Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Van Klomp
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Van Klomp » 16 dec 2014, 03:38

imao sam los osjecaj kad je Pape dosao na mjesto selektora a i sad mi nesto kaze da nece biti dobro sto se tice Mese. Jednostavno podsjecaju me jedan na drugoga. Nadam se da cu se ugristi za jezik ali ... Bilo kako bilo bicu uz Zmajeve do kraja.
RED BULL daje ti krila - RAKIJA pogon na sve 4

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 16 dec 2014, 03:59

Malo sam pesimistican sto se tice planova selektora. Sve to sto on kaze, zvuci lijepo i bilo bi super da mi imamo normalan savez, cak i realno, ali mi nemamo realan savez, a kamoli normalan.

Bojim se da ce raja imati velika ocekivanja od njega, a on to sam nece moci, tu mu treba podrska saveza, igraca i svih nas, i ako zapne i padne (nadam se da nece), nece mu biti lako. I to sto se poziva Zuka i neki, vidjet cemo sta ce biti. Logicno je da se Zuka pozove, i treba nam taj igrac, ali ako ga ne pozove, onda ljudi iz saveza puno vise diriguju nego sto mi mislimo. Moguce je da zavisno od situacije sa Papetom, ako bude trazio vecu lovu od njih, da i pozovu Zuku, da se javnost sa razlogom obrusi na Papeta da on bude taj krivac, cak mozda i ako su oni pravili te odluke oko Zuke, oprat ce se.

Ne branim Papeta, ali sam jako oprezan sto se tice saveza i koliko im vjerujem, mislim da se bave velikim lopovlukom. Eto, napisao sam na temi Safeta sta je Felix rekao sto nije preuzeo nasu repku.
Ne znam Mesa, zelim ti puno snage i srece da ostvaris svoje snove sa repkom, ali nisu neki od kandidata bez razloga odustali. Tu meni nesto opet vec duze smrdi u savezu i bilo bi mi zao da Mesu zrtvuju radi svojih nekih planova i ideala.

Sretno Mesa :bih:
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Prle89
Kontakt:

Post Postao/la Prle89 » 16 dec 2014, 05:39

Svaka čast selektore već si pokazao u prvim intervjuima da si daleko elokventniji od svog predhodnika. Dobro da budemo iskreni to nije ni bilo teško. Najbitnije da sam poslije dugo vremena čuo da selektor kaže da treba "analiza" nečega. Nismo navikli na te izraze predhodnik je obično spominjo kasete a Kipar nije htio otići pogledati u susjednoj Hrvatskoj. Safet je čovjek koji je narcisoidan, umišljen, zaljubljenik u svoj lik i djelo, onaj koji nikad nije htio preuzeti krivicu na sebe i skinuti teret sa igrača. Kao igrač je bio takav ali kada si trener takve stvari se lako obiju o glavu. Uglavnom Meša ima daleko bolje reference od Safeta, a kako vidim pojedini pokušavaju da njihove trenerske karijere izjednače. Jedan uvodio timove u prvu ligu a jedan izvodio "how yes no" isto je to. :D

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 16 dec 2014, 05:41

Van Klomp, pa vec si jednom sa Susicem se ujeo za jezik. Zar nisi nista naucio od toga?

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 16 dec 2014, 08:19

Ibrahim je napisao/la:
Prilično loša utakmica je izgubljena zahvaljujući sudijskoj greški koja je sigurno mogla biti ispravljena da je taktika bila normalna a igrači pripremljeni kako treba.
Iz nekih "trla baba lan" izvora sam cuo da se, da izvinete, usro posle Argentine i da je psiholoski bio helac.
Kipar je kiks a zanimljivo kako nisi napisao čiji kiks, ali razumijem, valjda bi to bacilo mrlju na ovu ružičastu biografiju.
Ciji? Pa eto po vasoj logici hajde da kazemo selektora i igraca. Ja kako se sjecam na toj utakmici je Safet izveo najbolje sto se imalo, u deku je hoce li igrati Tino ili Medunjanin.
Jeste Sead Kolasinac, koji se odmah poslije autogola skupio i odigrao dobru partiju je bio helac, a sve to je prepoznao veliki psiholog Susic. Kolasinac nije igrac, niti mentalitet koji se plasi ili panici.

