Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Harun, Musa,Buza i DIno gosti na BHT1
Edit :
Rusija dolazi kompletna na EP, i AK47 dolazi
Edit :
Rusija dolazi kompletna na EP, i AK47 dolazi
Odlicnoneno#4 je napisao/la:Peta.
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”
- legenda reala
- Kontakt:
čuće senerminh74 je napisao/la:Otkud ovo pitanje?!legenda reala je napisao/la:hoće li Mirza igrati na Eurobasketu
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
aBd neče, a ne da ti to kao sa muštulukom da najavišlegenda reala je napisao/la:čuće senerminh74 je napisao/la:Otkud ovo pitanje?!legenda reala je napisao/la:hoće li Mirza igrati na Eurobasketu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Baš ovaj menadžer misli da su ljudi u BiH ovce!
)
Ja sve šutim, neću da dajem komentar... a ono jedan članak, pa drugi... pa pljuvanje na pljuvanje... a ja sve neka, nemoj, smiri, progutaj, odsaburaj... nije bitno ništa osim da Juka igra...
Ma nekako sam bio spreman i da kažem da sam kriv i da se izvinem i menadžeru i Juki onako javno...samo zbog reprezentacije... pa nek misle ljudi o meni šta hoće...
A kako ja šutim, oni sve više pljuju, sve veći cirkus prave... valjda misle što više pljuju i lažu narod će više vjerovati...
E pa neće moći! Neću da šutim!
Objasni nam svima ovaj menadžer da su sve garniture ljudi u KSBiH u zadnjih 15 godina lopovi (sadašnja garnitura ljudi, koju on pokušava da diskredituje, nije bila u savezu kad su svi njegovi igrači išli u druge reprezentacije)...
Objasni nam su svi treneri i ljudi u BH klubovima nesposobni i glupi jer nisu prepoznali talenat njegovih igrača a on prepoznao...
Te da je on sposoban i pametan "genijalac" jer je sve igrače koje on zastupa ili je zastupao (Begić, Preldžić, Omić, Rizvić) prodao drugim državama i oni sada ne igraju za BiH!
Gsop. menadžer sve odvraćao djecu da ne igraju za Sloveniju i sve ih molio da igraju za BiH...a ovi neki drugi lopovi ih prodali!
)
Objasni nam menadžer da on koji živi u Sloveniji a i ovi njegovi BH igrači koji igraju za Sloveniju puno vole BiH i da se boje za njenu budućnost!
A mi ovdje koji se borimo za savez i ovi igrači koji igraju za reprezentaciju valjda više volimo Sloveniju!
E on baš misli da smo mi ovce!
Vjerovatno misli da mi ovdje u BiH ne znamo da su i drugi igrači odlazili da igraju po bijelom svijetu ali nikada nisu okretali leđa Bosni i Hercegovini.
I Teletović i Đedović i Gordić i Kikanović i Mitrović i Bavčić i... a i Marković, Avdić, Alihodžić, Firić, Bećiragić, Mršić... su odlazili još kao djeca i svoju nafaku tražili igrajući za najveće svjetske klubove... ali uvijek dolazili i branili boje svoje BiH!
Njima naklon do poda
A ovi njegovi valjda nisu znali put nazad pa ostajali da igraju za druge države
Objasni nam i da su ljudi iz saveza tjerali Jusufa da igra obzira da li je povrijeđen... kao da ljudi iz saveza određuju ko će igrati a ne selektor Ivanović...
A svi dobro znaju da su ljudi iz saveza ove godine dočekali povrijeđene Todića, Peršića, Coopera i liječili ih mjesec dana bez obzira što su povrede nastale igrajući za klubove...
I svi dobro znaju da ih niko nije tjerao da igraju.
Dobro što nam menadžer objasni da mi u savezu ne valjamo... ali zar ga nije sramota bacati sumnju na Duška Ivanovića?!
Cijeli svijet zna kakva je persona Duško i cijeli svijet zna da kod njega igraju samo najbolji i najspremniji, samo oni koji ostavljaju srce na parketu, a nikako neki "povrijeđeni" i "uvrijeđeni"!
A onda nam objasni da je u redu da Teletovića, Đedovića Gordića, Stipanovića... i sve ostale igrače koji su uvijek bili zadovoljni sa liječničkim stafom, treba da liječe naši liječnici... ali da njegov igrač ima svog liječnika i da njegov igrač može otići, kod svog liječnika, kad god hoće bez ikakve obaveze javljanja selektoru Ivanoviću i našim doktorima...
