Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Sapce
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Sapce » 22 dec 2014, 11:56

admin je napisao/la:
Sapce je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la: A ko je dao prostora nego Harun ne primjerenim reakcijama,a sta si očekivao od trncevica nego da nastavi zakuhavati da što više osigura svoj najveći izvor prihoda
A pusti se ti Nene i njegove priče njega je dobro Harun uhljebio za njegovo piskaranje po forumima i facebookovima, on je itekako pristrasan i ima interesa da drži stranu
Ponavljam ovdje nema nevinih, ali Harun je dobro plaćen da ovakve stvari stišava i rješava, a ne da rasplamsava
Ponavljam procitaj tekst na eurobasketu on je iz neutralnog ugla
Mene iskreno zaboli i za trncevicem, harunom, pa na kraju i za ss.ba mene zanima da naša reprezentacija koja zaigra u francuskoj bude što jača, a ovako neće biti pogotovo što Harun uvlači druge Igrače i kvari atmosferu
Neno nije novinar. Ima pravo da bude pristrasan.
Jedan utjecajan portal kao sto je ss.ba ne moze sebi priustit taj luksuz.
Harun je jako dugo sutio u spustao loptu, dok je ss.ba non stop potpaljivo ovu temu, članci, naslovi, izjave izvučene iz konteksta itd.
Ja vjerujem da se sad nekim ljudima dize, s obzirom na broj klikova itd.
Al izgubili ste kredibilitet. Slabo vam se vjeruje....

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
ja čuh da je Neno baš novinar i to sportski, na televiziji koju vodi poslovni partner predsjednika saveza.
možda sam pogrešno čuo.

A SS.ba je uvijek dao prostor i jednoj i drugoj strani, o bilo kakvom sukobu da se radi.
Moze se neno izjasnit sta radi i ko je ako hoce.
Ali sam vas naslov jednog od clanaka: "dio reprezentativaca potpisao izjvu i da podrsku ksbih" inicira na to da je dio reprezentativaca na ET-jevoj strani. Jedini reprezentativac koji ne stoji na listi je djedovic.
Ostali koji fale su jos mladi reprezentativci. Njihovo i nije da nesto izjavljuju nego da treniraju i da cekaju na poziv ili ne.
Bezze vam je taj pristup ali skroz.
Tj. ne znam sta namjeravate s time postići.
Mislim da ni vi sami ne znate koji vam je cilj.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 22 dec 2014, 11:57

Svi forumasi koji guraju samo jednu stranu - nemaju pojma i samo prave budale od sebe.

Cinjenice :

Beobasket hoce da naudi Enesu
Enes zeli da naudi Harunu
Harun je izgubio zivce jer po ko zna koji put Enes radi protiv interesa BiH
Juka trazi povlasten status

Dakle nema nevinih

Sumnjam da je iko sa ovog foruma vodio ili bio blizu podrske high performance timovima, ali svi seru i imaju misljenje.

Osim individualne kvalitete JAKO je bitna hemija u timu (mislite li da smo u fudbalu zaboravili igrati naprasno ?). Juka trazenjem povlastenog statusa to narusava, a jeste talenat i za 6 mjeseci ce biti jos 50% bolji nego sada.
Takodje onom pricom o privatnom savezu je pljunuo u lice svojim suigracima.

Ovo zadnje pismo kaze da su potpisnici za savez ali da nista nije naruseno (citaj Juka nije nista negativno uticao). Dakle pismo je dosta pomirljivo ali i podsjetnica da nije samo Juka repka nego da i ostali gledaju rasplet i ne moze im se tek tako pljunuti u usta.

Zadnja reakcija Enesa provocira za nastavak sukoba.

Harun treba potpuno prestati sa komunikacijama preko medija i podnijeti tuzbu za klevetu protiv Enesa koji ga je javno optuzio da je ukrao 300K. Zavrsiti posao na sudu a preko oca ljudski sjesti i smiriti situaciju.

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 22 dec 2014, 11:57

Janez je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_kosarka/otvoren ... bih/148605

Ima li kraja ovome ? :roll:
Ne znam je li ovo saopstenje kljucno pa je objavljeno gratis :hmmmmm: ili je dvije stoje uredno fakturisano gospodinu Trnovcevicu :kafa:
SLOBODA NAVIJAČIMA

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 22 dec 2014, 12:17

Ne treba reagovati na ovo pismo.
Nema potrebe
Prica sad zasad zavrsena. Ako ima nesto, nek ide preko suda i cao.
Pusti **** da smrdi.
Ako selektor odluci da pozove juku nek to uradi. On ce ili doci ili nece..

