Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

JFH9
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la JFH9 » 13 dec 2014, 22:45

Barbarezu bi najbolje bilo da počne u Cvajti i polako stekne iskustvo pa za jedno 3-4 godine za selektora.
"Najbolji sinovi Krajine, mi danas pišemo historiju Bosne"

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la JoseMourinho » 13 dec 2014, 22:47

aS_Roma je napisao/la:
Harrison je napisao/la:Evo Rajevac cestita Mehmedu i kaze da ce navijati da se plasiramo na EP. Ovim je napravio lijepu gestu i zasluzuje respekt iako ga ni pod razno nisam zelio za selektora. A onaj Ciro, matora budaletina posra nam se i u domovinu i u nas fudbal opcenito. Fuj kako je ogavan lik...
treba samo iskren biti i realan, a čiro je upravu sve
AJ da ne psujem i čiru i sve da te pitam sta je upravu Ćiro? Samo me zanima kako je upravu? Ako možda normalno napisat kako je upravu?

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 13 dec 2014, 22:48

kimbo je napisao/la:Bazdarevic u tri minuta dva bisera :

Mesa: "Reprezentacija je tu , ne mora se puno mijenjati" = Veze nemam sta se u stvari desava oko repke. Prosjecni forumas ss.ba zna vise. Srce tima je je u padajucoj karijeri ili se povredjuje. Manjak krila , bekova, napadaca i cijei odbrambeni red nesredjen.

Mesa: "Ovo je vrhunac u mojoj karijeri" = po kvalitetima nikada ne bi mogao dobiti ni priblizno kvalitetan ugovor i izazov. Da je rekao ovo mi je najvec izazov i cast kao covjeku i Bosancu . Al ne on prica o karijeri.

Dalje nema plana osim floskula koje je prodao savezu .. Zelio sam da cujem konretne stvari poput zovem automatski Djurica, Mahmutovica, Zukanovica barem za prijateljske u itd itd .... Imena Bazdarevicu , imena i strategija trazenja igraca po evropi jer nam je reprezentativni kadar u rasulu

Jos jedan diletant dosao.
Jake rijeci al eto nek me razuvjeri .. I nek ostane za rekord zapisujemo stranica broj taj i taj na temi Bazdarevic :mrgreen:
Da mozda ne preuvelicavas te igrace, Djuric, Mahmutovic, Zukanovic...? Imamo vec igrace slicnog tipa u ekipi, ali kvalitetnije. Slazem se da ih treba zvati ali da ce nam donijeti nesto novo i revolucionarno - nece. Malo ce nam prosiriti kadar, nista vise.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 13 dec 2014, 22:52

Calcio, nama i treba širi kadar a ne da nam se dešavaju situacije da igramo bez napadača, da nemamo rezervnog štopera ili beka i sl. Dakle, niko ne treba očekivati ništa spektakularno od navedenih osim da odigraju korektno kada im se pruži prilika. Kod Safeta smo imali slučaj da imamo 10 igrača koji su po vokaciji igrači sredine terena a nedostajalo je igrača u odbrani ili napadu. Sve linije u ekipi se moraju popuniti + imati rezervnu varijantu na klupi a tu su igrači koji mogu popuniti više mjesta u ekipi (tipa Zukanović) itekako dobrodošli.

Ovo smo ti i ja konačno na istoj strani? :mrgreen:
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 13 dec 2014, 22:54

SjeverniVjetar je napisao/la:Off topic je ali ne znam gdje da napisem, sto se Barbareza tice, sada treba da se fudbalski aktivira, radi negdje i trazi priliku da bude Mesin nasljednik.
Ako , nakon ove kandidature, opet ode da igar poker, zavrsio je sa sansama da ga iko vise ozbiljno shvati u kontekstu selektorskih ambicija.
Tako smo rekli prosli put, i prodje od tad desetak Bajrama a Barba se ne vrati u fudbalske vode.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 dec 2014, 22:54

Zukanovicu mislim da i dolazak Mese ne garantuje poziv u repku. Dublji je problem njegov nego samo sa Susicem ja mislim.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 13 dec 2014, 22:55

Vidi cirila sto je poludio! Kakava sramotna izjava! Fuj, gadi mi se na ovog senilnog starca! Ono sto im ne polazi za rukom u Hrvatskoj, pokusali su u Bosni! da njih dvojica(stimac,senilni starac) dovrse ono sto je zapoceo suskavac sa bratom! Nece moci gospodo!
Max Allegri

