FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

alinho
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la alinho » 18 dec 2014, 21:03

lafomamone je napisao/la:OK Olimpijski stadion nema nikakvih problema, ja ti kazem da se mi iselimo odozgo u roku od god dana bi AFH bio gori nego Hutovo Blato. Hebe se danas nekome za Olimpijadu koja je bila prije sto godina, da je tako zasto se onda ostala olimpijska borilista ne tretiraju isto, sta je sa bob stazom, skakaonicama na Igmanu i sl. gdje nam je Olimpijski muzej :crazy: kao samo je Kosevo simbol koji se ne smije dirati, nema mi logike kao da je atletsku stazu postavio poslanik Muhamed pa je predodredjena da tu vjecno drezdi i propada, bez obzira sto je niko ne koristi, jer atleticari u blizini imaju svoj ''stadion'' :kafa:
Kosevo NIJE napravljeno zbog Olimpijade nego je zbog potreba iste renovirano, isto tako se moze ponovo renovirati za nesto drugo
Sve ja to razumijem i upravu si 100% ali je i cinjenica da je olimpiski stadion i da se na njemu odrzavaju atletska takmicenja, tako da nam nece proci rekonstrukcija uz uklanjanje atletske staze (ako iko i razmislja o tome) a sad uloziti milione neke a da ostane ona ista staza meni bi licno bilo bacanje para, bar veci dio tih para!!!

FairBet

Post Postao/la FairBet » 18 dec 2014, 21:05

Ukoliko bi se sve ostalo renoviralo,ta atletska staza bi bila knedla koju bih rado progutao

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 18 dec 2014, 21:07

Super onda, mi cemo vjerovatno naci neku opciju za svoj stadion nekad, a oni neka ulazu u onu betonsku gromadu samo zbog nekakvih trckarala koji tu zasprintaju par puta godisnje i koje ni roditelji ne dodju da gledaju :kafa:

alinho
Kontakt:

Post Postao/la alinho » 18 dec 2014, 21:16

Nasa opcija za stadion je Otoka, zasto: Zato sto Gracic mora i dalje razmisljati o preseljenju i pripajanju Olimpica u neki drugi grad i spojiti ga sa drugom ekipom, nebi li privukao publiku na stadion, sto je i sustina fudbala a samim tim mu ovaj stadion nebi ni trebao... E sad dali ondje ima dovoljno prostora da se napravi nesto solidno, ja mislim da ima taman i da bi to bio najbolji moguci scenario po nas....
Zadnja izmjena: alinho, dana/u 18 dec 2014, 21:31, ukupno mijenjano 1 put.

bordoakapitar

Post Postao/la bordoakapitar » 18 dec 2014, 21:17

Neki dan sam gledao tekmu Cruz Azul-Real Madrid i stadion je imao atletsku stazu koja je samo bila prekrivena necim. To nimalo nije kvarilo atmosferu, jer je "grmilo". Mislim da na AFH za ugodjaj i atmosferu treba krov, jer sve "ode u havu" i podizanje ISTOKA u nivo ZAPADA a kasnije njima prilagoditi SJEVER I jug. Naravno, travnjak uraditi po engleskom receptu.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

alinho
Kontakt:

Post Postao/la alinho » 18 dec 2014, 21:18

alinho je napisao/la:Nasa opcija za stadion je Otoka, zasto: Zato sto Gracic mora i dalje razmisljati o preseljenju i pripajanju Olimpica u neki drugi grad i spojiti ga sa drugom ekipom jer u Sarajevu on nikada publiku nece imati, nebi li privukao publiku na stadion, sto je i sustina fudbala a samim tim mu ovaj stadion nebi ni trebao... E sad dali ondje ima dovoljno prostora da se napravi nesto solidno, ja mislim da ima taman i da bi to bio najbolji moguci scenario po nas....