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 22 dec 2014, 12:20

Sapce je napisao/la:Ne treba reagovati na ovo pismo.
Nema potrebe
Pusti **** da smrdi.
Tačno tako, ovo treba prekinuti i završiti posao sa Duškom ( ako već nije završen ) i poslati Juki poziv sada je sve do njega..

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 22 dec 2014, 12:39

kengur je napisao/la:Svi forumasi koji guraju samo jednu stranu - nemaju pojma i samo prave budale od sebe.

Cinjenice :

Beobasket hoce da naudi Enesu
Enes zeli da naudi Harunu
Harun je izgubio zivce jer po ko zna koji put Enes radi protiv interesa BiH
Juka trazi povlasten status

Dakle nema nevinih

Sumnjam da je iko sa ovog foruma vodio ili bio blizu podrske high performance timovima, ali svi seru i imaju misljenje.

Osim individualne kvalitete JAKO je bitna hemija u timu (mislite li da smo u fudbalu zaboravili igrati naprasno ?). Juka trazenjem povlastenog statusa to narusava, a jeste talenat i za 6 mjeseci ce biti jos 50% bolji nego sada.
Takodje onom pricom o privatnom savezu je pljunuo u lice svojim suigracima.

Ovo zadnje pismo kaze da su potpisnici za savez ali da nista nije naruseno (citaj Juka nije nista negativno uticao). Dakle pismo je dosta pomirljivo ali i podsjetnica da nije samo Juka repka nego da i ostali gledaju rasplet i ne moze im se tek tako pljunuti u usta.

Zadnja reakcija Enesa provocira za nastavak sukoba.

Harun treba potpuno prestati sa komunikacijama preko medija i podnijeti tuzbu za klevetu protiv Enesa koji ga je javno optuzio da je ukrao 300K. Zavrsiti posao na sudu a preko oca ljudski sjesti i smiriti situaciju.
Vezano za jukine izjave: nista ja tu ne vjerujem.
Svi ovi mediji su mi sumnjivi, koji to objavljuju.
Tek kada cujem to iz njegovih usta, i to uncut onda povjerujem.
Tako da....

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 22 dec 2014, 12:42

Nema potrebe
Pusti **** da smrdi.

Ne bih ja ostavio ovo nedorecenim, jer gospodin Trnocevic javno poziva KS BiH da izda saopcenje.

Ja bih na njhovom mjestu kratko saopstio da protiv Juke ne postoji nikakav disciplinski spor niti bilo kakav drugi animozitet, a o ostalim se stvarima ne bih izjasnjavao.

@Space, na sta ti aludiras, da Sportsport.ba izmislja izjave?
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Forlan
Kontakt:

Post Postao/la Forlan » 22 dec 2014, 12:55

Ovi naši novinari su grobari BIH sporta uopšte :puke: Šta su sve u stanju napisati,slagati,izmisliti,uveličati pa to je čudo.Svim njima je uspjeh kada se neko prepucava preko medija a svi građani donose zaključke iz medijskih članaka.Moj drug je npr bio ličnost dana u avazu i na pola pitanja što je odgovorio su slagali :crazy:

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 22 dec 2014, 13:10

Ljudi ja se bojim da je neka repka spreman za novog Sabonisa dati grdne pare kako bi zaigrao za njih !!!
Juka je mlad upao u velike igre i imam veliki strah da ga ne izgubimo...

Mi naseg Sabonisa NE SMIJEMO IZGUBITI ni po koju cijenu, to mora biti jasno Mahmutovicu...
Ako Mahmutovic izgubi ovog dragulja koji se ovog kalibra nije rodio u Evropi zadnjih 30 godina on je svoju karijeru u kosarci zavrsio...Nakon prvog poraza repke slijedi javni linc KS-a...

