Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Goalgetter
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Goalgetter » 15 dec 2014, 18:02

sajo10 je napisao/la:Nije Goalgettere raja ovdje kudila Tinu zbog kvaliteta, vec zbog cinjenica sto ga amidza pod svaku cijenu gurao u prvih 11 reprezentacije a i ptica na grani je vidjela da on nije kvalitet za nesto tako.

Mnogo onoga sto ovaj momak ispasta je iskljucivo zahvaljujuci svojem amidzi koji ga je na isti takav pogan nacin ugurao u repku, odveo na svijetsko pa onda opet poceo da gura u prvu postavu. A momcek, i dalje u Ajduku.
Potpis, u tome sve lezi poenta.

Pisao sam vec, u prvih 23 moze biti, u tome ne vidim problem, ali jos nije zreo za prvih 11, iako je pristojno odigrao protiv Walesa i Belgije.

Nego, Mesa najavio gledati Djurica. :tokralju:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 15 dec 2014, 18:04

Pa naravno da će računati na njega. Vrijeme kada je selektor otpisivao igrače za sva vremena zbog nekih njegovih ličnih problema je na svu sreću gotovo.

Uostalom to što će računati na njega ne znači da ima zagarantovan poziv. Računat će i na Sušića, kao i na Prcića, Štilića i Vrančića. Neće svi dobiti poziv, ali će sigurno biti u kombinacijama.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 15 dec 2014, 18:06

Chinaglia je napisao/la:pa naravno da će računat', momak je toliko popljuvan samo zato što mu je amidža selektor ;) na kraju krajeva, nije momak kriv što je igrao u početnom sastavu, za to krivite Papeta, ako se ne slažete, a ne momka kome je čast igrat' za svoju državu! da l' je za početni sastav ili ne, o tome svakako možemo diskutovat', al' da l' zaslužuje bit' dio repke, o tome ne možemo!
Sramota da kritikuju momka koji je odbio Hrvatsku i Belgiju da bi igrao za nas. Tino ne zasluzujemo te. :salut:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 15 dec 2014, 18:07

zgembo89 je napisao/la:Sutra pečem halvu, jer moj Meša se nakon 27 godina izbivanja po bijelom svijetu vraća kući – kaže na početku posjete novinara agencije Patria majka novog selektora nogometne reprezentacije BiH Ševka Baždarević :D kopija Sušića br 2 on Zavidovice vise ni na karti ne zna naci
Zasto je kopija sto zivi negdje gdje je bolje, ovo nikad necu skontati...
Svi bi mi da mozemo rado u Parizu i sl. zivjeli, ne treba biti licemjer.
Svi koji odu odavde pa makar i na baustelu nazad se vracaju kao penzioneri a neki ni tad, sasvim normalno ;)
Susic je jedan hvala bogu i kopije su takvih uhljupa nemoguce...
Mesa mani se tih Susica i njihovih igraca, prvo obidji prvotimce da vide ko si i sta si, a onda na bacanje na posao :bih:
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 15 dec 2014, 18:11

Kada se radi o fameliji, tada je poziv delikatna stvar, uvijek bila. Moras odskakati od ostalih podobro da bi to proslo a i tada nije iskljuceno da nece biti kritike. Nasa Tina jeste odskakala kvalitetom, ali u suprotnom smjeru, pa je bura zato i bila duplo veca nego inace, sasvim opravdano. Medjutim, ne treba covjeka nista cuditi kada se radi o velikoj glavi i malim mozgom, on je zvao igrace te ih vodio na SP, koje nikada u zivotu nije ni pogledao licno.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

warenge
Kontakt:

Post Postao/la warenge » 15 dec 2014, 18:16

Vidi se da je Mesa zestoko zagrijan,ima plan i program,kako vodit Repku u nove pobjede!
Po njegovim izjavama,spreman je i nabrijan da uradi sve sto treba kako bi mi(reprezentacija)zasijali kao nekad.
Sutra, ima sastanak sa mafijasima(savezom)i nadam se,da ce mu ambicioznost i volja ostati ista!