Kako da ne gosp. Trnovčeviću... počašćeni smo prisustvom vašeg igrača i javite se kad uhvatite vremena i vi i vaš igrač!
I objasni nam i da će Jusuf morati igrati ljetnu ligu i da će morati odmarati... kao da smo mi budale i da ne znamo i kad se igra ljetna liga... i ko igra ljetnu ligu... i kad igrači odmaraju i koliko...
Inače kod nas u savezu plan priprema i prijateljskih utakmica pravi moja tetka Bahra! Fina žena, građevinski inžinjer, volim je kao rođenu mater!
Osim ako za njegove igrače, za razliku od svih ostalih igrača, ne vrijede neke nova pravila...
E pa Bogami gosp. Trnovčeviću nismo mi ovdje u BiH baš takve ovce kakvim nas ti smatraš i ne gubimo mi igrače zbog "genijalaca" kako to ti kažeš, već zbog takvih menadžera kao ti! Menadžera kojima je i njihova država na prodaju!
Ja sve šutim, neću da dajem komentar... a ono jedan članak, pa drugi... pa pljuvanje na pljuvanje... a ja sve neka, nemoj, smiri, progutaj, odsaburaj... nije bitno ništa osim da Juka igra...
Ma nekako sam bio spreman i da kažem da sam kriv i da se izvinem i menadžeru i Juki onako javno...samo zbog reprezentacije... pa nek misle ljudi o meni šta hoće...
A kako ja šutim, oni sve više pljuju, sve veći cirkus prave... valjda misle što više pljuju i lažu narod će više vjerovati...
E pa neće moći! Neću da šutim!
Objasni nam svima ovaj menadžer da su sve garniture ljudi u KSBiH u zadnjih 15 godina lopovi (sadašnja garnitura ljudi, koju on pokušava da diskredituje, nije bila u savezu kad su svi njegovi igrači išli u druge reprezentacije)...
Objasni nam su svi treneri i ljudi u BH klubovima nesposobni i glupi jer nisu prepoznali talenat njegovih igrača a on prepoznao...
Te da je on sposoban i pametan "genijalac" jer je sve igrače koje on zastupa ili je zastupao (Begić, Preldžić, Omić, Rizvić) prodao drugim državama i oni sada ne igraju za BiH!
Gsop. menadžer sve odvraćao djecu da ne igraju za Sloveniju i sve ih molio da igraju za BiH...a ovi neki drugi lopovi ih prodali!
Objasni nam menadžer da on koji živi u Sloveniji a i ovi njegovi BH igrači koji igraju za Sloveniju puno vole BiH i da se boje za njenu budućnost!
A mi ovdje koji se borimo za savez i ovi igrači koji igraju za reprezentaciju valjda više volimo Sloveniju!
E on baš misli da smo mi ovce!
Vjerovatno misli da mi ovdje u BiH ne znamo da su i drugi igrači odlazili da igraju po bijelom svijetu ali nikada nisu okretali leđa Bosni i Hercegovini.
I Teletović i Đedović i Gordić i Kikanović i Mitrović i Bavčić i... a i Marković, Avdić, Alihodžić, Firić, Bećiragić, Mršić... su odlazili još kao djeca i svoju nafaku tražili igrajući za najveće svjetske klubove... ali uvijek dolazili i branili boje svoje BiH!
Njima naklon do poda
A ovi njegovi valjda nisu znali put nazad pa ostajali da igraju za druge države
Objasni nam i da su ljudi iz saveza tjerali Jusufa da igra obzira da li je povrijeđen... kao da ljudi iz saveza određuju ko će igrati a ne selektor Ivanović...
A svi dobro znaju da su ljudi iz saveza ove godine dočekali povrijeđene Todića, Peršića, Coopera i liječili ih mjesec dana bez obzira što su povrede nastale igrajući za klubove...
I svi dobro znaju da ih niko nije tjerao da igraju.
Dobro što nam menadžer objasni da mi u savezu ne valjamo... ali zar ga nije sramota bacati sumnju na Duška Ivanovića?!
Cijeli svijet zna kakva je persona Duško i cijeli svijet zna da kod njega igraju samo najbolji i najspremniji, samo oni koji ostavljaju srce na parketu, a nikako neki "povrijeđeni" i "uvrijeđeni"!
A onda nam objasni da je u redu da Teletovića, Đedovića Gordića, Stipanovića... i sve ostale igrače koji su uvijek bili zadovoljni sa liječničkim stafom, treba da liječe naši liječnici... ali da njegov igrač ima svog liječnika i da njegov igrač može otići, kod svog liječnika, kad god hoće bez ikakve obaveze javljanja selektoru Ivanoviću i našim doktorima...