A za ovo ispod, da je u deku da li ce igrati Medunjanin ili Tino i da je Susic izveo najbolje, dok su mu Mujdza, Salihovic, Medunjanin i Hajrovic sjedili na klupi, a Svrsko se spetljavao sa loptom...oplakah, to vec kaze sve. :urnebes: :lol:

Tako da je suvisno spominjati, da je Susic izjavio kako nema potrebe da skautira igru Kipra, da je trebao otici da popije kafu, pa da kasnije pita sa koliko je zavrsila utakmica. A poslije utakmice kaze "ne nismo ih potcijenili".

Tema Susic je u forumu "ostalo", pa tamo ga hvalite, ne prljajte ovu temu sa tim likom.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 16 dec 2014, 09:02

Ne prljajte Mesinu temu sa ex likovima.
Idemo dalje selektore, ocisti ovaj igracki otpad u liku Susica, Hadzica, Dukovica, Fejze hoklice, Vrsketa i dovedi nam prave igrace za pozicije na kojima smo deficitarni da ne gledam vise otpadak na stoperu, beku ili zadnjem veznom.
Danas prvi radni sastanak, znat cemo vise informacija.
Do tada:

"Imamo mnogo stvari da dogovorimo, ne samo detalje ugovora, već i njegov plan i program priprema, posjete igračima i druge stvari. Sve što on želi provesti u djelo, mi smo na raspolaganju", kazao je za Klix.ba generalni sekretar NS BiH Jasmin Baković.

Nesto sto je u zadnjih 5 godina bilo misaona imenica. :clap:
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 16 dec 2014, 09:43

@Ibrahim, ne da mi se da te kvotam, predugačak je post.

Helem, učinilo mi se da si u svojoj odi Sušiću napisao da se Seo usrao nakon Argentine :mrgreen: Dobro, čak i da to jeste slučaj, mada sumnjam da se onaj teretni voz tek tako usere, zašto ga Sušić nije poslao psihologu?

Au, da! :geek: Ja zaboravila da je Sušić jedini selektor koji na SP nije vodio psihologa, kondicionog trenera, a ni za Zukanovića koji se protiv Nigerije mogao iskoristiti, takođe nije bilo mjesta u avionu. Gdje bi onda Tino sjedio, jelte?

Vjerovatno su mu na nekom aerodromu izgubili i kasetu Nigerije pa se iznenadio koliko su Nigerijci brzi.
#Salihović

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 16 dec 2014, 10:13

BozePetra je napisao/la:@Ibrahim, ne da mi se da te kvotam, predugačak je post.

Helem, učinilo mi se da si u svojoj odi Sušiću napisao da se Seo usrao nakon Argentine :mrgreen: Dobro, čak i da to jeste slučaj, mada sumnjam da se onaj teretni voz tek tako usere, zašto ga Sušić nije poslao psihologu?

Au, da! :geek: Ja zaboravila da je Sušić jedini selektor koji na SP nije vodio psihologa, kondicionog trenera, a ni za Zukanovića koji se protiv Nigerije mogao iskoristiti, takođe nije bilo mjesta u avionu. Gdje bi onda Tino sjedio, jelte?

Vjerovatno su mu na nekom aerodromu izgubili i kasetu Nigerije pa se iznenadio koliko su Nigerijci brzi.
aferim.objasnio si mu da valja :)

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 16 dec 2014, 10:17

Ajax je napisao/la:
SjeverniVjetar je napisao/la: Ma Tankovic je jedini ozbiljan napadac koji je, trenutno , na raspolaganju (bar se nadam). Jedini koji ima sanse da bude klasa.
sto se tice Djurica, volio bih ga vidjeti u reprezentaciji ali da je potencijal, nije. Decko ima 24 godine i dobija priliku na kapaljku, u najsiromasnijem klubu Serie A, do juce je igrao u 3. ligi...neka ga, ali ne treba puno ocekivati .
Tankovic igra sa solidan klub igra u Holandiji gdje se tradicionalno postize puno golova i starter je znaci ima zagarantovanu minutazu. Osim toga ima samo 19 godina. Znaci zavisi samo od sebe i dobro je krenuo u ovu sezonu zasad ( 5 golova ).

