DragonGirl je napisao/la:@Ibrahime, ja sam stvarno napisala manje-više sve što sam imala, što je kristalno jasno i kad bih ponovo replicirala samo bih se ponavljala. I po meni je apsurdno govoriti da je Mujdža bolji od Avdije, kad je obrnuto u svim parametrima, mada je i to već sto puta prežvakana tema ovdje. Momku svaka čast za trud, ali reći da je neko ko je direktni krivac za gol Kipra, igrač koji je toliko iznervirao Hajrovića svojim potezima u jednom momentu da je ovaj nabio loptu na tribine, bio bolje rješenje je smiješno, tim više što je Mujdža bio zdrav i nekoliko dana prije igrao sa Lihtenštajnom.
I na kraju, što se tiče ovih tvojih pitanja, više je nego očigledno da si postavio manje-više ona čiji će objektivni odgovori uglavnom ići Safetu u korist, i ja ponavljam, nikad nisam imala problem da potvrdim i sve njegove dobre poteze i sve ono dobro što je donio. Da, bio je najuspješniji selektor, da, najveći uspjeh u fudbalu smo postigli pod njegovom palicom, da, ostvarili smo najbolji ranking na FIFA ljestvici, da, igrali smo najljepši fudbal itd, ali sve ima svoj rok trajanja, a od stare slave se ne živi. Onog trenutka kada je sve to prestalo biti tako, kada smo ostvarili najgori start kvalifikacija, kada smo pali na ljestvici, kada smo od najljepšeg prešli na fudbal bez repa i glave, onda je sasavim logično da slijede sankcije, jer posao je posao. I mogla bih i ja sad da postavim mnogo pitanja koja ne bi išla u njegovu korist, ali mislim da stvarno nema potrebe, sve je više toliko puta ispričano da nema smisla ponavljati se. I ti budi pozdravljen.
Jos jednom

. U stvari kad bolje razmislim sada kada su stvari istjerane na cistac, ja i ti se razlikujemo samo u nijansama oko sturcnog kvaliteta Safeta Susica, jedina razlika je sto se ja ne libim reci ovim smradovima sto psuje i svakakvim imenima ga nazivaju, kako stoje stvari. Mislim da si malo posefila u djelu o Mujdzi, prvo ispada da mislis kako je Avdija mnogo bolji a kasnijim citanjem, narociti oko Kipra, vidi se da si mislila obrnuto. Mujdza je BIO neuporedivo bolji igrac nego sto ce Avdija ikada biti, jedan od stubova, medjutim Mujdza ovoga proljeca ne da je losiji od Avdije nego je losiji od najmanje 5 bekova iz BiH premijer lige. Covjek ne moze vise, hvala mu i Allahimanet, vozdra, dovidjenja, ono sto je igro bilo je apsolutno trash, niti napred, niti nazad, cesto mijenjan vec posle poluvremena. Neko spomenu da je ko dobro igro protiv Belgije

covjece Hazard mu je pravio malu djecu i ocekivao se svake minute pogodak preko te strane, dok ga nije Besic poceo pokrivati. Nazalost, svi su izlgedi da smo izgubili jednu vaznu kariku, poziciju koja nije bila upitna kod 99% navijace, strucnjaka, novinara. Ne moze se protiv prirode, ceste povrede i neigranje citavu jednu sezonu ucinili su svoje. I da, jeste Avdija sukrivac za gol protiv Kipra, ali bolan uvijek, bas uvijek se zaboravlja i druga strana. Avdija je najzasluzniji za gol koji smo postigli i za minimalno jos dvije sto-postotne sanse. Treba imati dusu, iako se radi o slabom igracu, sto je dobro uradio, uradio je bolan. Hvala na odgovorima, svaka ti cast, mozda su pitanja postavljena da na neki nacin sugeriraju odgovore, ali je itekako vazno da si glasno i jasno rekla da je Safet zasluzan za najljepsi fudbal, najvece uspjehe kao sto su SP i najbolji plasman i td. Potpuno se slazem da je takodje i odgovoran za lose stvari posle SP, bodovno najlosiji start kvalifikacijama, pokvarenu atmosveru, manjak autoriteta, neadekvatno snalazenje na pres konferencijama. Onoga momenta kada su BiH Fanaticosi presudili, moralo se desiti to sto se desilo, i neka je. Iako je bilo jasno da cemo tesko dobiti boljeg strucnjaka, nekoga ko ce nas ponovo odvesti na SP (dragi Allahu, daj da grijesim), bilo kakva promjena mozda i dovede do nekog napretka. Hvala sto si mi pruzila zadovoljstvo razmjeniti stavove i misljenje, nadam se da te nisam puno gnjavio, sretno do sledece prilike.