Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

kimbo
Kontakt:

Re: oRe: Jusuf Nurkić

Post Postao/la kimbo » 21 dec 2014, 23:09

Ramirez5 je napisao/la:Selvere pretpostavljam da nisi gledao utakmicu. Da si gledao ne bi mogao a da ne primijetis da je svojim ulaskom popravio "hemiju" u svom timu koji je u tom trenutku gubio. Igrajuci prvih 6 minuta popravio je ukupan skor u ekipi +4 i vratio ekipu na -3 poena razlike. Primijetio bi i zestoku borbu u reketu te na taj nacin otvara prostor za saigrace. Sve u svemu predlazem ti da pogledas utakmicu njegovog tima. Ako ne vecerasnju onda svakako onu 23.12 kada ce klubovi nasih bisera Mirze i Juke igrati jedan protiv drugog. Do sada prateci igru Denvera primijetio sam da samo rijetki igraci mu daju loptu kada je na ziceru, obicno su poeni postignuti od "odbijenih lopti tzv. otpadaka". Za mene takvi kosevi vrijede dvostruko.
TI ocigledno nikada nisi igrao koasarku (mozda basketa jesi).

Znas kako treba da se krece jedan centar u fazi napada. Sinoc je bio katastrofa Nurkic a trener mi je bio sprema dati zaantno vecu minutazu.
Znaci u fazi odbrane (koja mu je inace jaca strana i obicno bude ok) centar Indijane mu je dvije tri prilike skinuo loptu sa glave. Reakcije nekikakve. Druga stvar u fazi odbrane napada covjeke na trici kao da je bek, i to tipa koji nikada ne osuta sa vise od dva tri metra od kosa. Dok mu je reket kao glavnom centru totalno prazan i ne stigne stici dole zagraditi i stici na skok. Neko mu je rekao da ima brze ruke i sad se naozio kao nesto on ce prekidati napade na trici. Isto tako ludacko preambiciozno preuzimanje bekova na trici ... :oops:

U fazi napada u tri utakmice koje sam gledao ne zna da napada na obruc i uopste se ne nalazi i situaciji da dodje u situaciju da napravi ofanzivni skok. A kolka je strvina ...
SInoc je odradio par suteva u stvair to nsu bili sutevi nego kao da ima vruc krompir pa samo da ga izbaci iz ruka , bas smijesno izgledalo. Ko cemu dati loptu poslije toga.

Znaci linije kretanja kao da nikada nije igrao kosarku. Veca je sirovina Franjo Arapovic kada je otisao iz Lokomotive u Cibonu ( poznata prica o zakucavnaju sa dvije lopte :urnebes: ). Pa je covjek odma poceo da kapira neke stvari.

Kod Nurkica je samo pitanje jel glupost ili neznanje il je kombinacija. Cini mi se ovo zadnje . E sad neznanje je ilzljecivo a glupost ne .

Nekad je stvarno ono sto kazu kao muha bez glave
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Ramirez5
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Ramirez5 » 21 dec 2014, 23:51