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 15 dec 2014, 18:20

Problem malok tinkija-svinkija je sto je u pogresno vrijeme pozvan, tj da je na pocetku kvalifikacija i da je izborio mjesto u prvih 11 niko mu nebi zamjerio.
Ovako je uletio nezasluzeno na svjetsko i to u prvih 11, sutra da zaigra za Barcu ili Real opet bi na njemu bilo zvono.
Definiitivno zasad ne zasluzuje poziv bar dok se ne izbori za isti, a to ni u kom slucaju ne moze igrama u Hajduku jer je isti na nivou nasih Premijerligasa htjeli mi to priznati ili ne.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 15 dec 2014, 18:20

Goalgetter je napisao/la: Ajmo pocnite pljuvanje, evo rekao racunati na Tinu Svena. :P

Po meni Tino i dalje ima mjesta u roosteru od 23 igraca, ali za prve postave nije.
Ma zvao bi ka svaki "domaci" selektor a gdje nece Papetov prijatelj. Samo mislim da nece igrati u prvih 11. Doduse mozda mu da sansu u prijateljskoj protiv Austrije da pocne pa kako se pokaze.
Goalgetter je napisao/la: Nego, Mesa najavio gledati Djurica. :tokralju:
Nevidim po cemu je Djuric bolji igrac od Mahmutovica ako ovaj bude igrao. Plzen je puno veci klub. I jedan i drugi imaju konkurenciju na svojoj poziciji. Neka pozove onoga koji bude igrao vise i koji bude postigao vise golova. Odnosno po meni bi trebao pozvati obadvojicu ili Tankovica umjesto jednog od njih dvojice ako ga nagovori.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 15 dec 2014, 18:24, ukupno mijenjano 2 puta.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 15 dec 2014, 18:22

warenge je napisao/la:Vidi se da je Mesa zestoko zagrijan,ima plan i program,kako vodit Repku u nove pobjede!
Po njegovim izjavama,spreman je i nabrijan da uradi sve sto treba kako bi mi(reprezentacija)zasijali kao nekad.
Sutra, ima sastanak sa mafijasima(savezom)i nadam se,da ce mu ambicioznost i volja ostati ista!
Ko ne bi bio zagrijan voditi ovakvu reprezentaciju i ove igrace? Manchester City, AS Rom, Lazio, Leverkusen itd.., mi smo trazena roba i svako treba biti pocascen vodjenjem ove ekipe. Na kraju krajeva, htjeli su je voditi i velika imena poput Felixa i Vahida, samo kod njih je nazalost novac presudio, pa su se izvlacili kako bolje znaju, ali zelja je bila tu, kod Vahida jedino bolje upakovana. Felix je takodjer stari lisac, ali nece ni on dzabade sebi posla. Ipak se vidi da smo trazeni, a kako i ne bi bili.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 15 dec 2014, 18:39

Ajax je napisao/la: Nevidim po cemu je Djuric bolji igrac od Mahmutovica ako ovaj bude igrao. Plzen je puno veci klub. I jedan i drugi imaju konkurenciju na svojoj poziciji. Neka pozove onoga koji bude igrao vise i koji bude postigao vise golova. Odnosno po meni bi trebao pozvati obadvojicu ili Tankovica umjesto jednog od njih dvojice ako ga nagovori.
Ne samo to, Djuric je klasicni centarfor, slabija verzija Dzeke i ibisevica, Mahmutovic je tip igraca koji bi donio sirinu u napadu. Brz, prodoran ima odlican sut, moze i na krilo. U svakom slucaju, pozitivno sto ide gledati igrace, nadam se da ce i Mahmutovic dobiti priliku.
Takovic je prioritet, da se pokusa dovesti u reprezentaciju.
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 15 dec 2014, 18:42, ukupno mijenjano 2 puta.

