Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

velez_mostar
Kontakt:

Re: Odg: Jusuf Nurkić

Post Postao/la velez_mostar » 16 dec 2014, 11:20

nerminh74 je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:Jusuf je supak, to je jedino bitno u ovoj prici.
Da njemu srce kuca za ovu zemlju sve bi drugacije bilo, ****'o bi on sve ove lesinare, obukao dres, i sa Mirzom i ekipom obradovao naciju.
Ovako, supcic se najeo, i trazi alibi za neigranje, i boli ga kur.ac.

Baliyetina je pravi naziv za takve, ali ih imamo priliku vidjeti na svakom koraku u ovoj jadnoj "drzavi"..(da je ima propisno bi kaznila ovog dezertera).

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
lupaš na nivou sedmogodišnjeg djeteta kojemu su uzeli igračku
Sta sedmogodisnjak lupa kad mu oduzmu igracku?
Mogao si naci nesto drugo, komparacija ti je preglupa..a ovo jos jedanput procitaj i skontaces da se radi o istini, i samo istini.

Mrsko mi je traziti post, jako davno sam napisao da glavonja trazi razlog da ne nastupi na euru, i niko ga ne treba opravdavati.

Jedini krivac za sve je Jusufčina, i niko drugi.

U ovoj zemlji veliki broj ljudi prati njegove igre, daje mu podrsku, velica njegov uspjeh, i on se cereka i okrece ledja od takvih, zalosno!

armin dju
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la armin dju » 16 dec 2014, 11:26

Ovde je poenta da niko Jusufu nije rekao da promijeni menadzera ili slicno, bit je u tome da niko ne moze i ne smije postavljati uslove i uzdizati se iznad tima, a Jusuf je takav, nezreo, pun sebe. Ja kad sam pisao o njegovom malom konfliktu sa Mirzom niko mi nije vjerovao. Jusuf vec sada misli da je najveca zvijezda BiH, a sto se menadzera i Haruna tice pa djela govore za njih sama tacka ko kuca.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Odg: Jusuf Nurkić

Post Postao/la nerminh74 » 16 dec 2014, 11:27

velez_mostar je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
Da njemu srce kuca za ovu zemlju sve bi drugacije bilo, ****'o bi on sve ove lesinare, obukao dres, i sa Mirzom i ekipom obradovao naciju.

Baliyetina je pravi naziv za takve, ali ih imamo priliku vidjeti na svakom koraku u ovoj jadnoj "drzavi"..(da je ima propisno bi kaznila ovog dezertera).

lupaš na nivou sedmogodišnjeg djeteta kojemu su uzeli igračku
Sta sedmogodisnjak lupa kad mu oduzmu igracku?
Mogao si naci nesto drugo, komparacija ti je preglupa..a ovo jos jedanput procitaj i skontaces da se radi o istini, i samo istini.

Mrsko mi je traziti post, jako davno sam napisao da glavonja trazi razlog da ne nastupi na euru, i niko ga ne treba opravdavati.

Jedini krivac za sve je Jusufčina, i niko drugi.

U ovoj zemlji veliki broj ljudi prati njegove igre, daje mu podrsku, velica njegov uspjeh, i on se cereka i okrece ledja od takvih, zalosno!
argumentuj, potkrijepi faktima, konstruktivno napiši mišljenje
jer ono što si do sada napisao bukvalno podsijeća na sedmogodisnjaka koji tersa kad mu oduzmu igracku
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 16 dec 2014, 11:32

Legendo, ovo što gore pišeš je po mom mišljenju klasičan govor mržnje prema momku koji je u ovom trenutku važniji Bosni i Hercegovini i od mene i tebe i Mahmutovića zajedno. Njegov otac u ovom trenutku je možda u mogućnosti da riješi stvar sa Jusufom za dobrobit države koju je branio, a koja nije ništa ni njemu dala osim što radi u policiji u kojoj je počeo raditi prije ratnih strahota. Podsjećanja radi Trnovčević je taj koji je ubijedio njegovog oca u opravdanost da Jusuf ode u Laško 2009 i da tamo trenira. Trebalo je donijeti tako krupnu odluku da dijete od 14-15 godina povjeriš na "čuvanje i brigu" svoje malodobno dijete. I sam imam dijete koje prije par mjeseci počelo trenirati košarku isključivo gledajući Jusufa. I sam ozbiljno razmišljam da dijete trenira o mom trošku, ali da se službeno ne registrira zbog ovih i sličnih stvari. Po mom viđenju u košarci postoje dva koncepta 1. Kada u tebi vide/prepoznaju potencijal i ulažu u tebe daju ti da igraš i čine sve od sebe kako bi od tebe izvukli maksimum i zaradili i drugi kad u tvom ocu vide potencijal i daju ti da igraš i čine sve od sebe kako bi opet zaradili. U Hrvatskoj i Sloveniji je po mom sudu ovaj prvi na sceni, pa na Juki zaradiše i Laško oko se ne varam 70.000 Eura, a bogme i Cedevita ako je suditi po nekim informacijama 1.300.000,00 Eura.
Zadnja izmjena: Ramirez5, dana/u 16 dec 2014, 11:37, ukupno mijenjano 1 put.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 16 dec 2014, 11:34