Djuric je jos uvijek mlad igrac samo njegov problem je koliko ce se naigrati pored Almeide. Klub i liga su sasvim dobri i nisu los izbor.

Mahmutovic je igrac koji postize 10-15 golova po sezoni i najiskusniji je od ovih igraca i trenutno bi mozda mogao najvise pomoci u ovih sest utakmica. Njegov problem su njegove godine, 28 godina. Znaci ima jos 4,5 godina karijere i uhvatio je "zadnji voz" potpisom za veci klub. Ove sezone je solidan ( 6 golova ). Zavisi kako ce se snaci u novom klubu.
odlicna analiza napadaca.ko dasm je sam pisao :salut: v :tokralju:

s tim da bih ja dodao jos jednu malu digresiju-Djurić je po fizickim karakteristikama slican Dzeki i Ibisevicu.ja bih ipak dao malu prednost Mahmutovicu i Tankovicu koji spadaju u red bržih i okretnijih napadaca

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 16 dec 2014, 10:17

damirdamic72 je napisao/la:

ObjasniLA :mrgreen:

Hvala! ;)
#Salihović

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 16 dec 2014, 11:07

Iz Francuske stiže kondicioni trener: Lugušić najozbiljniji kandidat za trenera golmana
http://www.klix.ba/sport/nogomet/iz-fra ... /141216053" onclick="window.open(this.href);return false;
#Salihović

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 16 dec 2014, 12:04

Podrska novom selektoru, ali nisam siguran da je najbolje rjesenje... zanima me da li se ide na to da vodi samo ove kvalifikacije (po meni mi smo se oprostili od Eura porazom od Izraela) ili i kvalifikacije za SP? ako je neko negdje procitao ili je upucen da podijeli sa nama:)
FORZA MILAN

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Goalgetter » 16 dec 2014, 12:26

Lugusic i Tulic ( :puke: ) ce biti u strucnom stabu kako stvari stoje..

Sent from my GT-I9300 via Tapatalk

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 16 dec 2014, 12:31

Kad vec mora biti Srb :mrgreen: onda Jagodic ne bi bilo lose...

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 16 dec 2014, 12:32

Mesha ima moju apsolutnu podrsku. Bilo je mozda i boljih rjesenja, ali su otpadala s vremenom, ipak nisam nezadovoljan. Sto bi se reklo "second best" rjesenje.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 16 dec 2014, 12:46

BozePetra je napisao/la:

ObjasniLA :mrgreen:

Hvala! ;)
oprosti mi molim te.navikao sam da je na ovim forumima Mudistan 100 %

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 16 dec 2014, 12:51

djevojciluk izdonimirala..... :tokralju: :tokralju:

@BozePetra ne zasluzujemo te... :nene:

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 16 dec 2014, 13:05

Hattrick123 je napisao/la:Podrska novom selektoru, ali nisam siguran da je najbolje rjesenje... zanima me da li se ide na to da vodi samo ove kvalifikacije (po meni mi smo se oprostili od Eura porazom od Izraela) ili i kvalifikacije za SP? ako je neko negdje procitao ili je upucen da podijeli sa nama:)
jesmo u krizi ali da smo se vec oprostili i d a ne mozemo zauzeti barem 3. poziciju-baraz to se ne mogu sloziti s tobom!!!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 16 dec 2014, 13:16

Ovo se zove sah mat. :mrgreen:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Hattrick123
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick123 » 16 dec 2014, 13:22

Hattrick123 je napisao/la:Podrska novom selektoru, ali nisam siguran da je najbolje rjesenje... zanima me da li se ide na to da vodi samo ove kvalifikacije (po meni mi smo se oprostili od Eura porazom od Izraela) ili i kvalifikacije za SP? ako je neko negdje procitao ili je upucen da podijeli sa nama:)
jesmo u krizi ali da smo se vec oprostili i d a ne mozemo zauzeti barem 3. poziciju-baraz to se ne mogu sloziti s tobom!!!
i ja bi volio da odemo samo nama se moraju poklopiti i drugi rezultati, ostaje nam da vidimo i da se nadamo da cemo baraz izboriti :bih: :bih:
FORZA MILAN

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: AnelMid, CAGarfia, Goalgetter, hansbosna, IgmanskiVukovi, riki46, Sheyi i 47 gostiju.