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 15 dec 2014, 18:40

propuh je napisao/la:Problem malok tinkija-svinkija je sto je u pogresno vrijeme pozvan, tj da je na pocetku kvalifikacija i da je izborio mjesto u prvih 11 niko mu nebi zamjerio.
Ovako je uletio nezasluzeno na svjetsko i to u prvih 11, sutra da zaigra za Barcu ili Real opet bi na njemu bilo zvono.
Definiitivno zasad ne zasluzuje poziv bar dok se ne izbori za isti, a to ni u kom slucaju ne moze igrama u Hajduku jer je isti na nivou nasih Premijerligasa htjeli mi to priznati ili ne.
Taj momak nije kvalitet za nasu repku,neznam kako ljudi neki nece to da shvate. bosanci sve prihvataju sta im se uvali i ako neko kaze da je kvalitet onda mora se to prihvatit i plasirat laz po medijama medju ljudima da je kvalitet..Pa je.bem ti zakon jesteli igrali fudbal,eto pratite ga svaki dan??? Niko nece tog momka nit ga ko trazi,placa clanke po novinama ,medijama nebil ga ko negdje uguro,a najzalosnije da je ovaj novi trener dosao kao veliki jaran S.S. ,i kao odma u startu on racuna na Tina...pitam se dal je doticni gledo njega ikad? i odma jel racunas na njega zato sto ti je prijatelj reko daj pozovi mog necaka da ga prodamo negdje :puke: ova repka mi se sve vise gadi,koliko sam je volio plako sam posle svakog poraza ,radovo se pobjedama al ovoaj lopovluk necu prihvatit... Sto je najgore mi smo najjaci u sredini i imamo 15 boljih igraca od njega cak i vise samo sto to nesmijemo priznat.. Stilic,Vrancic,Pjanic,Medunjanin,Besic,Salihovic,Lulic,Visca,Ibricic,Miske,hajrovic,Prcic,Hadzic(Zaragoza), i gdje sad taj Tino treba da igra ? stvarno sam umoran ovo vise pisat al gledalmo mi imalo realno situaciju ? hocelmo jaku repku ili i dalje lopovluk da vlada medju nama da se preko repke prodavaju antitalenti i neki polovnjaci :puke: .. Mesa dobro razmisli sta radis i htjeo bih upitat neke strucnjake,kako nas moze jedan trener preuzet koji je zadnji put vodio jednu ekipu prije 11 godina ??? tako govore moje informacije,znaci 11 godina bez kluba,toliko o njegovoj strucnosti ... Samo BIH ,volim te ludo ali neprihvatam lopovluk !!!
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 15 dec 2014, 18:45

bhfanatic14 je napisao/la:[
Taj momak nije kvalitet za nasu repku,neznam kako ljudi neki nece to da shvate. bosanci sve prihvataju sta im se uvali i ako neko kaze da je kvalitet onda mora se to prihvatit i plasirat laz po medijama medju ljudima da je kvalitet..Pa je.bem ti zakon jesteli igrali fudbal,eto pratite ga svaki dan??? Niko nece tog momka nit ga ko trazi,placa clanke po novinama ,medijama nebil ga ko negdje uguro,a najzalosnije da je ovaj novi trener dosao kao veliki jaran S.S. ,i kao odma u startu on racuna na Tina...pitam se dal je doticni gledo njega ikad? i odma jel racunas na njega zato sto ti je prijatelj reko daj pozovi mog necaka da ga prodamo negdje :puke: ova repka mi se sve vise gadi,koliko sam je volio plako sam posle svakog poraza ,radovo se pobjedama al ovoaj lopovluk necu prihvatit... Sto je najgore mi smo najjaci u sredini i imamo 15 boljih igraca od njega cak i vise samo sto to nesmijemo priznat.. Stilic,Vrancic,Pjanic,Medunjanin,Besic,Salihovic,Lulic,Visca,Ibricic,Miske,hajrovic,Prcic,Hadzic(Zaragoza), i gdje sad taj Tino treba da igra ? stvarno sam umoran ovo vise pisat al gledalmo mi imalo realno situaciju ? hocelmo jaku repku ili i dalje lopovluk da vlada medju nama da se preko repke prodavaju antitalenti i neki polovnjaci :puke: .. Mesa dobro razmisli sta radis i htjeo bih upitat neke strucnjake,kako nas moze jedan trener preuzet koji je zadnji put vodio jednu ekipu prije 11 godina ??? tako govore moje informacije,znaci 11 godina bez kluba,toliko o njegovoj strucnosti ... Samo BIH ,volim te ludo ali neprihvatam lopovluk !!!
Pa ne moze Mesa odmah izjaviti da otpisuje nekog igraca. Da su ga pitali za bilo koga, rekao bi da racuna na njega.
Pored toga, Susic mu je jaran , a i da nije, iz trenerske kolegijalnosti, to se ne radi tako.
Sacekaj malo.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 15 dec 2014, 18:47