Kako da ne gosp. Trnovčeviću... počašćeni smo prisustvom vašeg igrača i javite se kad uhvatite vremena i vi i vaš igrač!
I objasni nam i da će Jusuf morati igrati ljetnu ligu i da će morati odmarati... kao da smo mi budale i da ne znamo i kad se igra ljetna liga... i ko igra ljetnu ligu... i kad igrači odmaraju i koliko...
Inače kod nas u savezu plan priprema i prijateljskih utakmica pravi moja tetka Bahra! Fina žena, građevinski inžinjer, volim je kao rođenu mater!
Osim ako za njegove igrače, za razliku od svih ostalih igrača, ne vrijede neke nova pravila...
E pa Bogami gosp. Trnovčeviću nismo mi ovdje u BiH baš takve ovce kakvim nas ti smatraš i ne gubimo mi igrače zbog "genijalaca" kako to ti kažeš, već zbog takvih menadžera kao ti! Menadžera kojima je i njihova država na prodaju!
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Svaka cast Harunu na ovom postu!
Dosta je vise zaje.bancije bilo.Ako hoces igraj,ako neces dovidjenja i to je sustina stvari.Ne zanima me ko je kriv,ko ce biti kriv i sl.Usput,ovo je MOJE MISLJENJE!Vi sto mislite da je Juka ok i upravu sa savjetovanjem ovakvog menadzera,mislite i dalje. P.S.Nije ovdje u pitanju ni Juka ni gnj.ida Konakovic,vec BiH,a ona mora biti iznad svega.Ako je nesto iznad toga,onda je ne volis kao sto izjavljujes!
ponavljam trncevic jeste malo reci mutan tip, ali harun je bio kada je omic otišao igrati za slovence, a prethodno ga je selesković pokušavao ubaciti u i KK Slobodu i KK Bosnu, a bogami kontektirao je i KS BiH, ali oni nisu reagirali i preldžić nije njegovNEZALAGANJE je napisao/la:Svaka cast Harunu na ovom postu!Dosta je vise zaje.bancije bilo.Ako hoces igraj,ako neces dovidjenja i to je sustina stvari.Ne zanima me ko je kriv,ko ce biti kriv i sl.Usput,ovo je MOJE MISLJENJE!Vi sto mislite da je Juka ok i upravu sa savjetovanjem ovakvog menadzera,mislite i dalje. P.S.Nije ovdje u pitanju ni Juka ni gnj.ida Konakovic,vec BiH,a ona mora biti iznad svega.Ako je nesto iznad toga,onda je ne volis kao sto izjavljujes!
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Dosadasnjim radom je Harun pokazao da ima iskrene i najbolje namjere.... Mislim da je i njemu prekipilo i da ne moze da trpi neke stvari, iako se vidi da je zbog mira u kuci bio spreman da predje preko mnogo stvari, ali za sve postoje granice...Problem sa Nurkicem se cini mnogo ozbiljniji nego sto sam mislio, jasno je da je ucinio glupost odlaskom sa priprema, no to se moglo lagano izgladiti, medjutim izgleda da ovaj njegov menadzer nije za podcijeniti i koliko se meni cini ucinice sve da napravi problem sto vecim...... Enes je jako sposoban i veoma uspjesan u svom poslu, nas problem je sto radi protiv nas i direktno nas je ostetio na vise frontova... Opasan je igrac i njega se moramo paziti i za ubuduce....
Mozda ce biti veliki hendikep ako Nurkic ne bude igrao ali s druge strane moze da bude i veliki problem ukoliko bude dosao na okupljnaje a problem ne bude rijesen.....
Nece biti lako rijesiti ovaj slucaj, mislim da je Nurkic taj koji treba da odluci sa sobom sta on zeli i koje poteze povuci, pitanje je samo koliko ce biti pametan???Jedan posten razgovor oci u oci bio mozda bio rjesenje, pitanje je koliki uticaj ima menadzer na Nurkica?
Savez mora da brine za atmosferu koja je u biti najbitnija, vidjeli smo koliko znaci zdrava atmosfera u nogometnoj reprezenatciji i sta bude kada se ista izgubi... Neki principi moraju postojati i postovati se, i bez obzira kolika zvjezda neko bio moraju postojati minimumi ispod kojih se ne smije ici, zbog atmosfere, zbog principa, zbog novih narastaja i u konacnici zbog rezultata....