Mrs ponos, mrs sitni interesi, mrs mediji, Harune, Avion u njemu ti i Jukin otac pravac SAD uz laganu veceru srediti stvari...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 22 dec 2014, 13:22

Sapce je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
Batko je napisao/la:Zadnja je bila emisija na TVu... Ovo pismo je samo produzavanje i izazivanje nove reakcije...... Nije se smjelo dati prostora ovome..
A ko je dao prostora nego Harun ne primjerenim reakcijama,a sta si očekivao od trncevica nego da nastavi zakuhavati da što više osigura svoj najveći izvor prihoda
A pusti se ti Nene i njegove priče njega je dobro Harun uhljebio za njegovo piskaranje po forumima i facebookovima, on je itekako pristrasan i ima interesa da drži stranu
Ponavljam ovdje nema nevinih, ali Harun je dobro plaćen da ovakve stvari stišava i rješava, a ne da rasplamsava
Mene iskreno zaboli i za trncevicem, harunom, pa na kraju i za ss.ba mene zanima da naša reprezentacija koja zaigra u francuskoj bude što jača, a ovako neće biti pogotovo što Harun uvlači druge Igrače i kvari atmosferu
Harun je jako dugo sutio u spustao loptu, dok je ss.ba non stop potpaljivo ovu temu, članci, naslovi, izjave izvučene iz konteksta itd.

ja čuh da je Neno baš novinar i to sportski, na televiziji koju vodi poslovni partner predsjednika saveza.
možda sam pogrešno čuo.

A SS.ba je uvijek dao prostor i jednoj i drugoj strani, o bilo kakvom sukobu da se radi.

Ali sam vas naslov jednog od clanaka: "dio reprezentativaca potpisao izjvu i da podrsku ksbih" inicira na to da je dio reprezentativaca na ET-jevoj strani. Jedini reprezentativac koji ne stoji na listi je djedovic.
Ostali koji fale su jos mladi reprezentativci. Njihovo i nije da nesto izjavljuju nego da treniraju i da cekaju na poziv ili ne.

sedam igrača je u potpisu pisma, a sedam igrača može biti samo dio reprezentativaca. To je činjenica i to je i napisano. Druga stvar je što biste vi željeli medij koji je objektivan na način koji vama odgovara, pa da piše samo ono što vama odgovara.

to su činjenice, a ti možeš izvući svoj zaključak. Ne mislim da postoje dva forumaša koji su iz ove cijele priče izvukli identične zaključke.

U pravu si da ni mi sami ne znamo koji nam je cilj, jer mi iza svega ovoga nemamo neki cilj. Vjerovatno to i jeste onaj dio koji te zbunjuje.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 22 dec 2014, 13:56

Enesova reakcija je tu da isprovocira novu i da se sve svede u blato i konacno ukine nada u nurkicev dolazak

iako mislim da bi moglo biti do toga da harun i konakovic zele svoj dio kolaca jer svi ciljaju na onaj sljedeci Nurkicev ugovor koji ce biti bas masan ako ostane zdrav i pametan. Ali ne znam zasto Trnovcevic odmah ne bi rekao da se o tome radi i diskredituje Haruna i onog olosa? ako imas sms-ove, pritisci da predje u beobasket, bujrum..

U svem ovom bitnu ulkogu igra Nurkicev otac, koji je sigurano ponosan covjek i nedopustivo mu je da neko vrijedja Jusufa da je izdajica,s druge strane sigurno ne uziva ni u igricama koje igraju ovi iz saveza. Bilo bi dobro da ovaj portal stupi vezu s njim, i da se tako dopre do Nurkica, pokusa ga se zastitit od utjecaja Enesa i olosa iz saveza...obezbjedi ono glavno za sve naviajce, da se odozove.

inace me malo umirila ova prica od storma i aleksandra velikog da ce ipak doci. To treba biti cilj svih.

I zamolio bih moderatore da zastite Nurkica od vrijedjanja od strane sirovine pod nickom@kimbo, koja svaku njegovu gresku predimenzionira, potpuno ne shvatajuci sta znaci igrat dvije noci za redom momku od 125 kila, frustriran jer radi nocnu za mizeriju dok ovaj momak zaradjuje milione.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 dec 2014, 14:13

pa ovaj zeli da ks bih javno kaze da ce kazniti juku pa da onda moze reci eto oni njeg kaznjavaju sad on nece da igra za reprezntaciju jer njeg kaznjavaju a nisu nikog prije . harun je rekao da je ovo jukina reprezentacija dobit ce poziv od selektora i na njemu je hoce li igrati ili ne . kraj price :bih:

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 22 dec 2014, 15:15

Prvo bi svi trebali da malo smire usijane glave, a ponajvise mediji. Ovdje gube svi, apsolutno svi, a najvise reprezentacija BIH.

