Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 20 dec 2014, 15:32

pa KG je ondje jedini koji igra za ekipu.. i ja se pitam sta njemu treba sa 38 godina i pored takve karijere kakvu je imao da sam bran obruc i da sam zatvara skok.

da njega nema tek onda bi raspad bio, ovak koliko-toliko drzi na okupu "ekipu"

da posaljes Mirzu i Lopeza na teren + Bogdanovic i pistolj odmah sebi mozes na celo prislonit
Zadnja izmjena: ultrasstyle_tz, dana/u 20 dec 2014, 15:33, ukupno mijenjano 1 put.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 20 dec 2014, 15:33

Malo oprezniji samo brate budi kad pises, ne moze Mirza na 3 ni na treningu

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 dec 2014, 15:39

Mirza na poziciji trojke bi bio opasan ofanzivno po meni zbog razlike u visini. I ako bi krenuo sa serijom trica jako tesko bi ga protivnicko krilo zaustavilo. Cak i cetvorke mu tesko zaustavljaju sut za tri poena. Naravno imao bi problema u defanzivi zbog brzog protivnickog krila. To je kocka nesto dobijes nesto izgubis. Svjestan sam i losih strana Mirze samo on nije ni tipicna cetvorka jer mu je preko 50% igre sut na vanjskim pozicijama. Sa ovakvom igrom Netsi ce tesko da naprave neki jaci rezultat u playoffu.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 20 dec 2014, 15:41, ukupno mijenjano 1 put.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 20 dec 2014, 15:40

KG ne moze izdrzati na poziciji cetvorke duze od 5 minuta NBA kosarke. Vec godinama tu ne igra, uprkos njegovom manijakalnom trenungu godinama nazalost vrijeme ne prasta i on tu ne moze pratiti i ganjati u odbrani mladje od sebe i brze.

Da drugi igraju odbranu za Mirzu? :) Odbrana je najvise volja, a J.J. odbranu nikada u zivotu nije igrao, ko ga je gledao i na koledzu zna da je bio masina za koseve i rupa u odbrani. Pa u Atlanti mu je J.Smith kompenzirao sve odbrambene rupe. Plumlee ide na blokadu jedino, odbrana covjeka bez lopte je losa. KG jedini tu krpi nesto, ali godine su problem. Lopez je previse mekan za bilo sta osim za slobodna bacanja. J.Jack igra jaku, musku odbranu, D-Will je omatorio i nema voljni momenat, igra kosarku da zaradi nesto pred kraj karijere. Bogdanovic se trudi, zna igrati kosarku, ali se navikava na NBA. Prosle godine je to bolje izgledalo jer je Kirilienko krpio to. Zato je on bio taj "x faktor" u odbrani prosle sezone. Ove godine njega nema.

Mirza trojku ne moze igrati, bilo je pokusaja i onda su ga pretrcavali brzi igraci i zakucavali mu. Zamisli da cuva Jamesa na trojci.., nema on tu brzinu nogu jednostavno. On je takozvana "siroka cetvorka", siri reket i kada ga ide onda je vrijeme protivnicima da pocnu pakovati stvari. Zalosno je da KG jedini tu zna igrati NBA odbranu i hoce da je igra (poznavajuci njegov mentalitet nije ni cudo - pa sam Sam Cassell, jedan od najvecih ljencuga u historiji NBA lige kada su treninzi u pitanju, kada je vidio koliko KG trenira rekao je ga je jednostavno bilo sramota da ne trenira pored njega. I najbolje utakmice je odigrao sa KG-om, obiljezio historiju Minesote). Mirza mora poceti pogadjati i potruditi se da odbranu igra sto bolje, jedino to ce mu "kupiti" minute kod Hollinsa. Trojku moze igrati jedino u Europi, u NBA ne moze prici poziciji niskog krila ni na treningu.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 dec 2014, 15:44

storm_raider je napisao/la:Mirza mora poceti pogadjati i potruditi se da odbranu igra sto bolje, jedino to ce mu "kupiti" minute kod Hollinsa. Trojku moze igrati jedino u Europi, u NBA ne moze prici poziciji niskog krila ni na treningu.
Pa nije bio juce los u odbrani. Problem je sto Jack nije igrao nikako na njega. Da jeste igrao mogao je Mirza postici glatko 10-15 poena.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 20 dec 2014, 15:47