Ajax je napisao/la:
Ramirez5 je napisao/la:Ajax, sasvim korektno od tebe u ovom komentaru koji je odgovor na moj prethodni. Komentar u kome se izrazava misljenje da je Juka "dijamant ne bruseni" podrzavam ali bih imao potrebu naglasiti jednu narodnu poslovicu koja se moze indirektno moze odnositi i na Juku, a ona glasi: „Drvo koje se cesto presadjuje i covjek koji cesto mijenja mjesta tesko napreduju”. Ako bismo krenuli hronoloski analizirati Jukinu marsrutu bilo bi ovako: 2011/12 Lasko, 2012/2013 Cedevita i Zadar, 2013/2014 Cedevita,2014/2015 Denver. Ako analiziramo mozemo doci do zakljucka da je u samo 4 godine igrao u pet razlicitih timova, radio sa 6 trenera i svih 6 puta valja prolaziti "pakao" sto na relaciji prema treneru sto prema saigracima. U toj siuaciji nije imao "oca koji ga gura" nego je svaki minut na terenu krvavo platio. I nakon svega ima ljudi koji su spremni ovakav biser pljuvati. Bicu slobodan ga kazem da je zbogtakvih i slicnih misljenja Juka bio prinudjen sa nepunih 15 godina napustiti porodicu i otici u Lasko gdje je po njegovim rijecima i tamo bio ismijavan a on izrastao tako reci iz pepela i svaki dan hvala Bogu raste, raste i raste. Neka mu dragi Bog podari puno uspjeha i sportske srece tokom karijere i uopste u zivotu igrao ili ne igrao na ovom Evropskom prvenstvu. U nastup na narednim kvalifikacijama i E.P. ne zelim da sumnjam. Znajuci familiju i porodicu u kojoj je rodjen nastup za neku drugu drzavu je po meni kao odnos 1:1000.
Ma jarane sve se slazem sa tobom 1000%. Pa i ja cijelo vrijeme hvalim Juku i dijelim tvoje misljenje u potpunosti. Ali eto vidis nekome cak nije jasan moj jednostavan odgovor. Juka je igracina i od kada imamo svoju reprezentaciju nismo imali centra sa tolikim potencijalom. I meni smeta to sto ga ljudi kritikuju i nazivaju izdajicom. To je jedini razlog sto pisem ovdje zadnjih par dana jer kod mene je preko inace 95% postova fudbal. Jer neki ne kontaju kolika bi bila steta da izgubimo Juku. Jedino sto mi je mrsko ustajati u dva sata ujutru i pratit NBA pa nebi puno da pametujem oko NBA lige a i nema se vremena toliko :salut:
O.K. Ajax, Razumjeli smo se mi što ono kažu na "prvu". Ono što želim podijeliti sa svima nama jeste to da nama svima (ili bar većini gdje i sebe ubrajam) nedostaju vještine komuniciranja odnosno komuniciranja/komentiranja na bazi činjenica koje su mi jasne ili koje su relevantne i dostupne za provjeriti. Ovom priliko ću i podijeliti svoj stav zašto smatram da Juki ne bih zamjerio kada bi propustio ovo E.P. Neki od autoriteta nekad rekoše kada komentirate o bilo čemu najrealinije je da zauzmete sebe ali iskreno u toj ulozi (ma kakva ona bila..). Zamislite sebe (ako možete naravno) da ste igrač koji nije učestvovao u kvalama i dodjete na okupljanje za E.P. i onda jedan ne mora više dovoljno je jedan koga će trener sa priprema poslati kući i on vam tada recimo kaže: " Ja došao si sada kada je gotovo, a ja ti to sve pripremio. Zamislite da ste igrač koji se treba odazvati i učestvovati sa polovinom igrača koja se (ne baš direktno) izjasnila "protiv Vas" (naglašavam ovo j moje mišljenje:Ovo što sada saigrač iz repke piše potrebni su nam svi je po meni jeftina priča, pretpostavljam da nije znao da svi igrači nisu u potpisu pa bi da se sada ko biva izvadi.. ponovo naglašavm ovo je moje mišljenje i ne mora biti tačano i dozvoljavam da ga se argumentirano komentira ako neko ima potrebu.) Zamislite da ste igrač kome sekretar Saveza (namjerno ne pominjem imena) putem FB statusa poručuje u najmanju ruku cinično kako je "Našem najboljem igraču bila čast što je sa vama igrao i kako je treneru bila čast što vas je trenirao. Svi oni koji istinski budu uspjeli sebe zamisliti u svim navedenim situacijama nema budu iskreni i kažu šta bi oni uradili.
P.S. Ovaj komentar ili bilo koji njegov dio odražava isključivo moje misljenje i nema namjeru da vrijeđa bilo čije dostojanstvo i ugled, osim da potakne na razmišljanje svih nas a posebno onih forumaša koji su na prethodnim stranicama ovog po meni zlatnog momka nazivali pogrdnim imenima, vrijeđali na razne načine, a pretopstavljam sve na osnovu jednostranih informacija, poluinformacija ili priča "čula - kazala"
Obzirom da sam ovim svojim komentarom imao namjeru potaknuti sve nas na promišljanje o komunikaciji koju vodimo (koju smo do sada vodili i koju ćemo voditi) da uvijek imamo u vidu kada nešto napišemo da za to imamo razumno obrazloženje. Obzirom da sam i sam ovih dana ćest gost na ovom forumu, za sve one koji imaju vremena da pogledaju jedan kratki film a odnosi se na komunikaciju i transformaciju informacije do krajnjeg korisnika pa predlažem da slijedite ovoj link: " onclick="window.open(this.href);return false;

