TI ocigledno nikada nisi igrao koasarku (mozda basketa jesi).Ramirez5 je napisao/la:Selvere pretpostavljam da nisi gledao utakmicu. Da si gledao ne bi mogao a da ne primijetis da je svojim ulaskom popravio "hemiju" u svom timu koji je u tom trenutku gubio. Igrajuci prvih 6 minuta popravio je ukupan skor u ekipi +4 i vratio ekipu na -3 poena razlike. Primijetio bi i zestoku borbu u reketu te na taj nacin otvara prostor za saigrace. Sve u svemu predlazem ti da pogledas utakmicu njegovog tima. Ako ne vecerasnju onda svakako onu 23.12 kada ce klubovi nasih bisera Mirze i Juke igrati jedan protiv drugog. Do sada prateci igru Denvera primijetio sam da samo rijetki igraci mu daju loptu kada je na ziceru, obicno su poeni postignuti od "odbijenih lopti tzv. otpadaka". Za mene takvi kosevi vrijede dvostruko.
Znas kako treba da se krece jedan centar u fazi napada. Sinoc je bio katastrofa Nurkic a trener mi je bio sprema dati zaantno vecu minutazu.
Znaci u fazi odbrane (koja mu je inace jaca strana i obicno bude ok) centar Indijane mu je dvije tri prilike skinuo loptu sa glave. Reakcije nekikakve. Druga stvar u fazi odbrane napada covjeke na trici kao da je bek, i to tipa koji nikada ne osuta sa vise od dva tri metra od kosa. Dok mu je reket kao glavnom centru totalno prazan i ne stigne stici dole zagraditi i stici na skok. Neko mu je rekao da ima brze ruke i sad se naozio kao nesto on ce prekidati napade na trici. Isto tako ludacko preambiciozno preuzimanje bekova na trici ...
U fazi napada u tri utakmice koje sam gledao ne zna da napada na obruc i uopste se ne nalazi i situaciji da dodje u situaciju da napravi ofanzivni skok. A kolka je strvina ...
SInoc je odradio par suteva u stvair to nsu bili sutevi nego kao da ima vruc krompir pa samo da ga izbaci iz ruka , bas smijesno izgledalo. Ko cemu dati loptu poslije toga.
Znaci linije kretanja kao da nikada nije igrao kosarku. Veca je sirovina Franjo Arapovic kada je otisao iz Lokomotive u Cibonu ( poznata prica o zakucavnaju sa dvije lopte
Kod Nurkica je samo pitanje jel glupost ili neznanje il je kombinacija. Cini mi se ovo zadnje . E sad neznanje je ilzljecivo a glupost ne .
Nekad je stvarno ono sto kazu kao muha bez glave