Ajax je napisao/la:Da je odlican i da ima damu ne bi mu 38 godisnji KG igrao uopste vise. I tu njegovu minutazu bi dao drugim igracima najvise Mirzi. Jer KG igra jos samo na ime nema tu vise nekog ekstra kvaliteta. A ovaj go forsira non stop u zadnjoj cetvrtini.
:facepalm:

Čovjek i sa 38 godina igra dobru odbranu, i u zadnjoj četvrtini je puno bitniji Netsima, nego Mirza jer Brooklyn ima kvalitetnih ofanzivnih opcija i bez Mirze, dok je s Garnettom odbrana dosta bolja. Trebalo bi da s malo više respecta pišeš o budućem Hall of Fame igraču. ;)
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 dec 2014, 15:49

Mirzina losa strana je odbrana ( mada juce nije bio los u odbrani toliko ) odnosno manjak brzine. Samo Mirza je u stanju postici i 30-tak poena kada ga krenu trice a to KG vise nije u stanju ni blizu. Znaci nesto izgubis ( defanziva ) a nesto dobije ( ofanziva ). Kocka. I svjestan sam ponavljam jos jednom da Mirza NIJE forward. Sam mozda nebi bilo lose probati protiv nekih losijih protivnika ( naravno ne Clevlenda i Lebrona ) i Mirzu i KG i Lopeza/Plumleea.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 20 dec 2014, 15:53, ukupno mijenjano 2 puta.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 20 dec 2014, 15:51

Postoje tu stvari koje se ne vide, njemu i dalje odgovaraju ekipe koje imaju smek Europe. Sto u odbrani, sto u napadu. To su staticke odbrane, sa jednim eventualnom dva pika i manje preuzimanja. U NBA je to sve brze i Mirza ispada tu cesto, ne "procita" igru na vrijeme, ima tu kasnjenja na preuzimanja (obrati paznju sl. put), ima tu tog ostajanja izmedju blokova, kada ga protivnicki blok zakljuca izmedju boka i pika, itd. Eh kako bih volio da je sa 23 godine otisao u NBA, mislim da bi bio mnogo bolji nego sada. A postojala je i veca sansa da propadne.

Problem je tu sto oni nemaju vise igraca kao Kirilenko, koji ce uci i odigrati 15 minuta, "povezati" sve te rupe u odbrani od pozicije centra do beka. KG nazalost to pokusava, ali godine cine svoje. Velika je cast Mirzi ispratiti u historiju takvu jednu legendu kao sto je Garnett.

Netsi su generalno ove sezone veoma, veoma neperspektivna ekipa.

@Ajax, bilo je pokusaja da Mirza igra trojku, ne znam koliko si pratio njegovu karijeru u NBA. Proslo je u najmanju ruku - uzasno. Jamesa sam uzeo kao primjer, njega su pretrcavali igraci iz D-Lige kao od sale. Jednostavno tako je to, NBA kosarka je nevjerovatno brza i fizicki zahtjevna.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 dec 2014, 16:51

storm_raider je napisao/la: @Ajax, bilo je pokusaja da Mirza igra trojku, ne znam koliko si pratio njegovu karijeru u NBA. Proslo je u najmanju ruku - uzasno. Jamesa sam uzeo kao primjer, njega su pretrcavali igraci iz D-Lige kao od sale. Jednostavno tako je to, NBA kosarka je nevjerovatno brza i fizicki zahtjevna.
Nisam pratio toliko prije OK onda.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 20 dec 2014, 20:35

Sutra protiv Pistonsa. Protiv njih il briljira il se bruka, treceg nema :D
Valjda ce napokon odigrati jednu svoju utakmicu

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 21 dec 2014, 02:33

http://sportsport.ba/ino_kosarka/sprema ... iju/148504" onclick="window.open(this.href);return false;

Šta mislite o ovome raja odlazak DWill, dolazak ovih? Jedino što bi valjalo da Plaminja ne gledamo više :mrgreen:

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 21 dec 2014, 02:56

Janez je napisao/la:http://sportsport.ba/ino_kosarka/sprema ... iju/148504

Šta mislite o ovome raja odlazak DWill, dolazak ovih? Jedino što bi valjalo da Plaminja ne gledamo više :mrgreen:
To bi bila potpuna katastrofa za Mirzu, i zbog odlaska DWilla i zbog dolaska dva igarca koja igraju iskljucivo cetvorku i nisi bas nepoznati i neafirmisani.
Morao bi bjezat do kraja trade roka inace bi mogao imati manju minutazu nego lani.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 21 dec 2014, 02:59

