinos.

Čita ovo mnogo posjetilaca, navijača i glasača.
Ja volim FK Tuzla City

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 12 dec 2014, 17:54

sloboda72 je napisao/la:@Probisvijet

Mi stariiji navijači koji pamtimo onu veliku „Slobodu“ dugujemo (baš zbog te časti što smo bili svjedoci te velike „Slobode“) ovim mlađim navijačima, da i oni ako Bog da dožive tu slast i strast. Moramo ih razumiti, ovo je teško vrijeme. Teško se živi, puno je čemera a jaka „Sloboda“ i pun Tušanj će i te kao razgaliti i njih i nas ponovo. Moramo istrajati.
Mislis ono kad je ispala iz prve jugoslovenske lige, pa onda ostala samo zato sto su Hrvati istupili...Ili mislis na ono kako je u doba mocne tuzlanske privrede stadion Tušanj bio najgora rupa u prvoj ligi jugoslavije...
Popustite malo,,,nije ni prije bilo super pogotovo ne sto se tice Tuzle i fudbala...
& $ ?

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 12 dec 2014, 18:15

klma1 je napisao/la:

Mislis ono kad je ispala iz prve jugoslovenske lige, pa onda ostala samo zato sto su Hrvati istupili...Ili mislis na ono kako je u doba mocne tuzlanske privrede stadion Tušanj bio najgora rupa u prvoj ligi jugoslavije...
Popustite malo,,,nije ni prije bilo super pogotovo ne sto se tice Tuzle i fudbala...
Mozda nije ni prije bilo super, ali smo u onako jakoj Reprezentaciji jugoslavije imali reprezentativce, a u trenutnoj repki, na svim nivoima, mi jedva nekog kadeta da izbacimo. :roll:
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 12 dec 2014, 20:09

klma1 je napisao/la:

Novi, nikad izgrađeni stadion "Tušanj" onemogućila je sarajevska Olimpijada 1984g.Još 1978.g. objavljeno je da je Sarajevo dobilo Olimpijadu. Tada su pare preusmjerene prema Sarajevu.Sreća pa je" Mejdan ".započet prije Olimpijade1984.
Ja volim FK Tuzla City

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 13 dec 2014, 13:55

Eto, bila je sinoc neka priredba za 95 godina postojanja :mrgreen:

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 13 dec 2014, 14:16

Da li je neko sa foruma bio na proslavi 95 godina postajanja RSD Sloboda ? Utisci i to.. ;)
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 13 dec 2014, 14:42

Na akademiji su dodijeljena priznanja zaslužnim sportistima i sportiskim djelatnicima, pa je tako zlatna plaketa otišla u ruke Anti Raosu, nekadašnjem fudbaleru i teniseru Slobode, kao i dugogodišnjem predsjedniku RSD Sloboda. Plakete su dobili i Emin Suljetović, Damir Mulaomerović, Nijaz Suljkić i Azmir Husić.
:cool:

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 13 dec 2014, 15:57

Zodiac je napisao/la:
Na akademiji su dodijeljena priznanja zaslužnim sportistima i sportiskim djelatnicima, pa je tako zlatna plaketa otišla u ruke Anti Raosu, nekadašnjem fudbaleru i teniseru Slobode, kao i dugogodišnjem predsjedniku RSD Sloboda. Plakete su dobili i Emin Suljetović, Damir Mulaomerović, Nijaz Suljkić i Azmir Husić.
Je li ovaj Suljetović Sekretar SPORTSKOG DRUŠTVA ?
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 13 dec 2014, 16:06, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 13 dec 2014, 16:06

Gledam fotografiju veterana Slobode i na njoj Crnogorac. Boga mi,"Grado" bi nam dobro došao za proljeće. Njemu je tek 33.g.
Ja volim FK Tuzla City

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 13 dec 2014, 16:59

ma Grado je zavrsio svoje sa Slobodom dok je Azmira tu nakon Banovica prosle godine...prvo to, a drugo kad u Zvijezdi nakon toga nije mogao igrati, tesko da bi i nama puno pomogao..mada opet da je losiji od Jankovica-nije
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 13 dec 2014, 17:06

sloboda72 je napisao/la:Gledam fotografiju veterana Slobode i na njoj Crnogorac. Boga mi,"Grado" bi nam dobro došao za proljeće. Njemu je tek 33.g.
steta samo sto je nako prgav. Ima li gdje da se nije potukao?
& $ ?

anonimni
Kontakt:

