hilmo je napisao/la:Sve nešto imam osjećaj da će se ovo sa gradnjom kampa još razvlačiti po sudovima. Evo Paja najavljuje neko suđenje u četvrtak.
Vjerujem Kusturici ali ne vjerujem sistemu.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Meni nije jasno sta Paja hoce,ako je ovo istina da je on dao ovaj interviju Avazu.
Mi smo uplatili opstini pare koje je on dugovao za koncesiju(nije placao nista godinama) ,a radi se o vise od 500 milja.Da se ne ide u sporove i to ,i da bi se izbjegao sudski spor, koji bi opstina pokrenula prema njemu.Drugo ako ima sudski spor ,onda po nekoj logici se ne moze izdati resenje, za gradnju kampa.Valjda bi to svima trebalo biti jasno.
I trece postigli smo dogovor sa stvarnim vlasnicima opstinom Ilidzom i poljoprivrednim dobrom Butmir,kojim smo i uplatili stredtva za dug Pajin, i jos neku lovu za koncesiju,i kao sto rekoh negdje oko 500 milja.
Vjerovatno on sad ganja neku svoju pravdu,protiv opstine i poljeprivrednog dobra Butmir.Jer oni kao vlasnici imaju pravo da svoju zemlju daju na koncesiju kome žele(još ako im je taj neko ponudio, vece pare),narocito imaju pravo da nekom otkazu,ako taj neko im nije uplacivo pare godinama.
Mislim Hilmo da je sve gotovo i da je rijeseno u nasu korist,a da on to sad pokusava to osporiti.Mislim da naši nisu bas ovce da pocinju gradnju i ulaganje miliona,a da nisu sa papirima cisti.
Šta Paja zeli,i zašta se žali,nije mi jasno.