Mozda ce biti veliki hendikep ako Nurkic ne bude igrao ali s druge strane moze da bude i veliki problem ukoliko bude dosao na okupljnaje a problem ne bude rijesen.....
Nece biti lako rijesiti ovaj slucaj, mislim da je Nurkic taj koji treba da odluci sa sobom sta on zeli i koje poteze povuci, pitanje je samo koliko ce biti pametan???Jedan posten razgovor oci u oci bio mozda bio rjesenje, pitanje je koliki uticaj ima menadzer na Nurkica?
Savez mora da brine za atmosferu koja je u biti najbitnija, vidjeli smo koliko znaci zdrava atmosfera u nogometnoj reprezenatciji i sta bude kada se ista izgubi... Neki principi moraju postojati i postovati se, i bez obzira kolika zvjezda neko bio moraju postojati minimumi ispod kojih se ne smije ici, zbog atmosfere, zbog principa, zbog novih narastaja i u konacnici zbog rezultata....
Polako al sigurno izlazi na vidjelo to, ko je kriv za navedenu situaciju... Nije da se nije znalo i pisalo naveliko o tome ovdje na forumu
Harun je jos jednom pokazao kolika je velicina u BiH kosarci i uopcenito kolika je ljudska gromada
...
A Juki i nazovi menadzeru... Ako ne zele, odnosno bolje receno ne zeli, da igra za BiH... siroko ti polje bilo al niko nije iznad BiH i drzavne repke pa da se sa njom moze igrati 8kad jedan Mirza moze, mozes i ti)....A ako bude zelio igrati, bez sumnje igrati ce... taman nikad ne pruzio ruku ni Harunu, ni Konakovicu (da se razumijemo ovaj mi nije drag sekunde, cak stavise smatram ga zlom kosarke, prevashodno zbog KK Bosne)... jer ce ga Dusko pozvati sigurno.... pa na njemu je sve.... hoce li se odazvati ili ne... tj hoce li igrati ljetnu ligu
...
A Juki i nazovi menadzeru... Ako ne zele, odnosno bolje receno ne zeli, da igra za BiH... siroko ti polje bilo al niko nije iznad BiH i drzavne repke pa da se sa njom moze igrati 8kad jedan Mirza moze, mozes i ti)....A ako bude zelio igrati, bez sumnje igrati ce... taman nikad ne pruzio ruku ni Harunu, ni Konakovicu (da se razumijemo ovaj mi nije drag sekunde, cak stavise smatram ga zlom kosarke, prevashodno zbog KK Bosne)... jer ce ga Dusko pozvati sigurno.... pa na njemu je sve.... hoce li se odazvati ili ne... tj hoce li igrati ljetnu ligu
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
Budi dio ŽELJE, budi Željovac...
vec prije 2 mjeseca se reklo da je najbolje sacekati ljeto, ako se juka odazove sve je super, ako ne, to ide njemu na cast. ali obadvije strane nemogu da prestanu. ono sto je dino konakovic izjavio neki dan je sramota, i takav nam je debil predsjednik saveza. slicno vazi i za nurkicevog menadzera.
ja bi samo volio znati zasto se na juki trenira tolika strogoca, a na drugoj strani mu ovaj predsjednik mladog krajisnika govori sve i svasta, i na kraju im jos da mjesto u ligi nakon par odigranih kola.
ja bi samo volio znati zasto se na juki trenira tolika strogoca, a na drugoj strani mu ovaj predsjednik mladog krajisnika govori sve i svasta, i na kraju im jos da mjesto u ligi nakon par odigranih kola.
Re: Odg: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentat
Decko grdno se varas...kad tad ce izaci prava istina o HarunuMrMuscle je napisao/la:Polako al sigurno izlazi na vidjelo to, ko je kriv za navedenu situaciju... Nije da se nije znalo i pisalo naveliko o tome ovdje na forumuHarun je jos jednom pokazao kolika je velicina u BiH kosarci i uopcenito kolika je ljudska gromada
...
A Juki i nazovi menadzeru... Ako ne zele, odnosno bolje receno ne zeli, da igra za BiH... siroko ti polje bilo al niko nije iznad BiH i drzavne repke pa da se sa njom moze igrati 8kad jedan Mirza moze, mozes i ti)....A ako bude zelio igrati, bez sumnje igrati ce... taman nikad ne pruzio ruku ni Harunu, ni Konakovicu (da se razumijemo ovaj mi nije drag sekunde, cak stavise smatram ga zlom kosarke, prevashodno zbog KK Bosne)... jer ce ga Dusko pozvati sigurno.... pa na njemu je sve.... hoce li se odazvati ili ne... tj hoce li igrati ljetnu ligu![]()
...
