FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Zip
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zip » 18 dec 2014, 14:25

Sto se tice novog stadiona, najbolje bi bilo rijesenje Kosevo, ali da se izvrsi kompletna rekonstrukcija sto ce kostati puno vise.. Kazem da je najbolja opcija, jer realno nemas gdje stadion da napravis u centru grada. Mozda Otoka, da se ovaj stadion sto igra Olimpik kupi, i onda na tom mjestu napravi novi, malo veci.. Prakticno, jer prvo imas i mjesta za parking, lijepo bi to izgledalo i zbog rijeke Miljacke, a vala i blizu jee svima..

A ako uzmemo u obzir samo Kosevo, trebalo bi onda da uradimo kao i Stutgart sa svojim stadionom, i kod njih je bila velika atletska staza, pa su oni jednu po jednu tribinu priblizavali, i sada taj stadion dosta lijepo igleda..

Sve su ovo price, imamo mi ideja al treba vidjeti koliko je sve to realno? Koliko je Tan dovoljno opusten da nam to napravi, jer realno samo on to moze i niko vise..

p.s Cuo san da se GRAS izmjesta, da bi tu trebao biti neki trzni centar, pa valaa kad se sagleda, nema boljeg mjesta..

FairBet

Post Postao/la FairBet » 18 dec 2014, 14:41

Drzavna imovina se moze prodat,to je sto se tice pravne strane.izgradnja bilo kakvog stadiona+zemljiste bi kostalo najmanje 30 miliona maraka.
Gospodin Tan nije jos ni godinu dana u klubu.30 miliona nije mala investicija,neka se projekat razvije u potpunosti.Akademija je prioritet dok se to zavrsi ide se na naredni projekat.
Ljudi dragi nemojte preskakati korake.
Nismo jos ni titulu osigurali,a neki bi stadion za evropsku ligu u koju se nismo jos ni kvalifikovali.

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 18 dec 2014, 14:41

Elegant je napisao/la:Vi standadno letite visoko a pad je uvjek bolan sto ce pokazati po Bog zna koji put.
slika
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

FairBet

Post Postao/la FairBet » 18 dec 2014, 14:46

Iskreno se nadam da vas vecina nema vise od 14 godina,jer nacin razmisljanja vam je zabrinjavajuci

joker90
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la joker90 » 18 dec 2014, 14:47

JoseMourinho je napisao/la:Samo et usput kad budu poklanjali Koševo nek i meni jedan trosoban stan poklone, sevap im je :clap:
Jucer svi nasi koji su bili na temi zelje pokupise ban 7 dana za ovakve stvari! Nadam se da ce i ovaj filozof imati isti tretman.
Bahati, bahati Željkan!
1946

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 18 dec 2014, 14:51

Iskreno mislim da drzava mora i treba sportskim klubovima da omoguci koristenje sportskih objekata bez ikakve naknade, pogledajte samo sramote da jedna Bosna ima milione duga prema Skenderiji. Sta je Skenderija bez Bosne, sta je Kosevo bez Sarajeva i Grbavica bez Zelje? Jedno veliko nista

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 18 dec 2014, 14:56

joker90 je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:Samo et usput kad budu poklanjali Koševo nek i meni jedan trosoban stan poklone, sevap im je :clap:
Jucer svi nasi koji su bili na temi zelje pokupise ban 7 dana za ovakve stvari! Nadam se da ce i ovaj filozof imati isti tretman.
Jesam sta slago? Čuj poklonit, malo razmislis i skontas da to nije moguće ;)

Koncesija je jedina opcija, al tu se detaljni ugovor mora napraviti, o ulaganjima i obavezama koje se moraju ispuniti, to je jedini način i mislim da ce se tako nešto i dogovoriti ;)

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 18 dec 2014, 15:02

JoseMourinho je napisao/la: Jesam sta slago? Čuj poklonit, malo razmislis i skontas da to nije moguće ;)

Koncesija je jedina opcija, al tu se detaljni ugovor mora napraviti, o ulaganjima i obavezama koje se moraju ispuniti, to je jedini način i mislim da ce se tako nešto i dogovoriti ;)
Pa naravno da ce se sve ici u detalje, nece se ugovor praviti na salveti.
A sto se tice para, Sarajevo nema tih novaca da renovira stadion ili da pravi novi, ali imaju investitori i partneri.
Razmisljajte malo.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 18 dec 2014, 15:05

JoseMourinho je napisao/la:
joker90 je napisao/la:
Jesam sta slago? Čuj poklonit, malo razmislis i skontas da to nije moguće ;)

Nisu slagali ni oni nasi sto rekose na vasoj temi da sad kad su Olimpicu dati bodovi protiv Radnika da ce se Zeljo boriti sa njima za Evropu pa dobise ban..
Bahati, bahati Željkan!
1946

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 18 dec 2014, 15:07

hilmo je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la: Jesam sta slago? Čuj poklonit, malo razmislis i skontas da to nije moguće ;)

Pa naravno da ce se sve ici u detalje, nece se ugovor praviti na salveti.
A sto se tice para, Sarajevo nema tih novaca da renovira stadion ili da pravi novi, ali imaju investitori i partneri.
Razmisljajte malo.
Ma nisam pare ni spominjo, ako ih nemaš nekako planirane nebi se ni upusto u to ;)
ma najveći problem bi mnogo biti CSR jer jbg nakon davanja koševa mozes ga komotno ugasit, a naravno fin se ugovor sastavi sta, koliko, kad i sl.

