Najbolje bi bilo na Face-u da to Senad organizuje i da uključe i Nurkića direktno i da se to riješi za sva vremena.Janez je napisao/la:Bez direktnog sučeljavanja Harun-Enes face to face u nekom studiju uz dobrog voditelja( uz pripremu emisije) koji će inzistirati na odgovorima ovo po meni nema neke svrhe. FTV je napravila potpuni promašaj kada je odlučila da za ovakvu važnu temu i stvar koja se tiče budućnosti reprezentacije dozvoli nekih 10-ak minuta. Pa nije riječ ovdje o nekom glupom problemu ovo je jako važno i mnoge stvari koje su nas zanimale su ostale nedorečene i na mnoga pitanja smo iskreno ostali uskraćeni. Jedino što mi je drago vidjeti jeste da su spremni za razgovor i da jedan drugog pitaju i žele odgovoriti na sve ono što ljubitelje košarke u ovoj zemlji zanima. Može i treba se pozvati Enes da dođe ( nije Slovenija Amerika) i da objasne lice u lice direktno, ovako preko telefona jedan drugome upadaju u riječ i ono što bi neko rekao drugi mu nije dozvolio kako valja. Stvarno mi je žalosno kad vidim na šta mi mjesečno dajemo pare i plaćamo tu pretplatu da se za Jusufa odvoji 15-ak minuta, a da mogu pola sata o hapšenju Lipovače, koalicija i ostalih političkih gluposti. Valjda se neka od privatnih TV kuća sjeti da organizuje ovo kad Javni servis nije u stanju da nam to omogući. Tačno mi doše poslati Hršumu e-mail da mu naredna prva emisija Foruma bude na ovu temu. Baš sam se iznervirao očekuješ da će dosta stvari biti jasnije taman što su počeli sa konkretnim stvarima voditeljica prekida uz komentar da nemaju više vremena.
Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Jusuf Nurkić
-
bordobijeli
- Kontakt:
cuj Harun zakuhao a ovaj otisao s priprema i nikom se nije javio
priznaj aco da kontriras nako radi rasprave

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
@aco Sto stalno potenciras da je covjek dobro placen?Licno znam da je x puta davao svoje pare i svoju ustedjevinu ne bi li se nesto realizovalo,a sto je u interesu nase kosarke!Licno znam da plata zna kasniti mjesecima.Mozes li ti da prezivis bez plate 4-5 mjeseci? Mozda i ima dobru sumu na papiru,ali praksa je nesto drugo kod nas i tako je u svim savezima,osim fudbalskog.Ovo kad napises da je dobro placen mi zvuci kao da lezimo na parama,a stvarnost je da se svaki put jedva skrpimo za bilo koju reprezentativnu akciju. Cak i da ga placaju najredovnije i da prima bas veliku cifru,a ne prima,meni ne bi bilo vrijedno moljakanja raznih politicara,sponzora i saginjanja njima ispod stola ne bi li se sta uplatilo,a DUZNOST im je da to cine(govorim za strukture vlasti).