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 13 dec 2014, 22:56

soccerfan je napisao/la:
Harrison je napisao/la:Evo Rajevac cestita Mehmedu i kaze da ce navijati da se plasiramo na EP. Ovim je napravio lijepu gestu i zasluzuje respekt iako ga ni pod razno nisam zelio za selektora. A onaj Ciro, matora budaletina posra nam se i u domovinu i u nas fudbal opcenito. Fuj kako je ogavan lik...
Ma pusti Ciru. Posenilio malo fraer. ;) ;) Prenosi ga pucaju, godine ga stigle. Nije ni njemu lahko.
Ma nije on posenilio, takvi lako ne posenile, nego je bezobrazan do yaya, prvo je gurao svog Prosineckog, pa onda Baku i Stimca, ni jednom jedinom rjecju nije pohvalio ni Mesu ni Hadziju ni Amara ni Rajevca ni Barbareza...
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

aS_Roma

Re: Odg: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la aS_Roma » 13 dec 2014, 22:57

JoseMourinho je napisao/la:
aS_Roma je napisao/la:
treba samo iskren biti i realan, a čiro je upravu sve
AJ da ne psujem i čiru i sve da te pitam sta je upravu Ćiro? Samo me zanima kako je upravu? Ako možda normalno napisat kako je upravu?
Ja samo imam isto misljenje, trener koji nikoga nije trenirao ni sam ne pamti, dobro sad ces reci zar je morao nekoga trenirati, haj eto nek i nije morao, al mislim onako kao pojava dosta je slican Safetu ovakvi treneri nemaju autoritet nigdje niti ce ikad imati, izbor je trebao pasti na nekog iskusnijeg trenera.

Izbor je sam po sebi bio dosta los nije ni Hadzibegic dobar izbor, a ni Barbarez, ovaj Rajevac ima koliko toliko iskustva po meni je bolji on izbor bio, al eto vidjet cemo, sretno da mu bude

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 13 dec 2014, 22:57

Usput, gdje je @Virtual, tačnije zašto se ne izjasni po pitanju novog selektora? Piskarao je po forumu cijeli dan ali ovdje ni slova ne napisa, :hmmmmm: @Virtu, javi se
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 13 dec 2014, 22:57

calcio je napisao/la:
kimbo je napisao/la:Bazdarevic u tri minuta dva bisera :

Mesa: "Reprezentacija je tu , ne mora se puno mijenjati" = Veze nemam sta se u stvari desava oko repke. Prosjecni forumas ss.ba zna vise. Srce tima je je u padajucoj karijeri ili se povredjuje. Manjak krila , bekova, napadaca i cijei odbrambeni red nesredjen.

Mesa: "Ovo je vrhunac u mojoj karijeri" = po kvalitetima nikada ne bi mogao dobiti ni priblizno kvalitetan ugovor i izazov. Da je rekao ovo mi je najvec izazov i cast kao covjeku i Bosancu . Al ne on prica o karijeri.

Dalje nema plana osim floskula koje je prodao savezu .. Zelio sam da cujem konretne stvari poput zovem automatski Djurica, Mahmutovica, Zukanovica barem za prijateljske u itd itd .... Imena Bazdarevicu , imena i strategija trazenja igraca po evropi jer nam je reprezentativni kadar u rasulu

Jos jedan diletant dosao.
Jake rijeci al eto nek me razuvjeri .. I nek ostane za rekord zapisujemo stranica broj taj i taj na temi Bazdarevic :mrgreen:
Da mozda ne preuvelicavas te igrace, Djuric, Mahmutovic, Zukanovic...? Imamo vec igrace slicnog tipa u ekipi, ali kvalitetnije. Slazem se da ih treba zvati ali da ce nam donijeti nesto novo i revolucionarno - nece. Malo ce nam prosiriti kadar, nista vise.

MA to je samo primjer , ocekivao sam nesto malo konketnije u njegovoj izjavi da se vidi da je covjek informisan i da vec ima ideje .. Licno bi mu odma utalio Duljevica, Okica , Suljica .. brzanere po krilima .. Kao i Djurica kao Edinu zamjenu neupitno. .. Sva ova imena bez razmisljaja bi mu utalio da sam neki menadzercic :mrgreen:

Ma koliko depresivno zvuci Tesko mi je biti pozitivan kada vidim neznanje i iskreno nezainteresovanost koju ispoljava evo i Bazdarevic. Amar je imao ako nista 100% uvid u BH fudbal. Bole sve propustene sanse za normalnim nekim rjesenjima ako toga uopste ima ovdje kod nas.