bordoakapitar

Post Postao/la bordoakapitar » 18 dec 2014, 22:09

Najveci problem je sto u opcinama sjede ova stranacka vanago, koje sport uopste ne zanima, nego samo koliki ce tal imati od bilo kakvog projekta a apetiti su im strasni, nezasiti. Jedini nacin je da se iskoristi situacija u kojoj oni mogu biti na gubitku a to je slucaj sa CSR-om i opcinom Centar ako ih mi ****. Mi to mozemo uraditi tek kad se izgradi akademija ili bar onaj travnati teren sa tribinom, gdje bi se mogle igrati prvenstvene utakmice... Ako misevi vide da im se smijesi "kljuc u bravu", pristace oni na nasu ponudu sigurno... Samo lakapo...

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 18 dec 2014, 22:09

alinho je napisao/la:Nasa opcija za stadion je Otoka, zasto: Zato sto Gracic mora i dalje razmisljati o preseljenju i pripajanju Olimpica u neki drugi grad i spojiti ga sa drugom ekipom, nebi li privukao publiku na stadion, sto je i sustina fudbala a samim tim mu ovaj stadion nebi ni trebao... E sad dali ondje ima dovoljno prostora da se napravi nesto solidno, ja mislim da ima taman i da bi to bio najbolji moguci scenario po nas....
+1 za otoku ili bilo gdje ali da je samo novi napraviti... Znam koliko zvuči nerealno ali sa Adžom je sve moguće. ;)

alinho
Kontakt:

Post Postao/la alinho » 18 dec 2014, 22:22

bordoakapitar je napisao/la:Najveci problem je sto u opcinama sjede ova stranacka vanago, koje sport uopste ne zanima, nego samo koliki ce tal imati od bilo kakvog projekta a apetiti su im strasni, nezasiti. Jedini nacin je da se iskoristi situacija u kojoj oni mogu biti na gubitku a to je slucaj sa CSR-om i opcinom Centar ako ih mi ****. Mi to mozemo uraditi tek kad se izgradi akademija ili bar onaj travnati teren sa tribinom, gdje bi se mogle igrati prvenstvene utakmice... Ako misevi vide da im se smijesi "kljuc u bravu", pristace oni na nasu ponudu sigurno... Samo lakapo...

Upravo je i za to Otoka idealna, jer vec postoji stadion i dozvola za isti, sad samo naci zajednicku sa Gracicem i to ak je stadion njihov, jer neznam dali je mozda opstinski? Pored toga sto je idealno mjesto za ostale pratece objekte koji bi isli uz stadion jer je na glavnoj cest. A ja mislim da bi nas upravo ta pozicija kostala mnogo para a ne izgradnja stadiona, jer tu ima opcija raznih za sponzore i ulagace...

bordoakapitar

Post Postao/la bordoakapitar » 18 dec 2014, 22:30

alinho je napisao/la:
bordoakapitar je napisao/la:Najveci problem je sto u opcinama sjede ova stranacka vanago, koje sport uopste ne zanima, nego samo koliki ce tal imati od bilo kakvog projekta a apetiti su im strasni, nezasiti. Jedini nacin je da se iskoristi situacija u kojoj oni mogu biti na gubitku a to je slucaj sa CSR-om i opcinom Centar ako ih mi ****. Mi to mozemo uraditi tek kad se izgradi akademija ili bar onaj travnati teren sa tribinom, gdje bi se mogle igrati prvenstvene utakmice... Ako misevi vide da im se smijesi "kljuc u bravu", pristace oni na nasu ponudu sigurno... Samo lakapo...