Lijep pozdrav svima ramirez5.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 21 dec 2014, 23:53

baglama je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la: Vidi, forumase ne vrijedjam...temu ne sjeb.ajem time sto cu se vrtiti oko uvreda nekome koga ne poznajem..dok za javnu licnost, bivseg reprezentativca moje zemlje koji ju je prodao za saku dolara imam sta i ruzno reci, jer takve ne postujem, i nagledao sam ih se kroz zivot jako puno.

Izdajnike ne volim, prodane duse ne volim, lazove ne volim, licemjere isto tako, a ne volim ni fukare(mada nije fukara onaj koji radi s mandarinama kao sto je polupismeni forumas naglasio).

Uvrede ovakvog tipa mogu tolerisati samo od sakrivenih iza tastature, uzivo bi isla vaspitna samarcina.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zasto reves? Jer sam rekao istinu da ste fukara. Jusuf nije izdao nista, o cemu bulaznis, vidis u buducnost? Naprotiv, uveo je dvije reoke u A diviziju i odbio Slovence kad mu je bilo 16 i kad je sjedio po klupi Laskog zbog toga...ali gdje bi ti to znao, na tebi je da lijecis frustracije zavidnog kokuza, Jusuf te moze kupit za svoju dnevnicu. Sljedeci ugovor mu je oko Pekovicevog, 60 miliona minimum, a ti ces se gusit u bijedi i mrznji. Jusufcina(jel ovo pokusaj uvrede?? :urnebes: ) ce se puno nasekirat za nekim odmostarcem sto bi hare reko :lol: prepunim mrznje i zavisti.
Dno dna. :thumbdown: :thumbdown: Kakvi su samo to duboki kompleksi.

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 21 dec 2014, 23:58

[youtube][/youtube]
naivno
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

STEF
Kontakt:

Post Postao/la STEF » 22 dec 2014, 00:03

adisice je napisao/la:[youtube][/youtube]
naivno
bas ga neki levat izblokira,koji nikad nikog nije izblokirao.

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 22 dec 2014, 00:06

STEF je napisao/la:
adisice je napisao/la:[youtube][/youtube]
naivno
bas ga neki levat izblokira,koji nikad nikog nije izblokirao.
dva puta u jednom napadu
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

Ramirez5
Kontakt:

Re: oRe: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Ramirez5 » 22 dec 2014, 00:19

kimbo je napisao/la:
Ramirez5 je napisao/la:Selvere pretpostavljam da nisi gledao utakmicu. Da si gledao ne bi mogao a da ne primijetis da je svojim ulaskom popravio "hemiju" u svom timu koji je u tom trenutku gubio. Igrajuci prvih 6 minuta popravio je ukupan skor u ekipi +4 i vratio ekipu na -3 poena razlike. Primijetio bi i zestoku borbu u reketu te na taj nacin otvara prostor za saigrace. Sve u svemu predlazem ti da pogledas utakmicu njegovog tima. Ako ne vecerasnju onda svakako onu 23.12 kada ce klubovi nasih bisera Mirze i Juke igrati jedan protiv drugog. Do sada prateci igru Denvera primijetio sam da samo rijetki igraci mu daju loptu kada je na ziceru, obicno su poeni postignuti od "odbijenih lopti tzv. otpadaka". Za mene takvi kosevi vrijede dvostruko.
TI ocigledno nikada nisi igrao koasarku (mozda basketa jesi).