Ovaj tekst ili ti ga pismo je jasno ciljano, a to je se nastavi sva ova halabuka, jer Trnovcevic misli da mu ide u korist, a hud ne zna da se sve preko noci moze da promjeni.
Nije svjestan da on ne moze voditi borbu protiv jednog saveza. Trebao bi prvo da smiri vlastite hormone i da razmisli sta bi bilo u slucaju ne daj Boze teske povrede Juke, ispadanja iz forma, gubljenje kvaliteta NBA, vracanja u Evropu.

Ovo je sve moguce da se desi, a na takve stvari Trnovcevic uopste ne razmislja. Njemu je bitna trenutna situacija i odgovoara mu da Juka ne zavisi od reprezentacije i da mu vise nije potrebna. Te vjerovatno njegovi postupci vode time, da treba nahuskati atmosferu da bi savez otjerao Nurkica.

Isto tako Trnovcevic nije svjestan , da savez moze da pokrene takve stvari, da niti jedan njegov igrac kojeg zastupa ne bude u interesu reprezentacije. Ja bih se na njegovom mjestu onda zapitao, koja je svrha ovoga svega.

e smije da se ponasa kao balavac i da radi na tome da Jusuf ne igra za svoju zemlju, time sto ce momka pritiskati svojim spletkarenjem.

Ovo je sto se tice Trnovcevica, sad malo o Harunu.

Harun prije svega reaguje navijacki, i to nije uopste dobro, treba da se drzi sto dalje od javnosti, a pogotovo drustvenih mreza. Ovakve stvari ne idu u prilog reprezentaciji, jer mora biti svjestan da Jusuf ne smije nista javno protiv svog menadzera , jer zavisi od njeg.

Jednostavno Zvinice nebi trebale daleko biti, odes popricas sa roditeljima, obavi jedan razgovor zdravog razuma i zavrsi svu ovu pricu u korist reprezentacije.

Sad malo o medijima, ni oni nisu nevini, pa ni sportsport.ba, svako malo podgrijavaju ovu situaciju. Znamo da ste kao mediji postali popularni, ali znamo da se ta vasa populanost moze vrlo brzo da se sroza na najnize nivoe. Ljudi ne zaboravljaju i ljudi citaju. I Avaz je nekada bio gigant, a sada se pljuje na sve strane. Ne zauzimajte takav stav da bude samo na jednoj strani. Budite korektni, neutralni i pisite stvari koje ce ici u prilog samo nasoj reprezentaciji, a ne u korist jednog menadzera. Narod ce dobijati o vama pogresnu sliku i moze na sve nacine protimaciti ovu vasu podrsku Enesu Trnovcevicu.Nece biti dobro ni da BIH gubi jedan ovakav sportski portal.

Znaci, gledam neutralno ovu situaciju na sve strane, niti nekome dajem podrsku, niti samo jedne zelim optuziti.
i za kraj cu napisati ono sa pocetka, smirite svi usijane glave, jer reprezentacija BIH gubitkom Nurkica najvise ispasta.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 22 dec 2014, 15:41

Zanimljivo kako je sportsport.ba zauzeo stranu, a ukupno smo imali jedan autorski Tekst u kojem smo prvenstveno osudili kocijaski pristup, ali i osudili Trnovcevicev uticaj na Bh. Igrace.

Svi ostali tekstovi bili su video zapisi sa pressova, razna saopstenja, citati, isl.

Takodjer, volio bih procitati pojasnjenje ove recenice:

Isto tako Trnovcevic nije svjestan , da savez moze da pokrene takve stvari, da niti jedan njegov igrac kojeg zastupa ne bude u interesu reprezentacije

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 22 dec 2014, 16:07

Jusuf je ovdje ispao naivan kao francuska sobarica upleten od strane menadzera u licne interese.. Momak je malo i umisljen po izjavi onoj kad je presao u Denver htio je njima da postavlja uvjete kao da oni znaju s kim imaju posla momak ima potencijal ali izgleda mi da je malo umisljen i da mu menadzer filuje glavu

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 22 dec 2014, 16:11

admin je napisao/la:Zanimljivo kako je sportsport.ba zauzeo stranu, a ukupno smo imali jedan autorski Tekst u kojem smo prvenstveno osudili kocijaski pristup, ali i osudili Trnovcevicev uticaj na Bh. Igrace.

