Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la TaRgEt_ » 20 dec 2014, 17:30

Ja ne mogu da vjerujem, covjek stavio brat Hido i odmah igrace prvo za Sloveniju sada za Tursku ko ga J**+, a osim toga sto ne postoji nikakvo pravno ni bilo koje drugo cudo da igra za drugo repku,a i sam je rekao izbor mu je Bosne i Hercegovina a i odazvace se za pripreme u augustu , narod i dalje igrace za ovog i onog. Boze sacuvaj ! :urnebes:
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 20 dec 2014, 17:49

barbarez je napisao/la:J e b o to ko je bolji,nama je bitno da obojica igraju.
Ako ce Jusuf srat,I propustit igrat u tandemu sa nikad jacim Mirzom,svi smo na velikom gubitku.
Moze Juka biti tu nskon odredjenog vremena,ali mozda tada Mirza nece biti na ovom nivou.
Nama oni trebaju da igraju zajedno u ovih 4-5 godina. Plus Nihad I Amer dobar,mi smo jako dobar tim.
Da imam mogucnost ikad u lice reci Juki nesto,rekao bih mu da samo shvati koliko ljudi,obicni ljudi,toliko prati njega I njegove igre,pocev od raznih b divizija ,pa sve do sad.
Ustajuci u ranu zoru,bodreci ga,pa sutra kasne ili umorni idu na posao,nemajuci nikakvu korist od njega,za razliku od menadjera njegovog,vec samo srcem bodre dijete koje je jucer bio dio njih,I u istim ****,bodte ga jer zele da uzivaju uradosti koju on I drugi reprezentativci donesu u njihovu dusu.
Nikakvu korist nemaju,nece njegovi milioni I njegove medalje,nahranit nikog od njih,ali ce nahranit dusu.vise ce se ti kokuzi njegovom uspijehu radovat,nego menadjer.
A na kraju,prodje sve u zivotu,ali kad I nakon svega ostanes legenda tim ljudima,onda znas koliko si vrijedio.
Nemam ja juka nikakve fajde od ni jednog tvog kosa,a svakom se radujem,kao da sam ga sam dao.
Lako te vole oni sto od tebe imaju koristi,a pogledaj koliko te vole ovi drugi.
Ja nosim nick covjeka,koji je legenda. Dolazio kad je trebalo,igrao I sa dolac maltom,I brazilom.
Igrao sve pozicije u timu,samo jos branio nije.
Kad se sjetim da je iz vrha napada igrao libera,I nikad se bunio nije.
Kad je jedini imao muda da prekine tekmu I brani nase navijace,e onda se rodi legenda I budes u srcu navijaca.
Svaka cast Dzeki,Hasanu,Balji...ali jedan je Sergej Barbarez.
Kurcio se I Mirza nekad,ali vidi ga sada,zato Jusufe ,dodji I igraj,igras za BiH,ako sada dodjes,imaces armiju ljudi iza sebe,bices kralj u ocima navijaca.
+1
Svaka cast!
:clap:
Sport je lijek za tijelo i duh.

Ibrahim

Post Postao/la Ibrahim » 20 dec 2014, 18:05

:tokralju:
bistrikboy je napisao/la:Lik ako ne igra za repku ne postoji bukvalno,nek se yebe sa Faridom po Denveru...
http://www.youtube.com/watch?v=CTezUnBzuuA

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 20 dec 2014, 18:14

Kada pišem i poredim Juku i Mirzu, uopšte to ne radim u kontekstu reprezentacije i tko je korisniji, tko je više učinio, tko je više zaslužan - poredim ih kao dvojicu igrača, koji mogu biti i iz dvije različite zemlje.

Znači ovo nije poređenje tipa savez vs juka ili juka vs mirza, u smislu nekog odabira i biranja nekih strana.

Meni se sviđa Juka kao igrač, i ne znam zašto bi bio nekome problem priznati da je Juka možda najveći potencijal koji je ova zemlja imala, ali ga ne bih nikada poredio sa jednim Delibašićem, jer da bi netko bio istinska sportska veličina i 'idol nacije' mora imati nešto što fali dobrom djelu današnjih sportista.

