bolje neka uzme core 2, koristio sam oba mobitela i mislim da je bolji izbor ovaj drugi. realno, oba su 'u pet deka' (s3 mini ima više interne memorije i malo više RAM-a a slabiji procesor, kamere su iste itd.) ali dajem prednost core 2ici jer je noviji mobitel i ima noviju verziju androida..AA23 je napisao/la:Da li neko ima iskustva sa Samsungom S3 mini i Samsung Core 2 i koji je bolji od ova 2, čitam da core 2 ima quad core procesor a s3 mini ima više memorije ali dual core procesor, tu su negdje cijene oba pa ako neko ima jedan od ova dva da kaze kakva su
Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
dajte ba, čitava ova priča vam je bezveze. netko nije zadovoljan sa WP, netko sa androidom, big deal.. kako god vi rekli, opet svako ima svoje mišljenje i najbitnija je stvar da je svako zadovoljan svojim mobitelom. ako već hoćeš steći neko znanje onda pokušaj provesti što više uređaja kroz svoje ruke.. tada ne samo da ćeš imati bolje znanje već ćeš znati šta je najbolje za tebe.
Ako koristis manje aplikacija uzmi ovaj dr. s manje RAM-a.
Mia San Mia
ZTE Blade L2, da li je neko koristio, imao dodira i sl. ? Iskustva misljenja ?
Imam u planu da prebacim ultra broj iz telecoma ? Da li je besplatno ?
Imam u planu da prebacim ultra broj iz telecoma ? Da li je besplatno ?
@semire,
Nikad nisam rekao da WP nije kvalitetan, ali nemaju sirinu. Inace ne bi nakon toliko godina bili na sramnih 3% i pored pumpanja tolikih milijardi. Znaci, ti bi sada natjerao 80% ljudi da se upoznavaju sa WP a oni zadovoljni sa necim drugim? Kako to izvesti?
Za Nokiu se zna da su ranije poceli da propadaju zbog tvrdoglavosti (Symbian i ignorisanje touchscreena) a kasnije su napravili jos jednu gresku koja ih je dokrajcila, a to je WP. Da su na vrijeme presli na Android, sve bi danas bilo drugacije.
Toliki broj proizvodjaca na Androidu i mnogima bolje islo nego velikoj Nokiji na WPu. Logika kaze da je WP greska a ne Nokia. Ni Huawei danas ne bi bio ovo sto jeste da se na vrijeme nisu rijesili WPa.
Neko ko proda skoro 80 miliona primjeraka za godinu dana na Androidu, a prije toga veoma malo na WP se itekako preporodio.
Ljudi su nakon gubitaka na WPu presli na Android i postali treci proizvodjac smartphonea, a tebi smijesno to sto ja kazem da su se preporodili na Androidu?
Jok nisu. Da su nastavili sa WPom tek bi onda bili sila. 
Eto HTC, Samsung i mnogi drugi su pravili mobitele na oba sistema pa sta im se bolje prodaje? Ja jos nisam sreo covjeka koji ima Samsung ili HTC sa Windowsom, a nije da ih nije bilo, bilo ih je.
I opet ponavljam, da kasnije ne bude ovo-ono, o kvalitetu WPa ne govorim. Neko ko je vec navikao na WP je vjerovatno zadovoljan. Sirina je najveci problem WPa. Tu su se na startu zeznuli. Prvo su kasno poceli a drugo, kad su se pojavili fokusirali su se vise na zaradu nego na masu, sto se uspostavilo pogresnom strategijom. Valjda navikli da im se placaju licence pa mislili da moze uvijek.
Nikad nisam rekao da WP nije kvalitetan, ali nemaju sirinu. Inace ne bi nakon toliko godina bili na sramnih 3% i pored pumpanja tolikih milijardi. Znaci, ti bi sada natjerao 80% ljudi da se upoznavaju sa WP a oni zadovoljni sa necim drugim? Kako to izvesti?
Za Nokiu se zna da su ranije poceli da propadaju zbog tvrdoglavosti (Symbian i ignorisanje touchscreena) a kasnije su napravili jos jednu gresku koja ih je dokrajcila, a to je WP. Da su na vrijeme presli na Android, sve bi danas bilo drugacije.
Toliki broj proizvodjaca na Androidu i mnogima bolje islo nego velikoj Nokiji na WPu. Logika kaze da je WP greska a ne Nokia. Ni Huawei danas ne bi bio ovo sto jeste da se na vrijeme nisu rijesili WPa.
Neko ko proda skoro 80 miliona primjeraka za godinu dana na Androidu, a prije toga veoma malo na WP se itekako preporodio.
Ljudi su nakon gubitaka na WPu presli na Android i postali treci proizvodjac smartphonea, a tebi smijesno to sto ja kazem da su se preporodili na Androidu?

