Naravno, ali eto, moraju 'neutralci' da peckaju_dreamer_ je napisao/la:Ma to je sad bezze, pa od koga ce dobiti poziv ako ne od njega? Ivanovic selektira tim i ako ako je tako onda ispada da problema nema.
Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
Re: AW: Jusuf Nurkić
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
Re: Jusuf Nurkić
ne od zdovca, ne od haruna, ne od konakovića, ne od igora, nego samo da od ivanovićaVirtu4l je napisao/la:Ne, od Zdovca.nerminh74 je napisao/la:od Ivanovića!
dali sada razumiješ!
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Savršeno ja tebe razumijem, isto kao što razumijem zašto napominješ nešto što nema potrebe da napominješ.nerminh74 je napisao/la:ne od zdovca, ne od haruna, ne od konakovića, ne od igora, nego samo da od ivanovića
dali sada razumiješ!
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
nemoguće je ovo objasniti balavcima i ovim "fudbalerima" koji na pdf košarka dođu samo kad treba nekog popljuvati.STEF je napisao/la:Eh,dugo pratim ovaj forum i citam i nevjerujem sta se sve pise protiv mladog nurkica.
Vidim pojedinci su spremni izmisljati svakakve lazi samo kako bi jos vise ocrnili nurkica,koji jes pogrijesio ali nije jedini krivac u citavoj ovoj situaciji.
Neko napisa da je plan nurkica i njegovog menadzera da zaigraju za sloveniju.Naravno to bi mozda i imalo nekog smisla da jukina karijera nije ispastala bas zbog toga sto nije htio da igra za sloveniju sa 17 godina.Necete vjerovati al i tad mu je bio isti menadzer,al juka je to hladno odbio i zrtvovao sebe prije svega u toj situaciji sjedenjem na klupi.
Dalje,neko napisa da su mu milioni udarili u glavu i da ceka samo da se dokopa para.Naravno zbog toga je odbio fenerovih 5 miliona za neka 2 miliona koja ce dobiti u denveru sa porezima.
Opet neko napisa da je igrao za reprezentaciju dok je njemu odgovaralo,te da je igrao prvenstvo b divizije zbog skauta.Nesto gluplje u zivotu neprocitah al dobro,to vjerovatno dolazi od onih koji se vise razumiju u fudbal,pa ne znaju da je jusuf vec izabran kao 16 pik denvera na prethodnom draftu.Ne znaju da su ga razni skauti pratili kroz citavu proslu sezonu,ne znaju da su dolazili na treninge cedevite te bivali odusevljeni sposobnostima ovog momka.Ne znaju da je jusuf napravio jedan od najbrzih double-double ucinaka u aba ligi protiv radnickog kada je izdominirao na obje strane parketa.Naravno i skauti su bili prisutni na toj utakmici.Poslije je svakako dosao F4 gdje je jusuf izdominirao partizan.F4 aba lige koji je bio posijeceniji od f4 eurolige.Ovo pisem da pokazem da jusufu nije bila potrebna reprezentacija da ostvari svoj uspijeh pa da je sad odbija!
Svaka cast teletovicu ali jusuf ima puno veci potencijal nego sto ima mirza i zato nesmijemo sebi dozvoliti da nam (u buducnosti vjerovatno najbolji igrac ikad) ode zbog necijeg ega,jer se boze moj ne mogu izviniti jedan drugom i preci preko toga pa taman vise nikad ne progovorili.
Ljudi morate shvatiti ovdje niko ne dobija,samo navijaci BIH gube.
ps nemojte pojedinci od sebe praviti budale pa vrijedjati jusufa,momak to sigurno nije zasluzio
i jos pohvala za SS po meni jedino oni rade posao koji bi trebali i koji je u interesu svih navijaca ove nam drzave.
