Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DragonGirl
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la DragonGirl » 16 dec 2014, 13:40

@Ibrahime, kao prvo zahvaljujem, ali nema potrebe za persiranjem, jer nisam ja baš toliko stara. ;)
Kao drugo, opaska vezana za Pariz bila je isključivo da se pokaže kako i Safet pripada toj dijaspori koju si spomenuo u negativnom kontekstu, jer koliko znam ni on već godinama ne živi u BiH, a nikakav vid "orezilivanja" ili nečega sličnog.
Kao treće, priča o Nigeriji je jasna. Čak i da je Kolašinac psihički bio loše, kao što je Petra već navela i za to postoji stručna osoba koja je mogla riješiti taj problem, ali mi je tamo nismo imali. To je selektorov propust. Dalje, bez ikakvog uvijanja, igrači su morali biti bolje pripremljeni, taktika je morala i mogla biti drugačija. To je sektor posla za koji je zadužen selektor. Tim na terenu je kao jedan veliki mozaik, ako samo jedna kockica ne štima, ništa od ukupnog efekta, pa tako i ovdje.
Kao četvrto, u utakmici sa Kiprom nismo izveli najbolje što smo imali! Igrači iz lige petice su sjedili na klupi, a taktika bez bekova i sa zgusnutom sredinom se ponovila i u toj utakmici, iako se na SP vidjelo da to tako ne funkcioniše. Ponovo je Lulić sam držao stranu, a ovaj put prav zdrav Salihović sjedio na klupi. Ponovo manje-više preslikana Nigerija. I bez obzira na rezultat, nijedna uputa, nijedan savjet, nijedna riječ. Je li tako treba da se ponaša selektor za vrijeme utakmice? Na kraju, epilog je jasan i svima poznat.
Kao peto, što se tiče potencijalnih igrača, on kao selektor, kao neko ko ima veliki utjecaj, je po mom mišljenju, jednostavno trebao da razgoavara sa njima, da pokaže kako je zainteresovan za pregovore, a ne da ih tako olako prepušta, ako su se već kolebali. I nije potreban nikakav turnir jer mi ne govorimo o moru igrača, nego o onima koji su nam potrebni na deficitarnim pozicijama. Za nedovođenje barem jednog napadača u proteklih pet godina jednostavno nema opravdanja, i nema one šuplje, niko nije dovoljno kvalitetan. Treći napadač se jednostavno morao dovesti i postepeno se uigravati baš zarad slučaja kao protiv Izraela, ali ne, mi to nismo imali, i čak i tada nije se želio pozvati niko a morao je, ako ništa kao rezerva na klupi, mada po svoj logici uvijek će u napadu odigrati bolje neko ko to trenira cijelog života, a ne neko ko igra drugu poziciju, a s vremena na vrijeme se baci u napad, tako da se apsolutno ne slažem da je Hajrović bolji napadač od Đurića, jer on jednostavno nije napadač! I to je propust koji također spada u domenu selektorskog posla.
Kao šesto, ne znam na osnovu čega je donešen zaključak da sam nešto stidno napisala. Ja nikad nisam imala problem potvrditi ovdje njegove dobre poteze, dobre korake, navela sam to i u jednom od prošlih odgovora i hiljadu puta sam napisala da je imao podršku sve dok nije počeo da pravi grešku za greškom, ali kao što @Ajax reče ne znam zašto je vama toliko teško priznati njegove loše poteze i greške kojih je itekako bilo?
I kao sedmo i najvažnije, ja nikoga ne mrzim jer sam naučena da u životu ne mrzim, a pogotovo nemam razloga da mrzim nekoga koga nikad u životu nisam upoznala. Dodavanje i negativnih činjenica na one pozitivne je samo upotpunjavanje realne slike o Safetu, a nikakva mržnja ili prosipanje demagogije, jer kao što već rekoh, ništa u životu nije potpuno crno ili potpuno bijelo, pa neka to shvati kako ko hoće.

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Goalgetter » 16 dec 2014, 13:43

Al ove djevojke samaraju :P

Sent from my GT-I9300 via Tapatalk

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 16 dec 2014, 13:45

"Želim mu mnogo sreće, a imam i jedan savjet. Neka ima na umu da su u Savezu prefrigani. Preporučio bih Meši ovom prilikom da ugovor odmah pokaže novinarima jer predsjednik će to po običaju svejedno učiniti. To je i meni uradio", za Dnevni list je izjavio Safet Sušić.