Eto HTC, Samsung i mnogi drugi su pravili mobitele na oba sistema pa sta im se bolje prodaje? Ja jos nisam sreo covjeka koji ima Samsung ili HTC sa Windowsom, a nije da ih nije bilo, bilo ih je.
I opet ponavljam, da kasnije ne bude ovo-ono, o kvalitetu WPa ne govorim. Neko ko je vec navikao na WP je vjerovatno zadovoljan. Sirina je najveci problem WPa. Tu su se na startu zeznuli. Prvo su kasno poceli a drugo, kad su se pojavili fokusirali su se vise na zaradu nego na masu, sto se uspostavilo pogresnom strategijom. Valjda navikli da im se placaju licence pa mislili da moze uvijek.
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
pa bilo je samo pitanje vremena kada ce samsung gubiti polako udio u trzistu, a skontaj da do prije par godina htc bio u velikoj gabuli, i sada su ali u nesto manjoj, pa i sony takodjer koji je bio prisiljen na neki nacin proizvoditi flagshipe svakih 6 mjesec
lijepo je to kad ti sjednes s nekim na kafu, na stolu 3 gotovo ista handroida i jedan wp telefon
sto se microsofta tice, njima je svejedno da li imali 3% udijela u trzistu ili 50%, vazno je da postoje, a za ostalo su patenti, pa njima i ide u korist sto android vlada trzistem, jer upravo zbog patenata zaradjuju preko androida
a jos kad su se docepali nokijinih patenata, tek sad mogu ´laditi muda pogotovo
zato ti kad uzmes jednu lumiu 930 i uporedis je s galaxy s5 i osjetis razliku
uvjek se sjetim iskusenja u kojem sam bio prije 4 godine otprilike, kupujem galaxy s i nokiu e7, i prelomim na galaxy s jer je bio jeftiniji, a vamo e7 kvalitet ko da je iz svemira dosla

lijepo je to kad ti sjednes s nekim na kafu, na stolu 3 gotovo ista handroida i jedan wp telefon

sto se microsofta tice, njima je svejedno da li imali 3% udijela u trzistu ili 50%, vazno je da postoje, a za ostalo su patenti, pa njima i ide u korist sto android vlada trzistem, jer upravo zbog patenata zaradjuju preko androida

a jos kad su se docepali nokijinih patenata, tek sad mogu ´laditi muda pogotovo
zato ti kad uzmes jednu lumiu 930 i uporedis je s galaxy s5 i osjetis razliku
uvjek se sjetim iskusenja u kojem sam bio prije 4 godine otprilike, kupujem galaxy s i nokiu e7, i prelomim na galaxy s jer je bio jeftiniji, a vamo e7 kvalitet ko da je iz svemira dosla
Naravno da se to moralo desiti da Samsung pocinje da pada. Ja sam to i ranije ocekivao jer je Android postao prejak. Nemoguce je bilo da Samsung prati toliko brz rast Androida.
Nikom nije bilo u interesu a pogotovo ne Googleu da Samsung dobije toliki dio kolaca.
Sony na svim frontovima tone. Samsung dominira i na trzistu TVa, tamo gdje su se nekad koplja lomila izmedju Sonyja i Philipsa a sad i jedni i drugi losi.
A vjerujem da je cool biti drugaciji a ipak imati kvalitet.
Nikom nije bilo u interesu a pogotovo ne Googleu da Samsung dobije toliki dio kolaca.
Sony na svim frontovima tone. Samsung dominira i na trzistu TVa, tamo gdje su se nekad koplja lomila izmedju Sonyja i Philipsa a sad i jedni i drugi losi.

"Windows Phone 8 nadogradnja za Nokia uređaje pod nazivom Denim počela je oficijelno izlaziti u Kini na Lumia 520, 525, 526, 625, 720, 720T i 1320.
Kada će Lumia Denim nadogradnja početi kod nas tj. evropski kontinent to ne znamo. Za sve one koji imaju uređaje iz Kine mogu preuzeti nadogradnju pod postavkama telefona > ažuriranje telefona > provjeri ažuriranja."
Kada će Lumia Denim nadogradnja početi kod nas tj. evropski kontinent to ne znamo. Za sve one koji imaju uređaje iz Kine mogu preuzeti nadogradnju pod postavkama telefona > ažuriranje telefona > provjeri ažuriranja."
-
- Kontakt:
LG se je malo popravio, pa polažem nadu u njih i HTC da malo ugroze samsung i ako ništa natjeraju ih da malo cijene koriguju jer su koliko vidim postali pohlepni i zacijenili neke novije uređaje, a što se opet odrazilo na prodaju pa imaju manji broj prodatih aparata. A bugoviti touchwiz koji pravi probleme i na jačim samsung telefonima je posebna priča... doduše ne znam da li je to i koliko popravio lolipop mada čisto sumnjam, ovi umislili da mogu kao apple tražiti više za faktički isto...a za sony se i ne brijem toliko, ima pored z3 koji je zvijer i z3 compact koji je možda i najbolji uređaj za one koji ne vole glomazne androide ali žele i dalje performanse (koje su do sada samo ovi veći uređaji imali). Ima tu još i moto g novi, pa huawei i xiaomi u tom low-end segmentu. Best buy trenutno je oneplus one, ko ima rodbinu vani, za 300 eura dobiješ zvijer u rangu G3, S5 itd.SamoZeljo je napisao/la:Naravno da se to moralo desiti da Samsung pocinje da pada. Ja sam to i ranije ocekivao jer je Android postao prejak. Nemoguce je bilo da Samsung prati toliko brz rast Androida.
- ultrassa1921
- Kontakt:
Ja imam Note 3 i strasan je telefon, ne sumnjam ni da je 2 dobra i ako ti ne smeta velicina, go for it 
Mozda mozes i bolji telefon dobiti za iste pare doduse, ali Note je klasa za sebe i ipak drugaciji od ostalih telefona iz npr. Galaxy serije, Nexusa, Xperia i ostalih Androida...
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Mozda mozes i bolji telefon dobiti za iste pare doduse, ali Note je klasa za sebe i ipak drugaciji od ostalih telefona iz npr. Galaxy serije, Nexusa, Xperia i ostalih Androida...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- ultrassa1921
- Kontakt:
hvala druzeeanonimni je napisao/la:Ja imam Note 3 i strasan je telefon, ne sumnjam ni da je 2 dobra i ako ti ne smeta velicina, go for it