potpis za tekst, sve rečeno.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
- storm_raider
- Kontakt:
Ma Jusuf je patriota, ali je lose nasavjetovan. Mlad je, nije formirana licnost (ne zaboravi da je relativno kasno poceo da se bavi kosarkom), sve ovo oko njega zadnje 2-3 godine mu je jos uvijek novo i navikava se. Lako mu je glavu napuniti.Ajax je napisao/la:Dobro sad oko Papeta bilo pa proslo. Nisam mislio nesto da puno pricam sa tobom vise samo ovo mi se cini previse bitna tema. Radije komuniciram sa tobom nego sa nekima koji prate kosaraku 2x godisnje i ne kontaju pola stvari i misli da patriotizam moze popraviti neke igracke nedostatke. Ja imamo nekakvo misljenje vec o Juki i koliko je on bitan za ovu selekciju na ovom EP. Pa bi me zanimalo da ti kazes koliko mislis da je po tebi ova selekcija slabija u % sa Jukom i bez njega i da se osvrnes na igrace koji igraju njegovu poziciju u nasoj selekciji. Pa da poslje ja kazem sta mislim i da malo uporedimo sta to konkretno znaci na terenu. Da pricamo vise o sportu a manje ko je i koliko kriv i ko je koliki patriota.storm_raider je napisao/la: Ma mogao si mi poslati poruku, da ne spamamo ljudima ovdje.Jeste, igrala se kosarka nekad. Dobronamjeran sam svakako, samo tamo nisam bio za licne uvrede Papetu - ako na to insinuiras. Daleko od toga da sam bio za njega kao trenera.
Veoma je bitan za ovu selekciju, ja bih rekao dugorocno i bitniji od Mirze koji ima jos 3-4 godine maksimalno kosarke na visokom nivou i to je to. Pred Jusufom je jos minimalno 12 godina jake kosarke (ako ga povrede zaobidju) i kao takav je dugorocno najbitniji za ovu selekciju. Pogotovo na toj poziciji centra i onoga sto on najbolje radi trenutno (hvatanje skokova i ti poeni nakon skokova, dok na pravim ofanzivnim kosarkaskim potezima on jos mora mnogo da radi i ovo sto sada daje od poena je vecinom na taj nevjerovatni talenat - meka ruka, strasan osjecaj za kos i svoju poziciju na terenu, nadljudsku snagu i generalno ko-ordinaciju ruke-noge. Ima jako tijelo, nebruseni je talenat i vjeruj mi ja ovakav talenat nikada u zivotu nisam vidio, a mnoge sam vidio i gledao kako propadaju nazalost). Jos je on mlad i vjerovatno, kada bude EP dobijace nekih 20tak minuta, ali za neke 2 godine je legitimno da igra 35 minuta po utakmici. Bez Juke mi smo i do 20% slabiji, svaka cast Stipanovicu na borbenosti, ali nama treba masina za skokove i to je najveca mana ove reprezentacije. Posto ce Mirza dosta vremena provesti na liniji za tri poena, nama treba neko da se hrve pod reketom. Jusuf sa svojom nadljudskom snagom (koju ni ne koristi 100%) i dobrim gradjenjem u reketu ce morati da se bori sa protivnickim centrima, cesto uduplan na skoku. Sa tvom svojom mekom rukom je smrtonosna kombinacija i ne vidim kako ga iko moze zaustaviti. Nikakav flaster tu ne pomaze, jednostavno Bog mu je dao sve za kosarku.
Posto si me upitao da uporedim sa Kikanovicem i Stipanovicem koji su mu najveca konkurencija: obojica su u odlicnoj formi i nadam se da ce je zadrzati, ali je tesko to buduci da je sezona duga, a centri su najpodlozniji udarcima, jer cesto dobiju milion udaraca koje sudije ne vide. Tu su udarci ispod rebara, u medjunozje, grebanje, stipanje, itd.
- Kikanovic je ofanzivno odlican, visinu ima, duge ruke, mekanu ruku i odlicnu centarsku tehniku (ako znamo koji ga je "manijak" obucavao u Diti to onda nije ni cudo), ali ima lagano tijelo, odbrana mu je uglavnom na presjecanju lopte zahvaljujuci dugim rukama, dok nema snage da gradi skok i svaki iole jaci centar ce ga nagurati pod reket. To je dakle mana kako u defantivnom, tako i u ofanzivnom skoku. Kikanovic ima odlican sut sve do 5 metara od obruca, ali kada promasi taj sut, ko ce onda ici na ofanzivni skok? Mirza jedino i ja od Mirze ocekujem da ima 25+ poena u prosjeku na EP. Samo da ne bude povreda. Ali taj Mirzin skok mora biti bolji od svog cuvara koji ce ga graditi vjerovatno kao sto nikad nikoga nije gradio i centra koji ce uvijek imati prednost na Kikanovicem, jer ce prije njega biti pod reketom. Cesto ce na Mirzi biti i dvojica i trojica igraca i onda koliko mozemo ocekivati da on uhvati skokova uopste?