Ja mu želim sve najbolje što se tiče karijere, i uopšte ga ne mislim anatemisati kao što se to dešava sada od večeg broja forumaša, koji ovaj jedan ispad koji je dobrim djelom pod plaštom nejasnoće i pored mnogo toga rečenog.

Nema teorije da čovjek zaigra za nekoga drugog mimo nas, ali može biti teorije da se ne odazove pozivu u datom trenutku. Za mene su to teorije zavjere priče da mu se šteli i pravi prostor da zaigra za nekog drugog - bajka.

Dajmo momku prostora da diše i smanjimo doživljaj i priču o tome kako je izdajnik i slično. Izdaja je tek nakon čina izdaje, a ovo sve do sada je u formi priča i manevrisanja

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 20 dec 2014, 18:23

Ako ce Jusuf srat,I propustit igrat u tandemu sa nikad jacim Mirzom,svi smo na velikom gubitku.
Moze Juka biti tu nskon odredjenog vremena,ali mozda tada Mirza nece biti na ovom nivou.
Nama oni trebaju da igraju zajedno u ovih 4-5 godina. Plus Nihad I Amer dobar,mi smo jako dobar tim.
Da imam mogucnost ikad u lice reci Juki nesto,rekao bih mu da samo shvati koliko ljudi,obicni ljudi,toliko prati njega I njegove igre,pocev od raznih b divizija ,pa sve do sad.
Ustajuci u ranu zoru,bodreci ga,pa sutra kasne ili umorni idu na posao,nemajuci nikakvu korist od njega,za razliku od menadjera njegovog,vec samo srcem bodre dijete koje je jucer bio dio njih,I u istim ****,bodte ga jer zele da uzivaju uradosti koju on I drugi reprezentativci donesu u njihovu dusu.
Nikakvu korist nemaju,nece njegovi milioni I njegove medalje,nahranit nikog od njih,ali ce nahranit dusu.vise ce se ti kokuzi njegovom uspijehu radovat,nego menadjer.
A na kraju,prodje sve u zivotu,ali kad I nakon svega ostanes legenda tim ljudima,onda znas koliko si vrijedio.
Nemam ja juka nikakve fajde od ni jednog tvog kosa,a svakom se radujem,kao da sam ga sam dao.
Ja nosim nick covjeka,koji je legenda. Dolazio kad je trebalo,igrao I sa dolac maltom,I brazilom.
Kad je jedini imao muda da prekine tekmu I brani nase navijace,e onda se rodi legenda I budes u srcu navijaca.
Kurcio se I Mirza nekad,ali vidi ga sada,zato Jusufe ,dodji I igraj,igras za BiH,ako sada dodjes,imaces armiju ljudi iza sebe,bices kralj u ocima navijaca.
Nema sta vise dodati .

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 20 dec 2014, 19:52

Ljudi, zadnjih desetak postova su mi se dopala i vidim da je diskusija civilizirana kakva je trebala biti i prije. Dopada mi se prijedlog da ovdje pisemo afirmativno. Momak je sada u velikom vrtlogu i sasvim se dobro nosi. To sto je izjavio da nece igrati ne treba mnogo potencirati jer siguran sam da ce to doci na svoje. Ono u sto sam siguran je to i kad bi mogao direktno nastupati za drugu drzavu, jer da je izazio zelju siurno bi zaigrao za Sloveniju. Upuceniji kazu da je glavnu rolu odigrao njegov babo koji je rekao da je bio u BiH kad je bilo najteze i ima da igra za BiH. Prica o tome kako je momak idajnik samo na vatru dodajemo benzin sto je moguce (ako je suditi po ocu) da kaze da ne zeli igrati ovo EP. Cijenim da i mi na ovom forumu tome mozemo doprinijeti pisuci afirmativno u smislu da mi ocekujemo da igra na EP, kako sam uspio i procitati u ovih 10-ak zadnjih postova.

