Sloboda Dita Tuzla
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Re: Sloboda Dita Tuzla
Ovaj Albijanić dobro odmjenio Lerića bar po izvještaju Brigate BL, svaka čast
, zna se da Leriću obzirom da ima preko 35 leta je potrebna dostojna odmjena. Bit će nešto od ovog Albijanića, definitivno.

- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
Dita-Slavija 101-77
ono sto sam ja bas vidio od utakmice
..prvo liga je smijesna,to govorim po ko zna koji put,zaista nisam znao koja je Slavija na tabeli i kad sam dosao kuci bas sam pogledao da vidim,pa oni su negdje na sredini sa POZITIVNIM
omjerom...meni tad sve bi jasno,ma cini mi se da gora ekipa nije dosla u Tuzlu ne pamtim...ma prvo kad ih pogledas,to ne lici na kosarkasa,pa onda nakaradni driblinzi,o vodjenju lopte slabijom rukom da ne pricam,padanje na svaku fintu suta..ljudi ko mrtvi na terenu,kraj njih su ovi nasi izgledali kao i da znaju igrat
..Velimirovic je utrpao 28 poena,mogao je jos...Leric je dao desetak,al veci dio utakmice je i odmarao..Leric je kraj igraca Slavije prolazio kao sto nije prolazio kraj ljudi u najboljim godinama,Jovanovic se isto nije previse exponirao jednostavno odigrao koliko treba,mada se vidjelo da moze raditi sta hoce cuvarima..Persic standardno jednu bljesne jednu ga nigdje nema,sad je dao 15-ak poena,vidjecemo sljedeci put,Albijanic isto tako mozda koji poen vise,dobar rezervni centar za polufinala nase lige,za nesto vise slaba nafaka,ima visinu i ofanzivnu i defanzivnu tehniku al nema mase,snage...Markovic slabo slabo,ne snalazi se nikako u igri,velika vjerovatnoca da ce napustit Ditu sad na polusezoni,a nisu najavlili nikakva pojacanja,tak da mi to nikako nije jasno.i ovako igraju sa 7-8 igraca jos prodaje jednog igraca iz rotacije..mozda se Jeftic oporavio sto bio veliki plus,ne znam,valja se raspitat
..i da,za divno cudo minute je dobilo 11 igraca,mada sa ovakvom kvalitetom lige i ovim razlikama morali bi se puno cesce ubacivati juniori,kad ih je vec 4 uveo u prvi tim daj bar ljudima i priliku
ono sto sam ja bas vidio od utakmice

crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
kakav je bio hodzic kod slavije, nisi ga mogao fuliti bio je najvisi igrac sa 214 cmultrasstyle_tz je napisao/la:Dita-Slavija 101-77
ono sto sam ja bas vidio od utakmice..prvo liga je smijesna,to govorim po ko zna koji put,zaista nisam znao koja je Slavija na tabeli i kad sam dosao kuci bas sam pogledao da vidim,pa oni su negdje na sredini sa POZITIVNIM
omjerom...meni tad sve bi jasno,ma cini mi se da gora ekipa nije dosla u Tuzlu ne pamtim...ma prvo kad ih pogledas,to ne lici na kosarkasa,pa onda nakaradni driblinzi,o vodjenju lopte slabijom rukom da ne pricam,padanje na svaku fintu suta..ljudi ko mrtvi na terenu,kraj njih su ovi nasi izgledali kao i da znaju igrat
..Velimirovic je utrpao 28 poena,mogao je jos...Leric je dao desetak,al veci dio utakmice je i odmarao..Leric je kraj igraca Slavije prolazio kao sto nije prolazio kraj ljudi u najboljim godinama,Jovanovic se isto nije previse exponirao jednostavno odigrao koliko treba,mada se vidjelo da moze raditi sta hoce cuvarima..Persic standardno jednu bljesne jednu ga nigdje nema,sad je dao 15-ak poena,vidjecemo sljedeci put,Albijanic isto tako mozda koji poen vise,dobar rezervni centar za polufinala nase lige,za nesto vise slaba nafaka,ima visinu i ofanzivnu i defanzivnu tehniku al nema mase,snage...Markovic slabo slabo,ne snalazi se nikako u igri,velika vjerovatnoca da ce napustit Ditu sad na polusezoni,a nisu najavlili nikakva pojacanja,tak da mi to nikako nije jasno.i ovako igraju sa 7-8 igraca jos prodaje jednog igraca iz rotacije..mozda se Jeftic oporavio sto bio veliki plus,ne znam,valja se raspitat
..i da,za divno cudo minute je dobilo 11 igraca,mada sa ovakvom kvalitetom lige i ovim razlikama morali bi se puno cesce ubacivati juniori,kad ih je vec 4 uveo u prvi tim daj bar ljudima i priliku
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
ultrasstyle_tz, što češ takva ti nafaka, gledati jake ekipe u TZ, ne sekiraj se previše, odigraćete par mečeva i sa pravom ekipom, al' češ onda da se nasekiraš pošto će biti dobar minus...
Nerminh74;
Hodžić dao 14poena, Demić 15poena, Prašović 10, Jojić 11, Gambiroža(naš Bosnin bivši vajni centar u eri Prodanovića) 14 poena, ostali par poena ukupno.