- Stipanovic je strasno zahvalan igrac, isto u odlicnoj formi kao i Kikanovic, ali je mana ta visina (207cm ili 208cm - nisam siguran). Jak je, srcan, borben i ide glavom gdje neko ne bi nogom. Dobar na 2-3 metra od obruca, ali svaki centar iste snage, a da je veci par centimetara ce mu napraviti ozbiljne probleme. Visina obicno donosi i veci raspon ruku i kada se sve sabere, Andrija te skokove moze uhvatiti jedino na snagu i tu visinu kompenzira ogromnom borbenoscu. Sut je tako - tako, pogodi on, ali zbog toga sto je mnogo radio u teretani nije nesto na sto bih se ja uvijek oslanjao.
Zato nam je Jusuf strasno potreban, on moze na EP kao od sale imati double - double u prosjeku i to za 15tak minuta, a ja ne smijem ni da zamislim sta ce biti od njega kada razvije pravu centarsku tehniku (sto mu je i najveca mana do sada). Trenutno dominantnijeg talenta na centarskoj poziciji u NBA ligi uopste ne vidim. Mirza ce vjerovatno dosta sutati trojke i potrebno je da neko tu skace, a ni Kikanovic ni Stipanovic, cast obojici ni blizu u toj kategoriji nisu tu sa Jusufom. Ma i vise od 20% vjerovatno da znaci za ovu ekipu, a tek mu je 20 godina. Zato se nadam da ce ovo da se rijesi sto prije, jer je svojoj Bosni i Hercegovini potreban!
Sport je lijek za tijelo i duh.
odlicno receno,i vrlo realna analiza.Ja bih jos dodao da smo na EP u grupi sa reprezentacijama koje su centarski prejake,i to ce nam zadavati jos vise problema.Budimo realni ko moze osim juke koliko toliko parirati Gortatu,Noahu,Ajinci,Fischeru,Mozgovu.Jedino finci nisu prijetnja pod kosem.
Ma bez njega smo slabiji i do 30%, mozda cak i vise.
On rjesava bukvalno sve probleme koji dugorocno vec muce ovu reprezentaciju - ofanzivni i defanzivni skok, igra u reketu itd. Problem je sto nemamo ovakav profil igraca, storm je to lijepo objasnio...
Juka je u principu jako sirov i na momente izgleda jako slampavo, ali cak i takav nam je zbog svoje snage i dominacije pod kosem od ogromne koristi. Momak je strasan rim protector i to bi sigurno dobrano ublazilo probleme ako bi protivnik vrtio pick n roll preko Mirze-
Dakle, on je idealan centar uz naseg trenutno najboljeg igraca, Mirzu Teletovica, jer pokriva sve njegove nedostatke. Rodjeni su da igraju jedan s drugim i mislim da bi imali za 2 godine minimalno 2 najjaci front court u evropi, a to znamo svi sta znaci...
Kikan i Stipe su dobri centri za EU standarde, ali nedovoljni da bi se bez Juke napravio iskorak, prije svega sto nisu taj profil igraca koji se uklapaju idealno uz Mirzu...
p.s. Juka jednostavno daje nama jednu novu dimenziju u igri i otvara nove mogucnosti u napadu, a u odbrani donosi vecu sigurnost... Trebamo ga itekako i nadam se da ce ipak u ovom konfliktu prevladati zdrav razum i ljubav prema domovini.
Ono cega se ja bojim je nekakav tihi sukob izmedju Mirze i Jusufa. Mirza je kulturica momak, odmjeren i gospodin, covjek koji je zaduzio mnogo ovu repku. Juka je tek tu novi, ali ima malo nezgodan karakter, djetinjast je i nema plaho respekta prema drugima tj. zna da vrijedi i tako se i ponasa. Frajer, sto bi se reklo ko nas... Bojim se da ne nastane medju njima nezdrav rivalitet (ako vec nije), jer mi smo u repki imali neku harmoniju prije Juke, a on sa svojim karakterom i svime bi mogao malo da odskace od toga. Bojim se da nije lik koji se mnogo prilagodjava drugima i tu vidim opasnost za neku nezdravu situaciju. Mozda ja ovo sve bezze umisljam, zapravo, nadam se da umisljam i da ce sve biti za 5, da ce njih dvojica sjajno da se nadopunjavaju... Potencijal je tu.
