Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

FairBet

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la FairBet » 17 dec 2014, 13:30

Prvo moras postovati sebe pa druge.Juka je ispostovao sebe i svaka mu cast na tome

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 17 dec 2014, 13:31

Valjalo bi da ovo neko kod nas uradi....

[youtube][/youtube]
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 17 dec 2014, 13:39

Juka se realno mogao samo naljutiti zbog načina na koji je medijima objavljen njegov odlazak sa priprema, jel tako? Znači ono pisanje po fejsbuku Haruna. Jel to razlog da se ne igra za svoju državu? A kasnije je Harun dosta puta izjavljivao da je Juka potreban i da treba rješiti nesporazum, pa valjda je i Harunu u interesu da Juka igra i time budemo puno bolji na prvenstvu. A onda se istupi Haruna svode na to da Juka i njegov menager uopšte neće da o tome pričaju, znači jasno daju doznanja da ih reprezentacija ne interesuje.

Da Juka želi da igra za nas, zašto jednostavno ne bi rekao: Čut ću se sa ljudima iz saveza, vidjećemo gdje su nastali i šta je problem nesporazuma, moja želja je da igram na EP

Nakon svega objavljenog u medijima, ja sam više na strani Haruna
nema potpisa

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 17 dec 2014, 13:39

Ja ovo sve recimo laicki posmatram jer stvarno nisam upoznat ni sa savezom niti sa situacijom u istom, medjutim ono sto vidim(i sto svako od nas vidi) jeste da nase mlade selekcije(i to sve, a ne samo jedna pa da kazemo cudo) igraju dobro, guraju dobro i da se savez o njima brine.

Da je savez toliko los(kao onaj u fudbalu sto je bio) pa i ove selekcije sve bi propale.

Opet, kao sto rekoh nisam upoznat sa situacijom, ali mi savez k'o savez ne izgleda lose. Cak naprotiv, izgleda mi bolje nego trenutni fudbalski ili bilo koji drugi.

A na kraju, kad je Hasan mogao iz prvaka Evrope igrati povrijedjen za ove nase uhljupe i lopove, sam odgovor se nametne ko je tu kriv.
Celik!3,2,2.

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 17 dec 2014, 13:41

Jusufe, nije to put kojim se ide...
I boljih od tebe se šikaniralo pa nisu išli tim putem...
Sretno ti bilo u nastavku karijere i svu sreću ti želim u životu ali BiH je jedna i jedina i važnija je i od tebe i od Dine i Haruna ....
Zadnja izmjena: Mister No, dana/u 17 dec 2014, 13:44, ukupno mijenjano 1 put.

babuka1
Kontakt:

Post Postao/la babuka1 » 17 dec 2014, 13:41

kanarinac je napisao/la:
babuka1 je napisao/la:Istina je negdje izmedju...Kako god,nimalo mi se ne svidja ovo sto radi Mahmutovic,prepucavanje preko fejsbuka u kasne sate,isto pubertetlija kakav,prozivanje i prepiranje,iskreno i ne cudi me sto se jusuf naljutio,realno i ja bi,pogotovo nakopn onog sarkazma i sukanja od strane Mahmutovica,kad kaze,Mirzi je cast da je imo priliku da igra sa takvim igracem a Ivanovicu cast da je imo sansu da ga trenira,mislim,klasicno podjebavanje.
Uglavnom,daleko od toga da ga branim,po meni su svi krivi ovdje,ali cinjenica je da cemo mi mnogo vise izgubiti nego Jusuf...
hahaha mi vise izgubiti nego on ne budi naivan juka zvani paponjak odrastao uz bikove to je naucio od djeda sulje...da ga bogdom djed naucio da postuje svoj narod a ne bikove
Upravu si,i Zlatan Ibrahimovic dan danas place kuci i proklinje sudbinu sto nije zaigro za nas...
Izgubili smo vise nego on jer mi nismo spanija da imamo svake godine po 2-3 nurkica,kod nas se ovakvi igraci radjaju jednom u 10 godina,a jusuf ce uspjeti u karijeri kako god,za sta je njemu potrebna reprezentacija??? za promociju garant nije,finansijski nema nista od nje,jedino da zadovolji taj osjecaj patriotizma...a od tog se ne zivi,dakle,mi gubimo puno vise!