I varaju se svi cak i Bazdarevic ako misli da ima vremena .. Situacija je akutna i morao je pocet vec od dana kada je pomislio da bude selektor

@NoName
Svidja mi se tvoj stav. KLjuc je imati alternativu. Kakvu takvu alternativu i da je dio nekog osmisljenog koncepta .. kvalitet alternative se ne moze garantovati naravno jer nismo Brazil
Zadnja izmjena: kimbo, dana/u 13 dec 2014, 23:01, ukupno mijenjano 1 put.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

JFH9
Kontakt:

Post Postao/la JFH9 » 13 dec 2014, 23:00

Virtual koristi Internet Explorer, on će tek sutra saznati da je Meša selektor.
"Najbolji sinovi Krajine, mi danas pišemo historiju Bosne"

Denizli
Kontakt:

Post Postao/la Denizli » 13 dec 2014, 23:04

Ma **** svoju kevu ovaj Ciro... Samo gura svoje ustase

Znao je Mesa kakav je to manipulator i prije 6 godina:

„To što je on selektor, to je smrt Bosne i Hercegovine“, kategoričan je u svom stavu, podsjećajući na susret sa Blaževićem u Bologni, kada je reprezentacija BiH igrala prvu utakmicu kvalifikacija za SP 1998. godine. „To što nam je tada govorio i šta je radio nisam nikada zaboravio. Kako će nam se napiti bosanske krvi, kako smo bijednici... Bilo je strašno. Neću ulaziti u detalje njegove stručnosti, mada je i ona upitna, no njegov karakter je užasan i to što je on selektor veliki je poraz Bosne.“

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 13 dec 2014, 23:05

NoName je napisao/la:Calcio, nama i treba širi kadar a ne da nam se dešavaju situacije da igramo bez napadača, da nemamo rezervnog štopera ili beka i sl. Dakle, niko ne treba očekivati ništa spektakularno od navedenih osim da odigraju korektno kada im se pruži prilika. Kod Safeta smo imali slučaj da imamo 10 igrača koji su po vokaciji igrači sredine terena a nedostajalo je igrača u odbrani ili napadu. Sve linije u ekipi se moraju popuniti + imati rezervnu varijantu na klupi a tu su igrači koji mogu popuniti više mjesta u ekipi (tipa Zukanović) itekako dobrodošli.

Ovo smo ti i ja konačno na istoj strani? :mrgreen:
Izgleda da jesmo. :D Da, slazem se. Sirok kadar je preduslov za uspjeh. Ali za vrijeme Susica su pretjerivali, znali su od mediokriteta napraviti Maradonu, samo da bi kritikovali i to me uvijek nerviralo. Hajmo sad pokusati biti malo realniji, ako Mesa izostavi nekog od ovih sa spiska, nemojmo od toga praviti katastrofu.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 13 dec 2014, 23:06

Baždarević će uzeti dosta bodova, jer slijede dvije tekme sa Andorom, jedna sa Kiprom, Vels i izrael kod kuće, ali teško da može donese i baraž. Ipak, nek mu je sa srećom.

JFH9 je napisao/la:Virtual koristi Internet Explorer, on će tek sutra saznati da je Meša selektor.

:urnebes: :urnebes:

pa majku mu, i ja koristim IE pa sam saznao. :mrgreen:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 13 dec 2014, 23:06

@kimbo, @sjeverni vjetar ti je lijepo objasnio kako to ide. Ne moze covjek na prvom javljanu iznijeti sve svoje planove koga ce zvati koga nece. I zna on vise o reprezentaciji i od mene i od tebe i od nas dvojice zajedno.

Nenormalno je rano donositi bilo kakve sudove o Mesi, tek tamo pred prvu utakmicu kad vidimo spisak pozvanih igraca mozemo diskutovati da li je negdje pogrijesio ili ne.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 dec 2014, 23:07

Cirina izjava je dospjela i do njemackih medija.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 13 dec 2014, 23:09

NoName je napisao/la:Usput, gdje je @Virtual, tačnije zašto se ne izjasni po pitanju novog selektora? Piskarao je po forumu cijeli dan ali ovdje ni slova ne napisa, :hmmmmm: @Virtu, javi se
Virtu4l vise nece pisati na podfurmu reprezentacije.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 13 dec 2014, 23:10

Kako je zabranjeno diskutovati o nedodirljivim, forumas Virtu4l nece vise pisati na navedenom podforumu.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 13 dec 2014, 23:12

Malo sam pregledao youtube i Mesu,i u intervjuima na francuskom u poredjenju sa Safetom.je doktor ...prije utakmice Fr-BiH su ga svasta pitalo.i djeluje mi jako pametan u rezimeu nase repke..
Bit ce od njega nesto...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.