On rjesava bukvalno sve probleme koji dugorocno vec muce ovu reprezentaciju - ofanzivni i defanzivni skok, igra u reketu itd. Problem je sto nemamo ovakav profil igraca, storm je to lijepo objasnio...
Juka je u principu jako sirov i na momente izgleda jako slampavo, ali cak i takav nam je zbog svoje snage i dominacije pod kosem od ogromne koristi. Momak je strasan rim protector i to bi sigurno dobrano ublazilo probleme ako bi protivnik vrtio pick n roll preko Mirze-
Dakle, on je idealan centar uz naseg trenutno najboljeg igraca, Mirzu Teletovica, jer pokriva sve njegove nedostatke. Rodjeni su da igraju jedan s drugim i mislim da bi imali za 2 godine minimalno 2 najjaci front court u evropi, a to znamo svi sta znaci...
Kikan i Stipe su dobri centri za EU standarde, ali nedovoljni da bi se bez Juke napravio iskorak, prije svega sto nisu taj profil igraca koji se uklapaju idealno uz Mirzu...
p.s. Juka jednostavno daje nama jednu novu dimenziju u igri i otvara nove mogucnosti u napadu, a u odbrani donosi vecu sigurnost... Trebamo ga itekako i nadam se da ce ipak u ovom konfliktu prevladati zdrav razum i ljubav prema domovini.
Ono cega se ja bojim je nekakav tihi sukob izmedju Mirze i Jusufa. Mirza je kulturica momak, odmjeren i gospodin, covjek koji je zaduzio mnogo ovu repku. Juka je tek tu novi, ali ima malo nezgodan karakter, djetinjast je i nema plaho respekta prema drugima tj. zna da vrijedi i tako se i ponasa. Frajer, sto bi se reklo ko nas... Bojim se da ne nastane medju njima nezdrav rivalitet (ako vec nije), jer mi smo u repki imali neku harmoniju prije Juke, a on sa svojim karakterom i svime bi mogao malo da odskace od toga. Bojim se da nije lik koji se mnogo prilagodjava drugima i tu vidim opasnost za neku nezdravu situaciju. Mozda ja ovo sve bezze umisljam, zapravo, nadam se da umisljam i da ce sve biti za 5, da ce njih dvojica sjajno da se nadopunjavaju... Potencijal je tu.
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 19 dec 2014, 13:45, ukupno mijenjano 1 put.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
@storm_raider
Vidi kako ja gledam na stvari pa mozes da se nadovezes. Ako zanemarimo patriotizam i nesto sto bi mi zeljeli i probamo da sagledamo realno na stvari. Prvo i osnovno kosarka nije fudbal. U fudbalu ako imas dva super igraca ( posebno ofanzivce ) i 9 radnika koji mogu trcati ko budale 90 minuta mozes se nadati necemu. Odigras malo zatvorenije na kontre, das gol i zatvoris se. Na taj nacin moze i realno losija momcad da pobjedi onu bolju i to se i desava pocesto. Posebno na EP/SP kada je kod poznatih momcadi veliki pritisak a ove manje igraju rastereceno tada jos i vise. E sad kosarka je po meni sasvim drugaciji sport od tempa, broja postignutih poena itd. Tu je jako bitno koliko imas superstar igraca i veci kvalitet u preko 95% pobjedi na kraju. Naravno desavaju se i cuda samo puno manje nego u fudbalu. Bosna pa meni ima samo dva superstar igraca Teletovic, Djedovic i potencijalno Nurkic koji je po meni jako bitan. I vidim velike probleme kako pobjediti neku reprezentaciju koja ima 5,6,7 superstar igraca a kamoli proci grupu na EP gdje imas vise kvalitetnih selekcija.
I slazem se sta si napisao. Kikanovic jeste solidan napadacki nije vrhunski nego upotrebljiv a defanzivno je losiji. Sve u svemu jako dobar backup centar a kod nas bi trebao da bude izgleda prvi centar.