harixs je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la:
Ibrahim je napisao/la: Jarane, ne govori u mnozini, tebe ako je y.bo mene nije.
Inace po poslednji put o Susicu. SAFET SUSIC ja pojam kada se fudbal pomene u BiH, majstor nad majstorima, legenda jednog Pariza. Za BIH ime jednog SUSICA, vrijedi vise od milion pobjegulja koji ovdje pjene iz inozemstva i koji misle da su ko fol neke civije i da ih neko zarezuje i pola procenta. SAFET nas, sin BOSANSKI, po prvi put je odveo BOSNU na jedno veliko takmicenje i to kao pobjednik grupe u kojo smo startovali kao TRECI favoriti. To nije bilo obicno veliko takmicenje, posebnu car i znacaj mu daje sto se odrzali u BRAZILU, zemlji fudbala. Po prvi put u istoriji BOSANCI (tu se ne racuna stoka nezahvalna) su moglo groznicavo ocekivati utkakmicu na svjetskom prvenstvu na kojem je izmedju ostalog i na MARAKANI igrali njihova zemlja. Dvije veoma dobre utakmice i jedna malo losija koja je izgubljena ocitom sudijskom nepravdom bilans je prije za pohvalu nego za kudjenje. Reprezentacija je bila blizu plasmana medju 10 najboljih na svijetu (hej ljudi medju DESET), daleko, daleko ispred svih prethodnih plasmana. SAFET je imao najbolji skor pobjede i poraza, najvise postignutih golova u kvaliiiifikacijama, najvise osvojenih bodova, najvise uvedenih novih igraca od koji su neki na pragu da postanu zvijezde. Evropske kvalifikacije nisu pocele dobro, ali jedini stvarni, nenadoknadivi kiks je onaj protiv Kipra, od direktnog konurenta smo uzeli bod ne njegovom terenu. Realno taj tim je, kada je kompletan tu negdje sa nama, ako nije i bolji od nas i ubrzo ce nas prestici i na fifinoj listi. Poraz protiv Izraela boli vise sto je bio ubjedljiv i tezak,nego zbog tri boda, jer dolaze i oni nama. Licno bih ostavio Susica da dovrsi kvalifikacije, sta ako ih i s..be, ko da su prve koje su sj...ane. Medjutim razumijem i fudbalski savez. U takvoj atmosveri mozda je donekle i dobro
da se uvede neka promjena, da se malo pokusa razdrmati i tim i kompletan fudbalski milje. Posebno sam zadovoljan sto je za SAFETOVOG naslednika dosla druga BIH legenda, pristojan gospodin i pravi Bosanac. Sto se fudbalskog znanja tice taman onoliko koliko mi mozemo platiti jer danas nema nista na guzove, slicna karijera kao i SAFETOVA prilikom preuzimanja reprezentacije s'tim da je SAFET sada bogatiji za jedno SP, sto nije mala stvar. Radikalnih promjena ne moze biti, ove sto se pominju su da bi se nesto reklo i pravilo pametnim, narocito kad se pocne frljati sa imenima koja pripadaju istoj, ako ne i goroj kategoriji, od ovih koje navodno treba odmah liferovati, jer ce poteci med i mlijeko ako zamjenimo treceg golmana koje je ionako tu zbog nacionalnog kljuca (taka nem drzava, bar za sada), ili ako se dovedi tzv spasioc koji nije mogao igrati u ukrajinskoj, a Boga mi ni u turskoj liga nego je uhljebljenje ponovo nasao u poljskoj koja je malo bolja od nase a puuuuno slabija od hrvatske lige. Onda ovi sto evo vec cetvrtu godinu sredjuju papire, eto samo se oni cekaju. Sve u svemu ponovo i ponovo, sve najbolje Mehmedu Bazdarevicu pa ako i ne ostvari dobre rezultate jer sam siguran da ce dati sve ono koliko umije i moze, ali sve najbolje Safetu Susicu, najuspjesnijem selektoru BiH svih vremena i sigurno je, jednom od nekoliko ljudi, koji ce uci u istoriju Bosne za sva vremena prema uspjesnosti u poslu kojim su se bavili.
Kada sam ja posljednji put imala čas geografije Pariz nije bio u Sarajevu.
Na SP su nas, po 25356546 put odveli i Pape i igrači, a ne samo Pape i ne samo igrači.
Prilično loša utakmica je izgubljena zahvaljujući sudijskoj greški koja je sigurno mogla biti ispravljena da je taktika bila normalna a igrači pripremljeni kako treba.
Mnogo igrača je dovedeno ali je mnogo i izgubljeno.
Kipar je kiks a zanimljivo kako nisi napisao čiji kiks, ali razumijem, valjda bi to bacilo mrlju na ovu ružičastu biografiju.
Poraz od Izraela boli zbog igre bez napadača što je produkt nerada i neorganizovanosti bivšeg selektora, boli zbog gubitka veoma važnih bodova, zbog evidentnog rasula koje je bilo prisutno, nikako zbog visokog poraza jer je to u takvoj situaciji bilo i očekivano, ko je želio da vidi.
Ako se neki igrači koji su dobili priliku nisu iskazali, sasvim je logično i normalno da se isprobaju i neki drugi, što veći izbor i konkurencija, to i veća motivacija i rad. Svugdje u svijetu sasvim prirodna stvar, samo kod nas nije.

Kad već elaboriraš nadugo i naširoko onda iznesi sve činjenice i osvrni se i na drugu stranu medalje. Niti sve može biti crno, niti sve može biti bijelo i sve ovo smo prežvakali ovdje hiljadu puta.

U konačnici ovo nije tema o njemu, ali dodaću još da kao čovjek, Safetu u budućnosti želim sreću i hvala mu na svemu lijepom što je učinio, ali također se ne može zaboraviti i koliko nam je odmogao nakon toga. Tačka.
Ti jaranice od kako si dosla na ovaj forum, a imali smo par dijaloga, nisi ama bas jednu pozitivnu kritiku uputila prema Papetu, a imo ih je mnogo. To dovodi do jednog zakljucka, znas kakvog..
Jos jedna mala opaska, reprzentacija nebi trebala biti poligon za isprobavanje igraca svaku drugu utakmicu, valjda za to postoje mladze reprezentacije. Blaz Sliskovic se vodio takvom politikom i znamo kako je zavrsilo. Bio je srozao reprezentaciju do 60 pozicije na FiFa listi. Po meni je bolje uigravat ovo postojece i polahko uvodit neke nove igrace, raditi sistematski, a ne dovodit neke nove koji su istog ili goreg kvaliteta.
Nije tačno jarane, hiljadu puta sam napisala da je imao podršku sve dok je dobro radio svoj posao, šta ja mogu što sam došla ovdje kad je on već odavno počeo da griješi, a evo ovo ti je najsvježiji dokaz, nisam demantovala ništa što je tačno: i da smo pod njegovom palicom imali najviše bodova i dali najviše golova, i da je doveo mnogo igrača itd. Ali kada se analizira njegov rad, kao u ovom slučaju, nije uredu da se iznose samo pozitivne činjenice, a negativne preskaču. I kad smo već kod kritika, nisam vidjela ni da si ti uputio ijednu negativnu kritiku, i to može dovesti do jednog zaključka, znaš kakvog. ;)
Što se tiče potencijalnih igrača, ja ne govorim o moru igrača, nego o onima koji su davno prerasli mladu reprezentaciju, a svojim igrama koliko-toliko zavrijeđuju da im se da prilika, kao što se dala i mnogima koj su trenutno u reprezentaciji, a nije baš ni da su oni prošli mlade selekcije ili briljirali.

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 15 dec 2014, 18:49

SjeverniVjetar je napisao/la:
Pa ne moze Mesa odmah izjaviti da otpisuje nekog igraca. Da su ga pitali za bilo koga, rekao bi da racuna na njega.
Pored toga, Susic mu je jaran , a i da nije, iz trenerske kolegijalnosti, to se ne radi tako.
Sacekaj malo.
to da,ok i ja kontam tako,ali odma mi upalo u oku zasto odma se pita dal ce racunat na Tina? to mi smeta,taj lopovluk novinara,sto se ne raspituju hocel vratit Stilu,Zuku,Misketa,Ibricica,Spahu itd...hocel gledat Mahmutovica,Djurica,Hadzica Eldina i jos potencijalnih kandidata...ne,bitno je hocel igrat necak Safeta nebil se jos moglo zaradit na njemu :evil: i opijat se menadzerskim parama !
Stadion Koševo

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 15 dec 2014, 18:52

SjeverniVjetar je napisao/la: Ne samo to, Djuric je klasicni centarfor, slabija verzija Dzeke i ibisevica, Mahmutovic je tip igraca koji bi donio sirinu u napadu. Brz, prodoran ima odlican sut, moze i na krilo. U svakom slucaju, pozitivno sto ide gledati igrace, nadam se da ce i Mahmutovic dobiti priliku.
Dobar je Djuric i ima veliki potencijal za buducnost. Samo trenutno postize jako malo golova a i nije prvi napadac svog tima. Sve zavisi od novog trenera koliko ce igrati on a koliko Almeida. Problem je sto je Almeida isti tip napadaca kao i Djuric znaci visok i snazan i jos povremeni reprezentativac Portugala. A neznam dali postoji trener na svijetu koji igra sa dvojicom visokih i snaznih napadaca istovremeno ( osim Papeta ponekad ) i jos u klubu koji se bori da ostanu u prvoj ligi znaci igraju zatvorenije. Sto se tice Mahmutovica dosao je u veliki klub i zavisi dali ce i koliko igrati. Tankovic je najsigurniji od njih i jos ima samo 19 godina znaci i najveci potencijal. Tankovic ce igraci sve utakmice za svoj klub AZ kao starter i ako gledamo formu, golove on ce vjerovatno postici najvise. AZ je jako respektabilan klub.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 15 dec 2014, 18:53

bhfanatic14 je napisao/la:
Sacekaj malo.
to da,ok i ja kontam tako,ali odma mi upalo u oku zasto odma se pita dal ce racunat na Tina? to mi smeta,taj lopovluk novinara,sto se ne raspituju hocel vratit Stilu,Zuku,Misketa,Ibricica,Spahu itd...hocel gledat Mahmutovica,Djurica,Hadzica Eldina i jos potencijalnih kandidata...ne,bitno je hocel igrat necak Safeta nebil se jos moglo zaradit na njemu :evil: i opijat se menadzerskim parama !
Pa jeb.i ga, novinari i portali su zeljni senzacija, mahalanja. Ako pozove Tina to ce pokrenuti vise diskusija , klikova ,sapunica...nego da Tankovic zaigra za nas, a i dosta njih su bili Susicevi megafoni.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 15 dec 2014, 18:54

Sacekaj malo.
Novinarska posla, momak je trn u oku nacije i traze iglu u plastu sijena.
Nikoga ne interesuje nista pozitivno i naredak i da o tome pitaju, vec zutilo i ono sto ne valja, sto je negativno.
klasicno balkanski :nedam:

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 15 dec 2014, 18:58

Ajax je napisao/la:
SjeverniVjetar je napisao/la: Ne samo to, Djuric je klasicni centarfor, slabija verzija Dzeke i ibisevica, Mahmutovic je tip igraca koji bi donio sirinu u napadu. Brz, prodoran ima odlican sut, moze i na krilo. U svakom slucaju, pozitivno sto ide gledati igrace, nadam se da ce i Mahmutovic dobiti priliku.
Dobar je Djuric i ima veliki potencijal za buducnost. Samo trenutno postize jako malo golova a i nije prvi napadac svog tima. Sve zavisi od novog trenera koliko ce igrati on a koliko Almeida. Problem je sto je Almeida isti tip napadaca kao i Djuric znaci visok i snazan i jos povremeni reprezentativac Portugala. A neznam dali postoji trener na svijetu koji igra sa dvojicom visokih i snaznih napadaca istovremeno ( osim Papeta ponekad ) i jos u klubu koji se bori da ostanu u prvoj ligi znaci igraju zatvorenije. Sto se tice Mahmutovica dosao je u veliki klub i zavisi dali ce i koliko igrati. Tankovic je najsigurniji od njih i jos ima samo 19 godina znaci i najveci potencijal. Tankovic ce igraci sve utakmice za svoj klub AZ kao starter i ako gledamo formu, golove on ce vjerovatno postici najvise. AZ je jako respektabilan klub.
Ma Tankovic je jedini ozbiljan napadac koji je, trenutno , na raspolaganju (bar se nadam), pored Dzeke i Ibisevica. Jedini koji ima sanse da bude klasa.
sto se tice Djurica, volio bih ga vidjeti u reprezentaciji ali da je potencijal, nije. Decko ima 24 godine i dobija priliku na kapaljku, u najsiromasnijem klubu Serie A, do juce je igrao u 3. ligi...neka ga, ali ne treba puno ocekivati .

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 15 dec 2014, 19:03

propuh je napisao/la:
Sacekaj malo.
Novinarska posla, momak je trn u oku nacije i traze iglu u plastu sijena.
Nikoga ne interesuje nista pozitivno i naredak i da o tome pitaju, vec zutilo i ono sto ne valja, sto je negativno.
klasicno balkanski :nedam:
E upravo to. to me toliko nervira taj glupi nas mentalitet. Vidjeli smo njegov kvalitet u ovim utakmicama, 2 boda govore sve,kupi stvari sa amidzom i zdraooo ! Upropastili su skoro nastup na Evropskom,dosta je vise bilo ,daj nove snage i bolje koji su tu cisto sportskih motiva !!! Koji imaju sta ponudit na zelenim terenu,necemo Tinu supljaka :nene: ... i njegove prijatelje iz Germanije :facepalm: ... Sve za dobrobit BIH repke !!!
Stadion Koševo

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 15 dec 2014, 19:05

SjeverniVjetar je napisao/la: Ma Tankovic je jedini ozbiljan napadac koji je, trenutno , na raspolaganju (bar se nadam). Jedini koji ima sanse da bude klasa.
sto se tice Djurica, volio bih ga vidjeti u reprezentaciji ali da je potencijal, nije. Decko ima 24 godine i dobija priliku na kapaljku, u najsiromasnijem klubu Serie A, do juce je igrao u 3. ligi...neka ga, ali ne treba puno ocekivati .
Tankovic igra sa solidan klub igra u Holandiji gdje se tradicionalno postize puno golova i starter je znaci ima zagarantovanu minutazu. Osim toga ima samo 19 godina. Znaci zavisi samo od sebe i dobro je krenuo u ovu sezonu zasad ( 5 golova ).

Djuric je jos uvijek mlad igrac samo njegov problem je koliko ce se naigrati pored Almeide. Klub i liga su sasvim dobri i nisu los izbor.

Mahmutovic je igrac koji postize 10-15 golova po sezoni i najiskusniji je od ovih igraca i trenutno bi mozda mogao najvise pomoci u ovih sest utakmica. Njegov problem su njegove godine, 28 godina. Znaci ima jos 4,5 godina karijere i uhvatio je "zadnji voz" potpisom za veci klub. Ove sezone je solidan ( 6 golova ). Zavisi kako ce se snaci u novom klubu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, denza, Google Adsense [Bot], Sveti i 26 gostiju.