"Nisam se čuo s Mešom nakon izbora, nemam mu broj uopće. No, znam da je Meša iskusan, da zna igrače, da je pratio. Bio je veliki igrač, uvijek sam govorio da mi je s njim najdraže igrati. Nikad nije gubio loptu, a na vrijeme je dodavao", dodao je između ostalog Sušić u razgovoru za Dnevni list.

ja ne znam gdje bih ovo stavio , pa se unaprijed izvinjavam ...

pazi ti ovog krmka koliko je njemu krivo , nisam mogao ovo da preskocim cccc

jok eto treba da je top secret da ti primas 60 prosjecnih plata gradjanina bih za nerad i gluposti kojima si nas castio majmune odvratni . izgubi i svoj broj sviju ti da te vise niko nikad iz ove zemlje ne pita ni o cemu

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 16 dec 2014, 13:47

DragonGirl je napisao/la:@Ibrahime, kao prvo zahvaljujem, ali nema potrebe za persiranjem, jer nisam ja baš toliko stara. ;)
Kao drugo, opaska vezana za Pariz bila je isključivo da se pokaže kako i Safet pripada toj dijaspori koju si spomenuo u negativnom kontekstu, jer koliko znam ni on već godinama ne živi u BiH, a nikakav vid "orezilivanja" ili nečega sličnog.
Kao treće, priča o Nigeriji je jasna. Čak i da je Kolašinac psihički bio loše, kao što je Petra već navela i za to postoji stručna osoba koja je mogla riješiti taj problem, ali mi je tamo nismo imali. To je selektorov propust. Dalje, bez ikakvog uvijanja, igrači su morali biti bolje pripremljeni, taktika je morala i mogla biti drugačija. To je sektor posla za koji je zadužen selektor. Tim na terenu je kao jedan veliki mozaik, ako samo jedna kockica ne štima, ništa od ukupnog efekta, pa tako i ovdje.
Kao četvrto, u utakmici sa Kiprom nismo izveli najbolje što smo imali! Igrači iz lige petice su sjedili na klupi, a taktika bez bekova i sa zgusnutom sredinom se ponovila i u toj utakmici, iako se na SP vidjelo da to tako ne funkcioniše. Ponovo je Lulić sam držao stranu, a ovaj put prav zdrav Salihović sjedio na klupi. Ponovo manje-više preslikana Nigerija. I bez obzira na rezultat, nijedna uputa, nijedan savjet, nijedna riječ. Je li tako treba da se ponaša selektor za vrijeme utakmice? Na kraju, epilog je jasan i svima poznat.
Kao peto, što se tiče potencijalnih igrača, on kao selektor, kao neko ko ima veliki utjecaj, je po mom mišljenju, jednostavno trebao da razgoavara sa njima, da pokaže kako je zainteresovan za pregovore, a ne da ih tako olako prepušta, ako su se već kolebali. I nije potreban nikakav turnir jer mi ne govorimo o moru igrača, nego o onima koji su nam potrebni na deficitarnim pozicijama. Za nedovođenje barem jednog napadača u proteklih pet godina jednostavno nema opravdanja, i nema one šuplje, niko nije dovoljno kvalitetan. Treći napadač se jednostavno morao dovesti i postepeno se uigravati baš zarad slučaja kao protiv Izraela, ali ne, mi to nismo imali, i čak i tada nije se želio pozvati niko a morao je, ako ništa kao rezerva na klupi, mada po svoj logici uvijek će u napadu odigrati bolje neko ko to trenira cijelog života, a ne neko ko igra drugu poziciju, a s vremena na vrijeme se baci u napad, tako da se apsolutno ne slažem da je Hajrović bolji napadač od Đurića, jer on jednostavno nije napadač! I to je propust koji također spada u domenu selektorskog posla.
Kao šesto, ne znam na osnovu čega je donešen zaključak da sam nešto stidno napisala. Ja nikad nisam imala problem potvrditi ovdje njegove dobre poteze, dobre korake, navela sam to i u jednom od prošlih odgovora i hiljadu puta sam napisala da je imao podršku sve dok nije počeo da pravi grešku za greškom, ali kao što @Ajax reče ne znam zašto je vama toliko teško priznati njegove loše poteze i greške kojih je itekako bilo?
I kao sedmo i najvažnije, ja nikoga ne mrzim jer sam naučena da u životu ne mrzim, a pogotovo nemam razloga da mrzim nekoga koga nikad u životu nisam upoznala. Dodavanje i negativnih činjenica na one pozitivne je samo upotpunjavanje realne slike o Safetu, a nikakva mržnja ili prosipanje demagogije, jer kao što već rekoh, ništa u životu nije potpuno crno ili potpuno bijelo, pa neka to shvati kako ko hoće.
kleknuo bih pred tebe i zaprosio te da nisam oženjen :)

svaka cast

ja se samo nadam da Meša nece praviti slicne nebuloze kao npr :

-ne pozivati potrebne igrace;
-nepotizmom puniti ekipu
-taktički praviti nebuloze
-formacijski postaviti neodgovarajuce igrace itd

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 16 dec 2014, 14:00

Ovdje se vidi kako je bio potresen i zbunjen! :tokralju: :tokralju:

