Paradox Games

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koji Paradox serijal preferirate?

Crusader Kings
5
10%
Europa Universalis
20
42%
Victoria
1
2%
Hearts of Iron
1
2%
East India Company
0
Nema glasova.
Neki drugi
2
4%
Ne preferiram ništa od Paradoxa
19
40%

Ukupno glasova: 48

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: Paradox Games

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 dec 2014, 13:24

1.9.1. sam skin'o i nije pomoglo, vidjet ću i taj mada pretpostavljam da može pomoći recimo za novu igru a za stare iz nekog razloga ne može.

Od prve godine lete dani, kasnije sve sporije al od ne znam sad tačno koje godine jedan dan traje preko 10 sekundi.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 14 dec 2014, 14:10

Dan za 10 sekundi nije uredu ... U mene comp prosjek čisti a u svakom late game-u, blizu WC, ne ide tako sporo, možda 3-4 eventualno 5 sekundi...

Btw sa kolonizacijom počinje usporavati igra ... 1500-1550-1600 uspori duplo pogotovo ako igras sa Western nacijom i ako ideš na kolonije po Americi-Africi ... Dok je terra incognita ili fog sve je ok :mrgreen:

Harun93
Kontakt:

Post Postao/la Harun93 » 14 dec 2014, 14:14

meni je kompjuter slabijih preformansi, eu4 i ck2 su mi mogli, malo zastopa kad se sacuva, a igre nisu tolko zahtjevne sto se preformansi tice
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 14 dec 2014, 14:26

Kawhi je napisao/la:Ja igram s 2GB RAM i P4 :rol:
Generalno ovisi i na kojoj rezoluciji igraš i koliko mape procesor mora obraditi u datom trenutku.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 14 dec 2014, 14:35

Ako smanjim rezoluciju biće brza igra?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 14 dec 2014, 15:07

Instaliro sam Eu4, igro sam i Eu3. Sa Bosnom sam uspio doci negdje do Bretanije na zapadu, Kazahstana na istoku, Litvanije/Hamburga na sjeveru i negdje osvojio svu sjevernu Afriku na Jugu, im´o kolonije po Sj. Americi, JI Aziji :mrgreen:
Zadnja izmjena: Heller, dana/u 14 dec 2014, 15:13, ukupno mijenjano 1 put.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 14 dec 2014, 15:09

Heller je napisao/la:Instaliro sam Eu4, igro sam i Eu3. Sa Bosnom sam uspio uspijem doci negdje do Bretanije na zapadu, Kazahstana na istoku, Litvanije/Hamburga na sjeveru i negdje osvojio svu sjevernu Afriku na zapadu, im´o kolonije po Sj. Americi, JI Aziji :mrgreen:
Ako ti je kultura koja mislim da jeste onda to ništa ne važi :mrgreen:

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 14 dec 2014, 15:14

thulkazal je napisao/la:
Heller je napisao/la:Instaliro sam Eu4, igro sam i Eu3. Sa Bosnom sam uspio uspijem doci negdje do Bretanije na zapadu, Kazahstana na istoku, Litvanije/Hamburga na sjeveru i negdje osvojio svu sjevernu Afriku na zapadu, im´o kolonije po Sj. Americi, JI Aziji :mrgreen:
Al zato klanje na šestu, neredi nevjerovatni, zabio sam nož u leđa svima, oslobodio Srbiju, pomogo im da se prošire i onda ih preuzeo
Nullius in verba

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 14 dec 2014, 15:30

thulkazal je napisao/la:
Od verzije 1.8 Bosna ima svoje nacionalne ideje koje se poklapaju potpuno sa stvarnim stanjem u našoj zemlji u tom periodu. Mislim da je kultura opet ista ali ipak su malo realni predstavili taj aspekt. Inače ta kultura kada je naša zemlja u pitanju me živcira u CK2 i EUIV. U prvoj igri je katolička vjera i hrvatska kultura, dok je u drugoj srpska i pravoslavlje. Jedino Victoria 2 daje zasebnu kulturu i naciju za Bosnu. Mislim da i oni nisu znali kako bi postavili u moru konfliktnih historijskih informacija.