Nekada se strogoca trenirala i nad Salihamidzicem, pa nista to njemu naskodilo nije kada je u pitanju njegova karijera. Osvojio je toliko toga. Ali kada je u pitanju reprezentacija, itekako se osjetilo. Planirao sam uzivo pratiti ovu reprezentaciju dogodine, ali ako Jusuf ne bude igrao, dobro ce mi se ... u cejf.

@nermine, moderator si, okreni ovu raspravu u konstruktivnom pravcu, nemoj odmah ulaziti u destruktivne rasprave. I nije mi jasno da dozvoljavas nekome da pljuje po Jusufu, a ni ne znamo njegovu stranu price.
Sport je lijek za tijelo i duh.

UnSub
Kontakt:

Post Postao/la UnSub » 16 dec 2014, 11:36

Ja da se peglam u 4 da ustajem da gledam ovog glavonju koji je umislio da je veci od reprezentacije hocu q.ac njemu jedna teza povreda i njegova karijera je gotova. Dokazali smo prosle godine da mozemo i bez njega.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 16 dec 2014, 11:40

Aha:
"jusufe kakote nije sram izdo si svoju zemlju meni je babo prico kako jeto ljepa zemlja pozdrav iz kelna".
:facepalm: :facepalm:

Prvo procitati nesto, a ne odmah sjesti i silovati tastaturu. Ne dopustiti da taj mozak eto tako stoji.
Sport je lijek za tijelo i duh.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 dec 2014, 11:43

storm_raider je napisao/la:Nekada se strogoca trenirala i nad Salihamidzicem, pa nista to njemu naskodilo nije kada je u pitanju njegova karijera. Osvojio je toliko toga. Ali kada je u pitanju reprezentacija, itekako se osjetilo. Planirao sam uzivo pratiti ovu reprezentaciju dogodine, ali ako Jusuf ne bude igrao, dobro ce mi se ... u cejf.

@nermine, moderator si, okreni ovu raspravu u konstruktivnom pravcu, nemoj odmah ulaziti u destruktivne rasprave. I nije mi jasno da dozvoljavas nekome da pljuje po Jusufu, a ni ne znamo njegovu stranu price.
obzirom da učetvujem veoma prstrasno u diskusiji, zamolio sam druge moderatore da oni moderiraju jer ja trenutno nisam toliko objektivan jer bi ja na primjer već do sada veleza banovao, a let3 je tu negdje i to radi vrijeđanja i trolanja!

a napisao sam tekst na mladim reprezentativcima i evo ga opet, pa neka neko fino argumentovano kaže šta u ovom mom tekstu nije tačno!!!

NURKIĆ JESTE KRIV ŠTO JE OTIŠAO NA ONAJ NAČIN SA PRIPREMA

problem je reakcija saveza :!: :!: :!:

činjenica je da mi imamo malu bazu igrača i u toj bazi igrač koji imamo pored mirze, samo jusuf iskače za 2 koplja
onda taj igrač koji je mladi centar, do sada nije nikada pravio probleme nego je dolazio na sva takmićenja mladih kategorija i bio je onaj koji je prebacivao jezićak vage na našu stranu i odveo tim suhim kvalitetom 2 reprezentacije u A diviziju (inače to su neki od uspijeha kojima se harun toliko ponosi) i to jusuf dođe poslje iscrpljujuće sezone, direktno iz amerike pošto je izabran kao 16 na NBA draftu koji je ocjenjen kao jedan od najačih u zadnje vrijeme i odigra (i odvede u A diviziju) to drugo U prvenstvo i sa njega direktno na pripreme A reprezentacije u kojoj jedan anonimni stranac dođe, pa ode, pa opet dođe, pa opet ode, a za njega maksuz pokrenuta procedura za pasošom, neki igrači izađu i ostanu do kasnih sati napolju kršeći diciplinu, a on radi realne povrijede koljena kojega je operisao ode svom doktoru i napusti NA NEPRIMJEREN način pripreme
ali čitava poenta je u reakciji saveza, jer oni nisu uzeli u obzir njegovo dotadašnje veoma uzrno ponašanje, nisu uzeli u obzir njegovo zalaganje i borbu, nisu uzeli u obzir njegov ogromni potencijal i uzmu na njemu da provode disciplinu, dižu hajku u medijima i prijete sankcijama umjesto da su uzeli do tadašnje zasluge i privatno ga naružili i onda sve fino razijasnili