Manijaci Zeljini
Ima mi buraz Note 2, 2 godine vec. Dosta ga dobro sluzi, on je zadovoljan. Mada mu je sad nakon 2 god. koristenja poceo ko malo stekati.
Mia San Mia
- Papastathopoulos
- Kontakt:
imam problem sa nadogradnjom na 5.0.1 na Nexus 4, azuriranje se downloaduje, pritisnem da se restartuje telefon i instaliraju azuriranja, i krene sve fino, pojavi se nesto kao "instalacija azuriranja sistema" (tako nesto) i samo mi nakon par sekundi izbaci "pogreska!" uz onu ikonu androida s nekakvim crvenim uzvicnikom mescini...i samo tako stoji, ni tamo ni vamo...i moram restartovati telefon, i kasnije mi opet dodje obavijestenje za tu nadogradnju koje ne mogu ukloniti iz statusne trake...ima li neko slican problem ? 

Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
- Vlarayan110
- Kontakt:
To ti je da se nema sta prikazati ja mislim probaj pritisnut power dugme i drzat i odma nakon toga (2-3) sekunde pritisni volume up dugme da udjes u recovery meni. Tu odaberi da ti uradi data/factory wipe...mozda procepi, ako ne uspije nezz stvarno sta je.Papastathopoulos je napisao/la:imam problem sa nadogradnjom na 5.0.1 na Nexus 4, azuriranje se downloaduje, pritisnem da se restartuje telefon i instaliraju azuriranja, i krene sve fino, pojavi se nesto kao "instalacija azuriranja sistema" (tako nesto) i samo mi nakon par sekundi izbaci "pogreska!" uz onu ikonu androida s nekakvim crvenim uzvicnikom mescini...i samo tako stoji, ni tamo ni vamo...i moram restartovati telefon, i kasnije mi opet dodje obavijestenje za tu nadogradnju koje ne mogu ukloniti iz statusne trake...ima li neko slican problem ?
Kad smo vec kod Nexus 4, imam i ja jedan veoma interesantan problem.
On screen tipke ne rade, al bas nikako ni u landscape nit ikako drugacije, uradjen je update na 5.0.1 i malo je rec k***u ne valja trenutno. Jedina ideja mi je da uradim neki rollback na 4.4.4 nekako nekim custom rom folom....
Jednostavno receno Handroid

Mi smo divovi
Hejt za android
Hejt za android
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
hehe
nego jel ko dobio denim update, ja imam hejbet slika i videa da prebacim na pc, vec dva dana prebacujem xD
kad dodje update uradicu factory reset, imam i hejbet aplikacija a mrsko mi sve brisati
a eto i nam windows 10 apdejta u januaru
Sent from my Nokia 909
nego jel ko dobio denim update, ja imam hejbet slika i videa da prebacim na pc, vec dva dana prebacujem xD
kad dodje update uradicu factory reset, imam i hejbet aplikacija a mrsko mi sve brisati

Sent from my Nokia 909
- theboss_RD07
- Kontakt:
cuj windows 10QUARESMA 18<<< je napisao/la:hehe
Sent from my Nokia 909

⭐
Sta vi mislite koji je telefon do 300 KM najbolje kupiti, ne mora biti nov. Neka preporuka ?
Football is life..........life is MANCHESTER UNITED!!!!
- Donnie Darko
- Kontakt:
Šta je tačno ovaj denim update??
fakat, evo par dana svako sat prčkam po provjeri ažuriranja, i piše da je zadnjeDonnie Darko je napisao/la:Šta je tačno ovaj denim update??

naprijed rejal
- ultrassa1921
- Kontakt:
uzmem neki htc a na njemu wp i odma me handri,ne mogu da instaliram ni jednu aplikaciju,evo sta pise
sorry,you need to do this from your computer because your account indicates that you are a child.to join xbox live,go to xbox.com and sign in with your windows live id.to purchase content form marketplace,sign in at zune.net or using the zune software od your pc.
sorry,you need to do this from your computer because your account indicates that you are a child.to join xbox live,go to xbox.com and sign in with your windows live id.to purchase content form marketplace,sign in at zune.net or using the zune software od your pc.
Manijaci Zeljini
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.