[youtube][/youtube]
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 dec 2014, 14:02

Koja izjava Papketa. :rol:

On treba tom Predsjedniku ljubit noge, jer niko normalan ga ne bi zadrzao nakon debakla na SP-u osim nas ludi savez.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 16 dec 2014, 14:20

Consigliere je napisao/la:Ovdje se vidi kako je bio potresen i zbunjen! :tokralju: :tokralju:

[youtube][/youtube]
ko da je juce bilo

zahvalan sam Bogu sto sam bio na SP i sto sam gledao utakmicu uzivo :)

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 16 dec 2014, 14:24

Goalgetter je napisao/la:Al ove djevojke samaraju :P

Sent from my GT-I9300 via Tapatalk
Izdominirale... Jos samo fali Bada da im zada poslednji udarac....

Iskreno ja bi se sakrio ko mis :beba: , da sam ovako izdominiran..... :rol:

Fakat ih ne zasluzujemo... :tokralju:

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 16 dec 2014, 14:35

DragonGirl je napisao/la:@Ibrahime, kao prvo zahvaljujem, ali nema potrebe za persiranjem, jer nisam ja baš toliko stara. ;)
touchdown :)

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 16 dec 2014, 14:45

U medjuvremenu:

http://sportsport.ba/bh_fudbal/bazdarev ... bih/148099" onclick="window.open(this.href);return false;

Prvi radni sastanak. Idemo Mehmede sve do Francuske.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 16 dec 2014, 14:56

Goalgetter je napisao/la:Al ove djevojke samaraju :P
Djevojciluke dominisu :lol: :lol:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 16 dec 2014, 15:33

A evo i prvi intervju:

Mehmed Baždarević, novi selektor reprezentacije BiH, danas je imao prvi sastanak s čelnicima FSBiH.

"Nadam se da ćete biti dobri prema meni", našalio se na račun novinara bh. selektor, te je nastavio:

"Drago mi je da sam tu, drago mi je da sam dobio povjerenje. Ovo je bio prvi susret, da se upoznamo, a uskoro će biti i više detalja".

Baždarević nije imao neke posebne uslove

"Što se tiče ugovora neće biti problema. Ja ne postavjam neke nemoguće uslove. Važno je da sam slektor, a biće vremena za ostalo. Bitno je da smo spremni za izazove koji slijede", kojem je ovo bio prvi radni dan.

"Ovo je prvi radni dan. Radujem se što sam izabran. Ja sam već počeo raditi i već pravim pravi plan. Nismo razgovarali o pomoćnicima", dodao je Baždarević.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 16 dec 2014, 15:46

Ma to su u suštini činjenice koje su bezbroj puta ovdje napisane, samo eto što su ovaj put upakovane na jedan malo finiji ženski način... :D Hahaha šalim se, zahvaljujem mnogo momčiluci :)

Ontopic: Dakle danas je zvanično i prvi radni dan našem novom selektoru. Još jednom, mnogo sreće Meša! :bih:

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 16 dec 2014, 15:53

DragonGirl je napisao/la:Ma to su u suštini činjenice koje su bezbroj puta ovdje napisane, samo eto što su ovaj put upakovane na jedan malo finiji ženski način... :D Hahaha šalim se, zahvaljujem mnogo momčiluci :)

Ontopic: Dakle danas je zvanično i prvi radni dan našem novom selektoru. Još jednom, mnogo sreće Meša! :bih:
I zmajica je na pravoj strani ovaj put, dakle plasman se cini izvjesnim. :cool:

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 16 dec 2014, 16:01

Meša i Papke zajedno bili na birou danas, jedan došao da se prijavi a drugi da se odjavi :mrgreen:
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

Nydalen
Kontakt:

Post Postao/la Nydalen » 16 dec 2014, 16:37

Ovaj hajatovac novinar je dno dna, 5 puta postavlja covjeku isto pitanje.Uspio ga je iznervirat.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 16 dec 2014, 16:43

bhsport je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la:Ma to su u suštini činjenice koje su bezbroj puta ovdje napisane, samo eto što su ovaj put upakovane na jedan malo finiji ženski način... :D Hahaha šalim se, zahvaljujem mnogo momčiluci :)

I zmajica je na pravoj strani ovaj put, dakle plasman se cini izvjesnim. :cool:
Koliko znam ja sam uvijek bila na jednoj te istoj strani, strani činjenica. :D

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 16 dec 2014, 16:52

Consigliere je napisao/la:Ovdje se vidi kako je bio potresen i zbunjen! :tokralju: :tokralju:

[youtube][/youtube]
Miran brundo! :urnebes:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 16 dec 2014, 16:53

Svaki put kad cujem ovog glavonju sa Hayata kako prica, smuci mi se.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.