Stipanovic kao sto si rekao. Fenomenalan igrac ja ga obozavam. Borac na terenu najveci sve je to istina. I on je rekao bih solidna - jako dobra cetvorka. Podjednako je dobar i u defanzivi i u ofanzivi. Problem je da on ponekad igra peticu kod nas kada se Mirza izvlaci na sut a Kikanovic svakako ne moze odigrati cijeli mec. E vidi sad sta se desava kada je Mirza vani i igra na Stipanovica na centra. Ljudi ne kontaju da on nema skoro nikakve sanse jedan na jedan protiv pravih centara koji imaju 10 + centimetara vise od njega i jos toliko u rukama. U tim jedan na jedan akcijama oni ce ga zaustavit u 4 od 5 takvih akcija. Naravno govorim o vrhunskim centrima jer je rijec ipak o EP. Znaci ja vidim koseve Stipanovica iskljucivo u igri jedan na jedan protiv cetvorki odnosno igraca nizih od 2.10 cm ili eventualno ako Mirza ide na prodor i njega pokriju njegov igrac + protivnicki centar ga preuzme tada bi Stipanovic mogao da postigne par laganih koseva pod kosem.
Na drugoj strani kod Nurkica imamo jednu zvijer. I u defanzivi i u ofanzivi. Kao reprezentacija smo jaci 20-25% odma. Samim time imamo puno vece sanse da nesto napravimo a ne samo da ucestvujemo. EP je nemilosrdno i koliko god Ivanovic i prije njega Petrovic bili vrhunski treneri to ce tesko kompenzirati.
Sta se desava. Po meni svi ce se fokusirati kako da zaustave Mirzu i Djedovica a ostali daj sta das pod pretpostavkom da nijedan osim te dvojice nece postici 20+ poena. E sad Djedovica ce probati da zasutave izmaranjem. Posto znaju da ce on igrati oko 35 minuta na njemu ce rotirati dvojicu ili cak trojicu brzih bekova koji ce ga non stop cuvati. Mirzu ce udvajati znaci po dvojica igraca ce biti vise manje na njemu. I sta se desava ako je Djedovic na playu a Mirza van reketa onda svi puno zavisi i od igre jedan na jedan Kikanovica ili Stipanovica. A jos gore ako Mirzu ne posluzi sut ili Djedovic da ne bude u formi onda su nam sanse stvarno minimalne. Bas zato nam je neophodan Nurkic. Sa njim dobivamo tog treceg superstara koji moze potici 20+ poena. Sa njim mozemo biti sigurni da igra jedan na jedan protiv najjacih centara. Sa njim cak i ako Mirza nema svoj dan Juka nas moze povuci do pobjede. Bas zato je on neophodan za ovo EP i ovo sto se radi mislim da nije pametno. Treba momka na svaki nacin nagovoriti da igra.
Vidi kako ja gledam na stvari pa mozes da se nadovezes. Ako zanemarimo patriotizam i nesto sto bi mi zeljeli i probamo da sagledamo realno na stvari. Prvo i osnovno kosarka nije fudbal. U fudbalu ako imas dva super igraca ( posebno ofanzivce ) i 9 radnika koji mogu trcati ko budale 90 minuta mozes se nadati necemu. Odigras malo zatvorenije na kontre, das gol i zatvoris se. Na taj nacin moze i realno losija momcad da pobjedi onu bolju i to se i desava pocesto. Posebno na EP/SP kada je kod poznatih momcadi veliki pritisak a ove manje igraju rastereceno tada jos i vise. E sad kosarka je po meni sasvim drugaciji sport od tempa, broja postignutih poena itd. Tu je jako bitno koliko imas superstar igraca i veci kvalitet u preko 95% pobjedi na kraju. Naravno desavaju se i cuda samo puno manje nego u fudbalu. Bosna pa meni ima samo dva superstar igraca Teletovic, Djedovic i potencijalno Nurkic koji je po meni jako bitan. I vidim velike probleme kako pobjediti neku reprezentaciju koja ima 5,6,7 superstar igraca a kamoli proci grupu na EP gdje imas vise kvalitetnih selekcija.
I slazem se sta si napisao. Kikanovic jeste solidan napadacki nije vrhunski nego upotrebljiv a defanzivno je losiji. Sve u svemu jako dobar backup centar a kod nas bi trebao da bude izgleda prvi centar.