Znas kako treba da se krece jedan centar u fazi napada. Sinoc je bio katastrofa Nurkic a trener mi je bio sprema dati zaantno vecu minutazu.
Znaci u fazi odbrane (koja mu je inace jaca strana i obicno bude ok) centar Indijane mu je dvije tri prilike skinuo loptu sa glave. Reakcije nekikakve. Druga stvar u fazi odbrane napada covjeke na trici kao da je bek, i to tipa koji nikada ne osuta sa vise od dva tri metra od kosa. Dok mu je reket kao glavnom centru totalno prazan i ne stigne stici dole zagraditi i stici na skok. Neko mu je rekao da ima brze ruke i sad se naozio kao nesto on ce prekidati napade na trici. Isto tako ludacko preambiciozno preuzimanje bekova na trici ... :oops:

U fazi napada u tri utakmice koje sam gledao ne zna da napada na obruc i uopste se ne nalazi i situaciji da dodje u situaciju da napravi ofanzivni skok. A kolka je strvina ...
SInoc je odradio par suteva u stvair to nsu bili sutevi nego kao da ima vruc krompir pa samo da ga izbaci iz ruka , bas smijesno izgledalo. Ko cemu dati loptu poslije toga.

Znaci linije kretanja kao da nikada nije igrao kosarku. Veca je sirovina Franjo Arapovic kada je otisao iz Lokomotive u Cibonu ( poznata prica o zakucavnaju sa dvije lopte :urnebes: ). Pa je covjek odma poceo da kapira neke stvari.

Kod Nurkica je samo pitanje jel glupost ili neznanje il je kombinacija. Cini mi se ovo zadnje . E sad neznanje je ilzljecivo a glupost ne .

Nekad je stvarno ono sto kazu kao muha bez glave
Legendo, mogu kazati iskreno da profesionalno nisam igrao košarku ali pratim kad god sam u prilici. (ABA ligu skoro od osnivanja a NBA od ove godine, tačnije od kada je Jusuf zaigrao.) Nekada sam a i sada kada sam u prilici bacim koju na koš.
Ono što sam mogao primijetiti da su tvoji komentari puni otvorene srdžbe prema ovom momku, koji na momente imaju elemente vrijeđanja, što nije baš pohvalno. Zašto to činiš iz ovih ili onih razloga ja ne bih komentirao jer nemam vremena da vodimo raspravu oko toga pa bih volio da se na ovome završi jer se to mene ne tiče. (imaš pravo na svoje mišljenje, ali ne i vrijeđanje). Naravno ni ovim komentarom kao ni bilo kojim prethodnim nemam namjeru da vrijeđam bilo čije dostojanstavo pa ni tvoje. Obzirom da pominješ da si pratio zadnje tri do 4 utakmice ja bih želio da prokomentiraš ovu ona je bila u tom nabrojanom rasponu gdje je Jusuf imao 100% učinak ili ova druga u kojoj je imao najbolji skor u svojoj ekipi +17. L.pozdrav, ramirez5
http://sportsport.ba/ino_kosarka/nurkic ... ima/148374" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sportsport.ba/ino_kosarka/denver ... tsa/148272" onclick="window.open(this.href);return false;

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 22 dec 2014, 00:50

@Ramirez5 Postujem sta si rekao i ima tu sigurno i istine samo mislim da bi ipak Nurkic trebao da igra ne EP jer bas to moze biti odlucujuce oko prolaska grupe. Potreban nam je itekako.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 22 dec 2014, 03:16, ukupno mijenjano 1 put.

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 22 dec 2014, 03:16

http://sportsport.ba/bh_kosarka/otvoren ... bih/148605" onclick="window.open(this.href);return false;

Ima li kraja ovome ? :roll:

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Jusuf Nurkić

Post Postao/la JoseMourinho » 22 dec 2014, 03:33

Janez je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_kosarka/otvoren ... bih/148605

Ima li kraja ovome ? :roll:
Ma nema al vjeruj da sam ja na njegovom mjestu ne bih ni ja popustio, očigledno čovjeku smeta prozivanje i predstavljanje u medijima da je neprijatelj BiH košarke koji nam krade igrače jbg nije jednostavno slusat i citat protiv sebe uvrede pa mogu mislit kako je i nurkicu, momku koji je bio tu uvijek uz BiH a sad ispade ode igrat za Slovenije i yebu mu sve ;)

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 22 dec 2014, 03:35

@Ramirez5
Momak (NURKIC) pokazuje veliku glupost kako na terenu tako i van terena. Kako licno tako i preko svog menadzera. Za to ne postoje blage rijeci. Ne da je tek poceo da igra kosarku nego kao da su ga drzali negdje u sumi zavezanog 20 godina pa ga pustili . Imat ce on problema u zivou unatoc parama ako se ovako bezglvo nastavi ponasati.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 22 dec 2014, 03:44