i tu počne

onda počne prepiska, pa malo zatišije i onda famozna konferencija za štampu u kojoj harun započne pomirljivo i mi koji pratimo košarku največi dio života malo odahnemo jer kontamo riješena situacija, ali onda tu doda svoje ključ sa poljina - mister beobasket - na njemu klasičan ljivag i odvratan način sve zakuha

naravno onda se javi inače hiroviti jusuf i njegov namazani menager koji je jedva dočekao ovu situaciju pa odgovore na provokaciju sline

i onda smo mi svi očekivali da će opet harun spustiti loptu, jer po bogu to mu je u opisu posla, a šta on uradi
pa on kao najobičniji napaljeni školarac udari po facebooku (halo ba sekretar KS BiH od 40 godina) i odgovori kao fol direktno jukinom menageru - a svakom iole sa mozgom indirektno jusufu, ašto je najgore i do sada je imao takvih tekstova

prema tome ponavljam Jusuf je pogriješio, ali harun (od kojega se nije očekivalo) i dino (od kojega se očekuje i gore) su ti koji su debelo zasr.ali, jer oni su plaćeni da ovakve situacije riješavaju, a ne raspiruju i njih dvojica ne rade u privatnoj firmi nego ih indirektno kroz največe sponzore koji su u državnom vlasništvu (elektroprivreda- telekom), a i direktno kroz poreze MI plaćamo

a na kraju smo dobili totalno urušenu atmosferu u reprezentaciju, podjelu navijača i vjerovatno (aBd nismo) izgubili jednog od trojice od kojih smo očekivali da će izvuči reprezentaciju na viši nivo u sada ključnom momentu prije nego što se takmičenje ne razvodni i prije nego što mirza ne prođe svoj zenit
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 16 dec 2014, 11:49

bit je u tome da se moze igrati za svoju reprezentaciju bez obzira na sukob sa savezom:!::!::!: kraj price

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 dec 2014, 11:57

armin dju je napisao/la:bit je u tome da se moze igrati za svoju reprezentaciju bez obzira na sukob sa savezom:!::!::!: kraj price
i ja sam mišljenja da bi jusuf trebao doći
a kada dođe neka slobodno kaže došao sam radi bosanaca i hercegovaca, a ne radi licemjera iz saveza

što više ima ona moj patetični post gdje pozivam juku da dođe i da igra za nas ne radi saveza ili menager-a nego radi nas

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 16 dec 2014, 12:01

Kako su neki neprincipijelni. Da se radi o nekom manje dobrom igracu od Nurkica drugacije bi pricali. Mali umislio da je iznad drugih i to je to.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 16 dec 2014, 12:05

Ma vala ako se ne pojavi na pripremama reprezentacije ( ne zanima me krivac ) za mene ce biti najveca izdajica.
15.10 - 15.06 ...

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 16 dec 2014, 12:06

On ako se ne odazove na poziv selektoru Ivanovicu (jedino neka ozbiljnija povreda al koju moze dokazati i koju ce diagnostifikovati nasi doktori u kosarkaskom savezu) se treba smatrati izdajnikom bosanskog i bosnjackog naroda... jer on ne mora pruziti ruku nikome u Savezu (ni Harunu, a ni onom lesu Konakovicu), pa vala ni saigracima (ako ce igrati kao tim a ne samo za sebe) da bi igrao za repku... To mu je neka moralna obaveza ako vec voli ovu drzavu, a po njegovim tweetovima i face statusima to se moze zakljuciti...
A ako nece...... I ne mora igrati, ako igra zarad licnog interesa, a ne radi ljudi u BiH koji njega redovito prate i za njega navijaju, te ga shodno tome podrzavaju... Dakle tu bi onda situacija bila kristalno jasna, Juka bi bio lazni moralista i lazni patriota... Nadam se da takav nije jer imam suprotno misljenje gdje ga vidim kao nekog ko voli ovu drzavu i ko bi za nju ucinio sve (a u ovom slucaju igranje za BiH je sasvim dovoljan dokaz)....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 16 dec 2014, 12:15