Jedina istina je da Jusuf nalaze nije poslao prvobitno na vrijeme, od 7 dana, kada je javnost zeljela info kao i selektor koji ne voli glupe igrice oko reprezentacije sto je pravilno i moralo se izdati neko objasnjenje za javnost. Jusuf jest imao odobrenje od saveza za taj pregled od americke agencije i ispostavilo se da je pregled prosao tako da se zakljucilo da Jusuf vuce neku povredu i time je savez obavjesten e sad je problem sto se ta povreda ustanovila negdje van saveza, tj od lijecnickog tima i po pravilima fibe i saveza istu povredu je trebao ustanoviti tim ljekara reprezentacije i to su u savezu trazili dok su ovi haman odbili i odlucili poslat nalaz, medjutim kasnio je a nalaz je trebao Enes poslati sto se cuje i iz ovog intervjua. Nalaz je kasnio i savez je izdao obavjestenje za javost, gdje su mozda malo i pretjerali ali opet je sve sa razlogom i nakon toga se Jusuf nalazi povrijedjen jer su ga ko nagrdili a ne pita se zbog cega, da li mozda zbog nekih drugih faktora je doslo do ovog? Nakon toga odlucuje da se ne vraca nikako u Sarajevo i kako stvari stoje nalaz nije onda ni dosao jer je isti ko stopiran, valjda od Enesa ili ne znam koga? Najveca cinjenica je da menadzer Jusufa je veliki manipulator i lazov, nekako sam siguran da je ovo sve njegova taktika da bi Jusufa udaljio od reprezentacije jer Jusufu trenutno ista ne treba za karijeru a samo igranje za istu je rizik od povreda sto Enesu nikako ne ide u prilog. Jusuf je uvijek bio vruca glava i pricao brzopleto a da pritom nije razmislio glavom, tako i danas igra kosarku ali kad se smire strasti uvjeren sam da ce sam odlucit srcem i razumom da ce ici u inat kao i svaki Bosanac i da ce igrat na eurobasketu, prece preko svega nadam se. Samo je pitanje koji potez i ucjenu ovaj ljigavac Enes moze poduprijeti, jer je vec dosta iskusan u ovim podvalama.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
[/quote]aleksandar_veliki je napisao/la:
Pa zar nije dobro placen, pet sest prosjecnih plata svaki mjesec stavi u padje. Sta trebamo lagati. Jeste, placen je dobro za posao koji obavlja dosta solidno. i treba da je tako. Ne znam u cemu je problem.
Nije problem,ali zasto potencirati to?Toliki obim posla i treba da bude placen,sasvim je normalno.Veci je problem sto je neredovno,da bude kad bude plus sve ono sto sam naveo,a ide uz to.Ne vrijedi zivaca,neprospavanih noci i zdravlja sve to,a dokaz tome je da niko nije ni htio blizu saveza prije nego sto je on dosao...
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 18 dec 2014, 01:11, ukupno mijenjano 1 put.
Ako emir sulejmanovic moze da bira za koga ce igrat kada napuni 21 godinu, jeli to isto moze i jusuf, to je vrlo dobra tema za razmisljanje onima koji kazu, kako nemora igrat ali mu nadati slobodne papire.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.
Ne može jer je nastupao za našu reprezentaciju, tako da mora dobiti papire od Saveza a to će se desiti nikada.kim je napisao/la:Ako emir sulejmanovic moze da bira za koga ce igrat kada napuni 21 godinu, jeli to isto moze i jusuf, to je vrlo dobra tema za razmisljanje onima koji kazu, kako nemora igrat ali mu nadati slobodne papire.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
Pa to je i cilj Trnovčevića, da mu ne daju papire i da ne može igrati za drugu reprezentaciju.kim je napisao/la:Ako emir sulejmanovic moze da bira za koga ce igrat kada napuni 21 godinu, jeli to isto moze i jusuf, to je vrlo dobra tema za razmisljanje onima koji kazu, kako nemora igrat ali mu nadati slobodne papire.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Nije mi se Harun nešto baš snašao na ovom Dnevniku.
Face piskaranje mu je očito jača strana..
Face piskaranje mu je očito jača strana..
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Dok je ova garnitura u savezu to se nece desiti. Ali vidis da bi ih neki mjenjali i instalirali mozda neke malo kooperativnije osobe...Clutch je napisao/la:Ne može jer je nastupao za našu reprezentaciju, tako da mora dobiti papire od Saveza a to će se desiti nikada.kim je napisao/la:Ako emir sulejmanovic moze da bira za koga ce igrat kada napuni 21 godinu, jeli to isto moze i jusuf, to je vrlo dobra tema za razmisljanje onima koji kazu, kako nemora igrat ali mu nadati slobodne papire.
- invincible1921
- Kontakt:
Harun zvuci uvjerljivo i argumentovano, ovaj prica ni sam ne zna sta prica. Kaze jedno harun mu odgovori on ga ubjedjuje da je reko nesto sasvim drugo
...Prosto i jednostavno : JUKA NE JEDI GO.VNA ILI IGRAJ ILI NEMOJ SVE JE DO TEBE
=\_1921_/=
koliki god lopov bio ovaj menadžer da njega nije bilo vjerovatno ni Nurkić nebi košarkašku loptu uzeo u ruke ...
Malo je poznato da je Nurkić relativno kasno počeo da igra košarku, u 15. godini.