@Heller, mogu samo zamisliti kakav overextension imaš. :D

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 14 dec 2014, 15:42

revan je napisao/la:
thulkazal je napisao/la:
Od verzije 1.8 Bosna ima svoje nacionalne ideje koje se poklapaju potpuno sa stvarnim stanjem u našoj zemlji u tom periodu. Mislim da je kultura opet ista ali ipak su malo realni predstavili taj aspekt. Inače ta kultura kada je naša zemlja u pitanju me živcira u CK2 i EUIV. U prvoj igri je katolička vjera i hrvatska kultura, dok je u drugoj srpska i pravoslavlje. Jedino Victoria 2 daje zasebnu kulturu i naciju za Bosnu. Mislim da i oni nisu znali kako bi postavili u moru konfliktnih historijskih informacija.

@Heller, mogu samo zamisliti kakav overextension imaš. :D
Pobune izlaze brže nego što ih možeš upratit
Nullius in verba

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 14 dec 2014, 16:06

Heller je napisao/la:Al zato klanje na šestu, neredi nevjerovatni, zabio sam nož u leđa svima, oslobodio Srbiju, pomogo im da se prošire i onda ih preuzeo
Ja to editujem pa bude "Bosnian" i onda igram :mrgreen: Ali nisam nešto puno igrao a od osvojene teritorije Balkan do Bosfora, par puta krenuo na Apeninski i to je to ...
revan je napisao/la:Od verzije 1.8 Bosna ima svoje nacionalne ideje koje se poklapaju potpuno sa stvarnim stanjem u našoj zemlji u tom periodu. Mislim da je kultura opet ista ali ipak su malo realni predstavili taj aspekt. Inače ta kultura kada je naša zemlja u pitanju me živcira u CK2 i EUIV. U prvoj igri je katolička vjera i hrvatska kultura, dok je u drugoj srpska i pravoslavlje. Jedino Victoria 2 daje zasebnu kulturu i naciju za Bosnu. Mislim da i oni nisu znali kako bi postavili u moru konfliktnih historijskih informacija.
Nikakav konflikt historijskih informacija tu nema osim ako se ovi iz Parodoxa prilikom pravljenja historije nisu pozivali na "naučne" radove Jovana Deretića ... Propaganda je čudna stvar, kažeš laž i ubaciš je među 20 miliona ljudi, neka povjeruje 10% i vremenom taj procenat naraste ona automatski postaje istina nakon izvjesnog vremena ...

Prema religiji nemam ništa protiv, jer tako je bilo u historiji, osim što nema Bogumila i Bosanske crkve ali tih "sekti" nema ni po Evropi pa i raznih drugih minor religija u Aziji gdje ih je bilo mali milion ...

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 14 dec 2014, 16:15

Na EU IV me Turci odmah napadnu cim truce završi
Nullius in verba

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 14 dec 2014, 16:25

thulkazal je napisao/la:
Nikakav konflikt historijskih informacija tu nema osim ako se ovi iz Parodoxa prilikom pravljenja historije nisu pozivali na "naučne" radove Jovana Deretića ... Propaganda je čudna stvar, kažeš laž i ubaciš je među 20 miliona ljudi, neka povjeruje 10% i vremenom taj procenat naraste ona automatski postaje istina nakon izvjesnog vremena ...

Prema religiji nemam ništa protiv, jer tako je bilo u historiji, osim što nema Bogumila i Bosanske crkve ali tih "sekti" nema ni po Evropi pa i raznih drugih minor religija u Aziji gdje ih je bilo mali milion ...
O tome i pričam. S obzirom na tu propagandu, Šveđani to sve skidaju sa wikipedije i ne posvećuju puno pažnje što je istina. Tako da imaš gluposti koje sam gore nabrojao. U prijašnjim igrama je to bilo i gore, ali kako im budžet raste i igre postaju unosnije, više pažnje posvećuju tim stvarima. Bosanska crkva se spominje u nacionalnim idejama u EUIV. Napreduju. :D

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 dec 2014, 16:31

thulkazal je napisao/la:Dan za 10 sekundi nije uredu ... U mene comp prosjek čisti a u svakom late game-u, blizu WC, ne ide tako sporo, možda 3-4 eventualno 5 sekundi...