PUMP THE BRAKES ON THE ALL THE JUSUF NURKIC HATE!

http://www.eurobasket.com/Bosnia/news/3 ... URKIC-HATE" onclick="window.open(this.href);return false;
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

sanelmasetic
Kontakt:

Post Postao/la sanelmasetic » 22 dec 2014, 07:57

Jusufe nisi trebao dozvolit da te tako naivno uvuku u neke svoje razmirice, sad se kola lome na tebi i na navijacima :-(
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 22 dec 2014, 08:18

Vrlo jednostavno. Enes će sad pokušavati pravno putem pravilnika i statuta saveza da diskredituje Haruna. Harun mu je trn u oku jer više ne može tako lako baratati sa ostalim uposlenicima i dobijati izlazna pisma kako bi drugi igrali za druge selekcije. Mislim da je to bio i njegov cilj od samog početka.

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 22 dec 2014, 08:46

kimbo je napisao/la:@Ramirez5
Momak (NURKIC) pokazuje veliku glupost kako na terenu tako i van terena. Kako licno tako i preko svog menadzera. Za to ne postoje blage rijeci. Ne da je tek poceo da igra kosarku nego kao da su ga drzali negdje u sumi zavezanog 20 godina pa ga pustili . Imat ce on problema u zivou unatoc parama ako se ovako bezglvo nastavi ponasati.

Prijatelju moj, želim ti svako dobro i sve što bih želio loše tebi neka se desi meni. Bio sam odlučio da ne vodim nikakvu polemiku a ovo i ne smatram bilo kakvom polemikom nego čisto moje promišljane u situaciji šta bi bilo kad bi bilo...
U svojim prethodnim komentarima ja sam samo pokušao skrenuti pažnju da iako imamo imena pod kojim ovdje komentiramo i javnost ne zna ko smo to ipak nosi veliku odgovornost posebno za napisano. Pretpostavimo da pravni zastupnik bilo koga (pa i Jusufa) odluči pokrenuti sudski spor za za klevetu i uvredu. (Jedan takav spor je vođen od strane nekih političara i dobio svoj rasplet - jedna strana je dužna platiti drugoj čini mi se 5.000,00 KM. Recimo da jedna od strana želi pokrenuti spor kod nadležnog suda i pravni zastupnik službeno a po Zakonu o pristupu informacijama zatraži od portala ili drugi način da mu se otkrije identitet osobe pod "NN" inicijalima ako ne bar IP adresa. Recimo da je izreda tužbe najniža tarifa koliko mi je poznato je 240,00 KM isto toliko je i odgovor na tužbu, izlazak advokata na ročište opet 240,00 KM, pa i druga strana ima iste troškove, poslije toga slijedi presuda Prvostepenog suda na koju se treba uložiti žalba opet najmanje 240,00 KM i odgovor na žalbu isto se knjiži drugoj strani ako naravno želi. Dakle jedna i druga strana imaju u najboljem slučaju troškove najmanje po 750,00 KM dakle i ako bi presuda bila recimo 3.000,00 do 5.000,00 KM + što bi bilo za pretpostaviti da izgubljena strana mora platiit i troškove advokata prve strane dakle 1.500,00 KM što bi izgubljenoj strani odnijelo novca najmanje 4.500,00 do 6.500,00 KM.
P.S. ovim komentarom nemam namjeru da bilo kome držim lekcije iz prava ali svi oni koji pišu moraju biti svjesni svake napisane riječi koja se ne može povući ili obrisati jer je napisana i sigurno snimljena. Svi oni koji pišu o bilo kome trebaju ovo imati u vidu jer onda smo samo mi u priči i nema nikoga više. Ljudi ovo je sušta realnost i nemam namjeru da bilo kome držim lekcije niti da se pravim "pametan" nego upozoravam sve nas na odovornost koju imamo. Lijep pozdrav tebi i svim forumašima koji će "igubiti" bar dvije minute vremena čitajući komentar.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 22 dec 2014, 08:48

trnovcevic se svim silama bori da zadrzi status menadzera jusufu. sva ova hajka je izrezirana od dine konakovica koji zajedno sa mahmutovicem rovari da jusuf predje u beobasket. kako to nisu uspjeli, krenuli su u akciju diskreditacije trnovcevica kako bi dobio zabranu od fibe za menadzerisanje. juka je tu jedino kriv, sto je zlatna koka!
vrbovanje su poceli na pripremama a-tima (prvo nagovorima, pa sitnim pretnjama, pa ucjenama i kasnije otvorenim sms pretnjama), a kako bi trnovcevic zastitio sebe zajedno s nurkicem ostao je jedino bjeg iz bih prvim avionom s kartom u jednom smjeru za usa.
ovdje se samo radi o lovi i procentu od posredovanja prelaska juke u beobasket. podrsku savezu su dali samo igraci beobasketa.

zaboravljate kako je dino unistio kk bosnu?

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 22 dec 2014, 08:58

VanBasten je napisao/la:PUMP THE BRAKES ON THE ALL THE JUSUF NURKIC HATE!

http://www.eurobasket.com/Bosnia/news/3 ... URKIC-HATE" onclick="window.open(this.href);return false;

A evo i jedan po meni korektan članak doduše na engleskom, a svi oni koji nisu vični sa engleskim neka tekst kopiraju i zalijepe na google prevoditelju i pročitaju šta o ovom momku piše neko ko nije rođen u Bosni i Hercegovini.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 22 dec 2014, 09:11

VanBasten je napisao/la:PUMP THE BRAKES ON THE ALL THE JUSUF NURKIC HATE!

Ah kada bi razno razni pljuvači potrošili barem trenutak od onoga koliko pljuju ovaj tekst od neutralnog novinara koliko bi bilo lakše ovdje komunicirati
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 22 dec 2014, 09:16

Harune nemoj da nasjednes na ovo i ispadnes naivan! Nemoj vise FB ispovjesti i slicnih gluposti. Rekoh prije par dana da si zabio sebi autogol i Enes ce pokusati sada sve da javnost ukljuci u ovo. Zabio si autogol tako sto si upravo ti javnost ukljucio u ovo. Na stranu sve, Juka ce opet igrati dogodine.

Nisam znao da je Trnovcevic bio menadzer Damiru Dronjicu. Najveci talenat kojeg sam ikada vidio u svom zivotu i koji je svojevremeno ocijenjen kao "nizak" da se bavi kosarkom (decko je sa godina bio visok oko 180cm i zakucavao 360 kao od sale jos i tada!). Sut za tri poena odlican, odraz preko metar iz mjesta, najbrzi daleko u svojoj generaciji. Sa 16 godina je trenirao tada sa najjacim prvim timom KK Bosne i nakon sto je Sinisi Kovacevicu (koji je bio odlican defanzivni igrac) "slomio zglob" jednom prednjom promjenom i zakucao pored L. Williamsa veliki trener i vizionar u liku Mensura Bajramovica ga je ocijenio kao neperspektivnim. Damir je nakon toga otisao u Cibonu, dozivio lom kosti u koljenu, pa u Split, cini mi se onda u Zadar, obnovio povredu. Generacija je Nemanje Gordica i Kikanovica, clan prve Juniorske Reprezentacije BiH u samostalnoj historiji ove zemlje. Trebao je biti legitiman NBA igrac i da nije bilo idiota iz KK Bosne ko zna gdje bi mu granice bile. I sada po balkanu igra basket i lomi obruce, ali te povrede mu je unistila svu ozbiljnu kosarkasku buducnost. Dublje gledano uprava KK Bosne koja ga je pustila i M. Bajramovic su to uradili. Izvinjavam se ostalima sto sam uzurpirao temu J. Nurkica o ovome, ali kada sam vidio u ovom tekstu da je E. Trnovcevic bio menadzer Dronjicu, pojavila mi se ona gorcina u zelucu koju nisam dugo osjetio. Nevjerovatan talenat i uvijek cu se pitati gdje su mu granice bile...
Sport je lijek za tijelo i duh.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 22 dec 2014, 09:24

Svaka čast ss.ba sto dajete ovom majmunu prostor da se oglasi.
Katastrofa ste.
Al sta cete, nije za savkog da se bavi novinarstvom

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 4 gosta.