Svi ostali tekstovi bili su video zapisi sa pressova, razna saopstenja, citati, isl.

Takodjer, volio bih procitati pojasnjenje ove recenice:

Isto tako Trnovcevic nije svjestan , da savez moze da pokrene takve stvari, da niti jedan njegov igrac kojeg zastupa ne bude u interesu reprezentacije
mislim da je itekako svijestan i da bi mu više odgovaralo nego naudilo
a nama navijačima bi itekako škodilo
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Sapce
Kontakt:

Jusuf Nurkić

Post Postao/la Sapce » 22 dec 2014, 16:20

admin je napisao/la:
Sapce je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la: A ko je dao prostora nego Harun ne primjerenim reakcijama,a sta si očekivao od trncevica nego da nastavi zakuhavati da što više osigura svoj najveći izvor prihoda

možda sam pogrešno čuo.

sedam igrača je u potpisu pisma, a sedam igrača može biti samo dio reprezentativaca. To je činjenica i to je i napisano. Druga stvar je što biste vi željeli medij koji je objektivan na način koji vama odgovara, pa da piše samo ono što vama odgovara.

to su činjenice, a ti možeš izvući svoj zaključak. Ne mislim da postoje dva forumaša koji su iz ove cijele priče izvukli identične zaključke.

U pravu si da ni mi sami ne znamo koji nam je cilj, jer mi iza svega ovoga nemamo neki cilj. Vjerovatno to i jeste onaj dio koji te zbunjuje.
Nemate cilj. Znaci razje***te onako iz nekog fola.
Naravno da nisu svi reprezentativci potpisali, al jesu oni glavni (standardni)... I to je vazno...

Ne moze se bit objektivan na nacin koji nekome odgovara... Ili si objektivan ili nisi.
A vi niste. I to me je u svoj ovoj prici najvise razocaralo.. Jer od samog pocetka redovno posjecujem vas portal i nisam nikada sumnjo u istinitost vasih vijesti... To se promijenilo...
Necu ja prestat da citam vijesti s vaseg portala...
Odem ja ponekad i na avazov portal... Al vise onako da se nasmijem... Poput freshpressa ili ekskluzive...

Zadnja izmjena: Sapce, dana/u 22 dec 2014, 16:30, ukupno mijenjano 2 puta.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 22 dec 2014, 16:27

_dreamer_ je napisao/la:
Nema potrebe
Pusti **** da smrdi.

Ne bih ja ostavio ovo nedorecenim, jer gospodin Trnocevic javno poziva KS BiH da izda saopcenje.

Ja bih na njhovom mjestu kratko saopstio da protiv Juke ne postoji nikakav disciplinski spor niti bilo kakav drugi animozitet, a o ostalim se stvarima ne bih izjasnjavao.

@Space, na sta ti aludiras, da Sportsport.ba izmislja izjave?
Ma ne bih ni to. Ignoriso bih i ćao.

Nisam mislio sad iskljucivo na ss.ba, nego uopsteno na portale i novine..
Taman je npr. Juka dostupan u svako doba da da neki komentar na neku izjavu izvicenu iz konteksta...
Jes ako sam i ja. Sve su to supljaci.
Izuzetak, dzazira, pa mozda i fejs..

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 22 dec 2014, 16:28

napokon jedna pametna od Haruna... Eno izjavio je kratko da ce se sa Trnocevicem popitati na sudu, a za Juku je kratko ponovio da je dobrodosao...

Bas onako kako sam se i nadao da ce uraditi...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 22 dec 2014, 16:41

_dreamer_ je napisao/la:napokon jedna pametna od Haruna... Eno izjavio je kratko da ce se sa Trnocevicem popitati na sudu, a za Juku je kratko ponovio da je dobrodosao...

Bas onako kako sam se i nadao da ce uraditi...
napokon, tako je trebalo od pocetka
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.