Nerminh74;
Hodžić dao 14poena, Demić 15poena, Prašović 10, Jojić 11, Gambiroža(naš Bosnin bivši vajni centar u eri Prodanovića) 14 poena, ostali par poena ukupno.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
@nerminh74
Velimirovic 28,Albijanic 17-18,Leric 10-ak za malu minutazu,Hrncic par poena...to ti govori donekle kakav je i Hodzic bio...gabarit ima,na snagu je dao tih 14-15 poena kraj Albijanica uglavnom,kraj Lerica slabo..a o odbrambenom ucinku ti najbolje govore ove gore brojke nasih centara,jos i kad znamo da Dita nema neki bog zna sut,a da su dali 101 poen..toliko i o zatvaranju reketa,ofanzivnog skoka...
@ars
skini mi se s ku.ca vise,naporan si postao..ne mogu ja to tebi objasnit kad tvoj mozak to ne razumije,ja ne idem na utakmicu da gledam goste,vec Slobodu,tak da je najmanje bitno ko dolazi
..al tvoj mozak i mozak takvih "derbi" i "dok ide dobro" navijaca to ne moze nit ce kad moc razumit 
Velimirovic 28,Albijanic 17-18,Leric 10-ak za malu minutazu,Hrncic par poena...to ti govori donekle kakav je i Hodzic bio...gabarit ima,na snagu je dao tih 14-15 poena kraj Albijanica uglavnom,kraj Lerica slabo..a o odbrambenom ucinku ti najbolje govore ove gore brojke nasih centara,jos i kad znamo da Dita nema neki bog zna sut,a da su dali 101 poen..toliko i o zatvaranju reketa,ofanzivnog skoka...
@ars
skini mi se s ku.ca vise,naporan si postao..ne mogu ja to tebi objasnit kad tvoj mozak to ne razumije,ja ne idem na utakmicu da gledam goste,vec Slobodu,tak da je najmanje bitno ko dolazi

U Slobodi najavljuju pohod na NLB ligu...
Umjesto toga bolja bi im bilo da puste Jovanovica u Zvezdu takva sansa se jednom pojavi u 10 godina...
Malo su poletjeli sa ambicijama imaju dobar tim, ali kad protivnik izmori Jovanovica Dita je u problemu. Takodje kad se zaustavi igra JOvanovica sa Velimirovicem ili Lericem....
MIslim da cak i kad bude dva mjesta, Sloboda nema sta traziti protiv Bosne ili Igokee. Trenutno to je situacija ...
Na stranu cak i to sto mi se svidja kako u Slobodi rade i prave igrace kao i njihova igra
Umjesto toga bolja bi im bilo da puste Jovanovica u Zvezdu takva sansa se jednom pojavi u 10 godina...
Malo su poletjeli sa ambicijama imaju dobar tim, ali kad protivnik izmori Jovanovica Dita je u problemu. Takodje kad se zaustavi igra JOvanovica sa Velimirovicem ili Lericem....
MIslim da cak i kad bude dva mjesta, Sloboda nema sta traziti protiv Bosne ili Igokee. Trenutno to je situacija ...
Na stranu cak i to sto mi se svidja kako u Slobodi rade i prave igrace kao i njihova igra
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
hahaha i vi nasjeli na to...ma kakva bolan NLB liga sa ovom ekipom,a pojacanja su rekli da nece dovodit ne mogu ni medju 4..to je prica koja se plasira u javnost "mi hocemo,mi mozemo,ako ne ove,onda sigurno iduce godine..",da bi privukli ljude da pogledaju koju utakmicu,interes za kosraku u TZ je opao,daleko manje ljudi se skuplja sad na tekmama nego ikad prije,pa cak i na derbijima ne bude vise od 3-3500 ljudi...ukratko te ambicije za NLB su samo suplja prica onima koji povjeruju ili zele da povjeruju u tu,tako da ustvari stvarna ambicija i jest proizvodnja i prodaja igraca te zarada na istima...ova uprava ne pokazuje ni sekundu ambicije,prije 2 god su obecali evropu,a odbijaju ucesce u fiba kupu,a troskovi bi se pokrili praditim 5-6000 karata minimum minimuma za 1 utakmicu u Mejdanu
Troskovi su oko 60 000 maraka za meceve ako se ne dobije bas neka luda destinacija tipa Ukrajine ili Estonije....tako da bi to mogloo.. IPak, cijenim Slobodu jer se ne razmecu znaju koliko imaju para i tako prave ekipu... plate su redovne
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ma ovo moze i mora bolje...liga koju igramo nije nikakvo mjerilo nicega,interes navijaca opada nenormalno,mada to u Tuzli nikad nije bilo posljedica takmicenja kojeg Dita igra,vec ljudi ce doc da gledaju ako Dita ima dobru ekipu,nije bitno protiv koga da igraju..sjecam se prije da je 2500-3000 ljudi gledalo nizerazredne klubove,slabije i od ovih sada,samo zato sto je Dita igrala najbolju posljeratnu kosarku vidjenu u BiH,kosarku koju su ljudi uzivali gledati...prije 2 godine je najavljeno da ce za 4 godine se stvorit sampionska ekipa,put stvaranju takve ekipe nije prodaja najboljih igraca ili otpustanje takvih,i dovodjenje nekih sumnjivih pojacanja..ukratko,ova uprava radi za svoj interes,za svoj dzep,a ta gradnja ekipe je samo dobar cover za sve to...Tuzlu i Tuzlake nece zadovoljit prosjecna stabilna ekipa,vec ekipa koja ne mora osvajati trofeje igrati neka velika takmicenja,al koja mora pokazati ambiciju,potencijal i zelju za rezultatom,igrom,a ne samo za prodajom kao i da tu bude sto vise domacih igraca 