svaler
Kontakt:

Post Postao/la svaler » 17 dec 2014, 13:44

jusuf je izdajica ispo pravo ne samo sad vec i prije.tako ti je to kad te pare pokvare.bas vake ljude ko haruna mi trazimo u fudbalskim savezu.da rekne tim menadzerima sta je stvar.znate svi na koga mislim.ali nije to nikakav problem.ovaj nurkic je tek iskocio i dosad smo mogli bez njega.tu su kikanovic i stipanovic.sta nam treba jos

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 17 dec 2014, 13:46

@babuka1 to tebi juka veći od reprezentacije pa neko njega mora na koljenima molit i izvinjavat mu se zbog nesuglasica sa Harunom ?
Yebote igranje za državu je čast i tu nema nikakve diskusije, jednostavno igraš, igraš da pogineš na terenu za svoju domovinu.
Momak od 20 godina se nema pravo ovako ponašati, i to je kraj diskusije.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 17 dec 2014, 13:48

Za sva vremena :wave: :salut:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 17 dec 2014, 13:49

Bio sam u potpunosti na njegovoj strani, ali me je danas razočarao, iako se to moglo i naslutiti.

U buduće mi ne pada na pamet da ga gledam do ranih jutarnjih sati.

Neka nama Mirze, Nihada, Gorde, Kikana, Stipe itd. :bih:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 dec 2014, 13:53

I na kraju sta je razlog sto on odbija ili ne zeli da igra za BiH ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 17 dec 2014, 13:55

Elegant je napisao/la:I na kraju sta je razlog sto on odbija ili ne zeli da igra za BiH ?
Zato sto ga je navodno Harun i ko vec jos ucjenjivao, kako ja shvatih, nakon onog odlaska doktoru u Zagreb. I zato sto je reprezentacija privatna prcija tri covjeka...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 17 dec 2014, 13:55

Kod nas odmah krenu prepucavanja preko portala što još više zakomplicira situaciju. Iz saveza su trebali organizirati sastanak sa Nurkićem, bez menadžera i ostalih posrednika. Održati u tajnost, popričati sa momkom otvoreno, iznijeti sve opcije na stol i reći kakva je situacija. Ako ima kakav nesporazum na relaciji igrač - savez, probati to razumno riješiti iza zatvorenih vrata. Ako se ne može završiti na satisfakciju obje strane, vozdra i zbogom. Kraj priče. Nurkić je odličan igrač ali nije iznad reprezentacije. Ako misli da jeste, neka ide tamo gdje se može tako ponašati.

Mahmutović je također napravio glupost sa onim postom na FB i kreirao medijsku pompu koja samo veći problem iznjedrila. Nema šta uposlenik saveza da postavlja statuse te prirode na svoj profil. To je pijačarski i neprofesionalno.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

Hombre
Kontakt:

Post Postao/la Hombre » 17 dec 2014, 13:55

autogol je napisao/la:Jusufe budi gospodin i sto manje sa Bosancima :thumbup:
Najbolja stvar koju je mogao uraditi. :thumbup: Mi novog Jusufa nećemo naći ni za 100 godina ali debili to ne kontaju. Ali zato imamo Haruna, koji je i Tito i sekretar i partija, on je pravi patriJota.
Just to settle it once and for all: Which came first, the chicken or the egg? The egg, laid by a bird that was not a chicken.

babuka1
Kontakt:

Post Postao/la babuka1 » 17 dec 2014, 13:56

topnik1 je napisao/la:@babuka1 to tebi juka veći od reprezentacije pa neko njega mora na koljenima molit i izvinjavat mu se zbog nesuglasica sa Harunom ?
Yebote igranje za državu je čast i tu nema nikakve diskusije, jednostavno igraš, igraš da pogineš na terenu za svoju domovinu.
Momak od 20 godina se nema pravo ovako ponašati, i to je kraj diskusije.
Naravno da nije,al hocu da kazem da nicije maslo nije za ramazana,ne branim ga uopste,al preseravat preko fejsbuka i,prepucavat se i podjebavat,nije nacin na koji predstavnik saveza treba da komunicira,i ono njegovo "****", papanski i seljacki,brate ti imas neku funkciju nisi sjeo s rajom na kafu pa da lezerno se zajebavas i ruzis nekoga,trebo je dodat jos na onaj tekst:"Ocami jusufe,kad te vidim usta cu ti razvalit!" Pravi papak.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 17 dec 2014, 13:58