MrMuscle je napisao/la:On ako se ne odazove na poziv selektoru Ivanovicu (jedino neka ozbiljnija povreda al koju moze dokazati i koju ce diagnostifikovati nasi doktori u kosarkaskom savezu) se treba smatrati izdajnikom bosanskog i bosnjackog naroda... jer on ne mora pruziti ruku nikome u Savezu (ni Harunu, a ni onom lesu Konakovicu), pa vala ni saigracima (ako ce igrati kao tim a ne samo za sebe) da bi igrao za repku... To mu je neka moralna obaveza ako vec voli ovu drzavu, a po njegovim tweetovima i face statusima to se moze zakljuciti...
A ako nece...... I ne mora igrati, ako igra zarad licnog interesa, a ne radi ljudi u BiH koji njega redovito prate i za njega navijaju, te ga shodno tome podrzavaju... Dakle tu bi onda situacija bila kristalno jasna, Juka bi bio lazni moralista i lazni patriota... Nadam se da takav nije jer imam suprotno misljenje gdje ga vidim kao nekog ko voli ovu drzavu i ko bi za nju ucinio sve (a u ovom slucaju igranje za BiH je sasvim dovoljan dokaz)....
bas tako.
ako ne dodje na okupljanje iz nekog neopravdanog razloga, zapalicu njegov dres, koji sam proslog ljeta kupio djetetu svom.
a nase aBd idem bodrit u fancusku..
:bih:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 dec 2014, 12:17

Greivis je napisao/la:Kako su neki neprincipijelni. Da se radi o nekom manje dobrom igracu od Nurkica drugacije bi pricali. Mali umislio da je iznad drugih i to je to.
da se tom igraču desilo što se jusfu desilo isto bi reagovao

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 16 dec 2014, 12:19

Ajax je napisao/la: Ma nesto se je deslio na tim pripremama. Povreda se je po meni 100% desila i nije to odglumio. E sad dali je bila samo povreda, ocigledno je imao Nurkic nekakav sukob sa jos nekim. A to moze biti bilo ko. Doktor, neki od bitnijih igraca, trener koji je inace jako strog trener, neko iz uprave, mozda ima povjerenje u svog doktora, mozda je obavjestio svoj NBA klub o povredi i oni su poceli da prave paniku i zahtjevali da napusti pripreme. Znaci moze biti vise stvari uzrok.

Rijesenje: Je sastanak sa Nurkicem poslje neke njegove utakmice. Bez menadzera i bez Ivanovica koji je stara skola trenera ( vrhunski ali zato jako strog ). Ako se postigne dogovor obavjestiti menadzera i Ivanovica. Igrac se izvine saigracima i treneru i kraj price. Ocigledno Nurkic zeli da vidi da je bitan ovoj selekciji a i nesto ga je uvrijedilo. Tako da je jako potreban licni kontat sa igracem a ne preko medija.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 16 dec 2014, 12:24

nerminh74 je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Kako su neki neprincipijelni. Da se radi o nekom manje dobrom igracu od Nurkica drugacije bi pricali. Mali umislio da je iznad drugih i to je to.
Pa je li istina da je napustio reprezentaciju bez da se ikome javi? Koja je krivica ovih iz saveza?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 16 dec 2014, 12:38

ljudi dolazak juke u ovom trenutku i da ga mole bi nam samo mogao nastetiti jer bi se onda moglo desiti da se narusi atmosfera koja je u zadnijm godinama bas na visokom nivou ako ocete najvise zasluzujuci gospodinu Harunu jer bi se onda moglo naci jos uvrijedjenih igraca jer jedan balo ima pravo da uvodi svoje zakone dok jedan mirzza koji je mnogo zaduzio nikad mu nije naum palo da pokazuje nepostovanje prema ksbih da ne postuje njihove zakone a da ne pricam o nihadu koji je uzajmo pare..tako da u svakom slucaju ja juku i ne zelim da vidim u ekipi u francuskoj jer bi mogao mnogo vise da nasteti nego da doprinese...sve dok ne rascisti u svojoj glavi i ne pocne razmisljati svojom glavom a ne glavom najveceg neprijetlja ove drzave trnovcevica..ja cu vam reci kao njegov sugradjanin momak je extra ali udarila mu je slava neke u glavu ja ga razumim jer je mlad dosao do visokih grana iz neke provincije i sve mozete dovoditit u pitanje ali njegov patriotizam nemozete juka dok malo sazrije igrat ce bez problema je
Samo Sarajevo

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 16 dec 2014, 12:44

Greivis je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
Pa je li istina da je napustio reprezentaciju bez da se ikome javi? Koja je krivica ovih iz saveza?
pa procitaj nerminov post iznad, sve je objasnio, gdje je krivica.

UnSub
Kontakt:

Post Postao/la UnSub » 16 dec 2014, 12:54

Mirza nije nikome prigovorio svaku utakmicu je poceo na klupi i sad on misli nedostajace nam haha pa ne bi onog stipanovica dao ni za sta!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983 i 8 gostiju.