Btw sa kolonizacijom počinje usporavati igra ... 1500-1550-1600 uspori duplo pogotovo ako igras sa Western nacijom i ako ideš na kolonije po Americi-Africi ... Dok je terra incognita ili fog sve je ok :mrgreen:
Pričam o CK2, ne o EU4.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 14 dec 2014, 16:34

Jel ima neki mod da u EU IV Bosnu pretvorim u Bosansku kulturu i Bogumilsku religiju
Nullius in verba

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 dec 2014, 16:37

Zašto da mijenjaš svoju omiljenu kulturu :rol:

Nema takvog moda, a lobiranje da se na vanilli to promijeni za sada nije dalo rezultata, istočni lobi je jači.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 14 dec 2014, 16:51

Heller je napisao/la:Na EU IV me Turci odmah napadnu cim truce završi
Primarno sa Bosnom je ally sa Austrijom i Poljskom koje će služiti kao sigurnost od napada Mađara i Osmanlija a kasnije i u njihovom osvajanju... Mene Osmanlije slabo kada napadnu osim ako im se ne potrefi scenario ko iz snova a to je dobar general, osvajanja po Maloj Aziji itd ali ako vidim da su zastali već sa Albanijom i minorima u Maloj Aziji od njih nema ništa uz uslov da ja imam dobar scenario, ne umre mi vladar itd...
revan je napisao/la: O tome i pričam. S obzirom na tu propagandu, Šveđani to sve skidaju sa wikipedije i ne posvećuju puno pažnje što je istina. Tako da imaš gluposti koje sam gore nabrojao. U prijašnjim igrama je to bilo i gore, ali kako im budžet raste i igre postaju unosnije, više pažnje posvećuju tim stvarima. Bosanska crkva se spominje u nacionalnim idejama u EUIV. Napreduju. :D
Napreduju a pare okreću sve pa i činjenice u historiji, bile istinite ili ne :mrgreen:

Valja mi poigrati malo (par sedmica :mrgreen: ) kada izađe na torrent taj hotfix za 1.9.2...
DukeOfWellington je napisao/la: Pričam o CK2, ne o EU4.
My bad ... Zbog patch number sam se zbunio ...
Heller je napisao/la:Jel ima neki mod da u EU IV Bosnu pretvorim u Bosansku kulturu i Bogumilsku religiju
Kulturu možeš editovati religiju ne ... I to mora biti piratska verzija ...

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 14 dec 2014, 16:57

Pa kad nema anglikanske crkve zar neko očekuje da će se o bosanskoj uopšte i razgovarati. I dalje su vrlo površni, ovi koji bolje poznaju historiju znaju o čemu govorim, nekritičko ukrupnjavanje podataka prisutno je širom onog njihovog svijeta sa oblacima.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 14 dec 2014, 20:22

slika
VEF
Imade bosanska kultura još da ubace bosanske ideje.Nervira me što su mi srpske ideje :plac:

Plan je izdominirat sve južnije od Save i Dunava pa poslije ko zna.Mala Azija,Apenini,Srednja Europa ili Istočna Europa.A i zbog prijateljstva s Austrijom i Poljskom nisam htio da se širim sjeverno.Napulj mi je treći prijatelj,al njima ću zabiti nož u leđa zbog Grčke.
Karvuna ili ti ga Dobrudža mi je vasal.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 14 dec 2014, 20:41

Tek sam vidio da postoji ova tema. :D dobro je nisam jedina "budala" da voli ovaj tip igre.Ja sam igrao nekada davno hearts of iron.Posto je mi trenutno dosadno u zivotu,razmisljam da se ponovo aktiviram.Citao sam par stranica sto ste pisali,pa sad ne znam koju da pocnem igrati.Dajte mi preporuku.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: feniksptica i 7 gostiju.