Upravo je i za to Otoka idealna, jer vec postoji stadion i dozvola za isti, sad samo naci zajednicku sa Gracicem i to ak je stadion njihov, jer neznam dali je mozda opstinski? Pored toga sto je idealno mjesto za ostale pratece objekte koji bi isli uz stadion jer je na glavnoj cest. A ja mislim da bi nas upravo ta pozicija kostala mnogo para a ne izgradnja stadiona, jer tu ima opcija raznih za sponzore i ulagace...
Stadion nije Gracicev nego opcinski i u tome i jeste problem. Nijaz ima neki strasni deal sa opcinom, na najboljem dijelu je dzamija a za onaj preostali dio se vodi pravi rat jos iz perioda Damira Hadzica, Imamovica...itd. Sumnjam da nasi imaju uopste volje i zivaca da se fajtaju s njima...

alinho
Kontakt:

Post Postao/la alinho » 18 dec 2014, 22:55

Pa **** ga, ako se ima para, onda se rijesi problem. Ali eto mi onako navijacki o snovima i zeljama!
Al ako ikada dodje opcija da se gradi stadion, onda je to najbolja po meni!!!

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 18 dec 2014, 22:59

Moze li mi neko od vas upucenijih u stanje Fk Sarajevo prije Tana reci koliki je ukupni dug kluba bio? Znaci bankama, privatnicima, poreznoj upravi itd... Cisto pitam jer sam nailazio na razno razne cifre najveca u iznosu od 7.5 miliona..

Hvala na odgovoru
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

maroonGiant
Kontakt:

Post Postao/la maroonGiant » 18 dec 2014, 23:01

Na Otoci tj. na glavnom terenu nema prostora da se izgradi normalan stadion, previše su nabili "svega i svačega" neplanski. Jedino na mjestu pomoćnog terena kada bi se uzela i ona šuma iza ali mislim da bi to koštalo previše love a i čini mi se da je tu planirana izgradnja hotela i zgrada, na mjestu remize se spominjala izgradnja stadiona ali sumnjam da i tu ima prostora za moderni i evropski stadion.
Najbolje rješenje bi bila rekonstrukcija Koševa, atletska staza se može ukloniti, nema veze što je olimpijski stadion, trenutno se ne koristi nizašta, a vjerujem da i u budućnosti grad Sarajevo neće biti domaćin nekog većeg atletskog događaja koji bi privukao više od 3 hiljade ljudi. Nije rijedak slučaj u ostalim državama da se atletska staza sa olimpijskog stadiona uklanjala, mrzi me sad da tražim ali dešavalo se..

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 18 dec 2014, 23:03

Atletska staza je namanji problem. Prekrije se privremeno, i završena stvar
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 18 dec 2014, 23:04

zeljocity je napisao/la:Moze li mi neko od vas upucenijih u stanje Fk Sarajevo prije Tana reci koliki je ukupni dug kluba bio? Znaci bankama, privatnicima, poreznoj upravi itd... Cisto pitam jer sam nailazio na razno razne cifre najveca u iznosu od 7.5 miliona..

Hvala na odgovoru
Tu negdje oko 7 mil.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 18 dec 2014, 23:09

jos jednom
slika
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 18 dec 2014, 23:27

hilmo je napisao/la:
lafomamone je napisao/la:ali bi mi svakako bilo drago da ponovo dođe kod nas, još na duži period :njanjanja: :njanjanja:
Ovo se ne zaboravlja
" onclick="window.open(this.href);return false; :opaopa: :opaopa: :opaopa:
Edit: ... upravo nakon ovog gola je nasem bratu Jasminu Mesanovicu od prevelikog uzbudjenja puklo srce... :(

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 18 dec 2014, 23:36

[youtube][/youtube]
dodjiiii najdraziiiii :beba:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

alinho
Kontakt:

Post Postao/la alinho » 18 dec 2014, 23:44

Evolution87 je napisao/la:jos jednom
slika

Mozes li molim te mi objasniti sta je ovaj plan? sta predsavlja i ci bi trebao biti? Vidim da je otoka u pitanju!

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 18 dec 2014, 23:50

Treba tu Dzamiju liferovati negdje drugo, ili malo je pomjeriti desno i imas brate prostora mozes dva stadiona napraviti, ha ja :kafa:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: AVNOJ, bvsic, skoJaa, Zagor i 44 gosta.