Stipe
Kontakt:

Post Postao/la Stipe » 20 dec 2014, 20:20

Kopiraj ovo i stavi ja Jusufovu stranicu na facebook!!!
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić VI STE PONOS NASE DRZAVE!!!!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 20 dec 2014, 20:20

Nuggets' Nurkic emerging as top rookie center -- so far

http://www.nba.com/2014/news/features/s ... -position/" onclick="window.open(this.href);return false;
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 20 dec 2014, 20:35

Mora se Juka odazvati, ovo je jedinstvena prilika za dobar plasman na Eurobasketu
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 20 dec 2014, 20:41

Kakva ce dominacija biti ako Juka bude igrao :tokralju:

Mislim nece se desavati da nam protivnik kupi lopte ispod naseg kosa a i uvjeren sam da ce Juka davati oko 10 poena utakmnici samo iz nasih promasenih suteva sa distance.

Jusufe, igraj ili se pozdravi sa ovom drzavom pa moralisu o patriotizmu negdje drugdje.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 20 dec 2014, 21:04

Ma biće on NBA superstar, nema tu više puno dilema, a ovi su izgleda tek skontali šta su dobili na draftu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 dec 2014, 21:20

Koliko je samo napredovao u ovih par mjeseci preko bare :) :) Nadam se da su oni sto su govorili bolje je da ostane u Cedveti shvatili :arrow: NBA je drugi svjet.Harun i Enes neka nastave rat,ali Jusuf za mene ostaje :bih: :bih:

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 20 dec 2014, 21:34

Samo za JUSUFA NURKICA! Bivsa prva pratilja Papeta Susica u USA, Dzevada Keranovic :mrgreen:

"Kraj pendzera Jusuf stari" :mrgreen:

[youtube][/youtube]
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

atribut
Kontakt:

Post Postao/la atribut » 21 dec 2014, 00:29

ima li link za sinocnju utakmicu,da se vrijeme malo ubije :D

Ibrahim

Post Postao/la Ibrahim » 21 dec 2014, 00:31

Stipe je napisao/la:
Kopiraj ovo i stavi ja Jusufovu stranicu na facebook!!!
Sta vreijedi kada on to ne smije procitati dok mu menadzer ne odobri. Inace cuo sam da je Damir Markota poceo igrati dobro, a i Beno Udrich nije los.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 21 dec 2014, 00:37

Ibrahim je napisao/la: Sta vreijedi kada on to ne smije procitati dok mu menadzer ne odobri. Inace cuo sam da je Damir Markota poceo igrati dobro, a i Beno Udrich nije los.
Lose ti ta ijekavica ide. :hmmmmm: :hmmmmm: Polako poprimas svoj oblik. :clap:
Sport je lijek za tijelo i duh.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 21 dec 2014, 00:39

atribut je napisao/la:ima li link za sinocnju utakmicu,da se vrijeme malo ubije :D
evo ga :)

http://replay.nbaliveonline.tv/los-ange ... r-19-2014/
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 21 dec 2014, 00:42

eh ovako...za nermina, cashmana, i acu velikog imam strasne informacije..ako zele nek mi se jave u inbox a tice se emira preldzica..info iz prve ruke ( tacnije od jedne osobe koja je vezana sa njegovim menadzerom )
ps: aleksandar veliki ima prioritet...znaci exluziva je...
Zadnja izmjena: edo07, dana/u 21 dec 2014, 00:45, ukupno mijenjano 1 put.

Ibrahim

Post Postao/la Ibrahim » 21 dec 2014, 00:44

storm_raider je napisao/la:
Ibrahim je napisao/la: Sta vreijedi kada on to ne smije procitati dok mu menadzer ne odobri. Inace cuo sam da je Damir Markota poceo igrati dobro, a i Beno Udrich nije los.
Lose ti ta ijekavica ide. :hmmmmm: :hmmmmm: Polako poprimas svoj oblik. :clap:
Palahko mi se penjes na neku stvar sa tim glupim forama. Vec si do polovine i skine se dok je vrijeme.

atribut
Kontakt:

Post Postao/la atribut » 21 dec 2014, 00:46

Clutch je napisao/la:
atribut je napisao/la:ima li link za sinocnju utakmicu,da se vrijeme malo ubije :D
evo ga :)

http://replay.nbaliveonline.tv/los-ange ... r-19-2014/[/quote

hvala ti druze

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Mostarska i 4 gosta.