Stipanovic kao sto si rekao. Fenomenalan igrac ja ga obozavam. Borac na terenu najveci sve je to istina. I on je rekao bih solidna - jako dobra cetvorka. Podjednako je dobar i u defanzivi i u ofanzivi. Problem je da on ponekad igra peticu kod nas kada se Mirza izvlaci na sut a Kikanovic svakako ne moze odigrati cijeli mec. E vidi sad sta se desava kada je Mirza vani i igra na Stipanovica na centra. Ljudi ne kontaju da on nema skoro nikakve sanse jedan na jedan protiv pravih centara koji imaju 10 + centimetara vise od njega i jos toliko u rukama. U tim jedan na jedan akcijama oni ce ga zaustavit u 4 od 5 takvih akcija. Naravno govorim o vrhunskim centrima jer je rijec ipak o EP. Znaci ja vidim koseve Stipanovica iskljucivo u igri jedan na jedan protiv cetvorki odnosno igraca nizih od 2.10 cm ili eventualno ako Mirza ide na prodor i njega pokriju njegov igrac + protivnicki centar ga preuzme tada bi Stipanovic mogao da postigne par laganih koseva pod kosem.
Na drugoj strani kod Nurkica imamo jednu zvijer. I u defanzivi i u ofanzivi. Kao reprezentacija smo jaci 20-25% odma. Samim time imamo puno vece sanse da nesto napravimo a ne samo da ucestvujemo. EP je nemilosrdno i koliko god Ivanovic i prije njega Petrovic bili vrhunski treneri to ce tesko kompenzirati.
Sta se desava. Po meni svi ce se fokusirati kako da zaustave Mirzu i Djedovica a ostali daj sta das pod pretpostavkom da nijedan osim te dvojice nece postici 20+ poena. E sad Djedovica ce probati da zasutave izmaranjem. Posto znaju da ce on igrati oko 35 minuta na njemu ce rotirati dvojicu ili cak trojicu brzih bekova koji ce ga non stop cuvati. Mirzu ce udvajati znaci po dvojica igraca ce biti vise manje na njemu. I sta se desava ako je Djedovic na playu a Mirza van reketa onda svi puno zavisi i od igre jedan na jedan Kikanovica ili Stipanovica. A jos gore ako Mirzu ne posluzi sut ili Djedovic da ne bude u formi onda su nam sanse stvarno minimalne. Bas zato nam je neophodan Nurkic. Sa njim dobivamo tog treceg superstara koji moze potici 20+ poena. Sa njim mozemo biti sigurni da igra jedan na jedan protiv najjacih centara. Sa njim cak i ako Mirza nema svoj dan Juka nas moze povuci do pobjede. Bas zato je on neophodan za ovo EP i ovo sto se radi mislim da nije pametno. Treba momka na svaki nacin nagovoriti da igra.
- storm_raider
- Kontakt:
Ma Mirza siri reket, treba neko dominantan unutra da to sve zatvori kako treba. Niko to kao Juka ne moze.
Niko kao Juka. To je jedan kroz jedan. Stipanovic nikad nece biti vrhunska petica a to pojedini koji se ne razumiju nece skontati. A Kikanovic je goli prosjek. Fudbalskim zargonom da pojednostavimostorm_raider je napisao/la:Ma Mirza siri reket, treba neko dominantan unutra da to sve zatvori kako treba. Niko to kao Juka ne moze.
Problem je cak i ako Mirza i Djedovic pruze 120% sebe sto se i desava to ce biti jedva dovoljno. Kljuc svega je Nurkic sa njim je to sasvim druga prica.
Džeko kompletan 
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
ma nece covjek da igra , mogli bi svi igraci , strucni stab , savez , navijaci odstupit nista nebi promijenilo - onda bi samo rekao ja sam vec planirao da ne igram i ne mogu sada da mjenjam planove.