Hombre je napisao/la:
autogol je napisao/la:Jusufe budi gospodin i sto manje sa Bosancima :thumbup:
Najbolja stvar koju je mogao uraditi. :thumbup: Mi novog Jusufa nećemo naći ni za 100 godina ali debili to ne kontaju. Ali zato imamo Haruna, koji je i Tito i sekretar i partija, on je pravi patriJota.
Kad si tako pamentan i ocigledno njegovog misljenja, sta ces onda s nama Bosancima i Hercegovcima ovdje na forumu? Ne trosi svoje dragocjeno vrijeme...

@revan

citas li jarane ove izjave haruna?NECE momak da se javi na telefon, a kamoli da dogovori s njima sastanak. Momak kategoricno odbija bilo kakvu pricu s njima i to se vidi uostalom i iz njegovih zadnjih izjava.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 17 dec 2014, 14:00

Odbija komunikaciju, trazi izgovore a nema razloge....

Ma nagovara ga kreten da igra za Hravtsku ili Sloveniju, zivi bili pa vidjeli.....

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 17 dec 2014, 14:01

bordo_Sarajevo je napisao/la:Eno, skino je "intervju" sa fejsa, valjda je ocekivao podrsku :puke: uglavnom "unlike"

Koji intervju. :mrgreen: Promaklo mi...
15.10 - 15.06 ...

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 17 dec 2014, 14:01

Nurkićev ugovor koji je prošlog ljeta parafirao sa svojim Denver Nuggetsim sadržao je i klauzulu prema kojoj ovoga ljeta mora igrati Ljetnu ligu.

"To je bila cijena da bih ove godine igrao za U-20 reprezentaciju. Da su drugačije okolnosti bio bih spreman prekršiti i tu klauzulu te platiti veliku svotu novca na ime kazne da bih igrao na Eurobasketu 2015", istakao je najtalentovaniji bh. košarkaš koji nastupa u dresu Denver Nuggetsa.

Ovo iz propagande u vezi Nurkica je cista laz. FIBA i NBA imaju dogovor isti kao sto FIFA i UEFA sa nacionalnim ligama. I po pravilu ne smije se igracu zabranit da prestavlja svoju drzavu na velikim internacionalnim takmicenjima kao sto je EUROBASKET. Ovo uopste nije tesko provjerit, i sramotno je da ovi novinari ss.ba takve stavri pisu, samo zato sto im ne valjaju ljudi u savezu. Treba li bi malo vise objektivno pisati, iako imaju nesto protiv tih ljudi, ako ipak zele da se nazivaju "novinari".

Imao sam postovanje prema momku ali pao mi je u ocima dosta. Ubjeden sam da mu je glavni razlog sto nece da igra sto mu je prece ganjati lovu i karijeru preko kluba. Razumljivo jeste, nebi bio ni prvi ni zadnji kosarkas kojih svaka drzava ima. Digao se u NBA i repka mu vise nije potrebna, pa koristi sve ove gluposti sto je savez uradio, pisanje po facebook itd, samo da ima izgovor.

"Ko nece taj nam i ne treba" Neka on igra u Denveru ali ja ga vise ne pratim. Mislim da je svjestan da on ne igra za savez nego na napaceni narod koji su zeljni bilo kakvog sretsva u zivotu bar kroz uspjeh sportskih ekipa, ali ipak karijera i lova su veci motiv od BiH.

Neka mu je sa srecom ali ja ovu temu i njegove nastupe vise necu pratit, dok ne zaigra za BiH. :bih: :bih:
Zadnja izmjena: DzemoVoliMarmeladu, dana/u 17 dec 2014, 14:02, ukupno mijenjano 1 put.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 17 dec 2014, 14:02

Batko je napisao/la:Odbija komunikaciju, trazi izgovore a nema razloge....

Ma nagovara ga kreten da igra za Hravtsku ili Sloveniju, zivi bili pa vidjeli.....

Nema od tog nista, pa nece dobiti ispisnicu nikad....

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, CAZIN i 16 gostiju.