NIje mi jasno u onom tekstu koji je menadzer Trnovcevic dao on kaze parafraziram da je neko potpisao ispisnicu Preldzicu iz KSBiH da bi mogao posle dobiti drzavljanstvo Turske i da je to kao dobro placeno..
Ko je i koliko uzeo novca da bi Emir Preldžić zaigrao za Tursku? Ko je dao lažne podatke FIBA-i da Emir Predžić nikad nije registriran u Košarkaškom savezu BiH i da mu je prva registracija bila u Sloveniji? Bez toga, Preldžić nikad ne bi mogao postati reprezentativac Turske. Zašto u jeku "borbe" za Preldžića nikad takav papir nije otišao iz KSBiH u FIBA-u, jer bi sigurno spriječio da Preldžić zaigra za Tursku i sačuvale bi se šanse da jednom postane reprezentativac BiH. -...EVo to je to ako je istina strijeljat treba
Jedna novina ce uskoro objaviti slucaj Preldzic. Bas ce biti interesantno vidjeti sta je tadasnji gen. sekretar Slovenije dogovorio sa Enesom.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
pa reci nam ti ako znas, nemoj da cekamo te ''jedne novine''
Zasto bih? Da pljuju svi redom i prozivaju me skotom? Ovi isti koji su na kucna vrata dobijali dresove..mercurial je napisao/la:pa reci nam ti ako znas, nemoj da cekamo te ''jedne novine''
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Traze te "jedne novine" koje ce im najmanje uzeti za placeni clanak
jos su u fazi razmatranja..a ko ce ga znati mozda jos traje sklapanje adekvatnog teksta...ili ti ga Harunovog romana...
Mozda. Ali tvog romana sigurno nece biti. Na tvoju zalost.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Toliko sam se radovao EP gdje smo napokon trebali zasijati i onda nam ga zgade jer ako ne dođe Jusuf, a nama bude malo nedostajalo...
I najviše krivim Haruna jer svi mi znamo kakav je trncevic i znamo da ima i jusufove greške ali ovo prosipanje discipline nad najvećim potencijalom i naravno prosipanje svog egoizma je ono što se nije smjelo desiti čovjeku kojem je posao da uskladi svačije interese i da omogući da svi naši igrači igraju, a ne da otjeraš poslije mirze najboljeg igrača ko da igrači tipa juke rastu na grani
A sada jusufe ako čitaš ovaj forum dođi i igraj za reprezentaciju ne za sero.nje iz saveza, igraj za nas koji te pratimo još od laskog, koji ostajemo budni do nekih doba da vidimo hoćešto li ikako na parket, igraj za ovaj napaćeni narod kojega su napatile upravo barabe kakve sada sjede u savezu i daj nam sa ostalim momcima barem malo radosti da možemo lakše podnositi ovo sivilo koje nas okružuje
I najviše krivim Haruna jer svi mi znamo kakav je trncevic i znamo da ima i jusufove greške ali ovo prosipanje discipline nad najvećim potencijalom i naravno prosipanje svog egoizma je ono što se nije smjelo desiti čovjeku kojem je posao da uskladi svačije interese i da omogući da svi naši igrači igraju, a ne da otjeraš poslije mirze najboljeg igrača ko da igrači tipa juke rastu na grani
A sada jusufe ako čitaš ovaj forum dođi i igraj za reprezentaciju ne za sero.nje iz saveza, igraj za nas koji te pratimo još od laskog, koji ostajemo budni do nekih doba da vidimo hoćešto li ikako na parket, igraj za ovaj napaćeni narod kojega su napatile upravo barabe kakve sada sjede u savezu i daj nam sa ostalim momcima barem malo radosti da možemo lakše podnositi ovo sivilo koje nas okružuje
Juka je nekad pratio i pisao na ovom forumu.
Juka ne odustaj zbog saveza, igraj za svoju raju i drzavu. Pokazi da si iznad njih i da si ti taj koji si pametniji i mudriji za razliku od ovih likova koje fata kriza srednjih godina
Juka ne odustaj zbog saveza, igraj za svoju raju i drzavu. Pokazi da si iznad njih i da si ti taj koji si pametniji i mudriji za razliku od ovih likova koje fata kriza srednjih godina
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 4 gosta.