Igrao je za mlade selekcije jer mu je to dalo na vrijednosti , mnogi skauti su vidjeli igraca koji sam u dva razlicita tima moze da pobjedi protivnika (jer Cedevita sama za sebe nije bila ni dovoljno mjerodavna , sto zbog minutaze sto zbog protivnika) ... onda mu je menadjer rekao da ode sa priprema (naravno da se ocekivala kakva-takva reakcija saveza ili selektora sto je normalno) i da se pravi uvrijedjen cim mu neko nesto kaze ... i eto ga , ne mora igrati prvenstvo i ta dva mjeseca (koliko sve to traje) moze da odmara i bude skroz spreman za narednu sezonu NBA
Jasno kao dan , ali neki ovdje i dalje vjeruju u patriotizam igraca koji nece da igra za svoju reprezentaciju
Igrao je za mlade selekcije jer mu je to dalo na vrijednosti , mnogi skauti su vidjeli igraca koji sam u dva razlicita tima moze da pobjedi protivnika (jer Cedevita sama za sebe nije bila ni dovoljno mjerodavna , sto zbog minutaze sto zbog protivnika) ... onda mu je menadjer rekao da ode sa priprema (naravno da se ocekivala kakva-takva reakcija saveza ili selektora sto je normalno) i da se pravi uvrijedjen cim mu neko nesto kaze ... i eto ga , ne mora igrati prvenstvo i ta dva mjeseca (koliko sve to traje) moze da odmara i bude skroz spreman za narednu sezonu NBA
Jasno kao dan , ali neki ovdje i dalje vjeruju u patriotizam igraca koji nece da igra za svoju reprezentaciju
- storm_raider
- Kontakt:
Ma ne bih to bas gledao tako "linearno". Jusuf nije Dzeko, moze biti, ali nije u smislu onoga sto bi mogao uraditi za svoju drzavu, kao Edin. Ne mogu porediti ova dva lijepa sporta.
Nece sad tu ni biti bas mnogo najboljih svjetskih centara, ali je poenta da nama treba kvalitet gomilati i ne smijemo sebi dopustimo da ispustimo nekoga kao sto je Nurkic.
Ali eto, moje informacije kazu da ce se on odazvati i da nema brige.
Nece sad tu ni biti bas mnogo najboljih svjetskih centara, ali je poenta da nama treba kvalitet gomilati i ne smijemo sebi dopustimo da ispustimo nekoga kao sto je Nurkic.
Sa par nedostataka pise. Svi znamo da je Dzeko bio jedan od 10 najboljih napadaca svijeta ako ne i pet kada je potpisao za City. Sada je puno losiji sto si je i sam kriv. Govorimo o igrackim mogucnostima igraca i ne siri temu nepotrebno. Postoje fudbalske teme za takve stvari.topnik1 je napisao/la:Džeko kompletan
Super onda. Mislim da se svakako slazemo sve. Ovo za Dzeku je bilo za ovih 90%+ koji komentarisu ovu temu a gledaju i prate vise manje samo fudbal da lakse skontaju. Ako nam Kikanovic bude jedini centar znas ti dobro sta to znaci i koliko Stipanovic moze jedan na jedan protiv pravog centra da uradi. Oni misle da se moze sve na horuk na patriotizam a ne kontaju da su sanse jednog 2.07cm igraca jedan na jedan protiv nekog vrhunskog 2.15-2.20 cm centra minimalne odnosno 20% ako i tolike.storm_raider je napisao/la:Ma ne bih to bas gledao tako "linearno". Jusuf nije Dzeko, moze biti, ali nije u smislu onoga sto bi mogao uraditi za svoju drzavu, kao Edin. Ne mogu porediti ova dva lijepa sporta.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 19 dec 2014, 14:10, ukupno mijenjano 3 puta.
storm_raider je napisao/la:
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
Slažem se. I u onoj pobjedi protiv Litvanije, upravo nas je skok koštao na kraju kada sa nam skakali u reketu nekoliko puta i onda nam Kleiza pogodio tricu i tu nam je bio kraj.storm_raider je napisao/la:Ma Mirza siri reket, treba neko dominantan unutra da to sve zatvori kako treba. Niko to kao Juka ne moze.
Nadam se da si u pravu da će se Nurkić odazvati za EP.
Kad samo pogledam kad bi imali petorku: Amer-Gordić-Đedović-Mirza-Nurkić, objektivno se nikoga ne bi trebali bojati
Ajaxe druže, koliko dugo već i kako intenzivno pratiš košarku?
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
Ko zna šta je sve Jusuf potpisao sa ovim menadžerom,onako bez gledanja,samo cifra se ističe a ostalo je negdje zavuceno između redova.Sumnjam da je mogao se posavjetovati sa nekim stručnim i sad ako hoće da bude to što jeste mora igrati po notama svog menadžera .
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zadnja izmjena: emil02in, dana/u 19 dec 2014, 16:49, ukupno mijenjano 1 put.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE