Dragon GIRL:
Kada sam ja posljednji put imala čas geografije Pariz nije bio u Sarajevu.
Mlada damo, nemojte biti na kraj srca, necemo se valjda fatati svake recenice, svakog zareza. Rekao sam da je legenda Bosne i dodao i Pariz. Ne mislite valjda da ja kontam da je Pariz u Bosni, ili je vasa opaska cinicne prirode da me eto ko malo orezilite?
Na SP su nas, po 25356546 put odveli i Pape i igrači, a ne samo Pape i ne samo igrači.
Sto posto tacno, ali zar ne vazi i obrnuto??????? Kako onda da je Susic sam kriv za ove lose rezultate???? Ne vidim da se recimo Begovic pominje kao jedan od sukrivaca za izgubljena cetiri boda jer je primio dva levatska gola. Da se rezumijemo: Bega je jedan od najboljih golmana u Evropi, odbranio je sijaset sigurnih golova, ali kad se primi go "kroz oci" sve se to zaboravi, isto kao sto se i Susicu zaboravio plasman na SP posle loseg starta kvalifikacija za EP
Prilično loša utakmica je izgubljena zahvaljujući sudijskoj greški koja je sigurno mogla biti ispravljena da je taktika bila normalna a igrači pripremljeni kako treba.
Imate djelimicno pravo, jer i meni nije i nece biti jasno zasto Kolasinac nije igrao. Iz nekih "trla baba lan" izvora sam cuo da se, da izvinete, usro posle Argentine i da je psiholoski bio helac. Lulic je odigrao najgoru partiju otkako je u reprezentaciji, Spahic takodje. sudiju smo elaborirali, Dzekinu stativu u zadnjoj minuti i jos nekoliko prilika...ma dugo cemo se jos svega sjecato oko te utakmice. Da ne idem dalje smatram da se igra mogla postaviti malo bolje, da se umjesto Medunjanina trebao ubaciti odbrambeni, ali sam takodje svjestan da sam ja samo jedan navijac. Ta pozicija mi ne daje za pravo da, ako smatram da je selektor pogresio, da mu psujem familiju, vrijedjam na najgnusniji nacin. Ove sto to rade pitam kako bi se osjecali ako bi neko njihovom ocu i materi psovao sve po spisku ako zavrnu pogresnu cijev dok rade vodovodnu instalaciju ili uvuku pogresan konac dok siju NATO uniformu. Sram da vas bude!!!!!
Mnogo igrača je dovedeno ali je mnogo i izgubljeno.
Kao npr??? Izvinite, ali moram reci da ste zlobni ako stvarno mislite da je Safet kriv sto su npr Seferovic, Tankovic, Halilovic, Gudelj odlucili da igraju za druge reprezentacije, sto Arslanagic evo vec od juniorskih dana "sredjuje papire" a ustvari mjerka Belgiju.
Kipar je kiks a zanimljivo kako nisi napisao čiji kiks, ali razumijem, valjda bi to bacilo mrlju na ovu ružičastu biografiju.
Ciji? Pa eto po vasoj logici hajde da kazemo selektora i igraca. Ja kako se sjecam na toj utakmici je Safet izveo najbolje sto se imalo, u deku je hoce li igrati Tino ili Medunjanin. Posle 1:0, imali smo jos nekoliko stopostotnih u par minuta, pri kraju utakmice precku Besica i promasen penal Pjanica. Primimo gol krivicom cetiri igraca: Avdija, Sunjic, Bicakcic, Begovic. Nije nas htjelo, .ebi ga, nekad se desi, mi naucili iz proslih kvalifikacija da sve poderemo za nekoliko golova i poceli se kofrciti, bi reko sila nebeska
Poraz od Izraela boli zbog igre bez napadača što je produkt nerada i neorganizovanosti bivšeg selektora, boli zbog gubitka veoma važnih bodova, zbog evidentnog rasula koje je bilo prisutno, nikako zbog visokog poraza jer je to u takvoj situaciji bilo i očekivano, ko je želio da vidi.
Izrael je bio odraz ukupne atmosvere, odraz prvih par minuta i propustenih par sto postotnih, od kojih je promasaj Lulica za riplija. Napadac je bio, mislim da je Hajrovic bolji i od Mahmutovic i Djure (bar zasad) u ulozi napadaca, uostalom u Bremenu sve sto igra u zadnje vrijeme je napadac. Nesreca je bila da nije bilo ni Dzeke ni Ibisevica, mozda je Visca mogao umjesto Kvrzica, i to je to. Nemamo dovoljno siroku reprezentaciju i tu je glavni problem. Bez par nositelja mi smo u donjem dijelu evropskog fudbala.
Ako se neki igrači koji su dobili priliku nisu iskazali, sasvim je logično i normalno da se isprobaju i neki drugi, što veći izbor i konkurencija, to i veća motivacija i rad. Svugdje u svijetu sasvim prirodna stvar, samo kod nas nije.
Ponavljam, nijedan igrac koji je mogao imati direktan impact nije zaboravljen, da je pozvao te koji se pominju, naslo bi se jod duplo onih 'koje je zaboravio", jedino da covjek pozove stotinu od jednom pa da napravi 8 timova i neki mali turnir na kojem ce izvrsiti selekciju. Velike stete ako se nije pozvao neko koje iz Austrijske lige presao u Madjarsku, neko ko igra u Rumuniji,ako se zamjeni treci golman sa onim iz Kazahstana.
Kad već elaboriraš nadugo i naširoko onda iznesi sve činjenice i osvrni se i na drugu stranu medalje. Niti sve može biti crno, niti sve može biti bijelo i sve ovo smo prežvakali ovdje hiljadu puta.
Istina, po meni je moglo bolje protiv Nigerije, kao i (uprkos cinjenicama koje sam pomenuo) protiv Kipra. Od zvanicnih utakmica to je sto ovako na prvu mogu da se sjetim, mozda vise "bezobrazluka" u odnosu na igrace (recimo ja bi spuco bokserom svakoga ko mi pridje posle utakmice i kritikuje me sto mu nisam sina, brata, sestrica...ubacio prije, izvaio kasnije, stavio na drugu poziciju). Takodje bi mi npr Lulic zavrsio za sva vremena na klupi posle javnog prozivanja. Slazem da je puno puta davao izjave koje su u najmanju ruku bile konfuzne. Opsta ocjena Susica kao trenera je donja ljestvica u Evropi, ali najvisocija u BiH. Jer milion puta sam ponovio cienjenice koje ovi bestidnici i barabe zaobilaze kao kisa oko Kragujevca. Prvi u grupi, najvise golove, najvise bodova, najbolje gol razlika, najljepsa igra, najaca atmosvera u raji otkao se igra fudbal u BiH, najbolji plasman reprezentacije ikada.
U konačnici ovo nije tema o njemu, ali dodaću još da kao čovjek, Safetu u budućnosti želim sreću i hvala mu na svemu lijepom što je učinio, ali također se ne može zaboraviti i koliko nam je odmogao nakon toga. Tačka.
Da nije slazem se ali ovdje kao i 90% drugih, prosipate demogogiju,ko veli nije on tema kad se nesto dobro kaze, a jeste tema kad se svaki put pomene u negativnom kontekstu. Sve dok mi ne dokazete da se isto tako odnosite prema uslovno receno "drugoj strani", smatracu da prosipate iz supljeg u prazno i da pokusavate maskirati vasu mrznju prema Papetu, uprkos nekako stidno izrecenoj zadnjoj recenici. Hvala na paznji i sve najbolje!