Ajax je napisao/la:
storm_raider je napisao/la: @Ajax, bilo je pokusaja da Mirza igra trojku, ne znam koliko si pratio njegovu karijeru u NBA. Proslo je u najmanju ruku - uzasno. Jamesa sam uzeo kao primjer, njega su pretrcavali igraci iz D-Lige kao od sale. Jednostavno tako je to, NBA kosarka je nevjerovatno brza i fizicki zahtjevna.
Nisam pratio toliko prije OK onda.
Stvarno si nalupetao gomilu gluposti, od odlaska u Clipperse popred Blakea zivog (treci u MVP poretku lani), i igranja trojke, pa nadalje. :facepalm: .izgleda da ti ova tema samo sluzi da nastancas jos koji post ma kako besmislen bio :crazy:

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 21 dec 2014, 03:19

Neko moje skromno misljenje je da mirzu najvise ubija sto je relativno "star" dosao u NBA i nema vremena jednostavno , a ni kuveta da razvija svoju igru previse. Ovi sto govore na trojci da igra, pa ako bi on bio spor u odbrani skontaj kolko bi ovi sto ga cuvaju bili brzi kad njega brane. Mozda bi vise sutirao, ali onda bi se od njega trazilo da ima puno vece procente nego sada tako da to ne pije vode. Ja Mirzinu igru dozivljam kao i u rep. SUT,SUT,SUT,SUT pa ako ide ide, ako ne ide jeb.ali smo jeza i to je to otpr. Previse je spor za prodor, ledjima kosu tesko moze igrat protiv NBA cetvorki tako da..... sto se odbrane tice nekad dobar nekad los ugl solidno u vecini slucajeva

Također mislim da ne bi lose bilo kad bi se u nekoj ekipi nasao na mjestu u rotaciji kao npr sad Mike MIller u Cavsima ili Allen u Heatu, udje pogodi trojke neke , minutaza mu zavisi od potrebe i toga kako mu sut ide
=\_1921_/=

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 21 dec 2014, 04:12

baglama je napisao/la:
Janez je napisao/la:http://sportsport.ba/ino_kosarka/sprema ... iju/148504

To bi bila potpuna katastrofa za Mirzu, i zbog odlaska DWilla i zbog dolaska dva igarca koja igraju iskljucivo cetvorku i nisi bas nepoznati i neafirmisani.
Morao bi bjezat do kraja trade roka inace bi mogao imati manju minutazu nego lani.
Nece Mirza igrat za Netse sljedece sezone a mozda bude i on u neki trade ubacen ove sezone.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 21 dec 2014, 14:18

@baglamo
Vise znam o kosarci bar duplo od tebe a ti sine samo prati NBA. To sto nepratim NBA zadnjih 7,8 godina znaci da nisam upoznat detaljno sa rosterima i vecinom igraca i to sam naveo ovdje dva puta. Utakmica Clevland - Netsi mi je djelovala puno kvalitetnija nego Clipersi - Denver bar onaj dio koji sam gledao. Priznajem da nisam bio upoznat niti sam se fokusirao ko igra cetvorku u tim klubovima jednostavno djelovali su mi losije momcadi. I to nije bila poenta nego ono sto smo kasnije raspravljali dali su Netsi prava momcad za njega. A sad **** :wave: :wave:

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 21 dec 2014, 16:46

kako rekoh
..Nisu tebi sve na broju :crazy:
Vidi se to iz aviona.
Zadnja izmjena: baglama, dana/u 21 dec 2014, 22:46, ukupno mijenjano 1 put.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 21 dec 2014, 16:51

@Baglamo
Imam obraza jer sam dovoljno dugo pratio kosarku od 13-14 godine dalje i znam i vise nego dovoljno o ovom sportu. Sigurno vise od tebe **** jedan. Uhvatio si se tog jednog pogresnog komentara napisanog u 4 ujutro i ponavljas ga ko neka isfrustrirana babetina. **** luzeru nikoga ne zanima tvoje misljenje :wave: :wave:

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 21 dec 2014, 16:57

Po meni je ovih nekoliko postova Ajaxa u užoj konkurenciji za najgluplji post godine :lol: :lol: :lol: :rol: :rol: :rol:

ja većih gluposti nisam odavno pročitao ahahahahaha, i načinom odgovaranja, te "dokazivanja" nekom da pratiš košarku je upravo dokaz da istu nimalo ne razumiješ...
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 21 dec 2014, 17:00

Ne znam sto se vadis, sam si rekao da si laik.

you mad?
Postedi nas frustracija izazvanih prosipanjem...izadji malo iz kuce, ovdje si cijele dane i noci

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.