Nekad vjerovatno ce to i potpisat, kad vidjet ćemo jer ukoliko ga CSR/država već neće renovirati da valja a Sarajevo predoci plan obnove i sredstva onda to je jedina opcija ;)

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 18 dec 2014, 15:18

Mi ovu upravu ne zaslužujemo..
http://www.fcsarajevo.ba/bs/omladinski- ... istva/2018" onclick="window.open(this.href);return false;
Svaka čast za ovaj potez.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 18 dec 2014, 15:43

Elegant je napisao/la:Vi standadno letite visoko a pad je uvjek bolan sto ce pokazati po Bog zna koji put.
I braca Wright su tako pokucavala letjeti, prvi let zavrsio neslavno 12 sekundi, pa i par iducih, ali ustrajali su u tome, tako cemo i mi. Abd za 5-6-10 godina imat cemo najmoderniji kamp, najmoderniji svoj stadion igracemo grupne faze evropskih takmicenja. Mi za ove snove (let) imamo itekako osnova, za razliku od nekih, koji pjene....

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 18 dec 2014, 16:04

Ja nevidim Neki problem za amidzu da napravi stadion od 25000 sjedeci mjesta gdje ce za pet godina vratit sve sto je ulozio plus takav stadion bi njega kosto 20 miliona dolara (za amidzu je to sica on nije milioner vec milijarder nemoj te to zaboravit )a recimo u sloveni ili hrvatskoj 35 miliona ili vise...

Kako bi vratio lovu ulozenu;

Igranjem u grupnoj fazi (Ako se plasiramo akobogda I hocemo)

Izdajom poslovnih prostora

Vjerovatno bi imali 3000 navijaca vise u prosjeku

Najvjerovatnije bi reprezentacija igrala utakmice na tom stadionu moralibi platit neku nadoknadu a I njima je bolje prodat 25000 ulaznica nego 12000 u zenici

Vise sponzora

A ulagat u kosevo a nebit vlasnik stadiona bi bilo pogresno Iz cistog razloga sto bi mi morali ulozit vise u kosevo nego sto vrijedi a da bi ga prepravili I sve to mozemo nov napravit

marooni87
Kontakt:

Post Postao/la marooni87 » 18 dec 2014, 16:29

Stevanovic, Kelava.

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 18 dec 2014, 16:41

Ja se jos nadam da ima sanse da dovedemo Borjana jer tesko da cemo naci ovako kvalitetnog golmana opet a pogotovo u zimskom prelaznom roku. Kelava je kvalitetniji golman od Bandovica koji takodzer zna kiksati kao i Dejo ali sigurno da bi nas pojacao na poziciji golmana.I sam Bandovic je odlican za nasu ligu ali u europi je truba, tako da nebi bio ni nezadovoljan da dode Kelava.
Ti si opet šampion !

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 18 dec 2014, 16:42

Imaće i oni sve, samo da se podmlade i Koldžo dovede bagere :D
FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 18 dec 2014, 16:57

Za jedno dvije godine ocekujem na desnom beku Mujdzu, jer ima problema sa povredama i tesko ce se jos dugo zadrzati u Njemackoj i onda samo da potvrdi :D

Novi stadion bi najbolje bilo prraviti na mjestu Marsalke ili negdje na Marijin Dvoru ili obnova kompletna Koseva.
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

DenchiNL
Kontakt:

Post Postao/la DenchiNL » 18 dec 2014, 17:08

Amca007 je napisao/la:
Novi stadion bi najbolje bilo prraviti na mjestu Marsalke ili negdje na Marijin Dvoru ili obnova kompletna Koseva.
neće se praviti stadion u centru grada to nema smisla, niti ima mjesta ako hoćemo po EU i uefa pravilima, mora biti mjesta za parking, odvojeni prilazi itd. sve to znači periferija grada, možda u blizini kampa?
ko će ti dozvolit odigravanje tekme visokog rizika u centru grada??? navijači, itd.

treba ići na to da se uzme Koševo to je najbolja opcija...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

sasistika
Kontakt:

Post Postao/la sasistika » 18 dec 2014, 17:11

Vidim maloprije onog šonju Šoljanina,na um mi pade,ono kad u pola himne na Koševu zaboravi tekst maloumnik. :urnebes:
Sarajevo bordo boja prva ljubav ti si moja

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 18 dec 2014, 17:13

DenchiNL je napisao/la:
Amca007 je napisao/la:
neće se praviti stadion u centru grada to nema smisla, niti ima mjesta ako hoćemo po EU i uefa pravilima, mora biti mjesta za parking, odvojeni prilazi itd. sve to znači periferija grada, možda u blizini kampa?
ko će ti dozvolit odigravanje tekme visokog rizika u centru grada??? navijači, itd.

treba ići na to da se uzme Koševo to je najbolja opcija...
Ja nebi mogao zamisliti da gledam Sarajevo negdje na Ilidzi. Ja sam zivim u Nedzaricima, ali opet Kosevo i stari grad su za Sarajevo uvijek bili i nigdje drugo...
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: nedimmmm1337, Serha i 40 gostiju.