Re: Odg: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la anonimni » 13 dec 2014, 17:08

amypitar je napisao/la:Vidim slavite 95 rođendan.UEFA klubovima koji slave 100-ti na poklon daje 1mil.eura.Za pet godina eto love.:idea:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Daje, ali samo ako je klub u prvoj ligi, ja mislim...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 13 dec 2014, 17:20

ultrasstyle_tz je napisao/la:ma Grado je zavrsio svoje sa Slobodom dok je Azmira tu nakon Banovica prosle godine...prvo to, a drugo kad u Zvijezdi nakon toga nije mogao igrati, tesko da bi i nama puno pomogao..mada opet da je losiji od Jankovica-nije
PODSJETI NAS U VEZI BANOVIĆA, ŠTA ONO BI ? kAD JE ZVIJEZDA U PITANJU, NIJE TO BILA SREDINA ZA NJEGA.
Ja volim FK Tuzla City

Heller
Kontakt:

Re: Odg: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Heller » 13 dec 2014, 17:21

anonimni je napisao/la:
amypitar je napisao/la:Vidim slavite 95 rođendan.UEFA klubovima koji slave 100-ti na poklon daje 1mil.eura.Za pet godina eto love.:idea:

Daje, ali samo ako je klub u prvoj ligi, ja mislim...

Znači ne očekuješ milion za 7 godina?
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 13 dec 2014, 17:25

Nisam ja rekao ni da vas vidim ni da vas ne vidim u prvoj ligi (kakva god bila) za 5 godina, vec sam samo iznio ovaj dodatak, moze Sloboda 4x osvojiti duplu krunu, a Zeljo ispasti u kantonalnu ligu u tom periodu, no namjera mi nije bila da dam licno misljenje o tome niti da se prepirem...

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 13 dec 2014, 17:46

Što se tiče ovog UEFA- "miliona" za stoti rođendan, da Bog da , prije da će to ovi iz Sportskog društva uzet sebi.
Gledam kite se jubilejom a 1919 osnovan RSK "GORKI"-fudbalski Klub (kasnije "Sloboda").Svi ostali klubovi ,članovi Sportkog društva Sloboda osnovani su poslije 1947.g.
FK SLOBODA ni 2019 neće imati svoju kuću u ovom Gradu.Ostat će podstanar u onom sobićku na Sonom trgu.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 13 dec 2014, 17:53, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

Pupi04
Kontakt:

Post Postao/la Pupi04 » 13 dec 2014, 17:48

sloboda72 je napisao/la:
Zodiac je napisao/la:
Je li ovaj Suljetović Sekretar SPORTSKOG DRUŠTVA ?
Ne.

Kao sto sam i rekao proslava je i bila planirana ali nama je u krvi prvo pljunut a ovako rijetko ko da se i osvrnuo na ovo, jos i predsjednik nam dobi plaketu.
Valjda i ta plaketa ima neko znacenje, kao stimulans da predsjednik ostane.
...Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato...

Tuzla ne zaboravlja, Tuzla pamti, podsjeća i opominje !

merak
Kontakt:

Post Postao/la merak » 13 dec 2014, 18:07

sloboda72 je napisao/la:Što se tiče ovog UEFA- "miliona" za stoti rođendan, da Bog da , prije da će to ovi iz Sportskog društva uzet sebi.
Gledam kite se jubilejom a 1919 osnovan RSK "GORKI"-fudbalski Klub (kasnije "Sloboda").Svi ostali klubovi ,članovi Sportkog društva Sloboda osnovani su poslije 1947.g.
FK SLOBODA ni 2019 neće imati svoju kuću u ovom Gradu.Ostat će podstanar u onom sobićku na Sonom trgu.
Kakve to veze kako se zvao 1919 pa pola engleskih timova se danas ne zove kako se zvao kada je osnovan.

samo Sloboda

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 13 dec 2014, 18:14

merak je napisao/la:
sloboda72 je napisao/la:Što se tiče ovog UEFA- "miliona" za stoti rođendan, da Bog da , prije da će to ovi iz Sportskog društva uzet sebi.
Kakve to veze kako se zvao 1919 pa pola engleskih timova se danas ne zove kako se zvao kada je osnovan.

Nema veze naravno.Poenta nije u tome, nego u relaciji FK Sloboda-SD Sloboda.Fudbalski Klub je prvoosnovani Klub u Sportskom Društvu Sloboda a ostali Klubovi su osnovani poslije 1947.g.
Ja volim FK Tuzla City

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 13 dec 2014, 18:27

sloboda72 je napisao/la:
merak je napisao/la:

Nema veze naravno.Poenta nije u tome, nego u relaciji FK Sloboda-SD Sloboda.Fudbalski Klub je prvoosnovani Klub u Sportskom Društvu Sloboda a ostali Klubovi su osnovani poslije 1947.g.
I Tamburaski orkestar je osnovan 1919.
Jedan grad, jedna ljubav!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.