licno su me iznenadili sa rezultatima ove godine, nisam mislio da ce i ove sezone biti u vrhu. Definitivno nemaju uslova da budu prvaci u konkurenciji Bosne, Sirokog i Igokea-e, sto i oni sami znaju, ali u svakom slucaj igraju dobro.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
uslova ima,ili bi se mogli stvorit,ali ambicije uprave nema,jer oni ne smiju podignut letvicu na stepen vise,zato sto su im u ovoj situaciji stolice najsigurnije..ja mislim da je Sloboda jedini klub kojem,pardon cijoj trenutnoj upravi odgovara ovakva liga 13(ovdje mislim na ove ozbiljnije klubove)..jer oni ne igraju uopste dobro,jednostavno ostali su preslabi,ali javnost to ne prati i ne zna,pa tak da mogu plasirat price o odlicnim rezultatima u javnost i kao oni sad dobro radeFaris je napisao/la:licno su me iznenadili sa rezultatima ove godine, nisam mislio da ce i ove sezone biti u vrhu. Definitivno nemaju uslova da budu prvaci u konkurenciji Bosne, Sirokog i Igokea-e, sto i oni sami znaju, ali u svakom slucaj igraju dobro.

Dita slaba, a Igokea jos gora. Odbrane nikakve, na nivou zonske lige, katastrofa. Da nije bilo Vuksanovica u napadu Dita je mogla vrlo lako dobiti. Nebi bilo nezasluzeno.
Dita je trebala dobiti mec, potrosili su tri lopte u finisu i to bez veze. Muminovic mi nikako nije bio jasan sa poslednjim napadom. Imao je 21 sekundu hej 21 sekundu to je u kosarci godina....I opet je prokockao. Utakmica inace onako nije bas bila toliko losa ali ovi u savezu pod hitno moraju vidjeti sta sa Jovanovicem , dati mu drzavljanstvo kako bi igrao za BiH. Igra sezonu snova zasluzio je barem poziv na siri spisak
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ma nismo se ni nadali pobjedi,igra i rezultat su me me pozitivno iznenadili,al najbitnije od svega da su momci ispostovali i Aleksandrovac

Ma Jovanovic je najbolji igrac lige...i prosle sezone dok je igrao za Borac bio je jedan od najboljih igraca lige...
- pasha_the_one
- Kontakt:
jovanovic je jedan od najboljih playmakera, ako ne i najbolji playmaker, koji je igrao u ovoj nasoj ligi od ujedinjena... mislim da bi savez trebao stvarno pokrenuti postupak za dodjeljivanje drzavljanstva jovanovicu, ali opet sumnjam... kad Lance Williams nije jos uvijek dobio drzavljanstvo... tesko da ce i Jovanovic...
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)
kakvo je bilo sudjenje u posljednjoj minuti-dvije?Malena je napisao/la:Dita slaba, a Igokea jos gora. Odbrane nikakve, na nivou zonske lige, katastrofa. Da nije bilo Vuksanovica u napadu Dita je mogla vrlo lako dobiti. Nebi bilo nezasluzeno.

"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
sto se tice sudjenja bez nekog navlacenja pretjeranog..malo domacinski kako je i normalno za nasu ligu,neiskustvo pojedinih igraca nam je izgubilo tekmu....
a u klub je stigao tj.vratio se Ninoslav Milosevic,u klubu je na probi i zadovolji na treningu potpisat ce ugovor
a u klub je stigao tj.vratio se Ninoslav Milosevic,u klubu je na probi i zadovolji na treningu potpisat ce ugovor
HKK VITEZ - KK SLOBODA UŽIVO PRIJENOS NA http://****
U 19:30...
19. kolo prve lige BH za košarkaše..
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
jel zasluzena pobjeda il mirise na prodano??od nase uprave me nebi zacudiloJakov je napisao/la:HKK VITEZ - KK SLOBODA UŽIVO PRIJENOS NA http://****

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.