"Ni sam tačno ne znam (kako se sve desilo). Za sve je kriv Enes Trnovčević, moj i Omićev agent. On je upoznao moga oca, koji je baš veliki i policajac je u Tuzli. Kada ga je video, samo ga je pitao, da li ima sina i tako je krenula ta "glupa" priča.
Interesantno je i kako su se i upoznali agent i Nurkićev otac.
"Da, moj otac je jednom u nekoj tuči pretukao 14 ljudi. Ja sam još bio mlad, nisam to vidio, ali je istina. Moj agent je to pročitao u novinama, pronašao oca i pitao ga za mene".
Ozren Selesković prvi je trener Jusufa Nurkića, kod kojeg je sadašnji NBA košarkaš prije osam – devet godina savadavao košarkašku abedecu, pišexxxxxx
Ozren Selesković, sin prvog diplomiranog DIF-ovca u historiji BiH rahmetli prof. Saliha Seleskovića Seleta, trenutno radi kao trener u školi košarke i klubu “ABC – Basket”, koje je i osnovao. Nurkića je ovaj košarkaški lisac naučio osnove košarke i jedan je od najzaslužnijih što se Nurkić posvetio ovom sportu:
- Čuli smo Enes Trnovčević i ja da ima jedan mali u Svojatu koji je dosta visok. To je nama bio signal da provjerimo informacije. Kada smo ga upoznali imao je 12 godina i bio je visok 172 centimetra. Nije bio mnogo viši od svojih vršnjaka, ali je bio najviši. Kad smo ga vidjeli, procijenili smo da vrijedi raditi sa njim i da ima “materijala” da postane dobar košarkaš – priča 53- godišnji Ozren Selesković za xxxxxxxxx
Gdje ste trenirali?
- Dolazio sam u Bašigovce četiri puta sedmično, u školu gdje je išao Nurkić. Prvo smo dobili dozvolu direktora škole i profesora tjelesnog odgoja da treniramo. Pošto nisam imao auto, snalazio sam se za prijevoz, a znao sam ići na trening i policijskim autom, pošto je Jusufov otac Hariz policajac, pa kad mu je bilo usput, povede me na trening. Tada sam vidio veliku želju svih njih, Jusufa i njegovih roditelja, da njihov sin trenira košarku. Zato sam u taj projekat krenuo svim srcem.
Kako su izgledali Nurkićevi prvi koraci?
- Bio je totalni početnik, jedino što je znao o košarci naučio je na časovima tjelesnog odgoja. Ali, bio je vrijedan i disciplinovan, slušao moje savjete. Najbitniji su prvi košarkaški koraci, da mladi igrač pravilno nauči abecedu. Nikada nisam zagalamio na njega, kao što mnogi treneri rade, jer nisam imao potrebe. U kontinuitetu sam sa njim radio 16 mjeseci, s tim da sam ga trenirao i dva puta tokom ljeta.
Zadnja izmjena: no rules, dana/u 18 dec 2014, 01:24, ukupno mijenjano 1 put.
- calcio
- Kontakt:
Ne treba Jusufu, da se samo on pita ja se ne bih sekirao ni sekunde. U njegov patriotizam ja ne sumnjam.aleksandar_veliki je napisao/la:Inače Jusufu treba bilo koja reprezentacija za neki dobar angazman. Decko igra za Slovan iz Bratislave, pa se valja prodati dalje. Kazu da mu je i ovo prvenstvo ŠKLJ divizije kako pomoglo, pa se dokopao Slovana...
Znamo od ranije da npr turcima ne znaci nista (pot)platiti odredjene iznose da bi dobili nekog igraca.
Niti bi Jusuf igrao, niti će igrati za neku drugu reprezentaciju. Trnovčeviću je cilj da on ne igra za BiH, radi rizikovanja povrede, itd. Sve je to @KK_Bosna već objasnio, samo hoću da kažem da je glupost što se uopšte potencira ta tema.
Harun zvuči argumentovano? Kako onda na konkretno pitanje o dopisu FIBI-i, on odgovara da je slao žalbu? Mada tu Haruna ni ne krivim, on tad nije ni bio sekretar saveza.
@calcio
A koja je to garnitura ? Harun obavlja dobar posao(ali je i plaćen za to), ko dalje? Konaković?
Aco i admin su dosta stvari objasnili. Svakako da je neke stvari bez prave podrške države teško realizovati ali reći ću samo jednu stvar..liga je ogledalo saveza puno više nego reprezentacija.
Harun zvuči argumentovano? Kako onda na konkretno pitanje o dopisu FIBI-i, on odgovara da je slao žalbu? Mada tu Haruna ni ne krivim, on tad nije ni bio sekretar saveza.
@calcio
A koja je to garnitura ? Harun obavlja dobar posao(ali je i plaćen za to), ko dalje? Konaković?
Aco i admin su dosta stvari objasnili. Svakako da je neke stvari bez prave podrške države teško realizovati ali reći ću samo jednu stvar..liga je ogledalo saveza puno više nego reprezentacija.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- invincible1921
- Kontakt:
Clutch je napisao/la:Niti bi Jusuf igrao, niti će igrati za neku drugu reprezentaciju. Trnovčeviću je cilj da on ne igra za BiH, radi rizikovanja povrede, itd. Sve je to KK_Bosna već objasnio, samo hoću da kažem da je glupost što se uopšte potencira ta tema.
@calcio
pa kakve veze ima harun ako nije bio tu
=\_1921_/=
- calcio
- Kontakt:
@Clutch Harun je danas jasno rekao da dok je on tu nikakvih ispisnica nece biti. Ja mu vjerujem jer je kod mene zaradio odredjeni kredit. O menadzerima imam generalno lose misljenje, to da uvijek rade u interesu igraca je jedna lijepa laz. Cesto rade u interesu sebe. pogotovo mi ovaj Enes djeluje mutan lik. Covjek koji bi nam najbolje mogao objasniti stvari oko saveza i stavove je ako se ne varam banovan danas? Mi ostali mozemo nagadjati.
- JoseMourinho
- Kontakt:
majko moja koliko se raje okrenu protiv momka to je zalosno, povdoljivi smo u bosni ko cuke nazalost 
citam i nevjerujem sta pisete protiv momka, za nepovjerovat
- invincible1921
- Kontakt:
a sta trebam mu apludirati sto hoce da se "izj.ebe a da mu ne udje" sto hoce da nogira repku radi para i rizika od povede i da ostane cist... daj baJoseMourinho je napisao/la:majko moja koliko se raje okrenu protiv momka to je zalosno, povdoljivi smo u bosni ko cuke nazalost
=\_1921_/=
Ima veze, jer se Emir Preldžić pretvorio u jednog od najvećih izdajnika ove države, a potpisao je DA ŽELI da nastupa za BiH. Da bi zatim neko na njemu (očito) masno zaradio, jer je nemoguće da bi mogao nastupati za bilo kog drugog, da su se dopisi poslali.
@JoseM
Šta si ti očekivao od našeg naroda? Biće junak čim obuče dres reprezentacije i jednom zakuca. Sve će ovo biti zaboravljeno, već milion puta viđen scenario..
Stvarna istina je da su obje strane ovdje mutne i moj neki dojam je da je do nekog "tajnog" primirja došlo, jer i @neno ovdje na forumu, a i Juka su najavljivali razne optužbe, i izlazak nekih stvari na vidjelo pa se to nije dogodilo.
@JoseM
Šta si ti očekivao od našeg naroda? Biće junak čim obuče dres reprezentacije i jednom zakuca. Sve će ovo biti zaboravljeno, već milion puta viđen scenario..
Stvarna istina je da su obje strane ovdje mutne i moj neki dojam je da je do nekog "tajnog" primirja došlo, jer i @neno ovdje na forumu, a i Juka su najavljivali razne optužbe, i izlazak nekih stvari na vidjelo pa se to nije dogodilo.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- calcio
- Kontakt:
Pa vidis kako nam malo treba da bi nas usrecio, samo to trazimo nista vise.Clutch je napisao/la: Šta si ti očekivao od našeg naroda? Biće junak čim obuče dres reprezentacije i jednom zakuca. Sve će ovo biti zaboravljeno, već milion puta viđen scenario..
A to hoce li se pozdraviti sa nekim iz saveza kada ih sretne ili nece, to nas manje zanima.