storm_raider je napisao/la:Nekada se strogoca trenirala i nad Salihamidzicem, pa nista to njemu naskodilo nije kada je u pitanju njegova karijera. Osvojio je toliko toga. Ali kada je u pitanju reprezentacija, itekako se osjetilo. Planirao sam uzivo pratiti ovu reprezentaciju dogodine, ali ako Jusuf ne bude igrao, dobro ce mi se ... u cejf.
@nermine, moderator si, okreni ovu raspravu u konstruktivnom pravcu, nemoj odmah ulaziti u destruktivne rasprave. I nije mi jasno da dozvoljavas nekome da pljuje po Jusufu, a ni ne znamo njegovu stranu price.
obzirom da učetvujem veoma prstrasno u diskusiji, zamolio sam druge moderatore da oni moderiraju jer ja trenutno nisam toliko objektivan jer bi ja na primjer već do sada veleza banovao, a let3 je tu negdje i to radi vrijeđanja i trolanja!
a napisao sam tekst na mladim reprezentativcima i evo ga opet, pa neka neko fino argumentovano kaže šta u ovom mom tekstu nije tačno!!!
NURKIĆ JESTE KRIV ŠTO JE OTIŠAO NA ONAJ NAČIN SA PRIPREMA
problem je reakcija saveza
činjenica je da mi imamo malu bazu igrača i u toj bazi igrač koji imamo pored mirze, samo jusuf iskače za 2 koplja
onda taj igrač koji je mladi centar, do sada nije nikada pravio probleme nego je dolazio na sva takmićenja mladih kategorija i bio je onaj koji je prebacivao jezićak vage na našu stranu i odveo tim suhim kvalitetom 2 reprezentacije u A diviziju (inače to su neki od uspijeha kojima se harun toliko ponosi) i to jusuf dođe poslje iscrpljujuće sezone, direktno iz amerike pošto je izabran kao 16 na NBA draftu koji je ocjenjen kao jedan od najačih u zadnje vrijeme i odigra (i odvede u A diviziju) to drugo U prvenstvo i sa njega direktno na pripreme A reprezentacije u kojoj jedan anonimni stranac dođe, pa ode, pa opet dođe, pa opet ode, a za njega maksuz pokrenuta procedura za pasošom, neki igrači izađu i ostanu do kasnih sati napolju kršeći diciplinu, a on radi realne povrijede koljena kojega je operisao ode svom doktoru i napusti NA NEPRIMJEREN način pripreme
ali čitava poenta je u reakciji saveza, jer oni nisu uzeli u obzir njegovo dotadašnje veoma uzrno ponašanje, nisu uzeli u obzir njegovo zalaganje i borbu, nisu uzeli u obzir njegov ogromni potencijal i uzmu na njemu da provode disciplinu, dižu hajku u medijima i prijete sankcijama umjesto da su uzeli do tadašnje zasluge i privatno ga naružili i onda sve fino razijasnili
i tu počne
onda počne prepiska, pa malo zatišije i onda famozna konferencija za štampu u kojoj harun započne pomirljivo i mi koji pratimo košarku največi dio života malo odahnemo jer kontamo riješena situacija, ali onda tu doda svoje ključ sa poljina - mister beobasket - na njemu klasičan ljivag i odvratan način sve zakuha
naravno onda se javi inače hiroviti jusuf i njegov namazani menager koji je jedva dočekao ovu situaciju pa odgovore na provokaciju sline
i onda smo mi svi očekivali da će opet harun spustiti loptu, jer po bogu to mu je u opisu posla, a šta on uradi
pa on kao najobičniji napaljeni školarac udari po facebooku (halo ba sekretar KS BiH od 40 godina) i odgovori kao fol direktno jukinom menageru - a svakom iole sa mozgom indirektno jusufu, ašto je najgore i do sada je imao takvih tekstova
prema tome ponavljam Jusuf je pogriješio, ali harun (od kojega se nije očekivalo) i dino (od kojega se očekuje i gore) su ti koji su debelo zasr.ali, jer oni su plaćeni da ovakve situacije riješavaju, a ne raspiruju i njih dvojica ne rade u privatnoj firmi nego ih indirektno kroz največe sponzore koji su u državnom vlasništvu (elektroprivreda- telekom), a i direktno kroz poreze MI plaćamo
a na kraju smo dobili totalno urušenu atmosferu u reprezentaciju, podjelu navijača i vjerovatno (aBd nismo) izgubili jednog od trojice od kojih smo očekivali da će izvuči reprezentaciju na viši nivo u sada ključnom momentu prije nego što se takmičenje ne razvodni i prije nego što mirza ne prođe svoj zenit
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10